אל תדאג עוזי,אם כבר הטרור שאתה מדבר עליו יחזור,הוא יכה בגדה ולא באזור הדרום. כפי שחיזבאללה הפסיק באופן משמעותי את ירי הקטיושות והחדירות בגבול הצפון לאחר נסיגת צה"ל משם בשנת 2000,כך אני מאמין שגם יהיה הפעם. זוכר מה אמרו לפני ואחרי הנסיגה ההיא?
רואי שחורות ומנבאי חורבן יעשו כן בכל הזדמנות ובכל צעד הבטיחו לנו מטח קטיושות בלתי נרפה על יישובי הצפון לאחר הנסיגה, וכפי שציינת לא היתה התחממות מיוחדת בגזרה הצפונית פרט לתקריות פה ושם, בטח שלא מטח מאסיבי על היישובים אני כולי תיקווה שאף חפץ לא ימצא דרכו לסלון בית באשקלון, ואם כן, אני 100 אחוז בעד העפת חפצים משלנו לסלונות בתים בעזה
עם כבר מדברים פה על עניין הצפון.. נכון עכשיו הרבה יותר שקט לעומת מה שהיה בעבר יש גם מי שאורמ שהיום אנחנו חזקים יותר שם מאשר בעבר עם זה מבחינת תצפית , מודעין וכו'.. אבל קודם כל אין לנו להסתמך על זה שעם שם שקט אז יהיה שקט גם פה.. זה דבר ראשון דבר שני אף אחד אל מצפה שיהיה עכשיו טרור משמה וימשיכו לכבוש. זה יקח 10-20 שנה אבל מתישהו שאנחנו נירצה לצאת למלחמה.. מסיבה כלשהי אנחנו נגלשה כשהי אדיר בל3 חזיזתות אלא ב5.. שגם מעזה תהייה חזית וגם ביהודה ושומרון.. וגם מסוריה וגם מלבנון ואולי אפילו ממצרים\ירדן. אנחנו מביאים את עצמנו למצב שאנחנו מאוד תלוים בהם בעוד כמה שנים..
יאללה יאללה! נמאס כבר שאתם מחפשים בכוח את השמאלנות בפורום. את כל מה שאמרתי אמרת על אותם אנשים שמתבצרים על הגג, מסתננים, נערי גבעות, חוליגאנים פושעים שתוקפים חיילים ושופכים עליהם חומרים. אני לא מבין למה צריך להיאבק בהם בכוח, אם הם כאלה גיבורים גדולים מול חיילים שלא עושים להם כלום נראה כמה הם יהיו גיבורים מול הרחוב הפלשתיני. את המתיישבים צריך לפנות, אין ספק שאסור להשאיר אותם שם. בחיאת, שי, זה היה מגעיל, איך שאתה ידעת למה התכוונתי ואתה ייחסת את האמירה הזאת למתיישבים.
הנערים שעל הגג היו גיבורים. הרוח והרצון שלהם לנצח את המערכה בכפר דרום למרות שהיה ברור שבסופו של דבר החיילים יגיעו גם לשם ולמרות שמשימת הגירוש בכל חבל קטיף הייתה כבר בסיומה- היו מעוררי כבוד. תהיה בטוח שבגלל שאלה שהיו מולם היו חיילי צהל לא היו שם אירועים חמורים יותר. חומצה לא הייתה שם קודם כל. הם סך הכל ניסו למנוע מחיילי צהל להוריד אותם ע"י שימוש בדרכים הגיוניות כמו סינוור ושפיכת חומרים שיפריעו לחיילים להגיע אל הגג. המדינה לא רוצה עכשיו לגייס את נערים אלו לצבא. לדעתי המדינה היא זו שמפסידה. הנוער שהיה על הגג הוא נוער איכותי שיהיה מוכן להילחם על כל חלקת אדמה. אם לא הנוער הזה. אז איזה נוער יגייסו שילחם? את המשתמטים של צפון תל אביב בגלל שהצבא "מתעלל" בפלשתינאים? אם הטרור הפלשתינאי יגיע לגדה זו תהיה נקודת מפנה משמעותית במאבק על הארץ. בגדה נמצאים היישובים בעלי האידאולוגיה הקיצונית ביותר. לא חסרים שם מטורפים שילכו ויפוצצו עצמם במסגד הר הבית ולא חסרים כאלה שיילחמו בנבלות האלה בגבורה.
