זה דברים לא סגורים,התקשורת מדברת על תיק עם 80 מליון יורו.. עם בופון יימכר(בתקווה שלא) זה יהיה מן הסתם באזור ה120.. בכל אופן לגי השוער האיטלקי,נראה לי שאחרי המונדיאל.. כשדברים יתחילו להתבהר הוא יחליט. אני חושב שהוא יירצה לראות ערובה לכך שמשהו מתקדם לכיוון רציני כדי להישאר ואם לא.. ילך..
אני אנסה להרחיב מעט את התגובה של עמרי (מעליי). יובנטוס מועדון בריא מאוד כלכלית שיכול לממן בעצמו כמה עשרות מיליונים כל קיץ לרכש, אבל בעקבות אי ההעפלה לליגת האלופות, חברת האם (EXOR) שמחזיקה בין השאר בפיאט, פרארי, קבוצת פרארי בפורמולה ושאר דברים נחמדים, מזרימה סכומי כסף נכבדים למועדון על מנת שהקיץ הקרוב לא יהווה תחילה של מעגל קסם שיהרוס את יובנטוס (הקבוצה מפספסת העפלה, אין כסף לרכש, האחרות מתחזקות עוד יותר, יובנטוס עוד יותר מתרחקת מקצועית מליגת האלופות, שוב פעם אין כסף לרכש וככה זה חוזר על עצמו). בקיצור, כמו שעמרי אמר, ההערכה היא כ-80 מיליון יורו, וזה ללא כסף שייכנס ממכירת שחקנים. בופון אמור להישאר אם מקשיבים לדברי הסוכן שלו היום בבוקר. כמו שזה נראה, אם הוא לא יימכר, זה עלול מאוד להיות בגלל שאין קונים ראויים. על-פי התבטאויות עבר, בופון מעדיף לשחק באנגליה אם יעזוב את איטליה, והוא כבר הודיע דרך הסוכן שלו שאין שום סיכוי שהוא יעבור למועדון כמו מנצ'סטר סיטי. זה משאיר אותנו עם צ'לסי (צ'ך), מנצ'סטר יונייטד (ואן דר סאר כבר האריך חוזה), או ארסנל (אין להם כסף כזה). ליברפול לא תהיה אופציה מן הסתם עקב זה שהיא, כמו יובה, לא תשחק בליגת האלופות. בקיץ כזה שבו הם צריכים להחליף חצי קבוצה, אי אפשר לבנות על שחקנים כמו טורס שיקחו את רוב התקציב. עם ההגעה של מארוטה ודלנרי, עושה רושם שהרכש של יובנטוס הולך להיות בעיקר פנים איטלקי והם צפויים לפשוט על כל הכוכבים האיטלקיים של קבוצות איטלקיות שהן לא אינטר-רומא-מילאן.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx הבסיס של יובנטוס ב2001 היה הרבה יותר איכותי מהבסיס הנוכחי, גם בשלד של סגל השחקנים ובעיקר בהתנהלות ואופי ההנהלה (מארוטה ופראטיצ'י יצטרכו להראות הרבה הבנה ולקיים במהלכים מבריקים בשביל שנוכל בכלל להתחיל ולהשוות אותם לטריאדה). חוסר ההצלחה בתקופת אנצ'לוטי הגיע בעיקר בגלל חוסר מזל וגם בגלל העובדה שהליגה הייתה הרבה יותר חזקה, אבל המצב הכללי של הקבוצה, בכל ההיבטים והמשמעויות שלו, היה בסדר גמור. כרגע המצב שונה לחלוטין, המוניטין של הקבוצה לא בשמיים, וכשאני חושב על זה יותר לעומק אני חושב שההבדל היחידי לטובת יובנטוס הנוכחית הוא המצב הכלכלי של המועדון. בניגוד לאז, כיום לא חייבים למכור את זידאן ופיפו בשביל להביא את בופון ונדבד. כסף לא חסר במועדון, כל מה שצריך זה אנשי מקצוע רציניים ואיכותיים שישקיעו אותו סוף סוף בצורה חכמה. הלוואי ואניילי ומארוטה יהיו האנשים האלה.
