שוב פעם אם לה תהיה הפרדות של ישראל מהפלשתינים וזה אינטרס של ארגוני הטרור שלא תהיה הפרדה, אז תקום פה מדינה דו-לאומית שתהפוך למדינה ערבית.
תקשיבו כולם- הסיבה היחידה שאני רואה בהתנתקות כעוזרת היא בכך שהיהודים שגרים שם לא יופקרו לסיכון חיים יומיומי! סבבה?! אבל בואו אני יגיד לכם מה יהיה (הפינוי על פי השיטה שעושה אריאל שרון)- תהיה מדינה ערבית פלשתינאית טרוריסטית עם בעברת נשקים בלא מפריע עם מוטיבציה גדולה לכבוש את כל הארץ! ואנחנו בואו נגיד ככה- לא במצב למלחמות עכשיו! תהיה במרכז הארץ מדינת טרור פלשתינאית פשוט וקל! כל מי שחשב שזה יתרום לשלום שיפסיק לחשוב! אני הפסקתי לחשוב ככה כבר מזמן- זה לא עם של שלום! המטרה של ישראל זהכ לא שלוםם תכניסו לעצמכם לראש כבר...קשה לשמאלנים לחשוב אחרת! אבל אסור לרדוף אחרי שלום- כי אז נכנסים בך! ערבים לא פראיירים! המטרה היא ביטחון! ואם בשביל זה אנחנו צריכים להכנס בהם זה מה שנעשה גם! סבבה?! אבל אני לא הולך בראש קטן ואומר "אסור לגרש יהודים!" ויושב בשקט..יש בעיה! צריך פיתרון! אני יגיד לכם- לא נותנים לערבים מדינה..שומרים על השטחים של גוש קטיף וצפון השומרון עם גדרות וחומות אפילו! אבל לא הייתי שם שם יהודים- מסוכן..אני הייתי שם שם מחנה צבאי גדול וחזק שיעשה את עבודתו נאמנה! ובכך אני שומר על השטחים, לא נותן לערבים מדינה ומגן על היהודים הגרים שם!
אולי. אבל דבר כזה יקרה רק עוד 100 שנה. את הדבר יש לפתור בחקיקה. יש אינספור פתרונות מלבד הטרנספר שגם הוא חוקי בעקבות חוק פינוי-פיצוי. אני לא שונא ערבים, אני אפילו מכיר כמה - אבל המדינה חשובה יותר. כשיהיה פה שלטון ערבי זו תהיה שואה שנייה לעם היהודי( לא מדבר על השמדה-אלא על היחס). כולם מסכימים שיש לפתור את הבעיה. ההבדל הוא בהשקפה. הימין ברובו תומך בטרנספר(לא כיום-אך בעבר) והשמאל בהקמת מדינה פלשתינית.
טוב, אחד אחד: לבית"רי מלידה- לא נכון. שניים חזרו כי אחד החיילים נקע את הרגל. למיכאל- האמנם? יש שם אנשים שהם הדור השלישי במקום. אתה לא תחליט בשביל בני אדם עד כמה חשובים להם המורשת והשורשים שלהם במקום בו הם גרים (ואני בכוונה, כנגד העוקצנות המרובה ששוררת בפורום הזה, לא רוצה לציין את עניין המגורים הספציפיים שלך כרגע). לשלומיש- תפסיק להגיד לכל אחד שלא בדעות שלך שהוא לא שווה את ההקלדה שלך, זה גם לא עוזר ואתה גם ממילא כותב את ההודעה בסוף. לGerrard- כן, ולרכז אותם על 25 מטר מרובע במרכז הארץ בסופו של דבר. לStevieG- ומשום מה ידם של הערבים האלה על העליונה, ואנחנו לא מצליחים למנוע פיגועים, יריות, שיגור פצמ"רים, ועוד סוגי טבח אחרים המבוצעים בנו מדי יום, אולי זה אמור להדליק לנו נורה אדומה לגבי העמדה הסובלנית והמתרפסת. לפולדש, ולכל התגובות המתבכיינות שהגיעו אחריו- שוב חוזרים פה על הצעד השטותי של לחקור את פעולותיהם של המתנחלים לגבי ההתנתקות, לנסות להראות כמה הם לא צודקים וכמה הם נסחפים, כשבעצם מהות הבעיה היא הוצאת אנשים מהבתים שלהם בכוח. אוקיי, אני מסכימה, התגובה הזו לא מתאימה, אבל צריך להתחשב בעובדה שהאנשים האלה, תרצו או לא תרצו, בגדר חסרי אונים. הממשלה החליטה לפנות אותם מהבתים שלהם, אין להם כמעט אפשרות לשנות את זה, וככה הם מביעים כאב. הבעה לא נכונה? בסדר, אבל דיי להיות קטנוניים (גם אצלי יש ניצולי שואה במשפחה, כן, מספיק עם הדרמה). ליונתן והבדיחה המצוצה שלו- http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx (ותזכיר לי באיזה שיעור אתה?) ולמה לעזאזל הדיון הזה מתחיל להזכיר יותר ויותר את הדיון על העליה וסל הקליטה? מיכל, Idi Nafig.
