לא קונה סקרים מגוכחים כאלו. עוד שנתיים-שלוש ירחם השם. זה כל כך רחוק. האנשים שמעריכים את זה בעצמם לא יודעים מה הולכים לפנות. הפעם אני מקווה שהשמאל יהיה בשילטון כשיוחלט על המהלך. הגעתי למסקנה כשהשמאל בשילטון זה טוב יותר לארץ ישראל. מול החלטה כזו של מפלגת השמאל הרבה יותר אנשים ילחמו ויצאו נגדה מאשר החלטה של מפלגת ימין. לכן מאחורי המהלכים הגדולים בהיסטוריה של מדינת ישראל עומד הימין. בקשר להתנתקות-אין לי ספק שלפחות 80 אחוז מאזרחי ישראל יבינו בזמן הקרוב שזו הייתה טעות ענקית.
עופר- תבין דבר אחד- סקרים פוליטיים שנעשים בתיקשורת תמיד יהיו עם נטייה שמאלה. צריך לקחת את התוצאות בערבון מוגבל ביותר, וזה בלשון המעטה. תהיה בטוח שהם יודעים בדיוק את מי לשאול כדי לקבל תוצאות רצויות מבחינתם. חוץ מזה- סקר כזהנעשה בד"כ על 500 אנשים, שמבחינת סיכויים יש מצב לא רע בכלל שיהיה 100% לצד זה או אחר, לא רציני. וזה עוד לפני שהפנימו את ההשלכות החברתיות על המתיישבים, ועל שכניהם החדשים, וגם לפני שראו את ההשפעות הבטחוניות המיידות על מדינת ישראל. פולדש- אתה כבר יודע מה הדעה שלי בעניין, ולכן אני מבין למה אתה חושב שאני אומר את זה כי זה מה שאני רוצה. אבל גם אם אני ינסה להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית לגמרי- אני רואה היום אנשים שעשו ספירה לאחור לפינוי הגוש, והיום מאשימים את שרון בחורבן בית שלישי. בנוסף, לאריק שרון אין שום סיכוי לעמוד בראש הליכוד בקדנציה הבאה, ואם תיבחר הממשלה הימנית כמו שאני צופה ומקווה, רוה"מ הבא לא יעז להעלות על דעתו גירוש נוסף. חוץ מזה- לעומת הכמה אלפים שחיו בגוש קטיף, ביהודה ושומרון יש רבע מיליון יהודים, מספר שעולה בקצב מהיר מאוד, ועפ"י מעריב של היום גדל בשנה האחרונה בצורה חדה ביותר.
כמו שבוריס אמר, שרון יהיה רה"מ הבא. ואני לא מתכוון לפינוי של כל האנשים ביהודה ושומרון כי לכולם ברור שיש התנחלויות שלא יפונו (אריאל למשל). אבל כל מיני מאחזים קטנים ומובלעות - יפונו גם יפונו.
אריאל, אילו סקרים נחשבים בעיניך ל"לא מגוחכים"? סקרים של מינה צמח ומכון דחף - המכון הגדול בארץ לסקרים כאלה. אני מתפלא שאתה לא בקיא בשיטות עריכת סקרים... מדגם מייצג של האוכלוסיה היהודית בישראל אלה לא סתם מילים שמקשטות את הסקר, אלא מבטאות משהו. החלק הקשה בעריכת סקר הוא מציאת האוכלוסיה המתאימה, שתייצג את המבנה החברתי-פוליטי-כלכלי בישראל. בכלל, לבטל סקר רק כי הוא מציג תוצאות שלא נראות לך - ילדותי משהו.
שרון לא מבדיל בין אור לחושך , בין עקרון לאינטרס אישי . לגבי אריק קיימים בעולם רק שלושה אלמנטים : השמים והארץ , ובאמצע עצמו כל השאר לא מעניין אותו . אריק הוא פרימדונה של אימפולסים . הוא לא מסוגל לעבודת צוות . הוא מצביא גדול , אבל לא מתאים בשום פנים ואופן לפוליטיקה .... שרון לא יהיה ראש הממשלה הבא . נקודה . !!
