עצוב שהוא הגיע למצב הזה, אבל כנראה שאתה צודק. בכל מקרה, קולארוב יהפוך לשחקן של הסיטי ביום שני ככה שלפחות לעסקה הזאת מארוטה לא יצליח לדחוף אותו :aa1: יובנטוס מעוניינת בבורדיסו ומוכנה להציע לאינטר את פואלסן בתמורה. מה יש להם לעשות עם הדוגמנית הבלונדינית אתם שואלים? הכיוון הוא להעביר אותו לליברפול כחלק מעסקת מאסצ'רנו. נשמע לי כמו עסקה מאוד מסובכת (בסגנון הטריידים המשולשים בNBA), אבל אני מקווה שאיכשהו זה יסתדר. גם להפטר מפואלסן וגם לקבל את אחד מהבלמים הטובים בליגה בעונה החולפת? לא רע בכלל.
יש לי רעיון יותר טוב. אולי נמכור לכם את בורדיסו ובתמורה תביאו אליכם את מסצ'ראנו כאשר במסגרת העסקה תשלחו לליברפול את פאולסן וככה כל הצדדים יהיו מרוצים. בכל בוקר אני קם בתקווה לראות שחוטב העצים הארגנטינאי בדרך לקבוצה שהיא לא אינטר.
אתה סתם כועס כי בארגנטינה מעדיפים אותו על פני קמביאסו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אם כבר מאסצ'רנו, קראתי לפני כמה ימים ראיון פרידה מאלסיו סקו, בו הוא סיכם את התקופה המאוד מאוד מוצלחת שלו ביובנטוס. בין יתר הדברים הוא אמר שבינואר 2007 יובנטוס הייתה קרובה מאוד להחתים את הקשר הארגנטינאי מווסטהאם, ומה שהכשיל את העסקה היו הסיבוכים במשא ומתן עם אנשי העסקים שהחזיקו בכרטיס השחקן שלו (ושל טבז, למי שזוכר). סקו הוסיף שמאסצ'רנו היה על סף דמעות כשנודע לו שהעסקה לא יוצאת אל הפועל.
מעניין איך ליברפול לא התקשתה במשא ומתן עם אנשי העסקים שהחזיקו בכרטיס השחקן, וגם לא מנצ'סטר. סקו הוא פשוט טירון בתחום, מכל העשרות החתמות שלו (מאז בוז'ינוב) אפשר לספור על כף יד את מספר השחקנים שהיו שווים את הכסף. ברוך שפטרנו. לא ממזמן הוא התראיין ואמר שהוא הגיע להסכמה עם ליברפול על מסצ'ראנו, עם ריאל על VDV ועם סמפדוריה על קסאנו. אני תוהה למה אף אחד לא שמע עליהן ולמה מארוטה לא משלים אותן (כנראה שהפיקציות האלה לא כל כך משתלמות). סקו הזה פשוט אדם פתטי.
אני חושב שהעליהום עליו מוגזם. מעט מאוד אנשים אמר בקיץ שעבר שהרכישות של גרוסו מלו ודייגו מיותרות. בסופו של דבר שלושת השחקנים היו כשלון ביובנטוס, אבל לפני שנה זה היה הצעד הנכון. לא כזה פשוט להפוך קבוצה שלפני 3 שנים בסרייה ב' לאלופה, ועד לפני שנה גם לא היו סכומי כסף גדולים שיאפשרו את זה. אני לא חושב שבגלל סקו ובלאן יובה נכשלה שנה שעברה.
