כל הכבוד לכם. באמת. נאפולי בונה פרוייקט יפה ואתם בדרך להרוס להם אותו ע"י עירעור היחסים בין מצארי והמועדון. מילא אם הייתם משתמשים ברכיבים ממועדונים אחרים על מנת לבנות את ההצלחה שלכם, אבל כולנו יודעים שהמערכת היובנטינית הרקובה והאוהדים העוד יותר רקובים של יובנטוס לא יעניקו למאמן כמו מצארי את השקט שהוא צריך כדי להצליח. לא מספיק שהחרבתם את סמפדוריה, עכשיו גם את נאפולי? ובשביל מה? יובנטוס הורסת כל חלקה טובה בליגה וחבל שלא נשארה בסרייה B.
הדעה הכי הזויה שקראתי פה מאז שנרשמתי לפורום. אנחנו הרסנו את סמפדוריה? באיזה סרט אתה חי? די קארלו לא נופל מדל נרי, מארוטה גרם לגארונה לריב עם קסאנו ולשלוח אותו תמורת 0 שקל למילאן? או שאולי אניילי שכנע אותם למכור את פאציני בפרוטות. אולי דל פיירו כבש נגדם בדקה ה-90 במוקדמות ליגת האלופות גול שחרבן להם את הפרויקט... כן, אין ספק שיובה אחראית לכישלון של סמפדוריה העונה.http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
יותם לא באמת כזה יצור, סתם היה לו סיוט ממש נורא הלילה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx וסתם לפרוטוקול - מבחינתי מצארי יותר ממוזמן להשאר בנאפולי ולהמשיך את הפרוייקט הנפלא שלו. באותה מידה הוא גם יכול לחזור לחור ברג'יו קלאבריה בו בילה עד לא מזמן. מאמן ענק אבל אני עדיין זוכר את ההתנהגות המבישה והפרובוקציות המרגיזות שלו במשחקים מולנו בתקופתו ברג'ינה.
מה הזוי בלטעון שהעובדה שיובנטוס לקחה מסמפדוריה את המנכ"ל והמאמן שלה החריבו אותה? איפה ראית שכתבתי שזה היה הגורם הבלעדי להחרבה הזאת? האם אתה לא חושב שקבוצה נדפקת קשות מכך שהיא מאבדת את המאמן שלה והאיש שאחראי על ניהול הרכש ועיצוב הסגל שלה רגע לפני החודשיים המשמעותיים ביותר שלה ב-20 השנים האחרונות? לא? בכלל לא? תסובב את זה איך שאתה רוצה ותציין בפני 2,000 אירועים ומקרים שקרו לסמפדוריה העונה שלא באשמתה של יובנטוס, אבל לא תצליח לעוות את העובדה שיובנטוס התחילה את כדור השלג שלקח קבוצה מליגת האלופות למאבקים נגד הירידה תוך 10 חודשים. אם מצארי יעזוב את נאפולי ליובנטוס, צפוי מקרה דומה, אם כי לא באותה דרגת חומרה (מבחינת ההשלכות על נאפולי). מה שכן יקרה, זה שנאפולי, בניסיון הראשון שלה במפעל החשוב ביבשת זה 20 שנים, תצטרך לבזבז את שלב הבתים הקריטי על היכרות עם מאמן חדש שמביא איתו שיטות חדשות, במקום לרוץ עם מה שמלכתחילה הוביל את המועדון לאותו שלב בתים. כמו שאמרתי - אם יובנטוס הייתה ממנפת את ההחרבות האלה לטובתה ומייצגת את איטליה כראוי עם החלקים הקריטיים שעקרה מקבוצות שכן היה להן סיכוי לפתח משהו יפה, לי לא הייתה בעיה כאוהד קאלצ'ו. הבעיה היא שהמערכת ביובנטוס כל-כך רקובה כיום - בעיקר מצד האוהדים - שזה לא קורה ובמקום זאת אותם חלקים שנעקרים מקבוצות מתפתחות נעלמים בחור שחור ולפיכך לא תורמים לא בקבוצה המקורית שלהם ולא בחדשה. קובי, אתה בחור טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
לדעתי הבעיות החמורות ביותר של סמפ העונה היו העזיבה של קסאנו וההדחה המוקדמת מליגת האלופות (בעיקר). ההדחה גרמה למשבר מנטאלי שהוביל כל הסיוט המתמשך הזה אצלם, העזיבה של קסאנו רק הראתה כמה שסמפ הייתה קבוצה של שחקן אחד.
במה אוהדי יובנטוס וראשי יובנטוס אשמים שדלנרי ומארוטה נכשלו? הרי דלנרי ומארוטה קיבלו חופש פעולה (לפחות כליפ חוץ) לעשות כפי רצונם. שחקנים כמו דייגו וג'יובניקו שוחררו כדי להתאים את יובה לשיטה שדלנרי מאמין בה. הכשלון של הצמד מסאמפדוריה הוא כולו באשמתם, ואין שום סיבה לתלות אותו בכשלונות קודמים שהיו. בלי שום קשר, אני לא חושב שמצארי הוא המאמן המתאים ליובנטוס שנה הבאה.
