יהודי מגרש יהודי?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י שלומיש, ‏10/7/05.

1. ofer16 Member

כן - עופר... אני פה כבר כמה ימים, אבל לא הגבתי. אני מניח שאני גם אמנע מלהגיב בנושאים שכאלה, כי זה אף פעם לא נגמר טוב... אני רק חייב לציין עד כמה זה מוזר לי שפתאום יש רוב לשמאלנים פה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

2. Barcik Member

כמו שאמרתי, את אריק לא עשו אתמול.

3. tomkaner Member

הבעיה שההתנתקות היא נסיגה חד-צדדית
    ז"א, בלי שום הסכמים מראש, נותנים מדינה שלמה לחמאס!שאפילו היום, חודש לפני ההתנתקות יורים קסאמים.
    אני מקווה שבצה"ל לא מתכננים לצאת מהר מהשטחים אחרי שיפנו את המתנחלים.

4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועכשיו האדמות האלה הם מקום תיירות לכל ישראלי ממוצע נכון? גם ככה אתה לא מתכוון לנסוע לשם, זה ישנה לך אם כרגע זה שטח עם מלא ערבים שמוכר כחלק ממדינת ישראל או שזה יהיה שטח עם מלא ערבים שמוכר כשטח פלסטין?

5. שלומיש Member

כאן . . יפה אמרתה אחי . . וזה רק קצה הקרחון.....אבל אנשים לא מבינים ולא יודעים מה הולך לקרות כי הם רואים רק שהערבים יהיה להם טוב..לא?!?!

ובעיניין זה שהמתנחלים עברו את הגבול

תאמינו לי..תגידו עליי מה שבא לכם ,אבל הם עוד לא הגיעו לאותו גבול....ואני בטוח שתלכו אם חוט המחשבה שלי תדעו למה אני מתכוון.
    עוד פעם אני לא בעד זה בכלל,אבל ברגע שיקרה עוד מקרה כזה אני בכלל לא יבכה על זה ולא כלום.

עם עושים את מה שהם צריכים לעשות,הם מגובשים! הם חזקים! והם ינצחו!!!!!!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

6. שלומיש Member

בטח שאני יסרב

ואני לא מצדיק פגיעה בערבים חפים מפשע
    אבל בזמן מנטליות וגידול לשם טרור כל אחד שהוא חף מפשע סבירות של 80% שצאצאיו או שצאצאיי צאצאיו יהיו בעתיד בכיר או חלק מהמערכת הזו........

וחמוד
    אתה יושב על שטחים כבושים.....למה שלא תקח את הרגליים ותעוף מהם?? זה של הערבים!! גבולות 48 להזכיר לך?!?!?!

סובלנות או לא אתה לא מבין כמה חשוב לי כל העיניין הזה.....אני לא מסוגל להבין למה יש להיות בסובלנות עימם בזמן שההיסטוריה הקרובה הטרייה וההיסטוריה עתיקת שנים מראה לך הכל ההפך!! אני פשוט לא יכול להבין??? כאילו מה, רוצים שמשיח יבוא ויגיד לכם תתעוררו???
    אני לא קיללתי אף אחד אל תעליל עליי עלילות.........
    ואני לא מעניין אותי אם אני סובלני או לא................. כבר איבדתי עיניין מה שאנשעים כמוך חושבים עליי.....תקרא לי רוצח תקרא לי נאצי לא מעניין אותי כי הדרך חשיבה שלך שווה בדיוק כמו שחשובה לי דרך חשיבה ועקרונות הערבים,אין שום הבדל.......
    סרבנות תראה את הכוח של העם על השלטון!!!!!!!!!!!!!! כי השלטון עבר את הגבול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/05
  7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני תוהה לעצמי מה יותר עצוב, זה שנרשמת לפורום כדורגל כדי לנסות לשכנע אנשים לחסום כבישים, זה שבזבזת על זה 5 עמודים ומי יודע כמה זמן של כתיבה ובסופו של דבר זה לא שינה כלום, או זה שאפילו אחרי 5 עמודים אתה עדיין מזבל בשכל ועושה פרופוגנדה ולא מסוגל לענות בישירות על כלום

חמשת העמודים הכי מבוזבזים בהסטוריית האינטרנט..

אה אם כבר, אם דרך החשיבה שלו ושל אנשים כמוהוא לא משנה לך, מה בדיוק ציפית כשפתחת את הדיון הזה? שכולם יגידו לך "כל הכבוד" וילטפו לך את האגו?

