מאטרי בחצי העונה השני היה בינוני למדי. יכול להיות שהוא וקונטה רבו, אבל זה לא משנה את העובדה שמאטרי לא עונה לתכונות שקונטה דורש, ובגלל זה התלות בו ירדה ככל שהמערך השתפר והתלות בשחקנים ניידים יותר כמו דל פיירו וקוואליירלה גדלה. אני הייתי משאיר אותו בכל זאת, יכול להיות גיבוי פנטסטי מהספסל (אם כי עושה רושם שזה לא יקרה). אתמול סיינה רכשה את מחצית כרטיסו של מתיה דסטרו, שהוא אחד הכשרונות המובילים באיטליה. לפי כל הדיווחים ג'נואה הייתה אמורה להחזיק במלוא הכרטיס של דסטרו וככל הנראה למכור אותו לאינטר, אבל הקניה הזו של סיינה טורפת את כל הקלפים. באותה מידה שג'נואה תחפש לחזק את אינטר, סיינה תחפש לחזק את יובנטוס, השחקנית היחידה במירוץ הזה שהיא קצת תלושה היא רומא שלה אין יחסים מועדפים עם אף אחד מבעלות הכרטיס. מארוטה לא הסתיר את חיבתו לדסטרו והמהלך שנעשה אמש מבהיר שיובנטוס הולכת עליו חזק - וכרגע היא נראית הפייבוריטית לקליטתו. אם דסטרו באמת יגיע אז אחד מבין מאטרי וקוואליירלה יימכר בלי צל של ספק. ורק כדי לעשות סדר, אלה השחקנים שנרכשו עד כה (הודעות רשמיות ייצאו ב1.7 בשל שיקולי תקציב עונתי וכדומה): ליאלי (שיושאל), איסלה, אסמואה, פוגבה, וראטי (שיישאר בפסקארה) וג'ובינקו. היחיד שלא בטוח כאן הוא וראטי שהמו"מ עליו נמצא בתהליכים מתקדמים ולמעשה בואי ושחקן צעיר אחר (טרואיזי, משחק בליגה הטורקית ויירכש ע"י יובה לצורך המו"מ) יעברו כחלק מהעסקה לפסקארה בהשאלה. בגדר העוזבים: למלו, קראסיץ', אליה, ציגלר ופאציינצה יש ביקוש רב באירופה. השאר (מארטינז, פדואין ומוטה) קצת פחות מבוקשים וכנראה ייכנסו כחלק בטריידים שונים.
:aa1: רשמי: ג'ובינקו חוזר ליובנטוס. 11 מיליון יורו ישולמו לפארמה ב-3 תשלומים עד 2015. welcome back! הבן האובד חוזר הביתה.
מאטרי אחרי 2 משחקים קצת פחות טובים ירד לספסל ושותף למעט דקות פעם ב... אי אפשר להגיד שהיה בינוני למדי בחצי העונה השנייה, שכן לא קיבל צ'אנסים. אני דווקא לא מסכים שהוא לא יכל להשתלב במערך שנוצר, מכיוון שיותר מדי פעמים הגעת למצבים והחמצת אותם ברשלנות. מאטרי בהחלט יכל לעזור באספקט הזה. מקווה שג'ובינקו יוכיח את עצמו ולא יתברר כבלוף. באופן אישי אני לא בטוח עד כמה החתימה הזו מוצלחת כ"כ... מקווה שהזמן שהעביר בפארמה עשה לו רק טוב.
ג'ובינקו, עם המספרים שלו, הוא בעונה החולפת בין חמשת החלוצים הכי טובים באיטליה (15 גולים+11 בישולים). מבחינתי, שחזור של עונה כזאת במדי יובנטוס והוא כבר ראוי לתואר וורלד קלאס. עכשיו כל שנותר הוא לשחזר. לגבי מאטרי... אתה אומר שהגענו למצבים שהוחמצו ברשלנות, ובכן עם מאטרי לא בטוח שהיינו מגיעים לאותם מצבים. העובדה שגם קוואליירלה, גם דל פיירו וגם ווצ'יניץ' ניידים בשליש הקדמי של המגרש הייתה הכרחית ליצירת אותם מצבים. מאטרי היה תוקע את רוב ההתקפות שלנו.
זה כי אולי לא שיחקנו איתו נכון. מה שהיה חסר ליובה בעונה האחרונה זה גולר. שחקן שיעמוד למעלה, ופשוט יבקיע לכל הרוחות את המצבים הנהדרים שהיינו מגיעים, בעיקר בעזרת משחק הכנפיים ואיך לא משחק הקישור המרכזי שלנו. קווגאס ודל פיירו לא היו כאלו ניידים כמו שאתה עושה אותם, בטח כשהאחרון בסוף הקריירה וגם לא שותף כ"כ הרבה. איך חלוצים כמו קווגאס ובוריילו הועדפו על פני גולר כמו מאטרי ה' יודע. גולר? למרות שבקושי שותף בחצי האחרון של העונה - סיים מלך השערים שלך. אז נכון, יובה קבוצתית והרבה שחקנים יכולים להבקיע בכל רגע נתון, אבל בשורה תחתונה אתה חייב גולר. מאטרי יכל לספק לך את זה, ואני מאמין שעדיין. לגביי ג'ובינקו, זה אומנם מספרים יפים מאוד, אך יש לזכור שזה בפארמה. אני רוצה לראות אותו משחזר חצי מזה ביובה. אם כן - שאפו.
