חייב לתהות בקול כאן, האם ראניירי עדיף על דשאן? דשאן בינתיים הצליח למדי בקריירת האימון הקצרה שלו. הוא בנה קבוצה יפה במונאקו (המשיך לא טוב אבל זו לא הנקודה, הוא הגיע לגמר הצ'מפיונס ליג עם קבוצה צרפתית שזה כבר יפה), הוא לא עשה שום טעות נראית לעין ביובה, למה להשתמש ולזרוק ככה, ועוד באדם שנתן לקבוצה המון הן כשחקן והן כמאמן, ועוד בשביל מי? ראניירי?? מאמן סביר שכבר עבר את מיטבו, שגירדו בסך הכל מפארמה, שבנוסף ליובה המועדון היחיד שקושר אליו הוא מנצ'סטר סיטי.. למה בעצם?
כי דשאן לא אימן את יובנטוס, השחקנים עשו את העבודה בלי שהוא יעשה כלום. דשאן עשה רק טעויות, בעיקרון הוא יותר הזיק מאשר עזר. השחקנים הם אלו שעלו את הקבוצה חזרה לא "המאמן". הניהול משחק שלו שערורייתי, החילופים שלו מטומטמים ובכלל כמו שכתבתי הוא יותר הזיק מאשר עזר, הוא ללא ספק לא היה צריך להמשיך ולאמן ובסופו של דבר ראניירי עדיף עליו.
לפי מה אתה אומר את זה? אתה חושב ששחקנים איכותיים מספיקים לסיים מקום ראשון בליגה בלי עזרה ממאמן? אני לא מאמין בזה. אני גם לא יודע כמה משחקים תפסת של יובנטוס (בכל זאת ליגה שנייה באיטליה), אז אני לא יודע על סמך מה אתה אומר שהוא הרס, ואם הוא כל כך הרס איך השאירו אותו עד סוף העונה?
לפי מה? ראיתי 80 אחוז מהמשחקים העונה בM.A.S.H, זה מספק? השאירו אותו עד סוף העונה כי לא היה אף אחד אחר להביא, ובכל זאת הקבוצה הסתדרה פחות או יותר בסדר גם איתו.
אור, רק מעניין, שבדיון של המחזור ה-27 באיטליה, מצאתי תגובה כזאת שלך(זכרתי אמירה שלך בנוגע לחךוץ) ואני רואה פה סטירה: אני חושב שאין מדד מדוייק לחלוץ. יש שני סוגים של חלוצים מה שנקרא, אחד שהוא בשפיץ ואני מדמה אותו לרוד ואן ניסטלרוי, לוקה טוני, פיליפו אינזאגי, הרנאן קרספו ועוד וישנם חלוצים שבאים יותר מאחור, הם יותר כשרוניים בדרך-כלל ויודעים גם לעשות משהו עם הכדור, למרות שאני לא אומר שלרוד אין טכניקה, טכניקה היא לא רק עניין של לעבור שחקנים, אלא גם לדעת למסור כמו שצריך ולסיים כמו שצריך התקפות. גם אני חושב שחלוץ צריך לדעת לעשות משהו עם הכדור חוץ מדלחוק מול שער ריק, אבל ברמות הגבוהות באמת שחלוצים הם כשרוניים, לדוגמא אתה גם יכול לראות אם תחפש בכוח, את קרספו עושה גול אחרי שהוא עובר שני שחקנים, אני חושב שער נגד רומא העונה במחזורים הראשונים, או את רוד עושה בית ספר להגנה. הכי חכם להביא חלוץ אחד שיודע לשים את הכדור ברשת וחלוץ אחד קצת יותר טכני, ביובה לדוגמא אם טרזגה לא יעזוב המצב טוב, הרי דל-פיירו הוא השחקן שיוצר לעצמו את הגולים, הוא עדיין תורם המון וטרזגה יותר חלוץ רחבה. בקשר לשני החלוצים שאתם מדברים, לא ראיתי אף אחד מהם מספיק כדי לגבש דעה, רק אציין שבנוגע ליאקווינטה ראיתי אותו במונדיאל והוא לא הרשים פרט לבישול לדל-פיירו אם אני לא טועה, אבל זה לא חוכמה לגבש דעה על שחקן לפי 2 וחצי משחקים. בקשר לדידייה דשאן, אני רק יכול להגיד שבמונאקו בעונת 04\2003 הוא עשה דברים יפים מאוד, הקבוצה הגיעה לגמר ליגת האלופות, אבל אני אף פעם לא החשבתי אותו למאמן גדול ואולי בהחלט לאמן את יובנטוס זה גדול עליו, למרות שמה שאני זוכר מראניירי בשנים האחרונות, זה גם לא יותר מדיי הצלחות: כשלונות בוולנסיה לדוגמא וגם בצ'לסי של לפני עידן הכסף הגדול הוא מעולם לא ממש להתחרות על אליפות, למרות שהיה לו סגל סביר.