סקו עשה מספר רכישות טובות (יאקווינטה, סיסוקו, דייגו, יש שיגידו אמאורי ומלו) אך הן היו לצד אינספור החתמות בינוניות וכושלות (גריגרה, טיאגו, אלמירון, אנדראדה, מלברג, פאולסן, קנבארו, גרוסו) שרובן ככולן היו מיועדות להיכשל. הוא נכשל בהרבה משאים ומתנים (צ'אבי אלונסו הוא הדוגמה הבולטת לכך) וניכר שהוא פשוט טירון בתחומו. הוא קיבל את הבסיס הכי טוב באיטליה ובין ה-3 הטובים באירופה; ברור שהירידה לליגה השנייה תעשה את שלה אך כמות הכסף שבזבז כבר היו שוות לפחות תואר אחד מאז הירידה. אני לא עושה עליו עליהום בגלל העונה שעברה, שבה אני מאמין שדווקא בלאן הוא האשם המרכזי (מינויי המאמנים הכושלים), אני מאשים אותו על כך שלקח את הכסף של המועדון ובזבז אותו באופן סדרתי על רכישות תמוהות לרוב. עם מנהל רכש טוב יותר כבר היינו רואים ממזמן את צ'אבי אלונסו, גבי מיליטו וחבייר מסצ'רנו מלהטטים במדינו.
אני חושב שהרבה מגזימים לגבי גריגרה סך הכל בא בחינם, נתן עונה ראשונה טובה... אמנם אחרי זה ירד אבל עדיין לא כזה כשלון כמו קנבארו או גרוסו למשל.
אנדרדה הגיע אחרי מספר עונות מצוינות בדפורטיבו, הכשלון שלו נבע בעיקר בגלל פציעות שהוא עבר. גם טיאגו היה נראה כרכש נכון אחרי עונה מצויינת בליון, אלמירון היה נראה כשרון צעיר ומבטיח כשהגיע מנאפולי. זה לא שהעונה מארוטה מביא שחקנים בעלי רקורד מוכח ממנו (בונוצ'י ומרטינז למשל). הכשלונות של יובנטוס בעונות הארונות נבעו ממאמנים כושלים, ופציעות רבות שנגרמו ככל הנראה מטיפול רפואי לקוי. אני לא יודע עד כמה ליובנטוס היה את הכסף להביא את מסצ'רנו וצ'אבי אלונסו לפני 3 שנים.
אף אחד לא חשב שאנדראדה, אלמירון (שאגב, בא מאמפולי ולא נאפולי) ושות' יתפקדו כל כך גרוע, אבל גם אף אחד לא ציפה מהם להרבה. מה שגם הם באו כאופציה ב' אחרי סאגות ארוכות ולא מוצלחות (מיליטו, VDV, אלונסו...). לא עיינתי הרבה זמן בתולדות הקניות של סקו, אבל אם תסתכל רק על הקניה של טיאגו ואלמירון (ביחד בסביבות ה-20 מיליון יורו) תבין שבמקום 2 שחקנים קטנים הוא יכול היה להביא אחד גדול.
אז בסופו של דבר דייגו ישחק אך ורק כחלוץ נסוג/שני לאחר שדלנרי אישר זאת בראיון שקראתי הבוקר. בכדורגל של השנים האחרונות כל השחקנים היצירתיים והטובים ביותר הם שחקני אגף ולא אמצע ודייגו הוא אחד משחקני האמצע הטהורים האחרונים שנשארו, ובסופו של דבר זו אולי אחת המגרעות בו (אם אפשר לקרוא לזה כך). עם זאת, גם אם דלנרי היה משנה מערך עבורו, לדעתי יהיה לו מאד קשה להסתדר מכיוון שמרכז השדה הפך למאד פיזי וכוחני בשנים האחרונות, בטח שבאיטליה. כך או כך, אני חושב ומקווה שנראה את דייגו במיטבו בעמדה החדשה-ישנה שלו.
יש שיגידו? אוהדי יובנטוס הזילו ריר רק על השמועות שיובנטוס רוצים את מלו. פליפה מלו בעונה שלפני ההגעה ליובה היה אחד משלוש הקשרים הטובים בליגה, זה היה צעד מתבקש ליובנטוס ואין אחד שלא רצה לראות אותו במדי יובנטוס כשהחלו השמועות. אמאורי קיבל הצעה ענקית מריאל מדריד אם אני לא טועה שנדחתה, גם הוא היה נחשב לרכש מבריק.