מצטער אם המשפט שלי לא היה מובן מספיק: דיברתי על המצב שבו דלנרי, המאמן, מגיע למועדון, לעומת המצב שבו ליפי, המאמן דאז הגיע למועדון - לא ניסיתי להשוות בין המצב של המועדון אז והיום. ליפי הגיע לאחר כישלון טוטאלי באינטר ובעצם לאחר שלא עשה דבר משמעותי מאז שעזב את יובנטוס בפעם האחרונה. דלנרי מגיע לאחר רצף מסויים של הצלחות, כשהשיא מהווה את ההצלחה העדכנית מכולן. אם אפשר לטעון שההגעה ההיא של ליפי הייתה של מאמן שכבר הוכיח את יכולתו בקבוצה גדולה (באותה יובנטוס באמצע-סוף העשור הקודם), ההגעה הראשונה של ליפי למועדון וההגעה של אנצ'לוטי דומות מאוד להגעה הנוכחית של דלנרי. אומנם רק אחד מהם הצליח (ליפי) והשני נכשל (אנצ'לוטי), אבל בדיעבד אוהדי יובנטוס תמיד אוהבים להתהדר בכך שאצלהם תמיד היה מאמן איטלקי בעל שם. זה לא מדויק, לפחות אם מתחשבים בגודל השם של המאמן בזמן שרק קיבל עליו את המשרה. מה שאני טוען זה שיכול להיות שיובנטוס ממנה כאן את הליפי או את האנצ'לוטי הבאים, ואוהדי הקבוצה מתחרפנים על המינוי בגלל שלאיש אין שם מספיק גדול. זה נראה לי מאוד מוזר לאוהדים של מועדון שלרוב אוהב לגדל בעצמו את מעמד הכוכבות של השחקנים והמאמנים שלו.
וואי, בהתחלה לא הצלחתי להבין מאיפה הבאת את המשפט הזה. עכשיו כשאני קורא אותו שוב אני קולט שהוא הגיוני לגמרי ושיצאתי טמבל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אנצ'לוטי וליפי הגיעו לראשונה למועדון כשהיו הרבה יותר צעירים מדל נרי ועם המון מקום לשיפור, דבר שאני לא בטוח שקיים כרגע אצל האחרון. אני בכלל לא משוכנע שהוא לא הגיע לשיא הפוטנציאל שלו בשנים האחרונות ואני בספק רב אם הוא יוכל להפוך לטוב יותר בזמן הקרוב. בערך כמו עם ראניירי, אני יודע פחות או יותר מה נקבל ממנו - ואני לא לגמרי משוכנע שזה מספיק טוב עבורנו. למרות זאת, אני חייב להודות שהדברים שקראתי פה ובפורומים/בלוגים אחרים בימים האחרונים גרמו לי להיות טיפה פחות סקפטי בכל הנוגע להגעה שלו לקבוצה. אני עדיין חושב שמאמן כמו אלגרי (שמינוי שלו יכל להיות דוגמא ממש טובה לפסקה האחרונה שלך) היה אופציה טובה יותר, אבל את הצ'אנס שלו אני מבטיח לתת לדל נרי.
עזוב במקרה הרע הרווחת מאמן נהדר, במקרה הטוב תזכה להזדמנות הנשגבת לומר לכולם "אמרתי לכם!". מה שיותר מעניין, אותי לפחות, היא השאלה האם דל נרי יתאים את עצמו ואת המערך לסגל של יובנטוס או שיתעקש לשנות את פנים המערכת הטקטית ולהעביר את הקבוצה ל 4-4-2 האהוב והלא מאכזב שלו. הבעיה היא לא רק שהשחקנים היחידים שנמצאים היום בסגל של יובנטוס שיכולים לאייש עמדות אגפי הקישור נמצאים עם רגל וחצי מחוץ לקבוצה (קאמורנסי, סליהמידיץ' ואף דה צ'ליה), כי אם שהרי כמעט ולא נמצא בשוק המקומי ואף בשוק העולמי (אבל כאן אני לא באמת סגור על עצמי מחוסר הצפיה בכדורגל לא איטלקי) שחקנים ברמה המתאימה ליובנטוס שיכולים לשחק היטב באגפי הקישור. לא סתם השמות הראשונים שהנפיצה התקושרת היו אלה של רייס וחואקין הספרדים. זאת ועוד, שיש ליובנטוס לחזק משמעותית את ההגנה שלה וחלק גדול מהתקציב כדאי שילך לשם. מה לדעתכם דל נרי אמור לעשות, מה צפוי לעשות ואם אכן ידבוק ב 4-4-2, איזה שחקנים היתם חושבים לנכון להביא...