קודם כל לטום,דשאן לא הרס,ממש לא.קבוצה לא יכולה להסתדר בלי מאמן.אומנם הוא עשה לא מעט טעויות העונה אבל להגיד שהוא הרס זו הגזמה פראית. עכשיו לגיא,אני אומנם מסכים עם פיטורי דשאן במידה מסוימת בגלל שהייתה תחושה כאילו דשאן לא מספיק כדי לבנות אותנו לעתיד.אף אחד לא מצפה לאליפות השנה אבל רוצים לראות תהליך של בנייה והתחושה הייתה כאילו דשאן לא מספיק טוב בשביל זה.הדרך שבה פיטרו אותו הייתה מגעילה ביותר והייתי מעדיף להחליף את ההנהלה מאשר את המאמן. לגבי השאלה האם רניארי טוב מדשאן? האמת לא יודע,אם זה גרם לבופון להגיד אני נשאר עם מביאים את רניארי אז יכול להיות שכבר זו נקודה לטובתו.אבל בנתיים אנחנו לא יודעים,למרות כשלונות בעבר רניארי יכול להצליח בבניה של יובנטוס רק חבל שהוא בראש של קבוצת אמצע טבלה ואנחנו שומעים רק על שמות בינונים(מיקולי,יאקווינטה,אלמירון).בקיצור רק בסוף הקיץ נוכל להתחיל לגבש דעה האם רניארי טוב מדשאן,לגבי האם הוא יכול להצליח,את זה נראה רק במשך העונה.בכל מקרה אני חושב שצריך להאמין בו כרגע כי זה מה שיש אפשר להוסיף ולומר שכשאנצ'לוטי הגיע למילאן,הוא הגיע כלוזר מוחלט.אולי יעבוד גם לנו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אולי הגזמתי קצת, אולי הוא לא הרס אבל הוא גם לא עזר. ברם דבר אחד בטוח והשנה קיבלנו הוכחה לכך; קבוצה אכן יכולה להסתדר גם בלי מאמן, מפני שדשאן אחרי הכל לא ממש אימן את הקבוצה. רמת האימון שלו הייתה שווה למאמן בינוני (-), לא בזכותו הקבוצה עלתה ליגה, וזה ברור לכל. להכניס את באלזרטי במקום מרקיוני (http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx) כשאתה ב2-2 במודנה, או לעשות חילוף של בירי בזבינה כשאתה ב1-1 עם בולוניה, מה הקטע? יש לי עוד אין ספור דוגמאות כאלה של חילופים מטופשים וניהול משחק שערורייתי, דשאן הוא לא האיש של יובנטוס, ממש לא.
רק שתדע שראניירי הוא מאמן שהניהול משחק שלו הוא אחד הגרועים שראיתי ושהוא ידוע בתור אחד שעושה חילופים מוזרים.
גם קאפלו עשה המון חילופים נוראיים במהלך העונות איתנו בעיקר המשחקי כוח עם דלפיירו שהביאו לא מעט פעמים להפסדים שלנו ואפילו לזה שפעמיים עפנו נגד קבוצות שהיו נחותות מאיתנו(ליברפול וארסנל) בגלל הניהול וההכנה הלקויה שלו. חוץ מזה איך אתה יודע שרמת האימון שלו הייתה בינונית.אמרת שראית 80 אחוז מהמשחקים במאש,לא שזכור לי ששידרו שם 80 אחוז מהמשחקים אבל בסדר,ראית גם 80 אחוז מהאימונים של יובה?
כל כבוד על הסטירה, אבל... הכוונה בציטוט היא על המגרש. הכוונה בנושא הזה היא מחוצה לו. יש דברים מחוץ לדשא שהופכים את השחקן לגדול וזאת הכוונה שלי כאן.
בשונה מקאפלו דשאן לא הביא כלום ליובנטוס, לקאפלו לפחות הייתה שיטת משחק. בנוגע למאש שידרו ועוד איך שידרו, 5 דקות של טלפון אליהם או עיון קצר באתר שלהם והיית רואה. בנוגע לאימונים ראיתי אחד, חוץ מזה לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שהקבוצה מנצחת בזכות יכולת אישית והברקות של שחקנים.
יובנטוס רוצה את ואן דר וארט: http://home.skysports.com/list.aspx?hlid=4...Vaart&channel=& יכול להיות רכש מצויין ליובה, שחקן מאוד כישרוני שהציל את המבורג כמה וכמה פעמים העונה.
הוא שחקן שמקושר לכל כך הרבה קבוצות ככה שהסיכוי שהוא יגיע ליובה נמוך. אבל אם כן זה יכול להיות מעניין... אחד השחקנים היותר טובים שצמחו בהולנד בשנים האחרונות.
שחקן באמת אחד המוכשרים שיצאו ההאקדמיה של איאקס. שחקן טכני, מוכשר מאוד, אחד השחקנים לפי דעתי עם המסירות הארוכות הכי מדויקות באירופה, בעיטה מצוינת ב 2 הרגליים , הבעיה היחידה שהוא נוטה להיפצע בכל עונה. בתור אוהד מושבע שלו מעבר ליובה יהיה לי סיוט , בתור אוהד מילאן. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx