אתה עדיין לא יודע איך ישחק ראניירי. אצל קאפלו למשל נבנתה קבוצה ל-4-4-2 קלאסי, אני לא בטוח שראניירי ישחק ככה. ד"א- יאקווינטה התחיל את הקריירה שלו בפאדובה. בפעם האחרונה שחלוץ הגיע אלינו מפאדובה... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אולי די לרדת על יאקווינטה? הוא לא טרזגה, ולא נעליים, אבל הוא בהחלט מהחלוצים הטובים באיטליה (לפחות מאלה שאפשר לקנות). "רק" 14 שערים בעונה האחרונה, שבחישוב קליל זה מה שג'ילארדינו ואינזאגי כבשו ביחד, מה שאדריאנו, קרוז ורקובה כבשו ביחד, בקיצור הבנתם את הקטע. שחכתם כבר שהוא הוביל את הקבוצה הקטנה מגבול צפון איטליה עד לבתים בליגת האלופות? בקיצור, כדורגל יש לו, הוא חלוץ מצויין. לגבי המעבר ליובה - הוא בא מקבוצה קטנה לקבוצה המפוארת ביותר באיטליה, ראינו כבר כמה מקרים שזה נכשל, אבל מצד שני אם לא ננסה איך נדע (ועדיף, כמובן, שננסה את זה על בשרנו ולא ברומא או פיורנטינה, כי להפסיד אין לנו מה). שיחתום כבר ושיהיה בהצלחה, קיבלנו (בחצי מחיר ממה שסולדאטי רצה לפני שנה וחצי) חלוץ ענק.
הטיעון שלך הרבה יותר קליט לאדם הפשוט ונראה לי יעשה עבודה טובה יותר מהסברי "גמישות מערכתית" שלי. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumleft.Xxx
יקאווינטה חלוץ מעולה, אומנם לא ברמות הגבוהות בעולם אבל חלוץ שכבר ראינו שיודע להסתדר באיטליה. בנוסף, אם הונטלאר מגיע זה בכלל יסדר לנו חוד יפה ככה, עם 2 שחקנים מעולים שיש להם כבר שם אבל הבעיה כמו שאמרתם שמאייאקס או אודינזה ליובה זה מעבר ענקי ואם יאקווינטה יכול לעבור מלקחת קבוצה ולנסות להגיע איתה לאופ"א פתאום לנסות להיות חלוץ (ולא זה שתופסים ממנו- אלה החלוץ ה"משני") שיוביל קבוצה לאליפות. כנ"ל על הונטלאר שעם אייאקס השנה הם היו צריכים פלייאוף עלייה לליגת האלופות ועכשיו מצפים ממנו בקבוצה להביא את יובה כל שנה בוודאות לצ'מפיונס וגם לאליפות. אני חושב שכל ההעברות של ראניירי בהתחלה לא יתחברו טוב והוא יקבל ביקורות והמון ביקורות אבל אחרי חודש-חודשיים ככה בליגה זה יתחיל להתחבר ולהתפוצץ על הליגה.
