רק שתדעו שמה ששגיא ובני העלו פה זו תחושה שהרבה אנשים במעגל הראשון חשים. היה אפשר למנוע את כל הטרראם שנהיה פה.
החיילים במעגלים חושבים על עצמם בעיקר ולא על רגשות המתיישבים. גם כשאני הייתי חייל לא עיניין אותי בכלל למ יש עוצר יציאות (אם זה פיגוע, התראה, תרגול או מתקפת ארה"ב בעיראק), עיניין אותי שאני נידפקתי. עכשיו אני רואה את הדברים אחרת. החוסר רגישות פה כלפי המתיישבים המסכנים הוא פשוט מגעיל. להשאיר אותם לבד שם להיות נתונים לזעמם של פלשתינאים משולהבים שיבצעו בהם לינץ' חסר רחמים. ממש כל הכבוד על ההצעה הזאת- איך אף אחד לא חשב על זה קודם?? וסתם כדרך אגב- תגובתו של אבו מאזן לפינוי: "הנסיגה הושגה בדם השאהידים. מחר הם ייסוגו מג'נין ואחרי זה מהגדה ומירושלים". תגידו שגם את זה צריך לתת להם. ובואו תתנו הצעות לעוד מקומות שצריך לתת להם אחרי ירושלים. מה בקשר לשדרות? אשקלון?
כל השמאלנים פה (90 אחוז ממכם) אתם הורגים אותי.. תגידו לי עם זה נשמע לכם מוכר.. ימין: "נבוא נעמיד לרושתם במדינה אחרת שירותים טובים נציע להם לעבור לשמה. מי שלא רוצה לעבור לשמה. סימן שהוא מחפש מלחמה וניכנס בו" שמאל: "מה זאת אומרת נעביר ומי שלא רוצה בעיה שלא? מה הם חיות? מה זה לעשות טרסנפר לערבים. העולם יקבל את זה לא יפה וזה לא מנומס, אנחנו יהודים לא נאצים" אבל היום. המצב הוא הפוך עושים טרנספר לנו ליהודים ופתאום כולם אומרים. יאללה שיעבירו אותם למי אכפת. ומי שלא יעבור בעיה שלא שיטפלו בו (אה בני?).. כאילו מה נסגר איתכם? אולי די לרחם כל הזמן על הערבים למה בוסף הם יאכלו אותכם? אולי תתחילו להתעורר ולהבין שבעצם נעשה פה טרנספר.. כן המילה הזאת שכל הזמן הוזכרה באיחוד הלאומי.. לעשות טרנספר לערבים.. פתאום היא עלינו.. על המדינה שלנו על העם שלנו. אבל עכשיו הכל טוב. כי הניראות של המדינה תישאר טובה אף אחד לא ידבר.. פשוט גועל נפש.
שי אני רק רוצה להבהיר שממש לא התכוונתי למה שפירשת. ברור שלא רציתי להשאיר אותם שם, אבל כן רציתי שזה ייעשה מראש ללא התערבות צבא ותוך איום שהם פשוט יישארו פליטים. למען האמת? אני חייב לומר שאני לא מוצא שההצעה הזו פחות טובה ממה שקרה בפועל.
פולדש תבין, ברור לי שאני לא ישנה את דעתך הפוליטית או משהו כזה. מה שאני מבקש זה דבר אחד קטן- קצת רגישות כלפי האנשים האלו שאיבדו כ"כ הרבה. זה לא מכובד, בטח לא בשעה כזאת, לומר דברים כמו: "אני חושב שאחרי שהצבא יצא משם הפלשתינים יטפלו בהם בשבילנו ולא נצטרך לסבול את אותם חארות."
אני חושב שקוראים לזה דמוקרטיה ... אני לא יכול להגיד שאני שמאלני, ואם תתפוס אותי מצביע לביילין אתה מוזמן לתת לי כאף בראש ולשלוח אותי לטיול בשכם, אבל בתור אשקלוני (אני מניח) קשה לי להבין איך אתה בדיוק מדבר ככה, אם היית "סביוני" או "צפון-תלאביבי" עוד הייתי מבליג. הרי במדינה שלך הימין הוא העושק והחומס של המעמדות הנחותים, הוא הנותן לעשירים ולוקח מהעניים, הוא מקצץ הקצבאות, הוא הדוחף לקפיטליזם ונוטש את הסוציאליזם - עמוד השידרה של החברה הישראלית, הוא הזורק לרחובות מעוטי יכולת, הוא הגורם לאנשים לעבוד בשתי עבודות ועדיין לא להצליח לגמור את החודש, הוא הממנה את בניימין נתניהו לשר האוצר, הדיקטטור האמיתי, המגרש האמיתי, הוא גרם לגירוש יותר משפחות מביתן מאשר אריאל שרון בכל תכנית ההתנתקות. אם אתה לא תומך בכל זאת, סלח לי, כנראה שאתה לא ימני. אם אתה מבולבל, כמו כולנו, שמאלני בענייני פנים וימני בענייני חוץ, אני מציע לך להצטרף אלי וביחד נקים מפלגה חדשה. אם אתה ימני אמיתי ליכודניק מושבע, אני מזמין אותך לשדרות ואופקים, לבתי המעמד התחתון ולמקומות עבודתם של הפועלים הפשוטים. חייהם קשים פי כמה וכמה מחיי המתנחלים המפונים, השם ייקום דמם. טרנספר זה רעיון מצויין. באמת, אחלה רעיון. אם היינו ב1905 הוא אפילו היה עובד. בעצם, למה ללכת כל כך רחוק, אם היינו מבצעים אותו מיידית עם הכיבוש הוא היה רעיון טוב. מצד שני, אולי תזכרו שמחנות הפליטים החלו רק בגלל שאף מדינה ערבית לא הסכימה לקבל את הפלסטינים מלכתחילה... לבצע טרנספר ל1600 משפחות שקטות זה תרגיל ריאלי. לבצע טרנספר לכ3 מיליון נפשות עוינות בצורה בלתי רגילה, עם צבא של כ300 אלף אנשים, זה כבר פשוט מטומטם. אז אתה יכול למחוק את זה מהספר שלך. להיות ימני לא אומר בהכרח לחיות בעולם חלומות. צא מזה בחור. לתת? גמרנו לתת. מעכשיו לוקחים. לבנות גושי התנחלות מסיביים בגדה המערבית, בניגוד ליישובי םשל 5 משפחות. לקטוע רצפי ישיבה של פלסטינאים עם יישובים יהודיים, לאגף ולספח כמה שיותר שטחים, להרחיב את הגושים המרכזיים סביב ירושלים, לעבות את הקווים ביישובי דרום ומערב הגדה. לבסוף, נספח שטחים נרחבים מהרצועה. את שאר הזבל, שבו יהיו מעל ל90 אחוז תושבים פלסטינאים, אפשר לתת להם. שלא יגידו שאני לא נחמד.
Rafael קודם כל רק נבהיר- בכל מדינה המפלגה הימנית היא המפלגה הקונסרבטיבית, והשמאלית היא הסוציאליסטית. פה זה לא הדיון על המדיניות הכלכלית של הממשלה, אבל תגובה קצרה- זו לא מגמה ממשלתית לקחת מהעניים ולתת לעשירים. זו רק תוצאה לא רצויה של חוסר יכולת וחוסר הבנה של משרד האוצר לנהל את הכלכלה במדינה. אני בטוח שאם תיתן לביבי מטה קסם- הוא יצמצם את הפערים. בלעדי המטה- הוא פשוט לא מסוגל. דמוקרטיה- כשראש הממשלה קיבל את המנד"ט מהציבור הימני של המדינה, המצע שלו היה אחר לגמרי. אתה יכול להיות בטוח, שאם הוא היה מודיע במצע על הכוונות שלו- הוא לא היה עובר גם את הפריימריס. הרבה מנהיגים רודנים עלו לשילטון בצורה דמוקרטית. די להזכיר את בניטו מוסוליני ופידל קסטרו כחלק מן הדוגמאות הרבות בהיסטוריה לאנשים שהבטיחו דברים אחרים במצע שלהם מאשר אלו שבוצעו. זו לא דמוקרטיה. זו גם לא דמוקרטיה כשרה"מ רודף אחרי 2 שרים עם מכתבי התפטרות כדי להשיג רוב בממשלה לתוכניתו. גם לא כשהוא מאיים בפיטורים על האחרים. ולא כשהוא דוחה מכל וכל משאל עם שהוצע לערוך בנושא. אתה יודע טוב מאוד שהדרישות של הפלשתינים לא ייפסקו ברצועה. אבו מאזן מספר לכל מי שרק מוכן לשמוע מה התוכנית הגדולה, אז די להיתמם. הממשלה וראשה יצרו כדור שלג. יותר מזה הם יצרו מפלצת שלא ברור מי יוכל לעצור אותה. הם יודעים מבחינתם מה השיג להם את עזה- השהידים. לא ניתן את ירושלים- חוזרים לשיגרת הפיגועים.
