יהודי מגרש יהודי?

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by שלומיש, Jul 10, 2005.

1. שלומיש Member

אם המישהו הזה הולך לפינוי ( לפנות אדם ודמו )
    מגיע לו את כל עשרת המכות !

2. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה באמת הזמן והמקום (?) לאחל לכל חברי הפורום שמשתתפים בצורה כלשהי בהתנתקות שיעבור הכל בשלום. בלי ימין ובלי שמאל, אני תומך בכם!

3. Julian Joachim Member

תודה רבה גל, שיתחיל ויעבור מהר. עניין השינה באוהל מתחיל למצות את עצמו...

אגב אני חייב לספר סיפור:

בשבוע שעבר ביום חמישי לקחנו באוטובוס 30 איש שהצליחו להסתנן מבעד לחומה האנושית לניסנית, והעברנו אותם לבית הכלא "אוהלי קידר" בבאר-שבע.
    ביום שלישי האחרון חזרתי מחופש ארוך בבית, והגעתי לתחנת אוטובוס בארלוזרוב, ת"א, על-מנת לתפוס את ההסעה למחנה "רעים". בעודי עומד וממתין להסעה עם כמה מחבריי הטובים, ניגשת "כתומה" אחת, לקבוצת חיילים שעמדה לידי, ומתחילה לדבר איתם. למרבה הפלא, היא נראית לי מוכרת לאללה. לאחר כ-חצי דקה של חשיבה מאומצת, פלטתי לעבר ה"כתומה" שכעת עמדה במרחק של כ-4 מטרים ממני: "תגידי, לא עצרתי אותך ביום חמישי?". תגובתה הייתה הלם של כמה שניות, ולאחר-מכן "כן, עצרת אותי...". לאחר שיחה קצרצרה שכללה הסבר שלה לשהותה בתחנת האוטובוס ("אני בדרך לדרום") והסבר שלי ללמה אני שונא אותה ("כי בגללך ישנתי על הרצפה של הטיולית - אוטובוס על משאית לכל הצעירים"), נפרדנו בשלום, כידידים, לא לפני שהיא הספיקה לומר "אתם לא תעשו את המעשה השפל הזה ותגרשו יהודים מביתם", ואני הספקתי לזרוק לכיוונה "כן המפקדת". בעודה צועדת מהמקום, באיטיות מופגנת, התבוננתי בישבנה המהפנט ואמרתי לעצמי "יש דברים שבשבילם שווה להיות כתום".

4. עידן .ז. Member

אתה ממש בלי קו מחשבה שפוי.. נכון?
    אני מצדיק את העניין שלהעביר בנאדם מהבית שלו זה לא נכון.. אבל זה חוק שעבר בכנסת..
    ברגע שחוק עובר אתה צריך לציית לו, בדיוק כמו כל חוק אחר..

עכשיו, להפגין זה נורמלי, שיפגינו, ושיעשו מחאה חוקית, אבל ברגע ששופכים שמן על הכביש ומסמרים (כזכור בכביש 1 ת"א-ירושלים) זה הרג!! רצח לשמו!! במהירות נסיעה כמו בכביש ההוא, אוטו שעולה על זה זה נחשב להרג כמעט בטוח!!

בנוסף, הצד הערבי, למה 2000 יהודים צריכים לחיות בתוך 2 מיליון ערבים? ועוד בתוך רצועת עזה, חלק שיותר קטן מרמלה ולוד...
    למה חייל בן 18 ברצועת עזה צריך למות שם ממחבלים קטנים? למה צריך להשאיר שם את הצבא שלנו? חיילים בזמנם מתו שם מידי יום ויום...
    בזבוז של חיילים, בזבוז של כלכלה ומשאבים ממשלתיים..

בגלל שלערבים אין חופש יוצאים עוד ועוד מחבלים, תאמין לי שאני מכיר הרבה ערבים וכולם אומרים לי שהם שונאים את השהידים ואת המחבלים, רק הם לא יכולים לדבר כי ירצחו אותם...

ואני חוזר ואומר, ההתנתקות מרצועת עזה חייבת להיעשות! וכמה יותר מהר, אחרת המצב יתדרדר בצורה רעה..

5. Ariel Member

מי שראה אתמול את הפגנת הענק שאירגנו מתנגדי ההתנגדות יכול להבין שאם הפינוי יצא לפועל מדובר בפשע. רובו של העם הוא נגד ההתנתקות.

אדם נבחר בבחירות לאחר שהציג מצע אחר לגמרי ושיקר מיליונים, אותו אדם בחר לא ללכת למשאל עם או לבחירות ולתת לעם להחליט בעניין כה גורלי ומשמעותי שקשור בעתידו ואף לא קיבל את הכרעת הרוב במשאל חברי הליכוד למרות שהבטיח לכבד אותה. הוא כבר סיכם עם הלקקן אולמרט על עזיבת הליכוד והקמת מפלגת כלכלית נפרדת שתתמודד בבחירות הבאות, כך שבתהליך ההתנתקות אין תיכנון מדיני לעתיד ואם זה שהגה אותו בכלל לא מתכוון להתמודד בבחירות אז לא קשה להבין שכל הדיבורים על כך שההתנתקות זה כיסוי תחת מתבררים כנכונים.
    ובנוסף אותו פושע עומד להביא עלינו מלחמת אחים, שאף אחד לא ישלה את עצמו, בשומרון יתחוללו מלחמות קשות.פינוי עזה דווקא יעבור "חלק". מה שיקרה בשומרון אף אחד לא ישכח.

אני לא רוצה לכתוב מה דינם של אנשים כמו שרון ודומיו שמכשירים הרג נוסף של יהודים.

6. Barcik Member

את החיילים שלנו חייבים להשאיר שם כי מדובר בשטח של אוייב שמעוניין בהשמדת מדינת ישראל, לא בגלל 2,000 מתנחלים. מצידי, ניתן לזרוק את כל המתנחלים לגליל העליון, כל עוד מותירים את הצבא בעזה.

7. Julian Joachim Member

איזה גיבוב של שטויות. לא יודע כמה מפגינים באמת היו שם אבל אפילו אם היו שם 250,000 איש זה לא רוב העם ולא מראה כלום. די כבר עם השטויות האלה.

8. ozi Member

אבל פולדש, ברור לך שהאלו שהיו שם הם לא כל מתנגדי ההתנתקות. אני לפחות אחד כזה, ולא הייתי שם.
    בוא נשאל אותך שאלה אחרת: אם הייתה הפגנת תמיכה בהתנתקות, האם היו יותר מפגינים שאלו שהיו אתמול?

Last edited: Aug 12, 2005
  9. Ariel Member

ברור שזה לא רוב העם. לא כולם הגיעו, רבים תמכו מהבית.
    גם בהפגנה למען השלום של רבין הגיעו 100 אלף איש. זה אומר שרוב העם לא רוצה שלום?

250 אלף איש שהגיעו להפגנה זה מספר חזק שהוא מדד לדעת העם. בזמן שתומכי ההתנתקות מבטלים הפגנות על ימין ועל שמאל או במקרה הטוב עורכים פיקניק של אחר הצהריים עם כמה מוקיונים. מתנגדי ההתנגדות מראים נוכחות. לא סתם שרון ברח ממשאל העם.
    ההתנתקות היא פשע.

10. Gerrard Member

ראיתי את הכתבה באולפן שישי ובאמת התרגשתי. זו הייתה מעין צביטה בלב לראות ילדים שפשוט מגרשים אותם מהבית ואין מילים אחרות לתאר את זה. זה באמת קשה וכואב. אני מצליח להבין את אותם אנשים שמנסים לפרוץ מחסומי צה"ל ועושים הכל בכדי לעצור את הצעד הזה. אין זה מפתיע, הרי אותם אנשים איבדו כבר מזמן כל אמון בממשלה שעיקרון הדמוקרטיה כבר לא פקטור אצלה, איפה טובת הפרט? לאן היא נעלמה?