הכסף שנקבל עליו לא יעלה על 7 מיליון יורו, את מי אפשר להביא בסכום הזה(חוץ מיאקווינטה הבינוני, שאליו נחזור מאוחר יותר)? טרזגה הוא חלוץ של 20 שערים בממוצע בליגה, מישהו פה יכול להבטיח שהונטלאר או כל חלוץ אחר אשר יגיע על מנת למלא את מקומו יספק את הכמות הזאת? אם היינו מקבלים בעבורו פי 3-4 מהסכום שנקבל בעבורו כיום היה משתלם ליובה לוותר על שירותיו ולהביא חלוץ צעיר יותר, כחלק מההצערה שהסגל עובר ועוד יעבור בקיץ. שום הערכה? קודם כל, אני יודע שבדומה לרבים יש לך זיכרון קצר. טרזגה, זה אותו שחקן שהיה על סף עזיבה לטובת בארסה לפני שקאפלו הגיע ולא היה מוכן לשמוע על יובה, זה אותו אחד שהיה על סף מעבר לולנסיה בינואר שנה מאוחר יותר, ומדובר באותו חלוץ שלא היה מוכן להכריז שהוא נשאר עד שדשאן הגיע. עד כאן לגבי הנאמנות שלו לקבוצה, וכעת נעבור לעובדות: יובנטוס מציעה לטרזגה שיפור בתנאים העכשווים שלו, אבל התאוותן ראה שבופון קיבל חוזה שמן וכעת הוא החליט שגם הוא רוצה, כי רק לפני חודש הוא אמר שיובנטוס זה לכל החיים ובלה בלה בלה. בכל מקרה, יובנטוס, למרות כל ההצהרות, ראיונות ותנועות הידיים שלו שיפרה את ההצעה שלה. וכמובן, לפני שאתה זורק משפטים על "שום הערכה" וכו..תעיף מבט לעבר הקבוצה שלך. איפה מונטלה? דלווקיו? וכמובן שאפשר להמשיך. למה? בסה"כ מדובר בשחקן מאוד בינוני, לא מהיר במיוחד והטכניות שלו לוקה בחסר. הצד החזק שלו זה הפיזיות(ובעיטות מהנקודה הלבנה, ככה שכמות השערים שלו לא מרשימה), מה שיש גם לזאלייטה ככה שהוא ממש מיותר, במיוחד אם מתחשבים בעובדה שיכולנו להשאיר את בוז'ינוב, לחסוך את הכסף במיותר שנשפך עליו ולבזבז אותו על סיסוקו\בארצאלי. בכל מקרה, החישוב הקליל שלך לא טוב. ג'ילארדינו הבקיע לבד יותר ממנו, אינזאגי לא רחוק מזה ושנים שיחקו פחות ממנו. החישוב הקליל שלך טועה גם לגבי הטריו שציינת, ורק ההשוואה שלך אליהם-3 שחקני ספסל שבקושי ראו דקות העונה מול שחקן הרכב קבוע ובועט הפנדלים של קבוצתו, מראה עד כמה ההשוואה הזאת מגוחכת וחסרת היגיון. היה אפשר למצוא שחקנים הרבה יותר טובים וצעירים ממנו בסכום ששולם עליו(בוז'ינוב, רוסי.)
לא יכלתם להשאיר את בוזנוב, הוא שייך לפיורנטינה ויש לו חוזה לעוד מספר שנים. ככה שאם הייתם רוצים אותו היתם צריכים לשלם אפילו יותר. מעבר לכך בוז'נוב שחקן שמשחק יותר על המשבצת של דל פיירו ופלאדינו וזו גם הסיבה שלא זכה ליותר מדי דקות משחק. יאקינטה לעומת זאת, הוא שחקן שונה מכל מה שיש בסגל של יובנטוס עכשיו, ככה שבסכום הזה הוא יהיה תוספת הרבה יותר משמעותית. ושוב הטעות שלכם שאתם מנסים להשוות אותו לטרזגה או לכל דבר אחר, העניין הוא דווקא בשוני שלו מהם, וההבדל הזה הוא מה שהופך אותו לתוספת. עד כמה משמעותית נוכל לראות רק במהלך העונה, מה שבטוח הוא לא יזיק.
ליובה יש את אופציה לרכוש מחצית מכרטיסו ב4 מיליון ליש"ט ואם היו מוסיפים לעסקה את בלאסי (שפיורנטינה מעוניינת להשאיר אותו אצלה וליובה אין כל צורך בו) ועוד מיליון או 2 הוא היה נשאר ביובנטוס. שחקן שונה? נכון, הוא בינוני בניגוד לכל השחקנים בהתקפה של יובה בעונה הבאה. מה הוא יכול להוסיף לסגל של יובנטוס שאין שם כרגע? שחקני אגף ימין יש יותר מדי, חלוצים נסוגים יש יותר מדי בדיוק כמו חלוצים מרכזים. אז איזה תוספת הוא יכול להביא ליובנטוס או "איזה פיתרונות טקטיים" הוא יכול להציע? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
תן לי שחקן פיזי אחד בהתקפה של יובנטוס. תן לי אחד שלא רק טכני, אלא גם מהיר וחזק. תן לי אחד שיוכל לשחק כקיצוני ימני, טוב באותה מידה שהוא יכול לשחק כחלוץ מטרה וחלוץ נסוג. אחד שכובש באותה קלות בראש, מקרוב או מעשרים מטרים. מעבר לנתונים הללו מדובר בשחק אינטלגנט, מנהיג ולא פחות מכך גם סוס עבודה. אתה יכול להתווכח איתי, אבל להתווכח עם ליפי שלא רק שלקח את יאקינטה למונדיאל, אלא גם שיתף אותו בחמישה מתוך שבע המשחקים של הנבחרת. או עם הנהלת יובנטוס ביחד עם ראניירי רואה בו יתרון וחיזוק. יהיה לך גם לא קל להתווכח עם סטטיסטיקת הכיבושים והבישולים שלו וזה כולל את הנסיון היחיד שלו בליגת האלופות.
