עומר, אי אפשר לצפות שברגע שלקבוצה יש כסף, ישר שחקנים בקאליבר של מסי ורונאלדו "יקפצו על המציאה". גם עם כמות גדולה של כסף, צריך לדעת להתנהל. בינתיים מכוונים לרמה הגיונית, והמטרה אני מאמין תהיה קודם כל לחזור לצמרת האיטלקית ולליגת האלופות. לאחר מכן, יהיה אפשר לדבר קצת יותר חזק. להזכירך, מדובר בקבוצה שהעונה לא העפילה אפילו לליגה האירופית הקקיונית.
השקעה כבדה זה לא דרך לעשות את זה, במיוחד לא היום. כשאני אומר היום אני מתכוון לעובדה שהכדורגל האיטלקי מושחת ומלוכלך, הנזק התדמיתי של הליגה בריצפה, ורק על זה שחקנים יעדיפו מקום אחר מאיטליה. וכשאני אומר היום אני מתכוון גם לעובדה שעל כל שחקן ברמה מצוינת פלוס שיש בשוק, יש איתך 5-6 מתחרות שאתה כיום לא יכול להתחרות איתן: ברצלונה, ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי, יונייטד וצ'לסי, ואם ונגר יפתח את הבוכנות שתקועות לו בראש אז גם איתם לא תוכל להתחרות - כך שבמקרה הזה ה-70 מיליון של יובנטוס הן ממש לא הדרך. באיטליה צריכים להרים את המתקנים שלהם, באיטליה צריך לנקות את הכדורגל, באיטליה צריכים לתת לצעירים לשחק ולנסות לאתר כשרונות צעירים ולקחת אותם מהאנגליות/ספרדיות, רק זה יחזיר את המעמד של איטליה - ביום שזה יקרה, אז גם הכסף האיטלקי ייכנס כפקטור. עד אז, בוא ניקח לדוגמא את אגווארו - שים לו את סיטי מול יובנטוס - לא יודע את מי הוא יעדיף.
שמע, צריך לנסות מאיפשהו. שוב - אולי לא הרבה שחקנים יעדיפו את יובנטוס, אבל צריך להסתכל קצת למטה, ולבנות את הקבוצה מחדש, בצורה חכמה. כמו שאמרתי, ואני מאמין גם שזה המצב - המטרה לעונה הקרובה היא לחזור לליגת האלופות ולהתברג מחדש בצמרת. לאחר שהקבוצה תהיה בליגת האלופות ובצמרת הליגה האיטלקית, אני מאמין שהמצב יהיה אחרת. שים לב שגם השמות שמקשורים ליובה, למרות הסכומי כסף הגדולים המדוברים, הם לא שחקני אולסטיאר בקנה מידה אירופאים. הם יכולים להתגלות כשחקנים מעולים ויעילים, אך לא המרכזיים. אגוארו? בסדר, אולי רק הוא. אל תשכח שעדיין מדובר בקבוצה האיטלקית שזכתה במספר הרב ביותר של אליפויות. מסורת יש, אוהדים יש, איצטדיון תיכף גם יש, תשתית ותקציב יש, יש בסיס להכל.
נראה לי שעומר פשוט היה חייב להוציא את הסיסמאות החוצה. כל קבוצה מצליחה באיטליה בעשור וחצי האחרונים התחילה את דרכה עם השקעה כספית גדולה. כמובן שמועדון בריא וכזה שאמור לעמוד בחוקי אופ"א החדשים צריך לטפח את מחלקת הנוער ולהחזיק סקאוטינג מקצועי שיחפש את הכישרונות הגדולים ביותר בעולם, אבל אם המטרה היא לחזור לצמרת בהקדם האפשרי ויש את האמצעים הכלכליים לחזק את הסגל הדל, זאת הדרך היחידה לעשות זאת.