ברור שאסור לגייס אותם. הם הסתננו לשטחים כדי להתנגד להחלטה דמוקרטית של הממשלה, ותוך כדי כך פוגעים פיזית בחיילי צה"ל, איך אפשר לגייס אנשים כאלה שיעשו מה שבא להם וסביר מאד שאם הממשלה תחליט משהו שלא מוצא חן בעיניהם הם יהפכו לסרבנים\עריקים? אין להם שום כבוד לדמוקרטיה או לצבא, רק לרבנים שלהם. זה יהיה טירוף לגייס אותם.
ובמה זה שונה מכל מלחמה אחרת שלחמנו? שהרי אם זה לא היה יהודה ושומרון זה היה הצד הירדני אשר שלט בירושלים, ושזה לא היה עזה זה היה הצבא המצרי העושה דרכו לכיוון ת"א (ומוצא את עצמו מעבר לתעלה) אל תצפה לחזית ירדנית ומצרית, לא בדיוק הדבר הכי הגיוני, למרות שעם הערבים האלה לך תדע, עוד יעלה לך איזה איאטולה או שייח או חאליף במדינות האלה יעשה מהפיכה דתית וסלאם עליכום ואם אתה רוצה לדעת את האמת, מלחמה פתוחה טובה בהרבה לישראל. במלחמה פתוחה אפשר להשתמש בטנקים, מטוסים, מסוקים, טקטיקות חי"ר ושילוב מבצעי, ובכל העסק המתוק הזה יש לנו יתרון של 3 עשורים על חברינו למזרח התיכון. במלחמת הגרילה שמתנהלת כרגע אנחנו בעמדת נחיתות..
בני, בוא נעבור דבר דבר. דבר ראשון- אין מה לדבר על כבוד לדמוקרטיה. התנהלותו של שרון מרגע הגייתו את התוכנית המהוללת שלו, היא הכל מלבד דמוקרטית. להזכירך- במשאל מתפקדי הליכוד, שרון נחל תבוסה מוחצת. כדי להשיג את הרוב הוא עשה כמה שינויים קוסמטיים וקרא לה תוכנית ההתנתקות המדורגת. בפועל, ברור שלכולנו שלא התיקונים המטופשים שהוא הכניס בתוכנית הקנו לו את הרוב בקרב מתפקדי הליכוד, אלא שיחוד אנשים בעלי קשרים באוכלוסיה הזאת (דוגמת עוזי כהן בין השאר), כדי שיעזרו לו להשיג את הרוב המיוחל (אם הוא לא היה משיג את הרוב- הפירוש היה חיסולו הפוליטי). אז נכון הוא השיג את הרוב הזה. את הרוב בממשלתו שלו הוא השיג רק לאחר שרדף אחרי שרי האיחוד הלאומי עם מכתבי פיטורין, שכן אם לא היה מספיק לעשות זאת, היה נוחל השפלה נוספת (ההכרעה הייתה על חודו של קול אחד). בדמוקרטיה, נבחרי העם אמורים להביא לידי ביטוי את הרצונות של הבוחרים שלהם. אם שרון כל כך בטוח שההתנתקות היא רצון הבוחרים שלו- למה לעזאזל הוא התנגד בחירוף נפש לעריכת משאל עם?? כמו שכתבתי כבר קודם, ההיסטוריה של העולם מלאה במנהיגים שעלו לשילטון בצורה דמוקרטית, ומאותו רגע ואילך לא התחשבו ברצון העם והבוחר שלהם, והפכו לרודנים ועריצים שייזכרו לעד בגלל מחדליהם. תוכנית ההתנתקות האמיתית פה, היא זו של אריאל שרון מהמציאות. כי כשהוא מדבר על דמוקרטיה לא נותר לי אלא להיזכר בהבטחותיו ולבוז לו. סליחה בני- אבל מה אתה רוצה שאני אחשוב. אני לאורך כל הדיון הזה מדבר אך ורק על המתיישבים ולא על האחרים. הם בכלל לא מעניינים אותי כרגע, וזאת