לצד הדיווחים על ליסנדרו, בספרד טוענים כי היום עשויה להיסגר העברתו של יורנטה שיובה, שכאמור יגיע אליה רק בקיץ. עוד מדווח כי יובה הגדילה את הצעתה עבור דוריה, בלמה הצעיר של בוטאפוגו. בופון האריך את חוזהו עד יוני 2015.
:aa1: זה רשמי, יורנטה יעבור ליובנטוס בחינם בתום העונה וצפוי להתשכר כ-4.5 מיליון יורו לעונה למשך 4 עונות. :aa1: מכתבו של דל פיירו לזכר יום השנה העשירי למותו של ג'יאני אניילי, הבעלים הנצחי. מרגש ושווה קריאה.
אם לא יאבד מכושרו, מדובר לדעתי ברכש נפלא של יובה. מגדלור כמו יורנטה, שאליו יופנה מירב הכדורים, עשוי לסיים עונה עם סכום רב של כיבושים ובכללי הוא בדיוק החלוץ שהיה חסר ליובה, לפחות מאז עזיבתו של טרזגה. לצד זה, לא הייתי פוסל קשיי התאקלמות בכדורגל די שונה ממה שהיה רגיל עד כה.
העובדה שהוא ממעט לשחק בעונה האחרונה, וגם כשהוא משחק הוא לא נראה כמו אותו שחקן ברמה עולמית של 2011/12, מאוד מטרידה. לדעתי זה די ברור שייקח לו כמה חודשים טובים לחזור לכושר במדינו (וכמובן יש העניין של מעבר ממדינה למדינה)) והצלחה מיידית היא לא אופציה בכלל. אני מאוד אופתע אם הוא יצליח כבר במשחקו הראשון אצלנו או לחילופין ייכשל להגיע לרמה בה הוא היה בעונה שעברה אצלנו. מטרה אווירית ברמה נאותה לא הייתה לנו מאז טרזגול. אמאורי היה אבל אי אפשר לקרוא לו ברמה נאותה, ועל מאטרי ממזמן לא משחקים לראש. יכול להיות רכש הרבה יותר חשוב ברמה הטקטית שאופי משחקו תורם לקבוצה מאשר ברמת הכישרון שלו בערך מוחלט.
מה שנקרא הימור מושכל, יצליח - מארוטה גאון, לא יצליח - אף אחד לא יתרגש כי זה לא שמדובר באחד מחלוצי הטופ גם ככה..
אנלקה בדרך ליובה? מארוטה יצא פשוט עלוב. העיקר היה להעיף את אלכס... בוריילו, המפציץ הדני, עכשיו אנלקה בן ה-34 שכבש 3 גולים ב-22 משחקים בליגה הסינית... מה הלאה? קדוסי? תמיד היה ותמיד ישאר עם המנטליות של סמפדוריה. ביזיון במלוא המילה.
אנלקה זה פיתרון פשוט מביך. ובעיקר לא ברור למה קבוצה כמו יובנטוס כל כך מתפשרת ומתקמצנת, דווקא בעמדת החלוץ. הם לא הוציאו על איסלה בערך 20 מיליון ועל קאסרס ואסמואה (כל אחד) קרוב לעשרה מיליון? זה יותר חשוב מחלוץ ברמה גבוהה? תוציאו פעם אחת סכום רציני על חלוץ ותסתדרו בעמדה הזו לשנים.
דבר ראשון: העניין עם אנלקה סגור? דבר שני: אני לא מבין למה כולם להוטים פה על חלוץ. הרי את הליגה האיטלקית תיקחו בכל מקרה, וחלוץ בסדר הגודל שאתם מחפשים לא יוכל לשחק בליגת האלופות (אם מדובר בחלוץ של קבוצה גדולה, אחד שהוכיח את עצמו ברמות האלה). לעונה הבאה יורנטה סגור כבר. אז למה לכל השדים והרוחות אתם מתנהגים כמו בחורה במחזור?
יורנטה שחקן עם יכולות נהדרות (ובעיקר הרבה יותר טכני ממה שנותנים לו קרדיט לעיתים. זה שהוא 1.95 מ' לא הופך אותו לאנדי קרול ספרדי), הוא לא מכונת שערים ברמות הכי גבוהות. הוא מסוג החלוצים שההשפעה שלהם על המשחק יותר גדולה ממספר השערים שהוא מבקיע. ולעניות דעתי יובנטוס צריכה בעיקר שחקן שיהיה מכונת שערים, גם אם יותר מוגבל באספקטים אחרים. יורנטה הוא גולר טוב, אבל לא נראה לי שהוא יהיה שחקן של 20 + שערי ליגה בעונה.
גם לי לא נראה, אבל זה לא שייך למה שכתבתי לגבי חצי העונה הקרובה. מילא אם הם היו מכוונים לחלוץ שלא שייך לקבוצה שמשחקת במפעלים של אופ"א, אבל אז זה סותר את הרצון שלהם בחלוץ שהוכיח את עצמו כסקורר בקבוצה גדולה.
http://www.corrieredellosport.it/calcio/ca...tto+di+sei+mesi רוב אתרי הספורט מדווחים על השאלה/ חוזה קצר טווח עד לסיום העונה, כאשר גם החוזה המוצע לאנלקה נמוך יחסית (600 אלף יורו לא כולל בונוסים). אנלקה הסכים למהלך, שנראה כי יתבצע רשמית בזמן הקרוב. כשאנקלה יעזוב, יורנטה יגיע, כך שאני לא מבין מה כל כך רע בהגעתו הצפויה של הצרפתי.
החשיבה שלכם לא ברורה לי או שזה פשוט שגעון גדלות. בקיץ יגיע אליכם חלוץ מצויין שכל כך רציתם, אז למשך חצי שנה אנלקה לא יוכל לסתום חורים? מה גם שאני לא מאמין שקיים חלוץ שעונה על ההגדרה שלכם (חלוץ על, סקורר...) שזמין למכירה כעת ושרשאי לשחק בליגת האלופות. אמנם חסר לכם סקורר בסגל, אך אתם ממעטים מיכולותיה של ההתקפה שלכם ושוכחים שיובה היא הקבוצה הפורייה ביותר בליגה מבחינת כיבושים.