מצא גוף יותר אוהד ישראל מוועדת המשמעת של אופ"א. סתם, נחזור לכדורסל, עם שאלה קלה. הנבחרת הראשונה שניצחה את הדרים טים האמריקאית.
אני חושב שארגנטינה היא זו שהשפילה אותם לראשונה באינדיאנה בארה"ב. לפי היגיון הייתי אומר יוגוסלביה, אבל זכור לי שארגנטינה הייתה הראשונה שניצחה אותם בשנת 2000.
תשובה נכונה חלקית. ארגנטינה הייתה הראשונה, אך זה היה באליפות העולם 2002, הפסד בשלב הבתים שלא שינה לאמריקאים כלום. ואז הגיע הכיף הגדול מול סרביה...
אממ... נכון, ב- 2000 ארה"ב לא ניצחה אבל ב- 2000 הייתה ההופעה הגדולה של שאראס במשחק בו ליטא הפסידה רק בנקודה.
השאלה שלי היא כזאת: איזה שוער מחליף בליגה שלנו שיחק בנבחרת? באיזה משחק הוא שיחק? ומה הייתה התוצאה הסופית? אני יודע שזו שאלה לא קלה אבל בכל זאת.
אני מעריך שמדובר בשגיא שטראוס, שוערה המחליף של בית"ר. הוא שיחק במשחק ידידות מול טורקיה שנערך באצטדיון רמת גן. התוצאה הסופית, בדיעבד מאוד מאכזבת. ניצחנו 4-0, ומאז אפשר לראות את ההתקדמות שלנו לעומת הכדורגל הטורקי.
טוב, שאלה אולימפית בנושא אולימפיאדות הקיץ. באיזה אולימפיאדה בפעם האחרונה הגיע משלחת שהצליחה לגבור על ארצות הברית בסכום המדליות הכולל לאותה אולימפיאדה? מתי נערכה? ומאיפה הגיעה המשלחת המעוטרת?
לא יודע אם התכוונת גם לאולימפיאדות חורף (בסה"כ זאת גם אולימפיאדה). אז, באולימפיאדת טורינו 2006, המשלחת הגרמנית סיימה עם 29 מדליות לעומת 25 של האמריקאית. טוב לא חשוב, עכשיטו שמתי לב שרשמת שהשאלה היא רק על אולמפיאדות הקיץ..
אכן, התשובה נכונה. אמנם מדובר באיחוד של 12 מדינות, אבל עדיין, הם הגיעו כמשלחת אחת ועקפו את ארצות הברית ב4 מדליות, 112 לעומת 108. שאל.
נשאר בנושא האולימפיאדות. איזו נבחרת, "הצליחה" פעמיים לא לזכות במדליית זהב באולימפיאדות שנערכו במדינתה?