יובנטוס 2011/12:: זה שיר פרידה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י ADP, ‏30/6/11.

1. N כמוני Member

מדובר בשני בלמים ברמה גבוהה מאוד, השאלה אם יש בהם צורך, מכייון שכבר יש לנו את בראצלי,קיילני ובונוצ'י. דווקא בעמדת המגנים אני עוד לא שלם לגמרי עם הרכישות של יובנטוס, הייתי מעדיף שהכסף ילך לשם.

2. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא עמדת המגנים לשם שינוי היא הסגורה העונה, עם ליכטשטיינר המעולה בימין וככל הנראה קייליני בשמאל עם זיגלר, דה צ'לייה ומוטה כגיבויים. נראה לי מספיק טוב. העניין הוא שההסבה של קייליני יוצרת מחסור בבלם מנוסה, חומה בהרכב, שלא לדבר על כך שהציוות שלו עם בונוצ'י הוא לא מהמוצלחים. שני השחקנים האלה אמורים לספק את מה שחסר לנו בהרכב, שזה הניסיון, קור הרוח ובעיקר יכולת מקצועית מהגבוהות ביותר.

ההרכב כרגע:

---------------------בופון-------------------------
    קייליני----בלם חדש-----בונוצ'י/בלם חדש------ליכטשטיינר-----
    -------------וידאל-------------פירלו---------------
    קיצוני חדש/ווצ'יניץ'--------------------------קראסיץ'-----
    ----------ווצ'יניץ'---------------מאטרי------------

על הספסל (כאלה שלא אמורים להימכר): סטורארי, זיגלר, דה צ'לייה, ברצאלי, מוטה, פאציינצה, מרקיזיו, פפה, קוואליירלה, פסקוואטו, דל פיירו.

בסך הכל יש לנו איכות גם על הספסל לשם שינוי (רק להיזכר בסגל הבלהות שלנו בעונה שעברה שכלל את טוני ויאקווינטה כמחליפים ראשונים לאלכס ומאטרי). יש צורך בבלם או שניים (תלוי בדרישות של קונטה), קשר שמאלי ולהיפטר מכמה (הרבה) שחקנים מיותרים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/8/11
  3. Don Joan Roman Member

אם יצליחו להחתים את לוגאנו ואלכס לעמדות הבלמים אפשר בהחלט לומר שמלבד חלוץ ברמה עולמית יובה עשתה הכל נכון בקיץ הזה, ואני מאמין שרוסי יגיע בעונה הבאה.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מירקו לא מתאים לכנף שמאלית ב442 מהסיבה שהוא לא יודע ולא מתפקידו לעשות הגנה כלל (חרם על מגן בינוני כמו דה צ'יליה\זיגלר שישחק ללא טיפה של עזרה מהשחקן שמשחק לפניו).
    הוא לא מתאים גם להיות באותו קו התקפה עם מאטרי מאחר והוא לא סקורר (גם ללא הנפילה המנטלית של העונה האחרונה), לא החלוץ שישים את הרגל במקום הנכון כדי שהכדור ידחק לשער. הוא קיצוני, ספרינטר, שמתחיל את ההתקפות באגף רחוק מהשער, ועם רגל ימין או שמפתיע את השוער וכובש או שחותך לרחבה ומחפש את החלוץ שמשחק באמצע. בסיום ההתקפה הוא אוגר אנרגיה להתקפה הבאה (שוב, לא חוזר אחורה ולא מנסה ללחוץ את המגן). ליובנטוס והמערך הפג תוקף של קונטה הוא פשוט לא מתאים.

קישור עם וידאל ופירלו גם כן נראה מטריד. וידאל שחקן מצויין אך האחריות שמוטלת עליו להחזיק לבדו את הקישור מוגזמת לשחקן חדש בקבוצה שלא מכיר לא את חבריו החדשים ולא את יריביו מקבוצות אחרות ועוד כשהעזרה היחידיה שיקבל תהיה מפירלו שכבר שנים נמצא מעבר לשיא ופיזית לא מסוגל להתמודד מול מרבית הקשרים של הסריה א'.

גם ההגנה נראת קצת חסרה, גם אם יגיע בלם חדש שיוריד את בונוצ'י לספסל.

אני לא יודע איך יגמר הקיץ אבל נכון לרגע זה, למרות מספר רכישות טובות מאוד, הקבוצה הזאת לא נראת כאחת שתתקדם יותר מדי מעבר למקום בו סיימה בעונה שעברה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/8/11
  5. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

נגעת בכמה נקודות נכונות שאכן מדאיגות לא מעט אוהדים. הקישור הרך של וידאל ופירלו הוא בעייתי מאוד כשאנחנו משחקים מול קבוצות עם מרכז שדה אגרסיבי, כמו מילאן לדוגמא. ההצבה של ווצ'יניץ' בהתקפה גם היא קצת הזויה כי יכול להיות שנפספס פה את נקודות החוזק כמו שאמרת. אבל כמו שכבר אמרתי כמה פעמים, יובנטוס לפי קונטה תהיה ורסטאילית ומשתנה ממשחק למשחק ובמשחק עצמו. כבר במשחקי ההכנה בארה"ב ראינו (מי שצפה במשחקים) 2 מערכים עיקריים - 433 וה-424 המפורסם. ה424 עבד טוב יותר כי אלה היו קבוצות ברמת הסריה ב', למרות שהוא דורש ליטושים נוספים כדי שירוץ חלק (וכמובן את כל השחקנים), אבל בתחילת כל משחק היו כמה דקות של 433. כלומר פסקוואטו היה עובר מתפקיד של קיצוני שמאלי לתפקיד של קשר. לכן אני בטוח שנראה, במשחקים שצריך קישור אגרסיבי יותר את המערך עם שלושת הקשרים, שייראה סביר להניח כך:

מרקיזיו----וידאל----פירלו
    -----------------------
    ווצ'יניץ'---------קראסיץ'
    --------מאטרי---------

ולכן ההחתמה של ווצ'יניץ' רלוונטית יותר למערך הזה.