בופון קרישיטו קייליני ראנוקיה קסאני מרקיזיו דיאגוסטינו פאלומבו קאנדרבה פאציני רוסי לפחות ככה זה אצלי במנג'ר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
זו דעתי בנושא שנכתבה בעמוד הקודם. בימין בהחלט אפשר לשים את קאנדרבה, הוא מהיר, זריז, טכני ומדויק מאוד בהרמות שלו. מרקיזיו כבר נוסה, הן באיטליה והן ביובה בצד שמאל, וזה דווקא הלך ממש לא רע. עם זאת, את קלאודיו הייתי רוצה לראות במרכז, כי שם הוא וורלד-קלאס. לצד שמאל הייתי מביא את ורגאס או אולי דוד סילבה הנהדר של ולנסיה, שמזכיר מאוד את נדבד וירבה להיכנס פנימה. בעמדת החלוץ, כמו שכתבתי, טורס יהיה חלום, אבל כעת בלי רפא באופק, זה יהיה הרבה יותר קשה להביא אותו. אם לא טורס אז אולי ואן-פרסי, בטרייד עם מלו. הגנה צריכה לעבור שיפוץ רציני וחוץ מקייליני ובופון לא הייתי רוצה לראות אף אחד נשאר שם. מקסס או קייאר יהיו אופציות מצוינות ויחסית לא יקרות, קרישיטו חייב לחזור וגם זה יהיה בזיל הזול ורק צריך להשקיע במגן ימני מצוין. אני לא בטוח שקסאני מספיק טוב, על אף העונה הנהדרת, אולי סאנייה הלונדוני? העמדה הזאת נורא חלשה בכדורגל העולמי, וזה יהיה קשה מאוד לחזק אותה.
ה4-3-1-2 כשל בעיקר בגלל מאמן ובגלל חוסר באזשהו מחץ בחלק הקדמי. בתחילת העונה שעוד היה יאקווינטה ראינו לא פעם ניצוצות שהמערך הזה יכול להצליח,הוא עדיין יכול. שוב אני אומר - מלו צריך לקבל עוד הזדמנות וקישור שמרכיב גם את מארקיזיו,סיסוקו,קנדרבה(?) ופאלומבו(?) הוא קישור מרכזי פשוט נהדר,שאם מאמן שיעשה הכוונה נכונה ויתאים אותם כמו שצריך,בקלות יכול להפוך לחזקים באירופה. בעיה נוספת שבגללה כלום לא עבד לנו השנה זה ההגנה,לא יעזור כלום,כל עוד אתה לא יציב מאחורה,אתה פשוט לא יכול לצאת קדימה. אנחנו היינו כלכך רעועים מאחורה השנה,שאין פלא שכלום לא עבד במערך הזה. ההצעה שלי - לזרוק את קנאברו,לגרו,גריגירה - זבינה וגרוסו ישארו כשחקני ספסל, לקנות את - קייאר/בונוצ'י/ראנוקיה את קרישיטו ומגן ימני(אני הייתי רוצה לראות את סנייה) בקישור - לקנות את קנדראבה,גם פאלומבו הולך. התקפה - למכור את טרזגה,אפשר גם את אמאורי,לא הייתי מתנגד לראות את ג'ילא/פאציני בתור חלוצי מטרה. בתור חלוץ שני אני כמובן מרטיב על טורס אבל גם לאבצי הוא אפשרות. החלום שלי כרגע: -------בופון------ קרישיטו--קייליני--קייאר---סנייה ----מארקיזיו---מלו(פאלומבו)---סיסוקו(קנדרבה) ----------דייגו------ ---טורס------ג'ילא/פאציני. ריאלי ב80 + מכירות שהזכרתי לא?