8. שלומיש Member

מבוזבזת ? מזבל בשכל ? תלויי נקודת מבט

ואם תבדוק טוב טוב , תראה שאני עניתי בדרך הכי ישירה כאן למשתמשים . להפך , לי לא ענו בדיוק למה שכתבתי . .

ההודעה הזאת שלך מראה עלייך משהו :/

9. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אתה ממש מסכן,לפחות פתחת את הדיון במקום הנכון ולא באמצע הפורום האיטלקי...

10. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מקסימום אומר שאתה לא מעניין אותי מספיק שאני אקרא ואזכור כל תגובה כנראה אבל שיהיה.

אוקיי, אז בוא תענה לי ישיר, אולי אפילו נוכל לנהל פה דיון לשם שינוי, תתפלא, אבל אותי הנושא הזה מעניין, וככה גם הצד שלך, אבל אני לא רוצה לשמוע הטפות מוסר על "יהודים טהורים" "רוסים גזלנים" וכו' אלא תשובה פשוטה, תענה לי במילה אחת, אתה רוצה שלום כן או לא?
    ושוב פעם, בלי הטפות, אני לא טיפש ויודע שלזרוק כמה דוסים לעבר השני של הקו הירוק לא יביא לנו שלום, תענה בכל מקרה

11. שלומיש Member

אם תסתכל בהודעה השראשונה הבאתי סירטון של צד אחד

ולא שלא משנה לי , אלא איבדתי עיניין מה שהוא חושב עליי ולמה אני גורם . .אני לא ינסה לבוא ולהתנגח בו בנושא הזה כי זה חסר טעם . . אז השגריר שלנו בטורונטו אל תנסה לבוא ולתת " הערות בונות " כאלו שלא מביאות את עצמך לשום מקום . . זה סתם

ובחיים שלי לא ביקשתי שיבואו ויגידו לי כל הכבוד או דברים בסיגנון . . ומה קשור אגו ? :/
    טוב אני לא מתפלא . .

12. שלומיש Member

אני רוצה שלום . . עניתי לך מספיק ישיר או שאתה רוצה הסבר גם לזה ?

בוא ננהל דיון כמו בני אדם ונראה לאן נגיע . .

13. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחלה, שלב ראשון עברנו, יש לך רעיון טוב ומציאותי יותר ממה שקיים להשיג את השלום הזה או לפחות ליצור מצב של אפשרות לשלום\לעשות צעד לעברו?

14. שלומיש Member

תקשיב , מה שמך קודם כל ?

אני יענה לך בפירוט ככל שהזמן נותן לי , אני ירחיב . וינסה כמה שיותר לתת לך להבין מה אני חושב על כל זה שלא יבוא משתמש נחמד מאוד וירשום שהאשכול " מבוזבז " כי הוא ממש לא !

תראה ברגע שהעלו על שולחן הממשלה את תוכנית ההתנתקות זה מהסיבה שתוכנית הזאת היא :
    קצת משאבים בהשוואה לתוכניות אחרות שלא התאמצו לעבוד אליהם
    הכי קלה - להתחשב באינטרסים של האמריקאים , של שרון ו"התיקים" ולהתחשב בגורמים קטנים שלא נפרט אותם . .

ועוד סיבות . .

בכלל לא העלו תוכניות אחרות ולא התאמצו בשביל לגבש כאלו רק מהסיבה שזה אוליי יקח יותר זמן , אוליי תקציב יותר גדול ואוליי ואוליי . . הכל השערות . . יש כאן מספר גדול של טעויות שבאות אחת אחר השניה וזה יוצר את כל התוכנית הזאת שתוביל לנפילה שלא יודע אם איי פעם נוכל לצאת ממנה . .

הריי לא לקחו בחשבון כלום לא חישבו מה הנזק
    למשל זה שכל פעם מעלים את מחיר הפיצויים זה מראה לך כמה לא יציב וכמה רעוע כל מערך ההתנתקות וכמה יש חוסרר אירגון משוועעעעההה!!!!!!
    ילדים אין אפשרות להירשם לגנים , בתיי ספר כי פשוט המדינה לא הגיעה למצב שהיא יכולה לטפל בזה !!
    יש כאן יד לא אנושית !
    כאילו מה שחשוב זה קודם להעיף אותם לא משנה " מה מצבם " ואחר כך נטפל בהם . . אבל קודם לממש את האינטרסים . .אתה לא חושב כמוני ?