טוב כולכם פה גאונים חכמים יותר משרון ואם רק היה נותנים לכם להיות ראשי ממשלה תוך יומיים הכל היה נסגר, הבנו. 20 נשמות יש לדיון חסר המשמעות הזה
אם זה חסר משמעות כל דיון הוא חסר משמעות מאיזה סיבות אתה מביא את השטות הזאת שזה חסר משמעות וכן שרון עשה יותר מדיי טעויות ואסור להכניס ולערבב בין פליטיקה לאינטרסים של עצמך כי ברגע שאתה מכניס את אותם אינטרסים הפוליטיקה שווה לזין
דווקא הבנתי שאת אריאל הולכים לפנות כבר במהלך 2006. וכל מה שיישאר מחוץ לגדר יפונה גם כן. בכל מקרה אריאל שרון לא יהיה ראש הממשלה הבא. ככה שאת כל ההערכות האלה אפשר לגרוס לפח האשפה. לא צריך להיטפל לקטנות. בקשר לסקר: לא נראה לי רציני גם אם התוצאות היו הפוכות. אי אפשר להוכיח בנושאים כאלו באיזו עמדה תומך הציבור. האחוז בין אלה שתומכים להמשך הפינוי לאלה שנגדו הוא ממש על הגבול-אז לפי 500 האנשים האלה יש להמשיך את הפינוי. אבל יש עוד 6 מיליון איש עם דעה כזו או אחרת. עניינים כאלו אפשר לפתור רק בעזרת משאל עם שראש הממשלה דאג לברוח ממנו.
מהסיבה שחוץ ממך אף אחד לא נהנה לדבר על זה, מהסיבה שלשבת בפורום כדורגל ולייעץ משם לשרון זה לא חוכמה גדולה, ומהסיבה שתמיד הדיון הזה נופל ואתה מחזיר אותו בכוח
אני מרגיש שלמישהו כואב משהו שמע לי ושמע לי טוב אני יפתח דיון על מה שמעניין אותי ועל מה שאני רוצה אתה לא מעניין אותך על תגיב לי אל תסתכל על הדיון ומי אמר לך שאף אחד לא נהנה לדבר על זה ? בגלל זה זה מעל 10 דפים כי זה לא מעניין אף אחד ואף אחד לא לוקח חלק בדיון הזה..... ואני לא מייעץ לאף אחד זה למה קוראים לזה דיון
כן כואב לי שפתחת דיון בפורום אוף טופיק בכדורגל אוי הכאב אלוהים תגאול אותי מיסוריי נו באמת. אני פשוט מנסה להבין שתי דברים, א) מה אתה מנסה להשיג בזה שאתה נרשם לפורום כדורגל ומטיף לכולם מוסר כאשר ברור לך שלא תשכנע פה אף אחד לשנות את דעתו כמו שאף אחד לא ישכנע לשנות את שלך. ו- ב) לא חבל על הזמן? לא אמרתי לא מעניין אף אחד, אמרתי לא נהנה לדבר על זה, יש עוד סיבות לאנשים להגיב חוץ מהנאה, עצבים והדחף תמיד להיות צודק למשל.
ואלה אני שמח שכואב לך כי לא מעניין אותי אני נרשמתי ממזמן כבר לא בשביל זה אבל זה הדבר היחידי שאני מסוגל כרגע ורוצה להגיב ולנהל דיון בו....ואני לא מנסה בכלל לשנות דעות אני רק מראה את העמדה שלי ונותן עובדות מוצקות... ואני לא רואה פה אנשים שמגיבים מלחץ ועצבים אז תעשה טובה אל תגיב באשכול הזה למה הכאב שלך לא יעבור והתגובות שלך זה ספאם אחושרמוטה
ציניות היא ברכה, חבל שלא נחתה עליך. בפעם האחרונה שבדקתי ישראל הייתה מדינה חופשית, וזכותי להביא את דעתי ולהתעניין במניעים שלך לפתוח דיון שלא מוביל לשום מקום. אתה מן העבר השני, לא חייב לענות לי, ובכל זאת אתה עושה את זה, אז בוא לא נתחיל עם פסיכולוגיה בגרוש כי אני מומחה בזה ופשוט אל תתייחס אם זה מה שאתה מבין ממני