אני מסכים בנוגע למלו, ולכן במקרה הזה רוב הביקורת היא כלפי השחקן ולא סקו. למרות שכבר אז העדפתי לראות רג'יסטה (ד'אגוסטינו) שינהל את המשחק מאחור ולא עוד שחקן בסגנון של סיסוקו (נראה לי שאפילו כתבתי את זה פה), אף אחד לא חשב שהוא יהיה כל כך גרוע. גם בקשר לאמאורי אתה צודק - בחצי השנה הראשונה שלו בקבוצה הוא נראה כמו אחד מהחלוצים הטובים בעולם, אחרי הפציעה הקשה הוא פשוט לא הצליח לחזור לעצמו. חלק מהאוהדים אמנם התבאסו לראות את נוצ'רינו ולנזפמה עוזבים, אבל גם במקרה הזה האכזבה היא בעיקר מהשחקן. ולמרות זאת, אי אפשר ואסור לשכוח את הכשלון להביא את מאסצ'רנו, קסאנו ודייגו ומיליטו ואת ההחתמות של בומסונג, אנדראדה (אחרי הכשלון להביא את גבי מיליטו), קנזביץ', פואלסן (במקום צ'אבי אלונסו, למרות שגם לראניירי היה חלק לא קטן בהחלטה), את הארכת החוזה השערורייתית של זבינה, בחירת המאמנים העלובה ואני בטוח שהיו עוד כמה דברים שלא עולים לי לראש כרגע. גם אם בחלק מהמקרים סקו יכול לטעון לנסיבות מקלות כאלו ואחרות, בסך הכל הכללי הוא אכזב ובגדול. בטח ובטח כשנזכרים את מי הוא החליף בתפקיד :aa1: לפי הגאזטה דלו ספורט, הקשיים בהחתמת אדין דזקו גרמו למארוטה ודל נרי לשנות גישה ובמקום חלוץ מנסים עתה ביובנטוס להחתים שני שחקני הגנה וקיצוני שישלימו את הסגל. השמות החמים הם אנדראה ברצאלי, דניס א'אוגו ומילוס קראסיץ'.
השמחה הייתה מוקדמת. זבינה מסרב לבטל את החוזה שלו עם המועדון ולמרות הצעה כספית מאוד גבוהה של היוונים, כנראה שהוא יישאר אצלנו עד סוף החוזה שלו בקיץ הבא. אני מרגיש כמו אוהד של הניו יורק ניקס - המון שחקנים עם חוזים מופרכים ותרומה אפסית, שמצד אחד לא מושכים יותר מדי עניין של קבוצות אחרות ומצד שני, כשכבר כן מגיעה עליהם הצעה כזאת או אחרת - הם לרוב לא מעוניינים לעזוב. זה מבאס, מתסכל ובעיקר תוקע את המשך המרקאטו שלנו. :aa1: ולמרות זאת, ברוסיה מדווחים שצסק"א מוסקבה נכנעה וקיבלה את הצעת 15 מליון היורו עבור קראסיץ'. השחקן כבר פחות או יותר הגיע עם המועדון להסכם בנוגע לתנאי השכר שלו, ולפי הדיווחים הוא יחתום ביובנטוס עד תחילת השבוע הבא.
עצוב שנצטרך לסבול עונה נוספת עם זבינה. הצרפתי נמצא אצלנו אשכרה 6 שנים ולא תרם דבר חוץ מלאכול משכורת גבוהה ולבלות בקליניקות שונות מסביב לטורינו. טוב, לפחות נשארה לו רק שנה אחת בחוזה... לפי מה שהבנתי, זה סכום כלשהו בין 15-17 ולאו דווקא 15 מיליון. החתמתו הצפויה של הסרבי מרמזת על כך שויתרנו באופן סופי על דז'קו וככל הנראה נביא חלוץ בינוני + או שנסתפק במכסת החלוצים הקיימת (לא טוב בכלל).