בקרוב. לא אמור לשחק מול בולוניה ורומא, אבל ככל הנראה יהיה כשיר למשחק מול אודינזה. הבעיה העיקרית שלנו היא הפציעה של ווצ'יניץ', שייעדר 20 יום. לדעתי קונטה חייב לתת הזדמנות לאלייה כבר במשחק הקרוב מול בולוניה.
אני דווקא חושב שזה לא כזה נורא שווצ'יניץ' פצוע. עד כה לא התרשמתי ממנו ונראה שהוא ממשיך את היכולת הבינונית- שאיתה היא בא מרומא בעונה האחרונה. אני מנגד אשמח לראות את קווארליירלה, למרות הפרסומים על עזיבתו בינואר, משחק ומשתיק את קונטה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
באמת? אני דווקא חושב שווצ'יניץ' מוסיף להתקפה שלנו מימד של תחכום וטכניקה עילאית שאין לאף אחד אחר בסגל. לא סתם הוא זוכה לקרדיט מקונטה. הרבה מאוד מהשערים שלנו חתומים עליו (זו אחת הדוגמאות הכי חדשות, המסירה שלו למאטרי גאונית פה, והיא מן הסתם לא נרשמת בסטטיסטיקות כבישול למרות שהיא מהווה לפחות 80% מההצלחה של המהלך) ואני חושש שבלעדיו יהיה חוסר איזון מוחלט בין דינאמיות לבין טכניקה בהתקפה. חשוב שיהיה שניהם, אבל קוואג לא הכי טכני (מלבד הבעיטות, בפורומים בחו"ל קוראים לו Qtube) ולעומתו אלייה יכול לחולל פלאים באגף ואולי סוף סוף להיכנס לקצב. בפרימברה הוא מפציץ, אגב. אין כמו הקופה איטליה כדי להכניס שחקנים שלא מוצאים את עצמם לתלם, ואני מאוד מקווה שזה יקרה. קוואליירלה במקום מאטרי שיקבל קצת מנוחה, לא יזיק.
פרימברה זה פרבימברה, ואין לי שום בעיה עם אליה, אבל לדעתי קוואלריירלה (סעמק עם השם) יכול להוסיף יותר, וגם חשוב שיהיה תחליף הולם בספסל למקרה כמו זה. אני לא אומר שווצ'יניץ' שחקן גרוע, ההפך הוא לא, הוא עשה עד כה כמה דברים יפים (והסרטון שהבאת זה אחד מהם), אך עדיין לא מספיק. לא בשביל זה הוא הגיע לפה. אחרי הכל, צריך גם להבקיע מדי פעם.
תגידו, מה נסגר עם קראסיץ'? פתח בסערה את הקדנציה שלו ביובה, אנשים דיברו על הקיצוני הטוב בעולם ונגד נאפולי אני זוכר שהוא קם מהספסל רק כדי לא להיכנס בסוף. סכסוך עם המאמן או נפילה דרמטית ביכולת?
יש לנו המון תחליפים הולמים, מעט מאוד מהם נחשבים ראויים בידי קונטה. קוואליירלה יכול להוסיף המון אבל אם זה יהיה על חשבון ווצ'יניץ' אז ההתקפה תיתקע בשליש הקדמי. אנחנו חייבים שחקן בהתקפה שיודע לעבור שחקן הגנה באחד-על-אחד, שיכול להחזיק את הכדור כמו שצריך על הצד בזמן ששאר החברים עולים להתקפה ולחלק מסירות איכותיות. שחקן זריז וטכני שעושה את עבודת הבנייה של הגול עד לאזור הרחבה משם מאטרי ופפה יחכו לסיים אותו ברשת. לא רואה את התכונות האלה בקוואליירלה, אבל אני כן רואה את התכונות האלה באלייה ו-ווצ'יניץ'. קוואליירלה עשוי לשמש מחליף מעולה למאטרי בחוד או כאחד משני חלוצים נסוגים ב4-4-2, אבל בתור מחליף לתפקיד של ווצ'יניץ' במגרש אני רואה אותנו מקרטעים... מאוד.