מיכל, אין דבר שיותר מקומם אותי בעולם, מאשר זילות השואה. אם את יכולה לתת להם את הלגיטימציה להפוך את הדברים שאנשים עברו לפני שישים שנה ויותר, לגימיק, לדרך שלהם להביע את הרגשות שלהם בעתות הקשים בהם הם נמצאים עכשיו... אז אין בכלל סיבה לנהל את הדיון הזה. קטנוניים?!?! אני מציע שתעברי על מה שכתבת עוד פעם ותחשבי אם זה היה לעניין.
ואני מציעה פשוט לא להתפס לפרטים השוליים. זה מה שמשנה? גם ככה הדעות שלך ושל המגזר החילוני מתנגשות עם הדעות שלהם, כי כל החשיבה שלהם שונה, זה די ברור בלי קשר להתנתקות בכלל. האם יש טעם להתפס על עוד מחלוקת? אז לדעתם אפשר להשתמש בסמלים של השואה כביטוי לכאב שלהם, לדעתך לא, איך זה שייך להחלטה בפועל? כאילו שזה השיקול אם לעקור אותם מהבתים שלהם או לא.
הממ אולי אני כבר סנילי, אבל לא זכור לי שכתבתי שבגלל זה צריך לעקור אותם מהבתים. גם לא התכוונתי לזה, או משהו בסגנון. בסה"כ צירפתי את זה פה כי זה הכי רלוונטי לדיון הזה ולא רציתי לפתוח עוד נושא.
הבנתי אותך . אם לא עניתי לך מספיק בהרחבה אז אני מוכן להרחיב אם אתה מעוניין . . הבנתה אבל מה הכוונה שלי אחי ? יש בזה קצת יותר מדיי אופטימיות . אף אחד לא יודע מה יקרה אחרי ההתנתקות אבל לפי דעתי : מיד לאחר ההתנתקות , בטווח הקצר , תהיה ירידה בהיקף פעולות הטרור נגד ישראל , צודק . אולם אם בטווח ארוך יותר לא תהיה תוחלת מדינית באופק ולא יהיה המשך לתהליך המדיני , יש לצפות להתגברות מימדי הטרור בישראל . הרשות הפלסטינית מכינה כוח ביטחוני מיוחד לקראת ביצוע תוכנית ההתנתקות , את זה כולם יודעים כן ? יכלול 5,000-3,500 נושאי נשק בערך , שיתפסו את השטחים שיפונו על ידי ישראל עם פינוי ההתנחלויות ברצועת עזה . אבל אני אומר ההערכה היא שהרגיעה היחסית השוררת כעת תימשך עד לביצוע ההתנתקות , משום שלכל הגורמים הפלסטינים יש אינטרס שההתנתקות תצא לפועל . אבל בהמשך . . ? ? הנה נתתי לך את דעתי בנושא בגדול . . אתה יודע מה בוא נדבר על העובדות ולא נסיק מסקנות : אם פני הפלשתינאים לשלום , מדוע הם מתחמשים בקצב מהיר כל כך ? זה טוב להתנתקות ? מדוע אינם מפרקים מנשקם את ארגוני הטרור ? לשם מה הם זקוקים לטילי סטרלה ? ( אני יודע על זה ) וכיצד יכולה ישראל להרשות לעצמה שכביש 443 ואזורי השליטה על נתב"ג יהיו בידי הפלשתינאים ? אנחנו רוצים שלום ו . . ? אם כיום , כאשר לפלשתינאים יש לכאורה אינטרס לעבור את ההתנתקות בשלום , הם אינם מסוגלים או אינם רוצים למנוע ירי של עשרות פצמ"רים וקסאמים , מדוע יעשו זאת כשחלק מתאוותם - ההתנתקות - כבר יהיה בידם ? אילו אזורים ויישובים בארץ יהיו חשופים אחרי ההתנתקות לירי תלת-מסלולי ? האם אשקלון , עפולה וריכוזי אוכלוסייה אחרים בתחומי ישראל יספגו אחרי ההתנתקות את מה שספג גוש קטיף בארבע השנים האחרונות ? כישלון אוסלו כבר הוכיח , שכל התחליפים למודיעין שטח היו נחותים . איזה מודיעין יעמוד לרשות ישראל אחרי ההתנתקות ? ובאיזו מידה תוכל לסכל מראש פיגועים בחוצות הערים ? אם ישראל מתכוונת להשאיר נוכחות צבאית בצפון השומרון , מה ההיגיון לפנות משם את היישובים ? את זה לא הבנתי עד עכשיו אחי . . הרבה דברים לא ברורים . . מה שבטוח , אחרי ההתנתקות יש סימן שאלה גדול לגבי המשך שלטונה של משפחת שרון בשלטון . זה הטעות , החופש להחזיר לא יכול להיות אחריי ההתנתקות כי אז יהיה סיפטומים של התלקחות נוספת . שבת שלום .
בוא אני אאיר את עיינייך, ערבים לא יודעים להילחם, אם היה לנו עסק פה אם איזהשהיא מדינה אירופאית ישראל הייתה נמחקת תוך חודש מהיווצרותה, מה עשית מהם? מדינת ערב היחידה שיכולה לאיים על ישראל זאת אירן, וגם זה בגלל שהם מדינה קיצונית ברמות ולא אכפת להם להרים את כל המזרח התיכון איתם במידה ויהיה צורך, סוריה משקשקת מארה"ב, מעיראק לא נשאר כלום, לבנון = סוריה, והשאר לא ממש מתייחסות אלינו וככה צריך. פלשתינאים יודעים להילחם? הם יודעים להתפוצץ במקומות ציבוריים, ברגע שיהיה גבול מוסכם יהיה קשה מאוד לחדור לישראל, וכל פעולה כזאת תגרור תגובה הולמת ואז לפלשתינאים דווקא כן יהיה מה להפסיד בניגוד לעכשיו. ניצחנו מלחמה עם כמה אלפי מהגרים שלא לקחו נשק בחיים שלהם מול כל העולם הערבי, מיליון פלשתינאים יכבשו אותנו? שלומיש, אני חושב שזה במידה מסויימת עונה גם למה שאתה אמרת. אני יודע שאני אולי אופטימי מדי, אבל לדעתי המוטיבציה של העם הפלשתינאי להתאבד ברחובות ישראל כשכבר יש להם מדינה = יש להם מה להפסיד, תרד בקיצוניות. לגבי מה שלא הבנת, אני רואה שאתה מתנגד להתנתקות אבל כן רוצה שלום, אז השאלה היא האם לך יש דרך טובה יותר להגיע לשלום הזה? אל תעשו ממני שמאלני כי אני לא כזה, גם ימני אני לא, אני חושב שצריך לעבור קצת יותר בחיים כדי לגבש דעה, צבא למשל, כרגע אני ראש פתוח.
הותר לפרסום: 2 חיילים בנח"ל החרדי חשודים בהנחת מטען הדמה בי-ם אמש נעצרו שני חיילים בנח"ל החרדי בחשד שהניחו מטען דמה בשבוע שעבר בתחנה המרכזית בירושלים. כך הותר לפרסום. על פי החשד, השניים הניחו את המטען בתחנה המרכזית כשבתוכו הוטמן פתק שלשונו "ההתנתקות תתפוצץ לנו בפנים". (אפרת וייס) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3114483,00.html
Obafemi תראה את השאלות הבונות שלי , נראה לי שלא קראתה כמעט מה כתבתי . . וביתר''י ? רוצה אני יביא לך גם כתבות ? חסרה האבחנה וההפרדה: להבחין בין הרוב לבין הקיצונים. האבחנה קשה, כי ה"קיצונים" המדווחים, הם לא הקיצונים המסוכנים. הם לא הקיצונים שיפעלו. הם רק מעניקי האווירה. אני זוכר בעיתון קראתי לא זוכר את התאריך , " קצין בכיר שאיבד את רגלו גר במאחז ששרון מתכנן לעקור " , היא הכותרת . הידיעה היא על פציעתו קשה של רס"ן אופיר , סגן מפקד גדוד שרגלו נקטעה ממטען חבלה . " אופיר שילם ברגלו למען הגנת גוש קטיף , למען הגנת מדינת ישראל. ממשלת השמאל הגזענית בראשות שרון עתידה לגמול לו, חלילה בחורבן ביתו". זהו דיווח רשמי , זוהי האווירה . במשך חודשים האווירה מעל גבי העיתון היא של ממשלה לא לגיטימית, לא שפויה, לא אחראית, שמובילה לאסון. אחת שקיימת רק בזכות ערבים ושאר לא ציונים. אחת שמחזירה לכאן את אוסלו, בלי שקיבלה לכך מנדט. המתנחלים עושים הכל כדי להפריע לראש הממשלה . (הם קוראים לסרבנות , הם מפגינים מול בתים של קציני צה"ל , הם מקיימים הפגנות ענק , הם מביאים את הילדים , הם משתמשים בשואה , הם מגייסים מורדים בכנסת ) . בקיצור, הם בינתיים , חוצים את הקו האדום במעברי חציה . או - טו - טו הם יהפכו את האלימות הטבועה בהם לאלימה יותר. זה רק עניין של זמן . וזה מה שהשלטון הפך אותם , בלב ברירה .
יום חם היום. מצד אחד כולם עומדים על סף פריצה לאלימות מצד שני כל אחד מפחד להיות זה שיתחיל בזה. מנסים כרגע כל שניה לפעול מבחינה משפטית. השוטרים חוסמים כבישים כדי שאוטובוסים לא יגיעו. המתנחלים מוציאים פסיקה בחוק שאומרת שאסור למנוע מאדם לעבור ממקום למקום בשטח ישראל. עושים פה סלט שלם. ההתנקות אמורה לצאת עוד 5 שבועות בערך לדרך עושה רושם שכבר עכשיו יש הרבה בלאגן וזה ממש לא הולך להיות קל. התקשורת מצידה בעניי מאוד לטובת הצבא וזה ידוע הדבר הזה. הצבא יש לו את היכולת להשתמש בטלויזיה כדי להציג את הצבא כדמות מעורצת ואת המתנחלים כפחות צודקים (ניקרא לזה ככה). על ידי שאלות מנחות של השדרים על ידי מה שהם בוחרים לשדר וכן אלה. לתקשורת יש השפעה אדירה על כל העניין. בכל מיקרה בעני בסופו של דבר המצב יחמיר. רואים רוב של מתנחלים שמגיע לאיזור כרגע יש קרוב ל40000 ועוד 600 אוטובוסים עם כמות כמעט כפולה של מתנחלים שבאו למחאה חזרו אחורה (ועכשיו קיבלו אישור להגיע) עד מחר צפויים להיות באיזור מעל 100000 מתנגדים. כאשר יש"ע לא לוקחת אחריות לפיזור שלהם לאחר ההפגנה בנתיבות והצעדה לכיוון הגוש מה שאומר. שהמשטרה תאלץ להסתדר עם 100000 ויותר מזה אולי. יהיה קשה מאוד למנוע כניסה שלהם לגוש ואני חושב שזה עלול להכשיל את התנתקות נעזוב רגע את הצד הישראלי. צריך לזכור יש כוחות גדולים של צבא שעדין שומרים באיזור כל הקאסמים והמרגמות שנורו באחרונה באיזור מאוד מפריעות לצבא. מספיקה כמ הרקטות לכיוון מאהל המפנים שזה מקום ענק ויש סיכוי גבוה מאוד לנפגעים. הצבא היה רוצה מבחינתו לצאת כמה שיותר מהר מהאיזור לרכז 12000 איש רק בפינוי בלי ביטחון עולה הרבה מאוד כסף. וגם יש בזה סיכון רב מבחינה ביטחותית לאותם אנשים. נכון לכרגע כל מי שנמצא מהחיילים בפינוי הם מרץ 05 מכל היחידות השונות. כאשר אין להם עדין הכשרה מלאה למלחמה. מה שאומר שהם לא יוכלו בשום אופן ליכנס לעזה במידת הצורך ולשם כך יש מעגלים נוספים. בקיצור חם
הייתי חייב להגיב למרות שלא רציתי ממש... יהודי לא מגרש יהודי? האומנם? בואו נראה משהו ממש קטן מאלף דוגמאות .. יהודי גם לא מכה חייל יהודי. אבל בפועל:כמה וכמה מתנחלים הכו חייל יהודי עד זוב דם!!! אז אם זה קרה, למה שהפינוי גם לא יקרה? בנוסף, אם אחיכם, הוריכם, ילדיכם, או מישהו קרוב אליכם היה הולך לפינוי ואיזשהו יהודי היה זורק עליו אבן ופוגע בו בראש, מה אתם, מתנגדי הפינוי, הייתם חושבים אחרי המקרה?