טלפונים סלולרים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י יוגב אסולין, ‏27/3/04.

1. Eric Cantona Member

סמסונג מצמצמת כי אנשים הבינו שזו אותה טכנולוגיה אחד לאחד ובמחיר הגון יותר. אפל הכניסו לתודעה של האנשים דרך שיווק שהמכשיר שלהם זו טכנולוגיה "אחרת ומיוחדת" וזה כמובן שקר גדול. עכשיו שכולם יודעים שמבפנים זה אותו מכשיר בדיוק ורק מערכת ההפעלה שונה, אז אנשים קונים יותר סמסונג. המחיר הרבה יותר הוגן.

ברמה האישית, אפילו כאיש הייטק, אני אומנם מודע לפרטים אבל לא באמת מתעניין בנושא כמו שהצגתי עצמי כאן. סתם חיפשתי להפיג כמה דקות של שיעמום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/12
  2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שהפך את אפל לחברה המצליחה בעולם תחת סטיב ג?ובס היא לא (רק) הטכנולוגיה המתקדמת, ולא (רק) השיווק הגאוני, אלא דווקא היכולת לדעת מה אנשים ירצו לרכוש עוד לפני שהם ידעו זאת בעצמם, ובעזרת היכולת היצירתית והמגוונת של האנשים הרבים בחברה תחת ג?ובס הפרפקציוניסט והשאפתן להחריד הם הצליחו ליצור מוצרים מרהיבים בקנה מידה היסטורי ששינו לכולנו את החיים בתעשיות שונות ורבות. אני לא יודע מה יהיה עתידה של אפל ללא ג?ובס, אך עצם זה שהמוצרים הנוכחים שלהם מתוחכמים ביותר, אך עם זאת מושכים אותך נורא חיצונית בגלל הפשטות והייחודיות שבהם, גורמת לך להעדיף במובנים רבים את המוצרים של אפל על פני חברות אחרות. השאלה היחידה שנותרה היא אם ללא ג?ובס אפל ימשיכו ליצור מוצרים שאף אחד לא חשב עליהם, או לכל הפחות לא הצליחו לעשותם ברמה כל-כך טובה כמו שאפל מסוגלת לה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/12
  3. Eric Cantona Member

ג'ובס היה איש חזון גדול כמו הנרי פורד ורבים וטובים אחרים. ברגע שפרצת לשוק והשארת את החברה שלך בידיים טובות, אז יש סיכויים יפים שהמוצר שלך ימשיך לרוץ לדורות רבים גם אחרי שאתה לא שם. המשווקים הגאוניים של אפל נשארו, בוני הרעיונות ואנשי הטכנולוגיה נשארו גם הם ואפשר להמשיך משם הלאה. כמובן שחשוב שבקודקוד ישב איש עם ראש על הכתפיים ולא איזה טמבל, אבל גם לא צריך גאון גדול שכל המערכת בנוייה מצוות אנשים מבריק. אין סיבה שאפל לא תמשיך בשלה (אלא אם כן יעשו טעויות פטאליות בהמשך).

4. Cup of Tea Liverpool, UK

שאלה בנושא הסמארטפונים: אני בעיקרון ממש אאוטסיידר בכל הקטע הזה ואני לא מחזיק בסמארטפון ומשחק בכל האפליקציות והשטויות של זה.
    אבל יבוא היום (הוא קרוב) ואני ממש ארצה גם אחד כזה, האם יהיה כדאי לקנות את החדש ביותר או שההבדלים הם לא כאלה משמעותיים ואם אני אקנה אחד 'לפני' החדש ביותר אז אני אקבל פלאפון מצוין גם במחיר הוגן (טיפה פחות מ-2000 שקלים)? סתם לצורך העניין הגלאקסי S2 או האייפון 4.

5. Eric Cantona Member

בעיקרון אלו מוצרים באיכות זהה לחלוטין, כמו שכבר ציינתי בעמוד הקודם, אבל מערכות ההפעלה שונות. אם כבר היה לך מוצר של אפל ואתה מכיר את כל עניין האייטונס וכו ואהבת, היה לך נוח ולא הרגיז אותך (יש כאלו שעד היום לא אוהבים את מערכת ההפעלה הזאת) אז תיהיה לך החלטה קשה. הרי ברור שנוח לך גם לעבוד עם מערכות הפעלה של מייקרוסופט כי הם מוכרים לכולם ואם גם אלו של אפל היו לך סבבה או אפילו יותר נוחים, אז זו דילמה אמיתית. הסמסונג טוב באותה מידה וזול יותר ואין לך סיבה לקנות אייפון אלא אם כן אתה ממש מאוהב במערכת ההפעלה שלהם.