סוג של בלוף. קראסיץ' בהתחלה נראה כשחקן בהחלט מבטיח מאוד, עם יכולות טובות על הקו, טכניקה ומהירות לא מבוטלת. אני לא יודע אם הדיבורים עשו את שלהם או מה בדיוק גרם לכך, אך מאז, בהדרגתיות, החל קראסיץ' לרדת בכושרו וביכולתו, ובהתאם לכך גם ספסולו. שמו מקושר למעבר אפשרי בינואר הקרוב לצ'לסי ולעוד כמה קבוצות. דייגו נאמבר 2. פוריה סקה ( מה שמך באמת?http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ), אתה עושה מווצ'יניץ' למלך, והוא לא. הרבה פעמים אני דווקא שם לב שהוא די תוקע את ההתקפה, וכמו שאמרתי מסירות זה דבר חשוב ויפה, אבל בשביל זה יש את הקישור שלנו. כל עוד הוא משחק כחלוץ, שישחק כאחד כזה. ולפי העונה הלפני אחרונה שלו ברומא, עושה הרושם שהוא אמור לדעת...
כמו שבופון אמר, התחיל טוב ואז התחילו לצפות ממנו. ואז הוא דעך. יש האומרים שהוא פשוט תפס תקופה בתחילת העונה שעברה ויש כאלה (סביר יותר לדעתי) שחושבים שההגנות פשוט למדו אותו. הוא שחקן מאוד צפוי במשחקו ובאיטליה לומדים שחקנים כאלה מהר מאוד. הוא יצליח מאוד באנגליה לדעתי. תסריט שכיח בעונה שעברה: קראסיץ' מקבל כדור על הקו, דוהר לכיוון המגן שמולו, שובר ימינה ונחסם על ידי שחקן היריבה. עריכה - אני שי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx (ואתה?). אני לא עושה מווצ'יניץ' מלך, הוא פשוט חלק עיקרי בהצלחה שלנו. מה שאתה תופס כתקיעה אולי נתפס לדעתי כמחשבה על המשחק ויישום יעיל של ראיית המשחק המצוינת שלו. ווצ'יניץ' כמעט אף פעם (למעט עונה בלצ'ה ועוד אחת גדולה ברומא) הוא לא סקורר גדול והוא גם לא צריך להיות כזה, בשביל זה יש את מאטרי. סתם לדוגמה, שים לב לממוצע ההבקעות של פפה. למה הוא כובש כל כך הרבה? לפי שיטת המשחק של קונטה, כשהכדור נמצא בצד השמאלי, הקיצוני הימני נכנס פנימה וכשהכדור נמצא בימין אז השמאלי נכנס. מדבר איתך על התקפות מסודרות כמו בספר. ווצ'יניץ' יורד הרבה מאוד לאחור לעומת פפה כדי לקחת את הכדור ולהעביר אותו להתקפה. מן הסתם שהוא לא יהיה ברחבה כדי להבקיע. בגלל זה ברוב ההתקפות פפה נמצא ברחבה, ולפיכך גם כובש. הוא פשוט לא סקורר, ואם הוא היה סקורר ופחות יוצר אז סמוך עליי שהיינו נראים הרבה פחות טוב.
זה ממש לא נכון להגיד על קראסיץ' שהוא בלוף.שנה שעברה הוא היה השחקן הכי טוב בקבוצה ואי אפשר היה לוותר עליו. השנה זה קצת השתנה כי הוא נתן כמה משחקים פחות טובים ופפה מצד שני בכושר נהדר ככה שהוא בספסל אולי בצדק.הוא לא מקבל הזדמנויות במשחקים האחרונים אז קשה לקבוע באיזה כושר הוא כרגע. להגיד שהוא בלוף ולחפש לו קבוצה זה קצת מוגזם לדעתי,בטח שמסתכלים איזה שחקנים יש בעמדה שלו כרגע ביובה.