לפי דעתי אין טעם להתחיל תוכנית כזאת משמעותית אם ההשלכות ומערך האירגון והטיפול לא מוכן לזה בכלל !!
    קודם צריך לחשוב אחר כך לבצע !
    היגיון פשוט !
    אסור כאלו דברים לבצע בלחץ !

תראה שלא תחשוב שלפי זה אני יהיה בעד ההתנתקות אבל בלי שום קשר אני מראה לך איך המערך הזה כל כך לא שפוי!!! וזה מראה שהוא לא צודק !!!

אם היו יושבים על תוכניות מורכבות אחרות ואני ייתן לך דוגמא . . בעיית הפליטים ! בעיה מהשורש,אתה יודע למה לא מטפלים בהם.... כי זה יותר מדיי תקציב , יותר מדיי זמן , הרבה קונפליקטים וכו'...
    אם היו יושבים על כאלו ואחרות ,אתה יודע מה.... הדעה שלי ושל עוד המון אחרים ,היייתה פחות קיצונית....

ואתה יודע מה אם אתה אומר שאתה רוצה שלום, איך אתה טוען שההתנתקות תקדם אותו? אם אתה לא רואה שיביא לשינוי.. כי זה מה שהבנתי ממך פחות או יותר...... אין כאן כלום הכל עמייה

כי אם היו מנסים לטפל בבעיית הפליטים היה עוד איכשהו משהו שאפשר לאחוז בו..
    בעיית הפליטים לא תיפתר; זכות השיבה תמשיך לאיים על קיומה של ישראל; הטרור יוזן בחומר בעירה חדש.

רק הרחבת מסגרת הפתרון לעבר פתרון אזורי, ולכל הפחות למלוא תחומיה של ארץ ישראל המנדטורית (משני עברי הירדן), יכולה לחלץ את התהליך המדיני מהמבוי הסתום שבו הוא מצוי, ולהעניק תקווה לישראלים ולפלשתינים .

רק לפתרון אזורי יש הגיון גיאופוליטי וכלכלי, ורק הוא מסוגל להעניק למזרח התיכון יציבות לאורך שנים.

והטח שזה יביא לצעד יותר משמעותי מתוכנית ההתנתקות הזאת!!!!!!!! לפחות זה יזיז משהו !

ואיך התנתקות מבטאת את כל זה.............בכלום!!!!!!!!!!!!!!!!

אז אוליי יש לי עוד כמה דברים לומר אבל זה לא התזמון הנכון..
    אם פגעתי בך איכשהו כאן במשהו אז אני מצטער מראש.....

תבין..
    אני רוצה שלום, אתה רוצה שלום.. ועוד מיליוני יהודים רוצים שלום... מה לעשות שאחוז גדול מהפלשתינאים לא רוצים... (גם אם הרוב כן...) אחוז גדול עדיין לא רוצה...ולא נראה לי שיש שם שלטון חוק שיכול לאכוף את רצון הרוב...

אינטלגנציה מזהה את מה שקרה - גאונות תזהה את מה שיקרה.

15. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו אתה מדבר

אני רואה בהתנקות כצעד הפרדה בין העמים שישים גבול מסויים ובכך, תקל כל צעד הבא בין אם הוא יהיה אגרסיבי או שוחר שלום.

אני מבין מה אתה אומר, כן זה בהחלט עשוי להיות לא הרעיון האידאלי, אבל בגלל זה שאלתי אותך, האם לך אישית כבעל דעה נחרצת על הנושא יש איזהשהוא פתרון טוב יותר למצב.

אני תומך בהתנתקות כי זה צעד ליצירת מדינה פלשתינאית, ברגע שתהיה מדינה פלשתינאית מישראל תוסר הרבה אחריות. אם יהיה פיגוע כשתהיה כבר מדינה פלשתינאית זה יהיה משהו אחר לגמרי, זה לא יתפוס כ"זעקה של עם כואב תחת האגרסיה הציונית" אלא כמו שפעולת טרור צריכה לתפוס, וזה ייתן לישראל חופש להחזיר כמו שצריך.

או בתסריט היותר אופטימי כמובן הכל יירגע עם קבלת המדינה, מה שאני רוצה להאמין גם אפשרי..

אה וקוראים לי מיכאל