רפאל לא הבנתי איך ערבתת לעזאזל פה את הימין הכלכלי חברתי עם הימין הביטחוני מדיני.. לקחת פה שתי נושאים וחיברת בינהם בלי שום קשר. ובקשר לטרנספר ליהודים ולא לערבים. אז מה שבעצם אתה אומר זה שוב "הניראות" של המדינה זה מה שחשוב לך? כי הרי לא אכפת לך בעצם שיהיה טרנספר הבעיה שזה יראה לא טוב בעני העולם. מה יגידו שמה מה ארה"ב תגיד.. אז יופי בוא נכנע לעצמנו ולמה שהעולם יגיד בעם וכאשר.. נפגע בעצמנו נוותר (עלק נוותר) נעקור את עצמנו נזיז נפנה נגרום פה מלחמת אחים (בכלל התנתקות ניראת יפה בעולם , אה?) העיקר שהעולם כולו יהיה מרוצה.. אבל מה בעוד כמה שנים שיבואו וידברו איתך על לתת להם גם את יהודה וגם את השומרון.. הרי למה צריך בגזרת ראממאללה על מיליון ערבים.. 50000 יהודים? אולי עוד כמה שנים יחליטו באמת שגם עופרה וגם בית אל וגם מגרון וכל אלו מפריעים אז מה? שוב נפנה כי הרי אנחנו רוצים שזה יראה טוב בעני העולם? אז אולי פה הגיע הזמן לעצור לחשוב באמת כמה שנים קדימה . כי עם בקום המדינה אנשים לא היו מדברים כמוך על עזבו טרנספר זה לא יפה. בואו ניתן להם את השטחים פה נחייה בדו קיום הרי מה הבעיה בזה הערבים אוהבים אותנו זה לא שהם אשימים זה אנחנו אשמים לקחנו להם שטחים אה? ועכשיו כמה שנים אחרי אנשים כמוך אומרים.עם זה היה אז או היינו אומרים ועושים לפני זה היום הכל היה נמנע עכשיו זה לא אפשרי.. אז באותה מגמה של 50 שנה קדימה.. אנחנו כניראה שוב נצטער ונגיד חבל שנתנו להם את חבל עזה שהם היו רק 3 מיליון והיינו חזקים מהם יכלנו לסיים את הסיפור הזה כבר.. במקום זה עכשיו הם פי 10 יותר תושבים מאיתנו הם חזקים ויש להם גב מכל העולם.. אבל אותנו? מי סופר.. אנחנו פראיירים של העולם.. תאמין לי!
יוגב, מסכים איתך בכל מילה- רק נדייק בעניין אחד. הם לא מחכים כמה שנים עם הדרישה לגדה וירושלים. הם רוצים את זה עכשיו כמו שתוכל להתרשם בלינק הזה.