עד עכשיו אני סופר מבסוט ממארוטה ומכל ההתנהלות שלו. ליאלי ופוגבה שחקנים נהדרים שאם, ושוב, זה אם, ימשיכו להתפתח בקצב הנוכחי, הם יהוו הוגן מאד משמעותי בשנים הבאות. גם ההחתמה הקרבה של וראטי פשוט פנטסטית. חבל שלא חטפנו אותו כבר באמצע העונה שעברה. בחצי העונה האחרונה הוא היה פשוט אדיר ובטח שזה הקפיץ את המחיר שלו. עכשיו אני גם שומע שסיינה רכשה את החצי של דסטרו וכנראה בסופו של דבר הוא ינחת אצלנו. הלוואי. גם להרוויח שחקן כ''כ כישרוני וגם לחטוף אותו מאינטר, 2 במחיר 1. המון שנים שלא ראיתי שחקן איטלקי שמראה כזאת רמת משחק בגיל שלו, ועוד בקבוצה כמו סיינה. יכול להתפתח פה חתיכת טופ סטרייקר. הבסיס שמארוטה בונה עם קונטה הוא פשוט פנטסטי. אני אוהב את עצם המחשבה והחשיבה שלהם קדימה לעבר העתיד. אני רק מקווה שירכש בלם נוסף וחלוץ ברמה המתאימה כמו שהבטיחו לנו (אני בספק שדסטרו הוא השחקן שהבטיחו לנו, בלי להוריד טיפה מאיכותו), כדי שנשלים סגל אדיר מכל ההיבטים. סגל שלא יפול כמעט משום קבוצה בעולם. עם ההחתמות הצפויות פלוס ההחתמות הנוספות שאנחנו צריכים לבצע אני צופה לנו באמת עתיד מזהיר, כשעוד לא אמרתי מילה על אסמואה ואיסלה - ששניהם פשוט שחקנים ברמה הכי גבוהה. אלו השחקנים הכי טובים שאפשר לקבל בשביל שיכנסו למעגל הרוטציה. ההחתמות הללו רק מחזקות את הקישור ומחזקות את מעמדו כקישור הכי טוב באיטליה וללא ספק אחד מהטובים בעולם. כבר עכשיו, אפשר לתת שאפו ענק לבפה. אה, וגם אחד בשם ג'ובינקו חזר. הולך להיות כיף. אני כבר מזמין כמה משחקי בית לעונה הבאה! :aaa15:
אני גם מאוד מבסוט מההתנהלות של מארוטה. הקו שהוא הולך איתו, רכישה של השחקנים הכי מבטיחים בארץ המגף (ומחוצה לה) מוצאת חן בעיני מאוד. האנגלים מתארים את פוגבה בתור הדבר הכי גדול במחלקת הנוער של מנצ'סטר יונייטד ובתור ויירה הבא, ליאלי מתואר בתור בופון הבא וצפוי רק לגדול, וראטי הוא הקשר הכי מדובר שצמח באיטליה ובקלות יורש פוטנציאלי לפירלו (גם ביובה וגם בנבחרת), דסטרו הוא לדעת רבים סוג של ויירי הבא וגם גביאדיני, שצפוי להירכש ולעבור בהשאלה לפסקארה, הוא פרוספקט ענק (גם הוא סוג של ויירי). בוא לא נשכח גם את השחקנים שכבר נמצאים פה, גבריאל אפלט עשה רושם מצוין במשחקים שראיתי אותו בפרימברה, וואסים בואי הוא חתיכת כישרון גדול. יש עתיד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אגב, אני לא חושב שנראה בלם חדש, לפחות לא אחד עם שם גדול כמו שהיית רוצה. במהלך העונה קונטה השתמש בחילופים שלו בעיקר בעמדות ההתקפה (וגם מעט בקישור), מכיוון שאלו שורפים הכי הרבה קילומטרז' בהשתתפותם המרובה במשחק האחורי. קונטה לא יעשה הרבה רוטציות בהגנה, ולכן זה יהיה חסר טעם לקנות בלם איכותי. אני די בטוח ששחקן כמו פלוסו (שהוא גם מגן שמאלי וגם בלם) יגיע כדי לסגור את עמדות ההגנה, האיכותיות ממילא. ההימור שלי הוא חלוץ גדול ועוד שחקן הגנה ורסטילי שכזה (וכמובן סיום מגמת הצעירים). יותר מזה לא צריך. :aaa025:
אנחנו חייבים אבל חייבים שחקן שיודע לשים תכדור ברשת,ומאטרי הוא כזה. בליגת האלופות אנחנו נענש על האימפוטנציה שלנו. אנחנו עושים את המשחק המקדים מעולה,אבל לא יודעים לגמור. אנחנו צריכים את מאטרי,יותר מאת קווליארלה.
