זאת לא תשובה נכונה! נחכה 24 שעות - ואם אין פותר, אני אתן! אז התשובה היא: בצרפת , במאה ה 17 . מי שרוצה, שישאל.
זה הצבע הרשמי של בית המלוכה שלהם... אני אשאל שאלה די קשה- "ואלה שמות", מי שר את השיר ומי כתב (או לפחות ערך וקיבץ) את הספר בשם זה?
אם אנחנו מדברים על אותו שיר, שר אותו אריק אינשטיין, ומי שראה את הקליפ של השיר מהסרט "כבלים" יודע כמה הוא מלהיב... בקשר לספר אין לי שמץ.
"כבלים" סרט מצוין!!! קלאסי לשדר אותו בימי עצמאות וכאלה אבל אנחנו תמיד מקבלים את אותו "תעלת בלאומיך" או איך שלא קוראים לסרט ההוא. בכל מקרה, חצי מהתשובה שלך נכונה ("ברגומי ברזי אנצ'לוטי דונאדוני, קאניג'ה בורוצ'אגה בסוואלדו מרדונה...."), אבל החצי הקל שלה. אני אתן לכם עד הערב לנסות... יש לי תחושה שאם מישהו יודע זה בית"רי, בכל מקרה, אני אתן לכם רמז, מחבר הספר מופיע בטלויזיה כבר שנים רבות בתחום מאוד ספציפי של תוכניות טלויזיה.
נראה לי שזה נגזר מזה: William of Orange, שהיה מנהיג "הרפובליקה של הפרובינציות המאוחדות" כנגד פיליפ מלך ספרד במאה ה-16.
נכון. אגב, לאחת המדינות הבוריות שקמו בדרום אפריקה קראו Oranje, שזה, אם יורשה לי לתרגם מאינטואיציה: כתום. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx