דבר ראשון אם הצעה הזאת תצא זה יהיה אחת הגניבות הגדולות שהיה בשנים האחרונות בשוק ההעברות חד משמעית! מבין הרביעיה סוארז מקום 2 אחרי האורוגוואי המדהים, ולדעתי הוא יצליח טוב מאוד באיטליה יותר מאשר היגוואין וואן פרסי העדין. אבל לא נראה לי שליברפול ירצו לשחרר אותו כי גם הוא אמר שהוא רוצה להישאר בליברפול. סוארז חלוץ שני נהדר ועסקה כזאת תיזכר שנים כגניבה של מארוטה שבנתיים עושה תעבודה. אני מקווה לראות או את סוארז או את אדיסון שאיתם אפשר לאיים חזק גם באירופה בנוסף לעוד בלם שיעשה עם בונוצ'י רוטציה,אבל לפני שני הרכישות האלה יש להיפטר מהשחקנים הלא רצויים פה.
18 + קראסיץ'? לא הייתי קורה לזה גניבה.. בקושי מחיר הוגן. הוא לא מוכח כמו השאר (לא שקבאני שווה 70 מיליון).
בוא נעשה קצת סדר. גילפי סיגורדסון לא חלוץ, הוא קשר.הסיבה שאנחנו צריכים עוד שני שחקנים משמעותיים להתקפה (ללא סיגורדסון) היא שהיא דלילה מדי, אנחנו נשחק בארבע מסגרות בעונה הבאה וגם ככה קאוט עזב כבר ומקסי בדרך כי שניהם לא ברמה מספקת. חוץ מהם יש את דאונינג, סוארז, קארול, בלאמי שלא יכול לשחק שני משחקים בשבוע ואולי סטרלינג שעוד לא בן 18 על 3 עמדות. אפשר להבין שזה ממש לא מספיק וזאת הסיבה שאנחנו מקושרים להרבה חלוצים.אולי אתה יודע משהו שאוהדי ליברפול לא, אבל אנחנו לא בצרות כלכליות ולכן אין שום סיבה שנצטרך למכור שחקן גדול ולהביא לו תחליף זול שמקווים שימלא את החלל. אנחנו מועדון גדול אם לא שמת לב וחוץ משחקנים שאפשר למכור כדי להגדיל את תקציב הרכש מבלי שאף אחד ישים לב כמו אקווילני, קול ואדם לדוגמא לא תהיה עזיבה של שחקן הרכב אלא בשביל סכום בדיוני כמו שהיה עם טורס.העניין עם הונטלאר הוא ששאלקה מבקשת 20 מיליון יורו וגם המשכורת שלו מאוד גבוהה והוא בן 28 (בניגוד לאיטליה, באנגליה הוא לא נחשב שחקן שמתחיל את הקריירה). אני בטוח ב-100% שאם שאלקה וגם החלוץ לא ירדו מהדרישות שלהם הוא ישאר שם את העונהה אחרונה בחוזה שלו או יאריך אותו.אה כן, ובשביל 18 מיליון יורו ומילוש קראסיץ' מעבר לשיא כנראה שלא תוכלו לקבל גם את ג'ורדן הנדרסון. על סוארז שילמנו 23M ליש"ט בערך והסרבי רק מוריד את המחיר כי הוא נטל כלכלי ומקצועי. לא במרירות או משהו, אני בעד שתחתימו את ואן פרסי ותזכו באליפות כל שנה אפילו אם אתם קונים משחקים בערך מאז שהמועדון הוקם. אבל כל הדיווחים שהיו פה פשוט wide of the mark.
סוארז בהרבה יותר יתאים מואן פרסי שפציעה אחת והלך והיגוואין שלא מתאים בכלל לאיטליה,וגם מחיר כזה פשוט מחיר טוב אבל זה לא יקרה היא קנה אותו במחיר גבוה יותר. וגם סוארז זה עצה של מוג'י http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
ואבא חוזר ואומר - כשיובנטוס טובה, איטליה טובה. מי שלא האמין בקשר הישיר בין העצמה של יובה לעצמה של איטליה, קיבל את ההוכחה היום. נבחרת על טהרת האיטלקים של יובה מצליחה עשרות מונים יותר מהנבחרות של 2008 ו-2010 שתפסו את יובה בעוכריה, ועושה זאת בסטייל חדש ומרענן יחסית לנבחרת הזאת. עם מגמת הקניה הזאת של צעירים איטלקים מוכשרים, אני בטוח שהעתיד שלנו (איטליה) ורוד. זה בנוסף לעובדה שנשארו המון שחקנים מוכשרים בבית, אולי סוף סוף הכדורגל האיטלקי חוזר לעצמו?