זה בדיוק מה שאני אומר. אנשים, כנראה כולל קונטה, לא מבינים את זה, וחבל. גם אם יביאו חלוץ שיודע להבקיע שערים, אחד לא מספיק. אם הוא יפצע? יש לזכור שנתמודד מול כמה מסגרות העונה, מאטרי חייב להישאר, ולהוות פקטור, הרבה יותר מבעונה שחלפה.
הגאזטה מדווח שכעת יובנטוס פונה לליברפול בנוגע לסוארז, ומציעה תמורתו 18 מיליון יורו+קראסיץ'. היתרונות: 1. שכר יחסית נמוך לעומת שאר השמות (כמו ואן פרסי), פחות אגו בעקבות זה בחדר ההלבשה אם כי הוא מפצה על כך עם אופי בעייתי. 2. צעיר יותר - השקעה כספית טובה יותר לאורך זמן (כמובן במידת ההצלחה). 3. מוצא אורוגוואי - הם מצליחים טוב בדרך כלל בסריה A, ויש לנו אחד כזה שיכול להקל על המעבר שלו (וגם לגרום לו לרצות לבוא לכאן). 4. ללא ספק זול יותר מהאלטרנטיבה הלונדונית שלו, קרי רובין ואן פרסי. החסרונות: 1. פחות סקורר - אם כי קביעה זו נתונה לביקורת כי במדי אייאקס השחקן כבש 111 שערים ב-3 וחצי עונות, וגם בישל לא מעט (37). בכל אופן, ההשוואה של העונה האחרונה שלו עם העונה האחרונה של ואן פרסי לא מועילה לו יותר מדי. 2. חם מזג, חוצפן, כולנו זוכרים מה קרה השנה בפרמיירליג עם אברה. מילה אחת לא במקום וקונטה יכול לספסל אותו לעונה שלמה, ואז מה עשינו פה? 3. כשהקבוצה משחקת סביבו, למענו - הוא מצליח מאוד, כמו באייאקס. כשהקבוצה פחות תלותית בו, הוא כבר יותר נעלם. עם זאת, יש לקחת בחשבון את סגנון המשחק של הפרמיירליג, את המאמנים שאימנו אותו בליברפול ואת רמת הקבוצה ביחס לרמת הליגה כשמנסים לנתח את אופי המשחק שלו ותדירות ההבקעות. 4. נוטה להתחזות, לקבל צהובים ומה לא - האופי הבעייתי שלו הולך לפניו. ומה דעתכם, יובנטינים כאן בפורום? גם הביישנים שבכם... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
דווקא מבין הארבעה היגוואין,סוארז,קבאני,וRVP סוארז הוא הפחות מועדף עליי,בעוד שיכולתם של האחרים הרבה יותר מוכחת(יכולת+יציבות יש לומר) סוארז עדיין לא שם. אגב הטוטוספורט טוען שיובנטוס מתכננת להציע את ג'יובינקו+מאטרי+20 מיליון = קבאני.
מבין הארבעה אני דווקא תופס הכי פחות מהיגוואין, אמנם צעיר ונמצא כבר כמה שנים טובות בטופ של הליגה הספרדית אבל יש לי הרגשה שכשייצא מהחממה של ריאל הוא יצליח הרבה פחות, רק לשמוע את האוהדים שלהם מתלוננים על כך שבמשחקים הגדולים הוא נעלם ולהבין שהוא רמה אחת פחות מבנזמה. טוטוספורט ואמינות, אתה מכיר את האמרה... אני לא רואה מצב בחיים שדבר כזה יקרה. מארוטה לא הוציא כזאת כמות של כסף על שחקן אחד לא משנה כמה הוא טוב (והוא טוב מאוד), אין סיבה שזה יתחיל לקרות דווקא עכשיו.
אני לא חושב שנאפולי תשחרר את קבאני, וכל מאמץ ומחשבה מצד יובנטוס (ואוהדיה) על העניין הזה מיותר. ואן פרסי? שחקן בן 28 שנפצע כל כך הרבה, מדוע? סוארז עדיף בהרבה לפי דעתי, למרות שהוא לא השחקן הכי הוגן שיש.
כמובן, אין שום סיבה לדי לאורנטיס לחזק באופן ישיר יריבה לתואר, במיוחד כשגם לאבצי עוזב. ואן פרסי נתן עונה חלומית וראוי למחמאות, אבל אם ארסנל מעדיפה לאבד אותו בקיץ הבא בחינם, שיבושם לה. הסכומים שהיא דורשת עליו חסרי פרופורציות ומיועדיים לסיטי, וכנראה שהם משלימים עם העובדה שהם הקבוצה הרביעית-חמישית בהיררכיה היום. הפציעות שלו גם כן נלקחות בחשבון במחיר. לגבי סוארז, השמועות מתחממות עקב הרצון של ליברפול להחתים גם את סיגורדסון (חלוץ) ועוד שם בהתקפה, העיתונים אומרים הונטלאר או שורלה. העובדה שהם לא שוחים בכסף ויצטרו לשחרר שם אחד גדול מחזקת את העזיבה עוד יותר.