בכך שהם באים בגישה של "המאמן בן זונה" עד שיוכח אחרת. זה מחלחל למערכת ומאוד מהר מתחיל לדפוק אותה. וזה לא משנה בכלל אם הם צודקים או לא. סמפדוריה הייתה קבוצה מאומנת ומאורגנת בצורה בלתי רגילה. הקבוצה רצה חזק מאוד גם בתקופה שבה דל-נרי ויתר על הנוכחות של קסאנו בסגל.
תחשוב רגע איפה ומתי נתקלת בגישה הזאת מהאוהדים באיטליה (ותסלחו לי מראש שאני מתייחס רק אליהם ולא לכל מיני אוהדי פורומים מאגניבים ברחבי הגלובוס שגומרים מכל נאד של העורכים בטוטוספורט). זה לא קרה לא בקיץ וגם לא במשך הסיבוב הראשון הטוב שלנו. נכון שהם לא בדיוק היו באופוריה אחרי המינוי של דל-נרי והמרקאטו בקיץ, אבל גם השחקנים וגם הדרגים הגבוהים יותר קיבלו מהאוהדים את ההזדמנות שלהם להוכיח את עצמם. שריקות הבוז, ההפגנות וצעקות ה"לוצ'יאנו מוג'י" ביציעים החלו בסביבות רצף ההפסדים שלנו אחרי פגרת החורף, בתקופה שהיה נראה שאף אחד (בדגש על אף אחד) בקבוצה לא קולט בזווית העין את התהום שאנחנו מתקרבים אליה בצעדי ענק שנה שנייה ברציפות. השחקנים נראו כאילו הם עושים טובה שהם מזיזים את התחת, המאמן נראה כאילו איבד את חדר ההלבשה וכל הברנשים עם החליפות ביציע לא עשו שום מאמץ על מנת לשפר את המצב. עוד עונה בלי ליגת אלופות היא משהו שאוהדים של קבוצות כמו טוטנהאם וסביליה מתבאסים עליו, אז בקטע הזה אני בהחלט מבין את התסכול והזעם של האוהדים המפונקים וחסרי המושג שלנו. במקום להאשים את האוהדים של יובה במצב הקבוצה צריך לרחם עליהם. שוב פעם, אני אפילו לא מדבר על עצמי, יש חבר'ה שאשכרה הולכים למשחקים ורואים את הזוועה הזאת על בסיס שבועי. באמת שהייתי הרבה יותר כועס עליהם אם הם לא היו עושים כלום...
http://www.football-italia.net/may4o.html סאמפדוריה מחרבת את יובנטוס! יותם, הנקמה הושלמה, צא לחגוג. ובנימה "קצת" יותר רצינית, מה דעתכם לראות בעונה הבאה את קונטה על הקווים?
אוי ואבוי. התסריט כבר מוכן: אקווילאני לא יירכש תמורת הסכום המקורי אותו רוצה ליברפול, ופירלו יגיע במקומו. העיקר לחסוך כמה ג'ובות מר מארוטה.
לא ראיתי אף משחק של קונטה על הקווים אז קשה לי מאוד לשפוט. הניסיון האחרון שלנו להעסיק שחקן עבר כמאמן נחל כישלון כואב אם כי אני מאמין שהפיטורים של פרארה היו לא במקום. הדבר שהכי מפחיד אותי הוא שאנטוניו יהפוך בדומה לצ'ירו משחקן עבר נערץ לגדול השנואים בטורינו. יובנטוס היא אולי סיר הלחץ הכי גדול באירופה ומאמן חסר קבלות כמו קונטה יכול לאבד את עצמו שם. באופן כללי, אם להסתכל על הנייר אז הוא נחל כשלון צרוף באטלאנטה אך פיצה על זה בקמפיינים מעולים עם בארי וסיינה הנוכחית, אך חשוב לזכור שמדובר בסריה ב' ובקבוצה שרק ירדה ליגה. בקבוצה היחידה שהוא אימן בליגה הבכירה (אטלאנטה) הוא נכשל, אבל זה רחוק מלהעיד על משהו. סתם עובדות יבשות.
כמה אירוני זה יהיה שפירלו, אחד השחקנים המופנמים והצנועים ובכלל אדם בעל אופי מדהים יחתום ביובנטוס לאחר ששיחק במילאן ואינטר. עוד כמה שנים אנשים לא בקיעים עוד יחשבו שהוא שכיר חרב (ואין קשר למשכורת הגדולה שהוא מקבל במילאן). בכל אופן אני עדיין מקווה לא לראות אותו ביאנקונרי או שיוריד משמעותית בשכרו למרות שהסיכויים לכך קטנים מיום ליום. הוא אולי איטי וחלש פיזית אבל הקבוצה שתיקח אותו תהנה מאחד הקשרים החכמים בכדורגל.