הסיבה שאני גם לא ייכנס כרגע לנושא האם צריך לגייסם. לפי הרמז ששלחת בהודעה הזאת, אני מניח שרצית לומר שהתכוונת למסתננים. גם אם זו הייתה הכוונה, עדיין מדובר בתגובה קיצונית בלשון המעטה. תגיד לי את הבנתי נכון- אם אתה ראש הממשלה אתה נותן לאלפי ישראלים להירצח בברוטאליות ע"י ההמון הפלשתינאי, בגלל שאתה לא מסכים עם צורת המחאה שלהם. נכון, הם עברו על החוק. אבל במדינת ישראל שבה אפילו על רצח לא מקבלים עונש מוות, אתה מוכן לצפות בערבים מבצעים בהם את זממם כשכל פשעם הוא מחאה (ובוא נאמר לצורך העניין שהמחאה הייתה אלימה בצורה מטורפת) ורצון להגן על העקרונות שלהם. ודבר אחרון, אף אחד לא צריך לחפש פה את השמאלנות בפורום. היא פשוט זועקת מכל עבר. אבל עם זה כמו שאמרתי מספר פעמים- אין לי בעיה. יש לי בעיה עם קיצוניות שמאלנית, שבינתיים קיבלתי אותה רק מצידך ועוד כמה ילדים שגם בבחירות 2012 לא תהיה להם עדיין זכות הצבעה. אז יש עדיין תקווה.
הוא לא התנגד למשאל עם כי הוא חשש להפסיד. אתה אולי שוכח, אבל במשאל עם גם הביילינים, הפרסים והפואדים למיניהם היו מצביעים, והימין המתנחל היה מקבל פצצה לאף. הוא התנגד בחירוף נפש למשאל עם, כי עריכת משאל עם היתה דוחה את תכנית ההתנתקות במספר בלתי מבוטל של חודשים. זו גם היתה המטרה של התומכים - לדחות את התכנית כמה שאפשר כדי לקנות זמן. בערך כמו מה שנוער הגגות, השם ייקום דמם, ניסו עריכה: ודבר קטן ההתנתקות לא עברה גם בכנסת? שהרי הכנסת מייצגת את כל העם, ולא רק את מפלגת השילטון (שחלק מכובד ממנה אכן הצביע בעד לבסוף, כולל הליצנים בנימין ולימור)
דבר אחד קטן. הסיבה היחידה ששרון הוא ראש ההממשלה היחיד בעשור האחרון שאשכרה מבצע את התוכניות שלו היא שהוא מצפצף על ערכי הדמוקרטיה. אחרי הכל, למה לו להקשיב לעם כשהוא יכול לגרום לעם להקשיב לו (והוא עשה את זה בדרך מעוררת כבוד). אני לא אוהב את הבן-אדם, אבל אני מעריך אותו. הלוואי עלי שלחביבי נתניהו תהיה חצי מהערמומיות של כבוד ראש הממשלה.
Rafael- תזכיר לי לבקר בסוכנות הנבואה שמסרה לך את תוצאות משאל העם, או שמא זאת הייתה מכונת זמן מתוחכמת? בכל מקרה אתה מדבר שטויות- לא אני, לא אתה וגם לא ראש הממשלה יכולים לדעת מה היו התוצאות. אם כל השמאלנים היו מצביעים, אז גם כל הימניים היו מצביעים. ואם הימין זכה בבחירות, אז אין לי שום סיבה לחשוב שה"ימין המתנחל היה מקבל פצצה לאף". ההצבעה לתוכנית אכן עברה בכנסת לאחר שראש הממשלה יצר לעצמו קואליציה של ניגוד אינטרסים הכי זועק שנראה במדינה. אבל העניין לא היה מגיע בכלל להצבעה בכנסת אם הוא לא היה מפטר את שרי האיחוד הלאומי, או פשוט גונז את התוכנית ברגע שמתפקדי הליכוד הביעו את דעתם עליה.