הלו, אחד אחד אשקלון - ברגע שאמרת "שמאלנים" נכנסת לדיון פוליטי רחב. תאשים את עצמך על העירבוב חסר הטעם, לא אותי. "שמאלני" היום זה סוציאליסט מתגונן, "ימני" זה קפיטליסט תוקפני. לא אני יצרתי את ההפרדה ובטח לא את החיבור. אם תמצא ציטוט בהודעה שלי שאומר שאכפת לי איך רואים אותנו בעולם אתה מוזמן לצטט ואני לא אגיב בדיון הזה יותר, אודה בטיפשותי היתרה ואסתלק לי לחיי פרישות בהודו. דבר נוסף - תראה לי לאן אפשר לפנות 3 מיליון פלסטינים. ירדן? לא. מצרים? לא. לבנון? לא...אנטרקטיקה אולי? אני לא חושב שדובי הקוטב ישמחו על הזיהום. לזרוק לים? יהיו לך שאהידים עם זימים. אולי נעביר את כולם לקפריסין? טרנספר זה רעיון כביר, כמעט אוטופי. אם הוא היה אפשרי וראלי אני הייתי הראשון לתמוך בו. אבל הוא לא ראלי, לא מעשי, לא ביצועי, לא אפשרי, הקף את הסופרלטיב האהוב עלייך. המשך התגובה יגיע שניות לאחר שאני אסיים את ארוחת הערב, אל תלכו לשום מקום
לא עברתי ולא אעבור על כל הודעותיך אבל לא חסרים אנשים שהם בע דהתנתקות (נגדיר כך) שאומרים. העולם לא יראה בזה בצורה יפה. העולם לא יאהב את זה וכן אלה. אני מאמין ששמעת את זה לא פעם? בכל מיקרה..אז מה אתה אומר אין לאן להעביר אותם לא לפה ולא לשם ולא לפה ולא לשם..אז בסופו של דבר החלטנו על להשאיר אותם פה אצלנו ולא רק זה אלא לתת להם חלק מהאדמה שלנו (שאני אורמ אדמה שלנו אני לא מתכוון לגוש.. אלא אני מתכוון לעזה בכלל..). זה הפיתרון היותר הגיוני בענייך לא? בכל מיקרה אני בטוח שעם היה רצון אמיתי לבצע תוכנית טרנספר אז הרעיון היה יכול היותה רבה יותר בר ביצוע מאשר תוכנית ההתנתקות כרגע. ובראייה לעתיד הרבה יותר מכל רעיון אחר שיבוא. נשמע לי הרבה יותר הגיוני שיקום של אחת המדינות תחת חסות ארה"ב עם העברה של פלשתינאיים רבים לשמה.. כן זה נשמע הרבה יותר טוב.. אפילו זה לא היה דורש גירוש הם היו עוברים לחיים טובים יותר.. אבל נעזוב את זה עכשיו. בכל מיקרה אני מסתכל קדימה בראייה לעתיד ואני חושב שהתנתקותה זאת זה שלב ראשון. בשלב הבא אנחנו נצטרך לעמוד מול החלטה העם אנחנו ממשיכים בקו של פינוי שלנו צימצום שלנו.. והגדלת השטח והאוכלסייה ואיכות החיים שלהם. או שאומרים.. זהו עוצרים פה.. כמו שאני מכיר את העם שלנו אנחנו עיוורים מסתכלים על הרגע ואנחנו בסופו של דבר נשיאר ערומים מכאן ומכאן..