6. אלי מתחן Member

מערכת ההפעלה של אפל טובה יותר, העבודה שלה חלקה יותר ויש הרבה יותר אפליקציות.

7. ראיין אדלי Member

איך הLG Optimus? מומלץ?

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

שלום אנשים,

אחרי שהייתי כל חיי בסלקום (לא משהו להתגאות בו חח), המניאקים האלו עשו עלינו תרגיל, אין לי כוח לפרט, אבל באופן 'מפתיע' יצאו זבלים...

אז בקיצור, לאבא שלי הוצאו חבילות די זהות וטובות יחסית באורנג' ובפלאפון.

השאלה שלי היא כזאת - איזה חברה נחשבת לטובה יותר? מבחינת אמינות, מבחינת מהירות גלישה, מבחינת הטבות כאלו ואחרות אולי שיש... לא יודע, בכללי (תוציאו את עניין החבילה מהחשבון).

תודה מראש! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. arturo vidal Member

הוט מובייל לא תצטער.
    תעזוב את החברות הישנות חייבים להוריד להם תמחירים כמו החדשות.

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא הולך לחברות מתחילות, מצטער.

11. Igi Member

אל תלך להוט מובייל, המטומטמים לא משתמשים בדור שני ולכן כל פעולה דורשת חיבור לדור 3. כלומר, אם לא תפעיל אותו אתה לא תוכל לקבל או להוציא שיחות ובנוסף הסוללה שלך תיגמר בטיל. בקיצור, למרות המחיר, לא מומלץ.

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אני הולך לאורנג'\פלאפון מכיוון שיש לשתיהן תשתיות אמינות ופרוסות טוב [אורנג' עכשיו גם משפרת את שלה הבנתי..] וכאלו שיכולות להחזיק מעמד לדעתי יותר וכן לספק שירותים טובים יותר.
    עכשיו אחרי שהמחיר ירד זה כבר לא כזה קריטי..

השאלה מה מבין שתיהן עדיף..

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ני כנראה אלך על אורנג', רק כי פלאפון גנבים רמאים, ואומרים ש'בחצי שנה הקרובה המחירים יעלו בכ20-30 ש"ח לחודש'.

לפחות מודיעים על הרמאות מראש...

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורנג' גנבים כמעט כמו פלאפון (אתה מוזמן ללכת לדף שלהם בפייסבוק "orange israel" ולראות כמה הלקוחות שלהם מתעבים אותם, כל יום נפתחים כמה פוסטים על התעללות שלהם בלקוחות).

המיינדסט של "אני לא הולך לחברות מתחילות" הוא די חסר ביסוס. הרי איזה יתרון יש לך בשלוש החברות הגדולות? זה שהם כל חודש עובדים עליך בחשבונית? זה שהם לוקחים מחיר יותר יקר מהחדשות על חבילה פחות טובה?

גולן חברה מעולה, קליטה מעולה, אינטרנט הרבה יותר מהיר משל אורנג' (אצל פלאפון האינטרנט מצוין, זה בערך הדבר היחיד שטוב בחברה העלובה הזאת), אם אני לא טועה אורנג' גם מרמים אותך בקטע של לחסום את האפשרות בסמארטפון להפוך אותו ל"נקודת גישה אלחוטית"... הם רוצים אקסטרה כסף על זה. תנסה את גולן. היום להתנייד זה הכי פשוט בעולם, מקסימום תעבור אח"כ, אבל אין סיבה שתשלם יותר לחבורת רמאים שבעוד שנה ינסו לרמות אותך.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/12
  15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אם בחברות הגדולות עיקר הטענות הן על שירות הלקוחות והכסף, בחברות החדשות שירות הלקוחות לא הרבה יותר טוב [אם בכלל], הקליטה לרוב פחות טובה, והתשתיות מסתמכות על התשתיות של החברות הגדולות.
    אז להגיד שיש שם קליטה וגלישה יותר מהירה... NO WAY.

אני לא מחפש יותר מדי. אורנג' נותנים לי חבילה ב105 ללא הגבלה. כן, אפשר יותר זול, אבל לעומת מה שאני משלם עכשיו לסלקום הגנבים [אני אפילו מתבייש לציין זאת פה], זה פיצוחים.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/12