היכולת שהציג וראטי לאורך השנה בפסקארה אולי לא מראה על שחקן מוכן לרמות הגבוהות ביותר, אך בוודאי מראה על כישרון בלתי רגיל ששווה להשקיע בו. קארצ'יולו ג'וניור לא עשה שום דבר שיצדיק שיעריכו אותו בסכום דומה לזה של וראטי ומצחיק אפילו יותר - לזה של בוריני.
מה הקטע הזה של להעריך שחקנים צעירים בכמה ומה הם עשו עד עכשיו? משלמים על מה שהם יכולים ועלולים לעשות בעתיד. החישוב היחיד הוא עד כמה הצד הרוכש מוכן להמר. אם יובנטוס ראתה משהו שמצדיק הימור של 5.5 מיליון (שיואו!), אחלה. זה כסף קטן. הם לא יאבדו אותו בחינם ובמקרה של כישלון הם בכל מקרה יחזירו מיליון או שניים. עונה אחת טובה שלו וסביר להניח שהם כבר החזירו את ההשקעה. יותר מעונה טובה - בום! קולפו גאוני!
ההערכה לגאביאדיני מגיעה מהמשחקים בנבחרת הצעירה. אלה לפחות הפעמים היחידות שאני אישית ראיתי אותו משחק לפרקים, וגם אותי הוא מאוד הרשים כמעט בכל פעם.
מה שאותי מטריד כרגע, זה שכרגע מתעסקים בשחקנים צעירים וטובם (אולי) לעתיד, בעוד בעיית חלוץ המטרה עומדת בעינה. נראה שביובה הרימו ידיים בנוגע לזה, וחבל.
ההתרשמות שלי היא שהבעיה המרכזית של יובנטוס היום ברכישת שחקנים בעלי שם עולמי מחוץ לליגה האיטלקית היא שהם מנהלים את המו"מ מתוך עמדת כוח שאין להם בפועל. מסיבות ידעות, המעמד של יובה היום הוא אולי מכובד, אבל לא דומה למה שהוא היה בימי השיא של זידאן ודל פיירו. זה לא סוף העולם ועם שנתיים-שלוש טובות היא בהחלט יכולה לשוב ולטפס בשרשרת המזון. רק שבשביל לעשות את אותה קפיצת מדרגה היא אולי צריכה כיום לשלם קצת יותר. אין מה לעשות, בקרב על שחקנים בעלי שם, בעידן של קבוצות הנפט למינהן, אין לה פרבילגיה למשוך משאים ומתנים בצורה אינסופית בניסיון לחסוך כמה מיליונים. הדוגמה הכי בולטת לזה הייתה מקרה אגוארו בקיץ שעבר (פשוט כי הוא שחקן הרבה יותר צעיר שהיה נותן הרבה יותר שנים טובות לקבוצה בהשוואה לואן פרסי והוא שחקן ברמה אחרת ממישהו כמו יורנטה). אני לא יודע אם הוא באמת היה קרוב ליובה כפי הפירסומים נתנו תחושה, אבל במידה וכן, זה פשוט היה טירוף מוחלט מצד יובנטוס להפיל את העסקה בניסיון לחסוך כמה מיליונים. קטנותי מלזלזל בסכומים כאלה, אבל בתמונה הכוללת, לאורך שנים, זה פשוט כלום שאתה מסתכל על שחקן ברמה הזאת, עם פרופיל כזה, שיכול לתת לך עשר שנים ברמה גבוהה (או במקרה הגרוע שאתה יכול למכור אפילו ברווח כעבוד שנתיים-שלוש).
לפי העיתונים בספרד יורנטה לוחץ על ראשי בילבאו שישחררו אותו ליובה ולא הוא יעבור בחינם בקיץ הבא. כל המתחרות מחוץ למירוץ וזה רק אנחנו כנראה, שווה לעקוב בזמן המועט שנשאר. קייטע, מקרה אגוארו לא מייצג את הטענה הצודקת שלך. הוא היה אמור להירכש בעונה שבה לא שיחקנו באירופה, בעונה שבה בנינו קבוצה חדשה מאפס בלי הרבה מאוד כסף למשכורות אבל בעיקר בלי הרבה יכולת גם להשתוות לסיטי בשוק (זה קורה גם היום). העיתונים דיווחו שיובה הגיעה להסכמה עם אתלטי אבל קשה להאמין לזה. היה ברור באותו קיץ שסיטי או כל קבוצה גדולה אחרת תתנפל עליו ותשלם עבורו את סעיף השחרור. בכל מקרה, כן יש לנו דפוס קבוע של התעניינות, הבנה שהמחיר יותר גבוה ממה שהצבנו לעצמנו ומעבר לאופציה הבאה. זה מרגיז לפעמים, אבל אני מבין את הרצון של מארוטה להישאר בגבולות הפייר פליי הפיננסי ולא לחרוג יותר מדי מהתקציב. מלבד זאת, הרבה מאוד שחקנים הגיעו בשנים האחרונים במחירים גדולים שנכשלו טוטאלית. דייגו, מלו, אמאורי, אפילו פאולסן הנגר נקנה במחיר הרבה יותר גבוה ממה שהוא היה שווה. אפרופו פאולסן, נקנה במקום צ'אבי אלונסו (שהיה עם רגל וחצי בטורינו) לאחר שהמו"מ עם ליברפול נפל בגלל אותן סיבות בדיוק, אבל זה לא רלוונטי לדיון על ההנהלה הנוכחית (ההנהלה התחלפה מאז). בכל אופן, נכון שאנחנו משלמים על הקמצנות שלנו מקצועית, אבל יש לכך סיבות.
:aa1: חיזוק נוסף להגנת הקבוצה: פציעתו של לוסיו התבררה כחמורה יותר מאשר שציפו, הוא קרע רצועה בקרסול וייעדר למשך שלושה חודשים לפחות.
:aa1: לוסיו ייעדר חודש ימים בסה"כ. :aa1: הטוטוספורט מדווח שדחינו הצעה של 60 מיליון יורו עבור וידאל ומרקיזיו.
הקוריירה טוען - הצענו 30 מיליון על יובטיץ' - ונדחנו. ואני שואל - למה לא הצענו סכום דומה(אפילו פחות) על ואן פרסי כשעוד היה אפשר?
אני יכול רק לשער שואן פרסי לא רצה לבוא לכאן בגלל הקאלצ'וסקומסה. הרבה מאוד גורמים אמרו שאנחנו הפייבוריטים והדברים החלו להשתנות עם ההשעייה של קונטה, חוץ מזה - מנצ'סטר שילמה עליו בערך 20 מיליון, אין סיבה לשלם עליו יותר מזה.
http://www.gazzetta.it/Calciomercato/28-08...417193896.shtml סיון השווייצרית מאשרת שהחלה בשיחות עם דל פיירו על מנת להחתימו. קבוצתו של גאטוזו מסרה כי המגעים בשלבים מתקדמים ובימים הקרובים תגיע החלטתו של אלכס. מקווה שהעסקה תצא לפועל וששתי האגדות האלו ישתפו פעולה.
:aa1: רוביניו, שוערה של טורינו בעונה האחרונה, מצטרף לאלופה על תקן שוער שלישי. למיטב ידיעתי ליאלי עדיין בקבוצה וגם בראנסקו שוער מצויין אז בשביל מה להביא שוער נוסף שבין כה ישחק לכל היותר בחמישה משחקים?