ידוע שיש מו"מ ודיבורים בין הקבוצות, עדיין לא סגור כלום. בכדורגל העולמי עד שמשהו לא סגור סופית - הכל יכול להשתנות.
L'allagatore (מוזר שאני לא יודע את השם שלך), החישוב שלי היה נכון מאוד עם מדברים רק על משחקי הליגה, שכן יאקווינטה לא שיחק בליגת האלופות. לדעתי הוא לא בנוני, אולי ביובה הוא יהיה בינוני אבל באודינזה ממש לא. תסלח לי, אני לא מחזיק מבוז'ינוב, נשבר לי כבר מכל ה'הבטחות' ו'ילדי הפלא' האלה, כדי להגיע ליובנטוס צריך להוכיח את עצמך, מבחינתי יאקווינטה הוכיח את עצמו. וגם אני וגם אתה לא ראינו מספיק משחקים של יאקווינטה כדי לדעת בדיוק על יכולות המשחק שלו, ככה שכדאי שנחכה קצת. אני אישית מחכה שהוא יחתום ורוצה לראות אותו בקבוצה.
טרזגה, זלאייטה. איזה שחקן שהוא רק טכני ובינוני בכל השאר משחק בהתקפה של אחת הקבוצות הגדולות? יקווינטה טכני או מהיר? אולי המהירות שלו סבירה, אבל הוא רחוק מלהיות טכני והשליטה שלו בכדור לא עולה בהרבה מזו של טרזגה. יובה לא צריכה שחקן אחד שיכול לשחק גם כקיצוני ימני, חלוץ מטרה וחלוץ נסוג היות ויש לה מספיק שחקנים על העמדות האלה(3 קיצוניים, 2 חלוצים נסוגים ו2 חלוצי מטרה) גם דל פיירו יכול לשחק ב200 תפקידים, זה לא אומר שבכולם הוא יהיה טוב. בטח שיהיה לי קל להתווכח עם הנתונם שהבאת: קודם כל, איטליה היא לא יובנטוס. הוא לא עשה כלום במונדיאל(ובנבחרת, בכלל), הוא זומן(ושותף) רק כי ליפי שיחק עם 3 חלוצים(מה שלא יקרה ביובה) ואין לאיטליה, בניגוד ליובנטוס, מספיק שחקנים בעמדה שלו. לגבי הכיבושים שלו-הוא משחק את מרבית המשחקים בעונה, השערים שלו במשחק שוטף לא עוברים את המספר הדו ספרתי(למרות שהוא משחק באודינזה כחלוץ מטרה) בעונה ורק הפנדלים שהוא בועט מייפים את העניין-בקיצור, אנדי ג'ונסון 2. זה עדיין לא יהיה נכון, אבל אין זה משנה כלל כי ההשוואה שלך לא צודקת-יאקוינטה שיחק בערך יותר מכל השחקנים האלה ביחד, ועדיין ג'ילארדינו הבקיע 2 שערים פחות ממנו. Anyway, אמרת בעצמך הכל. הוא אולי טוב לאודינזה, אבל בינוני ומאוד מוגבל בעבור יובנטוס. אין לי מושג אם יצא לך לראות את בוז'ינוב או לא, אבל הוא כבר הוכיח את עצמו בסרייה א' עד שנפצע. העונה הוא היה המושיע של דשאן לא פעם עד שככה"נ ריבים בינו לבין דשאן מנעו ממנו לההשתתף יותר ולהראות את מה שהוא יודע. אתה מוזמן להיכנס לפורומים יובנטינים ברחבי הרשת אשר ראו יותר ממני וממך את יובנטוס העונה, ולשאול איך ההתקפה של יובנטוס נראתה כאשר בוז'ינוב נכנס. אל תופתע אם תראה אותו קורע רשתות בעוד שנתיים במדי מילאן. אגב, אם לא ראית את יאקווינטה מספיק, על סמך מה אתה רוצה שהוא יחתום בקבוצה?
