חבריי הימנים, כולי תקווה שאריאל שרון לא יבחר לקדנציה נוספת (היידה ביבי), אבל צר לי לבשר לכם שזה בדיוק מה שיקרה. אין מה לעשות, עדיין מדובר בבן-אדם הכי ערמומי והפולטיקאי הכי טוב במפה המקומית, והוא כבר ימצא דרך.
חרא של בנאדם - אולי. אבל הרבה יותר מוכשר וראוי מראש הממשלה הנוכחי שלנו, שהוא חרא בקנה מידה בינלאומי שביצע במהלך הקדנציה שלו הרבה יותר פשעים וגניבות מאלו שביבי (או ליתר דיוק אישתו) עשה בקדנציה שלו, שזכו לביקורת מטורפת מצד התקשורת אצלנו. מבחינת מדיניות החוץ אני מניח ששניהם פחות או יותר ילכו על אותו קו, וכדאי לציין כאן שביבי הרבה יותר אהוד בחו"ל (בעיקר בארה"ב) מאשר שרון, יתרון משמעותי נוסף לטובתו. אני בעיקר מעדיף אותו בזכות מדיניות הפנים הנכונה שלו, שאני חושש שלא תהיה לה המשכיות אם שרון ימשיך להנהיג את הליכוד ולפזול לכיוון העבודה. היידה ביבי כפי שבוריס אמר...
רואים שאתם לא ממש מכירים את ביבי... כולם רק זוכרים שהוא אהוד על האמריקאים ושהוא עשה לפלשתינאים דווקא במנהרות הכותל, חוץ מזה לא ממש... הרוב לא ממש בדקו מה הוא עשה מאז 1999. במיוחד בשנתיים האחרונות. אתם מחפשים ראש ממשלה ימני ולא חרא? ובכן, ביבי ואריק לא עונים על הקריטריונים. צריך לבדוק מה החבר'ה האחרים שם בליכוד שווים.
אל תטרח לפרט. חוץ מזה, כשפגשתי אותך ממש אחרי ההתפטרות שלו ממשרד האוצר, כולך בטירוף מערכות, כבר ראיתי לאיפה אתה נוטה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
אני חושב שאחרי הפריימריז האחרונים בליכוד, השערורייתיים והמושחתים ביותר שידעה המדינה הזאת, לא צריך אפילו לבדוק.
עצם ההסכמה של שרון למדינה פלשתינאית היא בעייתית: א. מהווה סיכון למדינת ישראל - דבר שנתניהו מדגיש שוב ושוב, ובצדק. ב. טעות גם מבחינה טקטית: גם אם מישהו מאמין (בטעות) במדינה פלשתינאית, זהו דבר שחייב להשמר לשלבים האחרונים של המשא ומתן. כל אחד יודע שבאים למשא ומתן עם עמדות התחלתיות, ושרון רוצה להגיע לשולחן המשא ומתן כאשר הוא כבר נתן את כל ה"מתן" ונשאר רק עם ה"משא". הפלשתינאים לעומת זאת לא זזו במילימטר מעמדותיהם (ואם זזו אז לכיוון ההפוך). ג. כאשר ראש ממשלת ישראל מצהיר בטלוויזיה על תמיכה בהקמת מדינה פלשתינאית, בעיצומו של גל טירור נוראי, הוא נותן פרס לטירור. הדבר מתפרש על ידי האוייבים שלנו ככניעה לטרור וממריץ אותם ליתר אלימות מכיוון שמסתבר להם ששרון לא רק שלא מצליח לחסל את הטרור, אלא נכנע לו. פינוי התנחלויות: פינוי ההתנחלויות בעיצומו של גל הטרור, כמוהו כהתקפלות מפני הטרור וכניעה לו. הטרור הפלשתינאי מכוון אל כל יהודי באשר הוא ובמיוחד כלפי ההתנחלויות. פינוי ההתנחלויות בעיצומו של גל הטרור הוא כניעה לאחת המטרות המיידיות של הטרור ואסור היה שיעשה. ובעיניין ביבי: מחדלי נתניהו ניבטים אלינו מהכלכלה הכושלת של מדינת ישראל בשנות נתניהו חלה נסיגה בתפוקת השוק המקומי, קפאון בפעילות ופיטורי עובדים, נסיגה בפעילות בענפים המסורתיים, ירידה דרסטית בהשקעות בתעשיה, עליית היבוא על פני היצוא - זהו ראש הממשלה "של העם", ראש הממשלה ש-"דואג" לפועלים קשי היום ויוצא כנגד ה-"אליטות". דו"ח תמונת מצב ומגמות של התעשיה בישראל 1998-1999 מתאר במילים ובגראפים מפורטים את תוצאותיה של מדיניותו הכושלת של נתניהו. לשנת 1999 הדו"ח חוזה ירידה בצמיחת התוצר הלאומי, האטה בצמיחה,החרפת ההאטה בתעשיה, ירידה נוספת במספר העובדים, והעמקת המיתון. והיו מלא הבטחות שלא קויומו אם תשווה בין הטוב ולרע שבביבי תראו שהרע שבו שוקל בהרבה יותר מהטוב, ברגעים כאלה צריך לדעת מי יותר טוב ומי, וכמו שהבחור עם המטוס בחתימה אמר.. צריך ללכת לכיוונים אחרים לגמריי,בגלל הסיבה ששתיי הגאונים ביבי ושרון בכלל..אבל בכלל לא בכיוון!
כל נסיון למצוא בתמונת הפוליטיקה הישראלית בן אדם מוכשר יותר מבנימין נתניהו הוא חסר כל ערך, שכן ממצאיו ברורים מראש. הבעייה הגדולה של נתניהו היא שהוא עדיין רחוק מלהיות אותו רב-שועל פוליטי כמו אריאל שרון. מבחינתם הכישורים והמדיניות, אין אדם מתאים יותר מבנימין נתניהו לתפקיד. אבל, הוא צריך עוד 10-15 שנים כדי למצה את מלוא הפוטנציאל. אני חושש שאם הוא יבחר בבחירות הקרובות, למשל, הוא פשוט לא ידע להעביר את מה שהוא רוצה כמו ששרון עושה.
כשאתה אומר "מוכשר בפוליטיקה הישראלית", אתה מתכוון מוכשר מבחינה אקדמאית או מבחינה פוליטית? מבחינה פוליטית, הוא חזק בקרב על המקום הראשון עם שמעון פרס (כן כן, מנכ"ל משרד הביטחון בגיל 29 כבר, ועובדה שהוא כבר בן 83 ועוד לא מצליחים להעיף אותו מהסביבה) ואריק שרון מסיבות ברורות. מבחינה אקדמאית כלל לא חסר, וההצלחה האדירה של תוכניות הקיצבאות שרק הובילו להכפלת העוני (הדו"ח פורסם לא מזמן) מדברת בעד עצמה. גם מכירת "צים" בגרושים, וכמוה כל ההתעקשות על ההפרטה כמה שיציל את המולדת. ושלא נדבר על הצביעות בעניין ההתנתקות, מה שבהחלט הוסיף לו נקודות בקרב עם פרס ושרון על הפוליטיקאי המצטיין.