יובנטוס 2011/12:: זה שיר פרידה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י ADP, ‏30/6/11.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

יפה וטוב לראות שגם המועדון עצמו באופן רשמי לא מתייחס לגניבת האליפויות הבזוייה שהייתה.

מדים יפים, אבל מה זה משנה איך הם נראים, העיקר איך ישחקו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

2. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sabotagetimes.com/wp-content/uploads/Carvalho-Amauri.Xxx

:aaa8:

3. Don Joan Roman Member

לא חושבים, יודעים שיש לנו 29 אליפויות ובעז"ה השנה יהיו 30.
    2 אהאליפויות שניתנו לנראזורי הן של יובנטוס ולא של אף אחת אחרת.

4. Interista Member

5. aloneli Member

העיקר אמרתם שלא יצא ממנו כלוםhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. Don Joan Roman Member

מצחיק שאומר את זה אוהד של קבוצה שכל האליפויות שלה ב20 השנה האחרונות היא לקחה תודות להתאחדות האיטלקית.
    מילא זה בא מהצד של אוהדי מילאן אבל מהצד של אוהדי אינטר? העליבות שלכם מצחיקה אותי.

7. VAR Member

אני חייב ממך הסבר על זה
    זה נראה על המגרש, זה הוכח בבית המשפט. תן לי סיבה אחת למה שהאליפויות האלה יגיעו לכם (לא אמרתי שהן מגיעות לנו או לאינטר, הדיון פה הוא על יובה בלבד). סיבה אחת, למה מגיע לכם פרס (שני פרסים) על הפרשה הכי עצובה בהיסטוריה של הכדורגל האיטלקי.

8. Ricky van Wolfswinkel Member

שימו לב שהמשחק של יובה נגד פאלרמו הוא למעשה משחק החוץ הקשה האחרון של יובה העונה.
    מבחינת משחקים גדולים יש לה רק את לאציו במחזור הבא ואת רומא בעוד שבועיים.
    אבל כמו שיובה נראת העונה היא דווקא צריכה לחשוש ממשחק החוץ שלה נגד צ'זנה.

אגב, שמתם לב שקונטה סיפר את הפיאה?

9. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נראה על המגרש? עוד תסביך נחיתות?

המילה הוכח בעייתית פה. תסכים איתי שקשה להגיע לאמת תוך חודשיים כשהפרשה סבוכה כל כך (ורוב הפרטים דווקא עלו בשנים האחרונות?). משפט ראווה כשיובנטוס היא השעירה לעזעזאל של מציאות קיימת באיטליה זה לא הוכח. כשאופ"א מאיימת על המועדון שאם יערער הוא יחרים אותו ממסגרות אירופיות. אין פה שמץ של משפט צדק - יש פה עלילת דם.
    בשנים האחרונות פורסמו אינספור הקלטות שחשפו שיחות קשות לא פחות של פאקטי, מוראטי, גליאני... אני מאמין שזה עניין של זמן ומאמץ עד שימצאו דיבורים בין משבץ השופטים לכל נשיאי הליגה דאז. זו המציאות הקיימת שאני מדבר עליה - מעין קוד מוסרי שנחשב בזוי בבית המשפט אבל היה נחלת הכלל ולא רק של יובנטוס.
    כיום אניילי ויובה על הגל מבחינה משפטית; בית המשפט האזרחי שלל קשר בין מעשי מוג'י ליתרונות תיאורטיים שיובה יכלה להשיג על המגרש. מוראטי שעטה פני תמים ב-2006 כבר לא נראה טהור כל כך היום. יובה תובעת פיצוי כספי עצום ואם לא היה לה קייס אז ההתאחדות לא הייתה מנסה לעשות צעדים פתטיים כדי להניא אותה מכך.

כמה סיבות:
    1. היינו הקבוצה הכי טובה באיטליה. דוחק הפנדלים הידוע שלכם אפילו לא היה הכוכב שלנו. היינו עוצמתיים, חזקים. קשה להגיד על הקבוצה של קאפלו שלא הייתה בין ה3-4 הכי טובות בעולם באותה שנה. זכינו באליפות בזכות, ולא בחסד.

2. כמו שכתבתי, מוג'י התנהג בדיוק כמו כולם (עוד נתון לויכוח, אבל עדיף שנחכה עד שהפרשה תסתיים לגמרי). עכשיו בוא נסתכל על הדברים מבחינה לוגית; אם 20 קבוצות בליגה חטאו, אז איפה היתרון שקיבלה יובנטוס על פני השאר? מתקזז. זה כמו שכל קבוצה תתחיל עם שער לטובתה, זה ממילא יהיה 1-1.