מערך ה4-4-1-1 שצויין פה לא זר לדל נרי, בחלק מהתקופה באטאלנטה הוא שיחק ככה (דוני שיחק טיפה מאחורי פלוקארי), אבל אני לא חושב שהוא מתאים לסגל הנוכחי של הקבוצה. אני מאוד מקווה שדל נרי יתן צ'אנס ל4-3-1-2, לדעתי בסך הכל הסגל של יובנטוס לא רע ועם מאמן שידע להשתמש כמו שצריך במלו, סיסוקו ודייגו המערך הזה יכול לשמש אותנו בהצלחה רבה. חוץ מזה, מעבר ל4-4-2 יצריך את המועדון להוציא הרבה כסף על שחקני אגף, דבר שכמעט ולא קיים בסגל הנוכחי - קאמורנסי בדרך לריבר/צרפת ולבנות על בראצו ודה צ'לייה זה לא רציני. אני גם פחות אוהב את השילוב של קאנדרבה ומארקיזיו באגפים, באמצע הם הרבה יותר יעילים וטובים. הסגל של יובנטוס רחוק מלהיות חלש ואני חושב שרכישה של 5-6 שחקנים בעמדות הנכונות ושחרור של כמה שחקנים מעבר לשיא יספיקו כדי להעמיד קבוצה תחרותית. קסאני, מקסס/בונוצ'י/קאייר, קרישיטו, פאלומבו ושני חלוצים (במקום טרזגה ואמאורי, את יאקוינטה ואלכס הייתי הופך לשחקני ספסל) זה כל מה שאנחנו צריכים.
טורס ופאציני לבד זה 70 מיליון. קאנדרבה, פאלומבו, קרישיטו, קייאר וסאנייה הם ביחד משהו כמו 60 מיליון יורו. מכירות של שחקנים כמו גריגרה, גרוסו, קנאברו, פאולסן, קמוראנזי, אמאורי, טרזגה, פאולוצ'י, טיאגו ומולינרו יניבו משהו כמו 40 מיליון בסך הכל. אז כן, אני מניח שזה ריאלי. הלוואי שיקרה! הרכב חלומות: -------------------------------בופון (מאנינגר) קרישיטו (דה צ'לייה) - קייליני (לגרוטלייה) - קייאר (אריאודו) - סאנייה (זבינה) -------------מרקיזיו (מארונה?) - סיסוקו (פאלומבו) - מלו (קאנדרבה) ------------------------------ דייגו (ג'ובינקו) ------------------- טורס (דל פיירו) - פאציני (יאקווינטה) 5 איטלקים בהרכב (מכובד בהחלט, כשלא מדובר על קשישים), ספסל איכותי שמבוסס כמעט כולו על טהרת האיטלקים (חוץ מזבינה ומאנינגר - כולם), ובהחלט ניתן לבצע רוטציות בעמדות השונות (פאלומבו, קאנדרבה, לגרוטלייה, דה צ'לייה, ג'ובינקו, אריאודו). בקיצור, סוף להודעת הפנטזיה, אני בספק אם נראה חצי מזה.
בהרכב הדימיוני שלכם, הצבתם את פאלומבו על הספסל והוא בכלל טוב יותר מסיסוקו, מרקיזיו ובמיוחד מלו. הגעתו יכולה לסגור סופית את הקישור אם דל נרי יבחר לשחק עם 4312.
הוא לא יכול לשחק על המשבצת של מרקיזיו, כי הוא נוטה להיות הרבה יותר הגנתי מאשר קלאודיו. גם מלו אמור לתפקד בצורה אחרת לעומת פאלומבו. השחקן היחיד שהוא יכול להחליף בהרכב זה את סיסוקו, וסנטמינטלית קשה לכתוב "סיסוקו" על הספסל.. זה כמו לכתוב "דה רוסי" על הספסל אם יקנו לך את צ'אבי לקבוצה.
פיספסתי משהו? מה גרם לקשר האפריקאי מליברפול להפוך לאהוב האוהדים ועוד בעונה כל כך גרועה עד כדי כך שאפשר להשוות אותו לאחד הסמלים הכי גדולים בהיסטוריה של רומא? פאלומבו קשר דיי מגוון ויכול למלא בהצלחה גם את העמדה של מלו (גם אם הברזילאי לא היה כל כך גרוע).