11. Julian Joachim Member

אריאל אני חייב לומר שאתה מדהים אותי כל פעם מחדש בכמות השטויות שאתה פולט.

ראשית נגיב לשי: בדיוק כמו שלא כל מתנגדי ההתנתקות היו שם, אפשר לטעון שדווקא בגלל שזה היה במקום מרכזי וכו'... כמעט כל מתנגדי ההתנתקות היו שם ואז אין הרבה מתנגדים. זה ספוקלציה זולה.

אריאל: איך אתה יודע שרבים תמכו מהבית? הלכת ושאלת הרבה אנשים? ספוקלטיבי.
    וברור שתומכי ההתנתקות לא היו מביאים מספרים כאלה, כי יש הבדל בין לתמוך במשהו שמתבצע לבין להתנגד לו. ואם אתה לא מבין את זה אז אין מה לנהל דיון.

ההתנתקות תבוצע כי כך החליטה כנסת ישראל וכך מוחלטים דברים במדינה דמוקרטית.

12. Julian Joachim Member

יעקב אתה מפתיע ומאכזב אותי.

הייתי מגיב פה תגובה רצינית וארוכה יותר אבל ברגע שאתה כותב את המשפט הבא:

"אני מצליח להבין את אותם אנשים שמנסים לפרוץ מחסומי צה"ל ועושים הכל בכדי לעצור את הצעד הזה"

אני לא רוצה להגיב לך.

כלל ברזל אצלי זה שגם אם אתה לא מסכים עם צעד מסויים, אתה לא פוגע בעקרונות הדמוקרטיים של המדינה. בג"ץ קבע כי ההתנתקות חוקית, הכנסת חוקקה את החוק, הממשלה אישרה את ההצעה. העניין לא עובר על שום עיקרון דמוקרטי. לעומת זאת מה שאתה אמרת למעלה - זו כן עבירה על עקרונות הדמוקרטיה.

13. Ariel Member

זה נכון מה שאתה אומר וחשבתי על זה, תומכי ההתנתקות יוצאים מתוך הנחה שפינוי יהיה בכל מקרה ואין על מה להפגין.
    אבל עדיין אני משוכנע שרובו של העם מתנגד להתנתקות.

אתה צודק. איך הלב יכול להישאר שלם אחרי כתבה כזאת. מרגש ויפה.

14. Gerrard Member

שלא תבין אותי לא נכון! אני תומך בהתנתקות מכיוון שחיי חילינו חשובים בהרבה מהמיקום בו יחיו המתנחלים ובכל זאת אפשר להבין את הכעס העז שלהם. תחשוב לרגע שפשוט לוקחים ומפנים אותך מהבית בו גדלת כל חייך זה קשה זה בעצם לתלוש למישהו את השורשים. כל החברים כל מה שגדלת עליו. זה לא קל אני לא אומר שאני מסכים עם הונדליזם של המתנחלים ובכל זאת אני מצליח איכשהוא להבין את הכעס שלהם. + אני לא רואה פה מימוש אידיאלי של הדמוקרטיה מאחר ומדובר פה בצעד חריג ומשמעותי למדינה שמצריך לפחות משעל עם.

Last edited: Aug 12, 2005
  15. Ariel Member

גם כן דמוקרטיה. זו יעני דמוקרטיה. זו דמוקרטיה דפוקה שמסבירה למה המדינה שלנו מסתבכת עם עצמה.
    ורק בגלל הדמוקרטיה הזאת אני מעדיף שיהיה אדם אחד שייקח עליו את כל האחריות בחוקה מסוימת(שמקרה שרון לא יחזור על עצמו) ולא 120 מטונפים מלאי שחיתות.
    תהליך ההתנתקות הוא חוקי רק בגלל שקוראים לזה דמוקרטיה. בכל צורה אחרת ודבר אחר, ולא משנה איך תהפוך ותסדר אותו, מדובר בפשע. שקר לעם ערב הבחירות ובריחה ממשאל עם בעניין גורלי שיכול לשנות את כל העתיד.