יהודי מגרש יהודי?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י שלומיש, ‏10/7/05.

1. Rafael Member

מדובר פה לפי ההיגיון שלי, לפי דעתי האישית, לפי מה שאני חושב. לפי דעתי, זה חד משמעי. לפי דעתך, לא היתה התנתקות אם היה משאל עם.

אגב, ביטוי לצד הפאשיסטי שבי:
    דמוקרטיה זה טוב, דמוקרטיה זה נחמד, אבל דמוקרטיה לא תמיד תביא אותך לאן שאתה רוצה להגיע. העם לא תמיד יודע מה הוא רוצה, והעם לא תמיד יודע מה הכי טוב בשבילו. לפי הרעיון האוטופי האולטימאטיבי של דמוקרטיה, העם מכיר את כל העובדות, העם בקיא בכל הנושאים, העם יודע מה ההחלטה הנכונה.
    אבל העם לא...רוב האנשים לא מתמצאים בתוצאות ההתנתקות, הרבה אנשים לא יודעים למה מתנתקים וממי מתי איך ואיפה.
    קצת פאשיזם עוד לא הרג אף אחד. טוב...אולי זה הרג כמה אנשים...אבל לפעמים זה עדיף על דמוקרטיה
    כמו שאני אוהב לאמר, תנו את המדינה לאיחוד הלאומי לחצי עשור, הם כבר יסדרו אותנו כמו שצריך. תוך חצי מאה העולם יסלח לנו.

*בורח מהמקלות והאבנים*

2. Barcik Member

אבל מי שם זין? כשאני בוחר ראש ממשלה, אני רוצה שהוא יעשה את מה שהוא רוצה (בגבול המתקבל על הדעת, כמובן). אני לא רוצה שעמיר פרץ ישבות כדי למנוע את זה ממנו, שהשמאל/ימין יפגין כדי למנוע את זה ממנו, שבג"צ ימנע את זה ממנו. שכל אלה ילכו להזדיין. אני רוצה שראש הממשלה יפעל, ולא שכל מיני אידיוטים שאלוהים יודע מי מינה אותם ימנעו את זה ממנו. הזכות הדמוקרטית שלי היא פשוטה - להצביע כשיש בחירות, ואם אני ממש רוצה לרוץ בעצמי לכנסת, ולנסות לתמוך/להתנגד לראש הממשלה, כנציג העם הנבחר. לא נתנו לאריאל שרון 40 מנדטים כדי אח"כ לקשור לו את הידיים.

3. שלומיש Member

פששש הדיון התפתח משמעותית. יפה יפה.
    ארתור חשבתי אתה שמאלני מגעיל.מצטער.....
    לא קראתי הכל מה שלא הספקתי אבל מי שרוצה יכול היום לפתוח עיתון תראו כתבה על מה שאזרחים מארצות ערב כותבים לאריק שרון
    דוגמה:
    "..נכנעתה לפלסטינים"..

4. Julian Joachim Member

אלוהים ישמור עלינו. אתה קשור בכלל למשהו?

5. שלומיש Member

למי אתה מדבר? לא הבנתי את המשפט הזה שלך

6. ראול Member

אליך.
    אני מצטרף לשאלה.

ארתור, הממ...?

7. Julian Joachim Member

שלומיש, אתה הבנאדם האחרון שהגיב. הקודם לפנייך הגיב לפני כמה ימים טובים. למי נראה לך שאני פונה?

8. שלומיש Member

ומה המשפט שלך קשור למה ולמה?

חכמולוגים עוד קיימים פה ושם הא?!

9. ראול Member

בואו נשחק משחק חדש:
    "חלאס להתחמק מהשאלה... בואו נענה עליה"

ארתור, ארז טל.

10. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

די חבר'ה, "יהודי מגרש יהודי?", שואלת הכותרת באופן מתחכם. התשובה היא כן. ומי שיודע מה עמדתי בנושא לא יתווכח איתי על הטרמינולוגיה.
    לא חושב שיש על מה לריב יותר. היה גוש ואיננו. ישראל, כמו שרק ישראל יכולה, ממשיכה הלאה.

11. יוגב אסולין Guest

עם צריך לסכם את הדבר הזה אני מצטער שהוא קרה..
    חבל שצריך לירשום בהיסטוריה של המדינה. הפסד בקרב למדינת ישראל כי אין לי הסבר אחר לאירועי ה4 שנים האחרונות. הרוגים, כסף, ואדמה.. הכל הלך. אין ספק זה הפסד מבחינתנו.

אני מקווה ומאמין שזה יעצר פה לפני שזה באמת יעבור ליהודה והשומרון

12. ozi Member

גל- הגירוש אומנם כבר נעשה, אבל עדיין מוקדם לסגור את הדיון. את התוצאות שלו אנחנו חווים כבר יום אחד לאחר סיום המהלך. פיגוע בירושלים + חזרה של תושבי שדרות לשיגרת "שחר אדום". עוד מישהו רוצה לספר לי ש"זה מה שיביא שלום"??
    יוגב- המאבק של המתיישבים בגוש קטיף היה בעצם לא על הגוש (זה כבר היה אבוד ורובם ידעו את זה), אלא על הפינויים הבאים. המראות והתעמולה שהם עשו הביאו לפחות תוצאה חיובית אחת- דעת הקהל בישראל לא תאפשר עוד גירוש. על הגדה וברור שעל ירושלים, הפלשתינים יכולים רק לחלום.

13. שלומיש Member

ozi
    אם צעד כזה נעשה ובוצע אי אפשר להיות בטוח בכלום..בכלוםם

14. Julian Joachim Member

זה נחמד להיות אופטימיים חברים, אבל כמו שהמערכת הפוליטית נראית, יהיה עוד פינוי, מיהודה ושומרון, והוא יקרה תוך שנתיים-שלוש.

15. ofer16 Member

תפתחו ידיעות אחרונות היום. 54 אחוז חושבים שצריך להמשיך לפנות. מעל 60 אחוזים אומרים לפרק את המאחזים.