מכיוון שאתה הגבת לי ספציפית בפנייה "רפאל...", הסקתי את המסקנה ההגיונית שאתה מדבר אלי. אתה לא צריך לעבור על כל הודעותי, מספיק שקראת את האחרונה, כי לא היו עוד רבות. ואם הגבת, אני אכן מניח שקראת...לא? בהמשך לרעיון הפנטסטי של טרנספר - אני לא בטוח שהאמריקאים ישמחו לשמוע על התכנית הקטנה שלך. אתה צריך להבין, הפלסטינאים נחשבים ע"י הערבים לזבל, לשאריות. אף אחד לא מעוניין בהם, לא אנחנו ולא הם, אין להם לאן ללכת, ויותר חשוב מזה, אין לנו לאן להעביר אותם. אף מדינה לא תסכים שנכניס אותם לשטחה ואין לך מה לעשות נגד זה, פרט לכיבוש אותה מדינה (רעיון טוב: סוריה) והעברה כפויה משני הצדדים: המועברים והמקבלים. עזה מעולם לא היתה שטח יהודי, לא מימי אברהם, לא מימי דוד וגם לא בימינו אנו. תן לפלסטינאים לרבוץ ולשרוץ שם, ומבחינתי הם יכולים למלא בעזה 60 מיליון פלסטינאים עד שהם יתחילו לאכול אחד את השני. מהרגע שקיימת יישות בשם "מדינת פלסטין" אני התומך מס' 1 של הפצצת אוכלוסיות אזרחיות כתגובה צבאית לגיטימית לפיגועים/קטיושות/פצמ"רים/קסאמים ושאר תחלואים שיכולים להתעופף לעבר יהודים תמימים מהצד הנכון של הגדר. עוד עניין בקשר לעזה הפלסטינאים יתבעו ולא יקבלו שטחים נרחבים מהגדה. אם ירצה השם, והאמריקאים ימשיכו לתמוך במפלגת הימין, גם לא יהיה להם גב רציני מדי. מצד שני, אם בעוד מס' שנים מועט בין הנהר לים יחיו יותר ערבים מיהודים אנחנו נהיה מדינת אפרטהייד. ואפרטהייד זה רע. כיאולי לי ולך לא אכפת מה חושבים עלינו, אבל אמברגו זה עסק מלוכלך. תשאל את דרום אפריקה. אגב, גם להם לא היה אכפת מה העולם חושב עליהם. אני חוזר בי מהאמירה בפסקה הראשונה. אתה באמת לא קורא את ההודעות שלי. טרנספר זה רעיון מצויין, הוא נוסה והצליח במספר רב של מקומות בעולם. השתלת אוכלוסיות ועקירת אוכלוסיות זו טקטיקה עתיקת יומין, טקטיקה מוצלחת, שהיום כבר לא יכולה להתקיים. טרנספר זה טוב. הביצוע בלתי אפשרי אם תמצא משפט שלי שאומר שטרנספר זה "לא יפה" (אנשים כמוני), אני אדון את עצמי ל7 שנות מאסר במעשיהו אתה כנראה רואה בי מעין ביילין, התומך במדינת כל אזרחיה. אני יותר קרוב למדינה פאשיסטית מאשר למדינת-כל-אזרחיה בדעותי, זכור זאת בטרם אתה אומר "אנשים כמוני" בנשימה אחת עם אנארכיסטים חסרי מצפון יהודי ובעלי נטיות התאבדותיות כפייתיות. אנא, קרא תא ההודעות במלואן בטרם אתה מגיב.
"הפלשתינים יתבעו ולא יקבלו שטחים נרחבים מהגדה"- מה גורם לך לומר את זה? אני רואה את המדינה הולכת לקראת עוד וויתורים, גם בממשלת הימין הנוכחית, ובטח בממשלת שמאל (חס וחלילה) שכעת קיבלה את הלגיטימציה לעשות ככל העולה על דעתה. כמה תגובות לפני כן כתבתי פה איך התבטא אבו מאזן לאחר הפינוי של גוש קטיף. אתה מוזמן לעיין ולהיווכח. תמיד יהיה את הלחץ של האמריקאים (קונדוליסה רייס השבוע לנוכח המראות הגשים מהגוש: "זה רק הצעד הראשון"), ובטח שיהיה לחץ כבר מכיוון האו"ם (שמורכב ברובו ככולו ממדינות ערביות ופרו-פלשתיניות). ברגע שיסתיים פינוי הגוש, יתחילו לדבר על התנתקות חדשה. ואז 2 אפשרויות: 1. הממשלה תסכים ללת עוד שטחים, ואז תפרוץ מלחמת אחים של ממש, טרור יהודי יחגוג והרצח הפוליטי הבא לא יוכל להימנע. 2. הממשלה לא תסכים לתת עוד שטחים, הפלשתינים יילכו על שיטת השיכנוע שעבדה בעבר- פיגועים. נחזור לשיגרת הפיגועים היומיומית ואשקלון תצטרף לעיר שדרות כמושא למתקפת הקסאמים של החמאס. רק ממשלה ימנית אמיתית (אמיתית = ראש ממשלה שיעמוד מאחורי עקרונות הימין = לא אריאל שרון) תוכל להציל את מדינת ישראל מהפיאסקו הזה.