הסיבה להצלחת הנבחרת קשורה ליובה, אך נובעת בעיקר בזכות העובדה שכאשר אוסף שחקנים ששיחקו עונה שלמה יחד, נקראים לנבחרת, התיאום ביניהם מוצלח ביותר ובכך הם מוציאים מעצמם את המיטב ללא קשיי התאקלמות וסיכויי הצלחת הנבחרת גדלים פי כמה. קיים הבדל מהותי בין לשחק עם שחקנים מסוימים במשך עונה שלמה מאשר לחפש תיאום במהלך משחקי נבחרת שמתקיימים פעם בכמה חודשים. איך יובה נכנסת לתמונה? יש לה את האיטלקים הטובים ביותר בהכללה גסה. קחו את צרפת לדוגמה, יש לה את ריברי ובנזמה, שחקנים מהטופ של הטופ, אך חסרי תיאום והבנה. הדבר ניחן לאורך כל הטורניר ובמיוחד נגד ספרד, נגדה השילוב שלהם היה רע חרף יכולותיהם האישיות הנפלאות. אולם, אין ספק אם הם היו משחקים באותה קבוצה, הצרפתים היו הרבה יותר מאיימים. לדעתי גם נבחרת הולנד הציגה טורניר כושל לא רק בגלל ההגנה המזוויעה כי גם ההתקפה לא הייתה להיט, אלא בגלל כך שאני לא חושב שבהרכבה שיחקו אפילו שני שחקנים מאותה קבוצה. וכדי לבסס עוד יותר את הטענה שלי תראו את הרכבי הנבחרות שהגיעו לשלבים האחרונים- גרמניה מורכבת מדורטמונד ובאיירן וספרד מריאל וברסה. בפורטוגל ישנם שלושה שחקנים מריאל, שני שחקני הגנה מספורטינג ומספר שחקנים שמשחקים או שיחקו המון שנים בפורטו או ספורטינג.
התיאום הזה חשוב דווקא יותר בחלקים האחוריים. צמד בלמים,שוער-בלמים,קו הגנה,קו מרכז שדה,אלו הם הדברים שהשחקנים צריכים להכיר אחד את השני בלי בכלל להסתכל,דווקא בחלק הקדמי לרוב המקום ליצירתיות פחות קריטי בו התאום.
מסכים איתך בהחלט, אך התיאום הוא מרכיב חיוני גם בהתקפה ובעצם בכל מקום במגרש. בנבחרת שלנו זה פחות נראה לעין, אבל גם קסאנו ובאלוטלי לא מתואמים דיו. בכל אופן, העיקרון הובן ואני חושב שדי סטיתי מנושא הדיון. הטוטוספורט (כן, אני יודע...) מוסיף היום עוד שני חלוצים ל wish list של מארוטה, טבס ודז'קו.
אני דווקא קראתי על פלקאו. כנראה שתחושת הבטן הראשונית שלי הייתה נכונה והסאגה הזאת תימשך הרבה מעבר לשבועות הקרובים. אף שם לא נראה בטוח יותר מהשני, אני רק מקווה שמארוטה לא מתקפל מהר מדי. יש הבדל גדול בין צרות כלכליות ל"לא שוחים בכסף". באופן יחסי, אתם קבוצה גדולה שבשנים האחרונות לא מצליחה לחזור לעצמה והדרך היחידה לעשות זאת היא להשקיע סכומים בשוק, מה שעשיתם למשל עם סוארז וקארול. ברגע שאתם מקציבים תקציב רכש נמוך מדי למטרה הזאת מבחינתי לפחות יש פה בעיה כלכלית. כשיובנטוס סיימה פעמיים ברציפות במקום השביעי משפחת אניילי הקצתה 120 מיליון יורו למועדון שמתוכם כמעט 70 מיליון פאונד הוצאו על קניות נטו (וחישבתי בפנים את המכירות). אגב, ביחס לליגה שלכם אתם בכלל מקבצי נדבות. (לפחות בצמרת) בכל אופן, במצב כמו שלכם יש 2 אופציות: או שתשאירו את השחקן הגדול ותישארו עם בינוניות בשאר חלקי המגרש, או שתמכרו אותו תמורת הרבה כסף (שוב, זה יחסי) ותחזקו 2-3 עמדות הכרחיות כך. לפעמים קבוצות בוחרות בדרך הראשונה ולפעמים בשניה. מה עדיף? אלוהים יודע. הסרבי אגב יצליח טוב מאוד אצלכם, כי בניגוד לאיטליה, באנגליה one trick pony מצליחים לא רע. ולא במרירות או משהו, אני בעד שתחזרו להיות קבוצה גדולה ותשלחו את האוהדים הפנטסטיים שלכם למשחקים, רק לא למשחקים בבלגיה בבקשה, אבל התגובה שלך ביחס למה שכתבתי הייתה די לא קשורה.
אני לא מומחה למה שקורה בליגה הגרמנית אבל לפי מה שהבנתי הומלס ודורטמונד לא מעונייני להיפרד והומלס קשור למועדון עד 2016 או 17 (אם זכרוני איננו מטעה אותי). אם כבר השמועה שיותר תהיה הגיונית היא אם היה בלבול בין הומלס להואדס. יש שמועה שהוא מעוניין לעזוב את שאלקה ובאיירן מחזרת אחריו בקביעות.
כן גם אני מאמין שהוא ישאר שם לאחר הזכייה באליפות,אבל בSKY השמועה הייתה שקונטה רוצה אותו. בכל מקרה זה חלום אם הומלס יגיע יהיה לנו תחלק האחורי מהטובים באירופה אם לא הטוב ביותר.