ההגנה דווקא נראית לי בסדר.

6. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה כבר נראה הרבה יותר טוב, אבל קשה לי להאמין שזה יצא לפועל עם קונטה על הקווים.

7. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא כל כך בטוח, אל תשכח שוידאל יכול להיות קיצוני שמאלי במידת הצורך ויעשה את זה בצורה מצוינת. בכל מקרה, נהיה חכמים יותר אחרי סיום משחקי ההכנה וכשכל השחקנים יירכשו.

8. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני חושב שבמערך של קונטה ווצ'יניץ' יכול להתאים רק כחלוץ לצד מאטרי ולא כשחקן כנף. הוא לא ברמה של רוסי ואגוארו אך האוהדים של יובה יכולים להיות אופטימיים, לפי דעתי הוא יתאקלם מהר.
    עד כה יובה הוציאה 75 מיליון על רכישת שחקנים, מה שאומר שנשארו בקופה 25. לוגאנו יהיה החתמה מצויינת בכמעט כלום כסף (מההחתמות שמתאימות לגליאני) ואת שאר הכסף יובה חייבת להשקיע בקיצוני תותח אם היא רוצה לחזור לצ'מפיונז.

9. AS R Member

כבר עכשיו יש ליובה סגל מצויין שבטח יספיק בשביל להגיע לצ'מפיונס, ולטעמי אליפות גם היא לא תסריט דמיוני, אבל קשה לדעת עם המאמן החדש והסגל שגם הוא די חדש.
    כן יש כמה בעיות ותהיות לגביי המערך וצריך להגיע עוד שחקן אחד אני מניח. אבל בכל זאת אם יש לך את דל פיירו וקוואליירלה על הספסל אז זה מראה את העומק של הסגל.
    ווצ'יניץ - מאטרי - קראסיץ' יכולים להיות צוות מפחיד.

אגב, מירקו הבקיע את שער הבכורה שלו במדי יובה לפני כמה ימים בניצחון 8-0.

10. Juventini Gaetano Scirea היכל התהילה

חוץ מהחתמתו של ווצ'יניץ' (ממנה אני בסה''כ מרוצה), קרה עוד משהו מעניין בשבועיים האחרונים? איך היה פאסקוואטו במשחקי ההכנה?

11. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ממש, הרבה דיבורים (במיוחד על ורגאס ואלכס-צ'לסי) אבל שום דבר קונקרטי. לדעתי מארוטה מחפש להיפטר מאמאורי ומיאק לפני שהוא ממשיך למטרות הבאות.

במשחק ההכנה היחיד שהתבצע בשבועיים האלה שיחקנו מול קוניו מהליגה הרביעית, במשחק הזה פסקוואטו היה מעולה ואפילו כבש שער. במשחקים שקדמו לו הוא היה סולידי מאוד, וזה נראה כרגע שקונטה רוצה להשאיר אותו לרוטציה בעונה הבאה. החלטה מעולה כי כדי לקבל את ורגאס ככל הנראה נצטרך להיפרד מקוואליירלה בו הויולה חושקים, ופסקוואטו הוא מחליף הולם.

12. Juventini Gaetano Scirea היכל התהילה

רק דיברתי על פאסקוואטו והוא כובש את השער הראשון מול הפרימברה. עושה רושם שהמונטנגרי השתלב יפה בקבוצה (לפחות על פי התקציר שראיתי מהמשחק הקודם).

זאת תיהיה ירייה לראש אם קוואליירלה יעזוב. אם מאטרי או המונטנגרי יפצעו (וזה עניין של זמן), נשארו עם טוני ודל-פיירו. עם שחקני גיבוי בני 34 ו-37 בהתאמה אין לנו מה למכור מול אף אחד. חובה להשאיר את קוואליירלה. שמארוטה ישלם על ורגאס את מלוא המחיר או שידחף לויולה איזה מארטינז (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ). אני מאד מקווה שפאביו לא יעזוב.

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/11
  13. Joel Gion Member

עם כל הכבוד לפסקוואטו, לשחרר את קואליירלה "בגללו" תהיה טעות ענקית. אסור שהמחליפים לווצ'יניץ' הלא יציב בעליל יהיו ילד מוכשר וחלוץ מזדקן. גם ורגאס (שללא ספק יהווה שדרוג משמעותי לקבוצה) לא שווה הקרבה בסדר הגודל של קואליה.

14. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא משחררים את קוואליירלה בגלל פסקוואטו, משחררים את קוואליירלה כי רוצים את ורגאס ולא רוצים לבזבז יותר מדי כסף. פסקוואטו הוא פשוט מה שיש פה בסביבה. אני איתכם, מאמין שטוני ודל פיירו לא יכולים להיות ספסל בקבוצה עם שאיפות.

15. uri מנהלים

בינתיים יובנטוס עוד לא הגישה שום הצעה רשמית עבור וארגס (גם אם יש אמת בהתעניינות) ובטח לא הציעה את קוואליירלה. ההצעה הרשמית היחידה הייתה לאליה של המבורג שנענתה בשלילה.