אני רואה שאתה מכיר אותי יותר טוב ממני, אבל התגובות שלך לא לעניין בגלל שלא הבנת בכלל למה התכוונתי. הכוונה הייתה לאוהדים שהעדיפו "להפטר" מטרזגה כדאי להצעיר את הקבוצה ולא להנהלה. ולמרות כל השמועות הוא כן נשאר לא? מזכיר לי את סיפור קיבו ברומא אבל עדיין נראה לי מאוד מוזר לראות שחקן ששיחק 7 שנים בקבוצה ותרם לה כל כך הרבה מאבד את הצפון באמצע משחק ומופף לשלום למנהלים. כנראה שיש דברים שלא אתה ולא אני יודעים. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx דל ווקיו סיים את דרכו ברומא בגלל שלא היה לו יותר מה לתרום לקבוצה והוא לא יכל להמשיך לשחק ברמות הגבוהות והפרידה הייתה מאוד מכובדת וגם העונה במשחקים מול סיינה הוא קיבל המון הערכה גם מהמועדון וגם מהקהל. לגבי מונטלה..השחקן מעבר לשיא ולא נמצא בתוכניות של המאמן ועדיין נשאר ברומא ומרוויח יותר מכל שחקן אחר חוץ מטוטי, אני חייב לציין שהדוגמאות שלך ממש מטומטמות
אבל אמרת משפטים כמו :"אבל אוהדים כאלו לא אמורים לעניין, הנהלה של קבוצה המושחטת הזאת מוזרה לי" ו"שגם הוא מראה כישרון והקהל אוהב אותו אבל יכול להיות שזה לא אומר שום דבר להנהלה שיכולה בקלות לוותר גם עליו כדאי להביא צעיר אחר יותר מוכח." בכל מקרה, למה לך מותר לתמוך בהעפת שחקן שתרם לרומא בגלל שלדעתך אין לו מה לתרום לרומא יותר, ולאוהד יובה אחר אסור לתמוך בהעפת שחקן אחר שלדעתו אין לו יותר מה לתרום? אולי אותך אני לא מכיר יותר טוב ממך, אבל את יובה כן. אלו לא היו שמועות, טרזגה ומוג'י דיברו על זה. בעיקר על מקרה בארסה. תהיה בטוח שהתנועות שלו לא היו בגלל שאורי כתב בפורום שהחלפת הונטלאר בטרזגה זה צעד טוב. תגיד, אתה סגור על עצמך? מצד אחד אתה אומר שהתכוונת לאוהדים, אבל פעם אחר פעם יוצא נגד ההנהלה. תמסור ד"ש לפיצול. טרזגה יכל לסיים את דרכו תוך כדי סירוב להצעה החדשה ובקשה לעבור קבוצה, בדיוק כמו קאמו. אם יש מועדון בעולם שיודע להתייחס כראוי לשחקנים שתרמו לה זאת יובנטוס.
כי ככה זה עובד, קריירה של כדורגלן דיי קצרה, גם דל ווקיו וגם טומאסי הגיעו לגיל שהם לא יכולים להמשיך לשחק ברמות הגבוהות, רומא כיבדה את השחקנים ואת החוזים שלהם שבסופם הם עזבו ונכנסו חזק להיסטוריה של המועדון. המקרה של טרזגה לא דומה בקצת אפילו. הוא לא מסיים את הקריירה שלו, יש לו עוד המון לתרום ולפי התגובות שלו הוא קיבל הצעה מעליבה מיובה וזאת הסיבה לעזיבתו. זה כל ההבדל, זמברוטה,קנבארו,איברה,אמרסון וכו' לא דיברו, הם עזבו בלי למצמץ. גם ממה שראיתי ה"דיבורים" של בופון על עזיבה אפשרית היו יותר רציניים מזה של טרזגה. אולי גם הוא נאמן לחוזה השמן שקיבל יותר מאשר למועדון? התכוונתי לאוהדים. אבל גם מוזר לי איך ההנהלה מביאה את טרזגה למצב שהוא מחליט לעזוב במיוחד אחריי כל כך הרבה שנים.