קוואליירלה, מאטרי, פפה זה שמות נחמדים אבל ראינו מה קרה איתם עונה שעברה, אל תבינו לא נכון אבל בלי 2 שחקנים עולמיים כמו אגוארו ועוד אחד בעמדת הקישור, יובנטוס לא תחזור לגדולתה ועל אליפות לא יהיה מה לדבר.
קוואליארלה ומאטרי זה חוד שאיתו כן מגיעים לטופ 4. פפה וזיגלר זה השלמות שאיתם מגיעים לטופ 4. הבעיה העיקרית היא, שעונה הבאה צריך טופ 3. ולשם אני לא בטוח שזה מספיק...
חוד של קוואליארלה ומאטרי בתוספת לאיזה אגוארו בצד זה יצור את אחת ההתקפות הטובות בעולם. מאטרי והארגנטיני בחוד = פשוט להזיל ריר
מה רע בקואליארלה ומאטרי? שניי שחקנים מעולים אם פאביו ישחזר את היכולת שלו מאשתקד הם צמד חלוצים שיכול להתברג בשלישיה הראשונה השאלה היא כמובן מי יבוא לחזק את הקישור במרכז(כי פירלו לבד לא מספיק) ובאגף ואיך ישתלבו ציגלר וליכשטיינר ישתלבו באגפים של ההגנה כי סה"כ ליובה יש שלד לא רע בכלל שנקלע לחוסר מזל משווע אשתקד ועם חיזוק נקודתי ונכון אפשר לחזור לקדמת הבמה.
:aa1: אמנם שמענו את זה לא פעם בחודש האחרון, אבל כל הסימנים מראים שעסקת העברתו של ליכשטיינר צפויה להסגר בימים הקרובים. 10 מליון יורו הוא הסכום שיקבל לוטיטו עבור המגן השוויצרי. :aa1: אחרי אינלר ולאס דיארה, השם החדש שמוזכר כמועמד לחזק את מרכז הקישור שלנו בעונה הבאה הוא ארתורו וידאל של לברקוזן. הצ'יליאני מבוקש גם ע"י מילאן ונאפולי. מישהו מכיר את השחקן ויכול לעמוד על טיבו?
וידאל מוצא חן בעיני את האמת, אבל לא יודע אם הוא ירגיש חופשי לשחק באיטליה. זה לא כמו בבונדסליגה היחסית כאוטית. הוא משחק כקשר בדרך כלל, אבל יכול להיות גם מגן שמאלי או ימני. היו לו העונה כ10 בישולים ועוד איזה 6 שערים לא כולל פנדלים שכבש.
לא קשור. זו לא הדרך היחידה ועובדה שב-3 השנים האחרונות יובנטוס השקיעה סכומים גדולים בהחלט ומה זה נתן לה? שום דבר. אתה נמצא היום במצב שהליגה האיטלקית, בוא נדייק: אינטר, מילאן ויובנטוס. לא יכולות להתחרות מול הכסף של ברצלונה, ריאל מדריד, 2 המנצ'סטריות, צ'לסי ואם בארסנל יחליטו להצטרף לחגיגה אז גם איתם. היום לשחק באיטליה לא נותן שום יתרון לעומת לשחק בליגה הספרדית או האנגלית. גם בספרד וגם באנגליה אתה מקבל יותר כסף. גם המגרשים שאתה משחק איתם יותר טובים. רמת השחיתות והפרשיות באיטליה היא עצומה לעומת ספרד ואנגליה, וכן באיטליה יש שנה הבאה 3 נציגות לאלופות בעוד שבאנגליה וספרד יש 4, וזה גם משפיע. עצם המחשבה ששחקן כמו אגווארו חושב אם לעבור ליובנטוס זה הבעיה הגדולה.
יש הבדל בין תדמית לבין מה שקורה מאחורי הקלעים. אני לא בטוח שבאיטליה השחיתות היא בפער עצום משאר היבשת.