כן! מזכיר קצת את התספורת שעשה רוני לפיאה שלו.

10. האיש והאדום Member

אז שיקחו את האליפויות גם לאינטר ומילאן אבל על מה ולמה להחזיר ליובנטוס את האליפויות? יש קלטת של מוג'י מדבר עם משבץ השופטים, מה ציפית שבית המשפט יזכה את יובנטוס?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/4/12
  11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אף אחד לא אמר שהדבר הזה לגיטימי.
    אבל העובדה שללא פפחות מחצי ליגה לפחות (ובניהן אינטר ומילאן עצמן, כשדאגו להקטין את הפרשייה במקרה שלהן) עשתה כך, אז אתה לא יכול להגיד ש'יובה נהנתה מיתרון בשיבוץ השופטים' (שזה לא קניית משחקים, כן...).
    חוץ מזה, כמו שמרשי ציין -

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

חחחבאמת שאיך שהעניינים העונה הולכים, המשחק מול צ'זנה הכי מפחיד.
    מפחידה גם העובדה שיובה גם לא הפסידה עדיין העונה, דבר שלי אישית עוד לא יצא לראות (קבוצה שלא הפסידה עונה שלמה), אולי אני פשוט לא זוכר.
    מקווה שימשיכו ביכולת הזאת, שהיא אומנם לא בשמיים (כאשר קונטה ממשיך להתעקש על ציוות התקפי מוזר), אך יעיל.

12. VAR Member

די, אל תנצל את זה שעברו 5 שנים ואי אפשר למצוא כלום, שנינו זוכרים מה קרה שם, משני הצדדים.

תוך חודשיים? 5 שנים עברו מאותו היום ועד שמוג'י נשלח לכלא והורחק מהכדורגל האיטלקי לכל חייו. גם עליו אופ"א אסרה לערער? איזו עלילת דם? מוג'י אשם, יש עדויות, יש הוכחות חותכות, סוף סיפור. זה כמו להגיד שיגאל עמיר לא אשם.

אתה מאמין? סבבה, זכותך. יכול להיות שאתה צודק וגם שאר הקבוצות לא נקיות, אבל עד מתן גזר הדין יהיה נחמד אם תפסיק ללכלך על מי שנוח לקבוצה שלך ללכלך, כי אתם בכל מקרה לא נקיים, מה שאי אפשר עדיין להגיד על האנשים שהזכרת (אתה חושב שאני לא רוצה להאמין שמוראטי אשם כמו מוג'י?). אתה יודע, עד שהוא לא אשם הוא זכאי. ואגב, איך זה שפתאום אתה מדבר על "מעשי מוג'י" כאילו שהוא.... אשם?

זה בערך כמו להגיד שאתם כיום הקבוצה הכי טובה באיטליה, אם כבר אתה רוצה להשוות בין זלאטן של אז לזה של היום. יהיה נוח לכם להגיד את זה בסוף העונה אם תזכו באליפות, אבל אם לא תמחק כמה הודעות מההיסטוריה של הפורום יהיה אפשר להוכיח שאתם בעצמכם לא חשבתם כך במהלך רוב העונה. הייתם קבוצה מצוינת, מילאן הייתה מצוינת לא פחות, קופחה קשות על ידי השופטים (לעולם לא תצליח לגרום לי לחשוב אחרת, מה שקורה השנה זה כאין וכאפס לעומת מה שקרה אז, השנה אני עוד בסדר עם זה למרות טעות השיפוט הכי גדולה בהיסטוריה במשחק בסן סירו) ועדיין הייתה צמודה בשתי העונות.

הוא התנהג כמו כולם? (שוב פעם מדבר עליו כאילו שהוא אשם, שלא כמו בתחילת ההודעה שלך) אז או שיפסלו לכולם את האליפויות או שיעניקו את האליפויות לקבוצה הראשונה שלא הייתה אשמה. לכם בכל מקרה לא מגיעה אף אליפות בשנתיים האלה, איך שלא תסובב את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/4/12
  13. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת מתאמץ לזכור (לא מנצל שום דבר) - אשמח אם תאיר את עיני. אני בטוח שתתקשה עד לא תצליח להוכיח שלא זכינו בסקודטו הזה על הדשא.