זה לא רק פפה, גם אסטגריביה הועדף על פניו במשחק נגד נאפולי (וזאת הייתה הפעם הראשונה ששמעתי את השם הזה בכלל. לא שאני מזלזל כן? אבל לפתוח במשחק כל כך חשוב של הקבוצה שלך עם שחקן די אלמוני כשיש לך את קראסיץ' בעמדה שלו זה בדר"כ אופייני למקרים של סכסוך בין המאמן והשחקן... בגלל זה שאלתי)
אלון, הוא זה שמחפש קבוצה (לפי התבטאויות של הסוכן שלו לפחות), ולא ההפך אני מניח. אבל עובדתית זה המצב. נכון שעונה שעברה הוא די בלט (למרות שקשה להגיד על העונה השעברה שמישהו היה באמת טוב), אך בשורה התחתונה מגמת הירידה שלו התחילה עוד ברבע האחרון של העונה שעברה, והמשיכה אל תוך העונה הנוכחית. זה יותר מדי זמן לשחקן בקבוצה שרוצה לחזור לאירופה, וכשיש אלטרנטיבות אחרות בספסל מוצלחות יותר, לפחות בשלב זה. לזה שמעליי, אסטגברייה דוקא היה בין הבולטים במשחק מול נאפולי, כך שאלמוני או לא, את העבודה הוא עושה. אני רועי. :aaa021: התכוונתי,שגם שהוא מגיע למצבים הוא לא כובש. אם המצב זה כפי שאתה מצייר אותו, אז למה ווצי'ניץ' מכונה חלוץ ולא קשר התקפי או משהו כזה? ידוע שיש לווצי'ניץ' ראיית משחק ומסירות, שזה טוב ויפה, אבל מה עם הגולים? לא בטוח שאפשר כל משחק להישען על פפה או מאטרי. אין קבוצה בעולם ש2 שחקנים בודדים כובשים את כל השערים שלה. מרבית השערים באים מכלל שחקני החלק ההתקפי, ונראה כי ווצ'יניץ' פשוט לא מסוגל. ו2 עונות כמו שהוא הביא בלצ'ה וברומא מראים שיש לו את האפשרות והיכולת להפציץ.
קראסיץ' לא בלוף. הוא אפילו שחקן איכותי אבל הוא לא בנוי לשחק באיטליה. היתרונות שלו הם המהירות והפריצה מהאגף. מהירות זה לא ממש פאקטור באיטליה (כן יכול להיות ערך מוסף, אבל לא כתחליף למשהו אחר, למשל -לאבצי) והפריצה שלו די סתמית כשהמגנים יודעים מה הוא הולך לעשות. יכול להיות שקראסיץ' יחזור לעצמו, כמו שזה נראה כרגע- על סמך היחס בין השווי שלו לבין התרומה שלו על המגרש, עדיף למכור אותו לכל המרבה במחיר.
דלות בניצול מצבים זה נטו התאקלמות בקבוצה. זה ייקח זמן, כשאתה אחראי גם על היצירה של המהלכים וגם על הסיום שלהם לפרקים אז אתה צריך לעבוד קשה יותר. ברור שיש לו את היכולת לכבוש יותר, אבל זה תלוי הרבה מאוד איפה הוא ממוקם במגרש, ובלצ'ה הוא היה חלוץ חוד כשברומא הייתה עונה נהדרת כללית למועדון והוא נהנה מהתמיכה של טוטי מאחוריו, שבעיקרון "לקח" לו את התפקיד שהוא עושה ביובה. שלא תבין לא נכון, אני בטוח ומשוכנע שווצ'יניץ' עוד יכבוש ביובה. הוא מגיע למצבים כל משחק ועוד קצת זמן הוא גם יתחיל לנצל אותם. אגב, רוב השערים שלנו בכלל באים ממרקיזיו ומאטרי. פפה תורם משלו, ווצ'יניץ' קצת, וידאל קצת, קצת ליכטשטיינר. בסופו של דבר אם מאטרי מסיים עם 20+ ומרקיזיו גם תורם 10-15 כשהשאר מוסיפים פה ושם אז אנחנו מסודרים.