אז כשההנהלה לא הקציבה מספיק כסף לרכש ואילצה את מארוטה להסתפק בכל מיני השאלות היא חטפה ביקורת על היותה "לא מספיק אמביציוזית" וכו'; עכשיו כשהיא עושה את ההיפך אתה טוען שזו לא הדרך לחזור לגדולה ושולף מהשרוול קלישאות כמו טיפוח שחקני נוער (כאילו שבכל התקופות הגדולות של יובה כיכבו בהרכב לפחות שישה שחקני בית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ), שיפור מתקנים (שכחת שאוטוטו עוברים לאצטדיון חדש?) וניקוי הכדורגל (WTF?!?). במילים אחרות - על מה לעזאזל אתה מדבר ולמה בכח להיות משבית שמחות? לאף אחד מהאוהדים והפרשנים באיטליה אין ולו טיפה אחת של ביקורת על הצעדים האחרונים של ההנהלה. ההיפך, המינוי של קונטה והדיווחים על תקציב הרכש יוצרים סביב הקבוצה אופטימיות שלא זכורה לי מאז תחילת עונת 2009-2010. עכשיו רק נשאר שמארוטה (בקיץ) וקונטה (במהלך העונה) לא יהרסו והכל יהיה בסדר.
לא אמרתי שזו לא הדרך, אני פשוט טוען שנכון להיום, הקבוצות האיטלקיות צריכות להתרכז בדברים אחרים מאשר לזרוק ערימות של כסף במיוחד כשהן מפגרות בכל שאר הדברים שהם אלה שהולכים לשחק תפקיד בשנים הקרובות, הראשונות של הפייננשל פייר פליי, אמרתי שגם העובדה שיש פתאום כסף, זה לא אומר שבהכרח זה ינחית פה את כל השחקנים כי למרות הכל, התדמית של הליגה האיטלקית והרמה, נופלת הרבה מהליגה הספרדית והאנגלית ובכל הקשור להתחרות כספית, שלושת הגדולות של איטליה, לא יכולות להתחרות עם הכסף האנגלי-ספרדי בקבוצות המדוברות ועל כל הצעה שאיטלקיה תיתן על איזה שחקן על, תבוא ספרדיה-אנגליה ותכפיל, ואז נגמר הסיפור. איצטדיון חדש ליובה זה הכל טוב ויפה (וזה הדבר הכי טוב שיכלו לעשות ביובנטוס, הרבה יותר מלהזרים עכשיו 70 מיליון יורו לרכש), אבל לא כל הליגה זה האיצטדיון של יובה, ובכלל כל עוד הליגה פה תהיה מושחתת ונגע המאפיה והפשע ימשיך לגדול - ככה איטליה תמשיך לרדת בשפל המדרגה. אופטימיות מאז עונת 2009-10, כי בשנה שעברה של 10-11 לא היתה ביובה אופטימיות? הם לא השקיעו סכום כסף לא מבוטל?
בסופו של דבר, ועם המאמן הנכון, גם יובה של שנה שעברה וגם יובה של לפני שנתיים היו מצליחות. האם יובה תצליח השנה או לא, מעבר לשאלת 120 מיליון היורו, זה תלוי בעבודה של קונטה העונה. אני לא אופטימי בנוגע ליכולותיו כי בזבזתי את כל האופטימיות שלי על מאמן צעיר ומוכשר כמו פרארה. השאלה האם יצליח להתמודד עם מכת פציעות (שכנראה תגיע)?, האם יצליח למנוע משחקני ספסל להיות ממורמרים ולדבר על עזיבה? האם יצליח לגרום לרכש הנוצץ, להשאר נוצץ, ולא מאכזב כמו שהיה עם מלו לפני שנתיים, עם מוטה ומרטינז לפני שנה? הליגה האיטלקית לא נכשלת רק בגלל המתקנים והשחיתות. גם אתה עומר מודה בכך שבסופו של דבר ההצעה הכלכלית הטובה יותר היא זאת שגורמת לשחקנים להעדיף את הליגות באנגליה וספרד. אני לא חושב שרמת שחיתות ומתקנים בכלל מהווים שיקול לשחקנים שמתלבטים אם לחתום באיטליה.