מוג'י כותב טור אישי בטוטוספורט ומתארח בתוכניות אירוח באיטליה, רחוק מאוד מהכלא. עד היום המסכן הזה בערעורים, לא מקנא במה הוא עובר. כל כך הרבה עוגמת נפש וכסף לעורכי דין, והוא עדיין ממשיך. הערעור שדיברתי עליו לא קשור אליו.
    בכל אופן, היה שקט תעשייתי רב על הפרשה מאז גזר הדין ב-2006 ועד לפני שנתיים-שלוש, אז עורכי הדין של מוג'י (שכמו שאמרתי, המשיכו לעבוד) מצאו כמה אלפי שיחות של מוראטי/פאקטי/גליאני עם משבץ השופטים ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ). התקשורת ליבתה את העניין והתיק נפתח מחדש, רשמית, לפני משהו כמו שנתיים. פסיקה שנפתחת מחדש היא פסיקה שגויה ולא יסודית בעליל, על אחת כמה וכמה שיובה מואשמת ב"יתרון על פני יריבותיה לטבלה" בשל אותם שיחות של מוג'י עם המשבץ.
    איפה היו אותן הוכחות חותכות נגד אינטר ב-2006? כמו שאמרתי, עלילת דם.

עד שלא הוכח אחרת כל אדם הוא זכאי, צודק. אבל צריך להיות עיוור, או אוהד אינטר, כדי להתעלם מהשיחות של מוראטי ופאקטי עם אותם אנשים. אם זה הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, אני לא צריך את בית המשפט שיוכיח לי שזה ברווז.

מתי דיברתי על מעשי מוג'י כפסולים?

תתקשה למצוא הודעות (אולי רק מתחילת העונה, בה נראתם באמת זוועה ואנחנו יחסית טוב) שבהן כתבתי שאנחנו קבוצה יותר טובה ממילאן. ולמרות היתרון בטבלה אני מאמין ששום דבר לא סגור ועדיין תזכו באליפות. ואם אנחנו נזכה? אז הקבוצה הפחות טובה זכתה, אבל זו שניצלה את ההזדמנויות שלה הכי טוב. להאשים את השופט בכך יהיה פתטי.
    מילאן קופחה קשות באותן שנים? קל לומר, קשה להוכיח. בפועל סיימתם עונות עם 80+ נק', לא בדיוק הפרופיל של קבוצות שמקופחות באופן סדרתי. פשוט יובה הייתה טובה יותר. ובכלל לטעון שקופחתם אחרי שגם לכם הורדו נקודות בעקבות אותה פרשה, לי זה נשמע תמוה ביותר.

אופציה. אבל אם בית המשפט האזרחי בנאפולי שלל אפשרות שבה קיבלנו הטבות מהשופטים, אז אני מאמין שההחזרה שלהם היא האופציה הנכונה.

14. VAR Member

challenge accepted
    http://www.youtube.com/watch?v=dUgso8QxeAU&feature=relmfu

אני רק רוצה להבין. אתה טוען שעורכי הדין של מוג'י (המסכן) עובדים במרץ על הוכחות לפיהן שאר ראשי הקבוצות אשמים. ומה לגבי חפותו של מוג'י? על זה הם עובדים? או שאין על מה לעבוד והם רק מנסים להראות שמוג'י הוא הרע במיעוטו? רע במיעוטו זה עדיין רע, אתה יודע.

לא יודע מה לגבי פאקטי ומוראטי, אני לא שופט ולא עורך דין והדיונים בעניינם אני מאמין שנמשכים כך שעד שבית הדין לא יקבל החלטה אני לא מתעסק בזה. בית הדין כן קיבל החלטה בעניין מוג'י.
    אז בוא תגיד לי, למה אתה מתכוון כשאתה אומר "מעשי מוג'י"? או שהתערבות בשיבוץ שופטים זה למעשה אקט חוקי לגמרי כשמדובר בכדורגל האיטלקי שבו כולם עושים את זה...

אז אני מילאתי את החלק שלי. עכשיו תמלא אתה את החלק שלך ותוכיח שגם מילאן נהנתה מהשיפוט באותה המידה. כרגע אתה במינוס 3 (או 6, תלוי איך אתה מפרש את הפנדל השני) ממשחק האליפות ההוא שהוצג בין היתר בסרטון למעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/4/12
  15. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

להגיד לך את האמת, חיפשתי עכשיו כמה דקות טובות סרטון נגדי (תמיד יש את האוהד המשועמם שמכין סרטונים כאלה) ולא מצאתי שום דבר לגבי מילאן באותה עונה. מאוד סביר שזה לא בגלל שאתם חפים מטעויות שיפוט לטובתכם, ובכל מקרה אם איזכר במשהו אומר, אבל רק כדי להמחיש כמה הסרטון שהבאת לא משקף דבר תסתכל על הסרטון הבא:

אפשר לומר שמילאן לא הייתה הקבוצה הכי טובה באיטליה בעונה שעברה? זה אומר שהיא לא זכתה בסקודטו הזה על הדשא?

זו הייתה הנקודה שלי.