בשורה התחתונה, אריאל שרון קיבל 40 מנדטים. מדובר במספר אדיר של בוחרים. העם בחר באדם הזה כדי שהוא יחליט מלמעלה מה לעשות. פוליטיקה בכל מקום, אפילו במדינות שנחשבות לדמוקרטיות ביותר זה עסק מלוכלך עם הרבה טריקים ושחיתו. משאל עם או בקרב הליכוד לא מחייב שום דבר. בשורה התחתונה כל מה שאריאל שרון עשה חוקי (כאילו, בקשר להתנתקות, ועזוב איים יווניים ואת הבנים המאפיונרים שלו) ודמוקרטי. יש לי עוד שנה וקצת עד שאוכל להצביע, חבל שאתה מסווג אותי כילד בן 11 על סמך הדיעה שלי. ובקשר למסתננים - נו, מה הבעיה להודיע להם שהצבא עוזב איתם או בלעדיהם בעוד שבועיים? כל מי שיש לו שכל יחזור וכל מי שרוצה שיבצעו בו לינץ' שישאר.
הנבואה התקבלה לאחר שיפשוף כדור הבדולח הפרטי שלי. עלה לי 7,000,000 לירות טורקיות בשוק של בודרום. כל סקר שנערך בשנה וחצי האחרונות הראה אחוזי תמיכה של מעל ל55 אחוז בתכנית ההתנתקות (הערוצים הזרים אף טוענים ל70 אחוז, קצת קשה לי להאמין [זה משעשע לצפות בנו דרך העיניים של BBC וCNN, תנסו פעם. ואל תצפו בפוקס, הם מתעקשים לקרוא לבתי כנסת 'מסגד']) כל שמאלני שקורא לעצמו שמאלני יצביע בעד, ואחוז בלתי-מבוטל של ימנים (שלהם אתם פה קוראים שמאלנים) היה מצביע בעד. מה שיוצא לנו סיטואציה חד משמעית של ניצחון לתכנית ההתנתקות. אתה אמנם צודק, אי אפשר לחזות במדוייק א תהתוצאות, אבל אפשר לתת ניחוש מלומד והגיוני. וכאן ההיגיון קובע שהעם יצביע בעד. אולי ההיגיון שלי ושלך שונה. זה כבר לא משנה, היישובים פונו...
חוקי- נכון. דמוקרטי- ממש לא. ברור שלא משאל מתפקדי הליכוד, וגם לא משאל עם שהיה מראה 90 אחוז נגד התוכנית, עדיין לא היה מחייב אותו. אבל זה רק פרט טכני. הדמוקרטיה מרחפת מעל החוק היבש. הדמוקרטיה בהגדרתה היא רצון העם. ואומנם כמו שאמרתי גם משאל עם עם תוצאות חד משמעיות לא היה מחייב, אבל זה היה הדבר הדמוקרטי לעשות. אריאל שרון הצליח לעבור את כל המשוכות בדרך רק בזכות ערמומיות שלעיתים הייתה מבחילה (שוב הסיפור של מכתבי הפיטורין), וכמו שבוריס אמר קודם- ציפצוף וזלזול מופגן כלפי כל כללי הדמוקרטיה. על המשפט הזה- גועל נפש. אין לי מה להוסיף. לא סיווגתי אותך כבן 11, רק ציינתי שהדעות שהבעת פה דומות בקיצוניותן לאלו שהילדים בני ה-11 בפורום מביעים כאן. בכל מקרה- אם פגעתי אני מתנצל. אני ממש לא בטוח שכל השמאלנים היו מצביעים. לעומת זאת, אחרי התעמולה שהמתיישבים היו עושים לקראת משאל העם אני מניח שכל מי שמגדיר את עצמו ימני לא היה אפילו שוקל להצביע בעד התוכנית. "מה שיוצר לנו סיטואציה חד משמעית"- שטויות. גם אני וגם אתה מעלים ספקולציות. אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה. אתה אומר כך, אני יכול למצוא לך עוד עשרה שחושבים אחרת.