טורקיה - בשיקטאש אלופה בפעם ה-11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Galatasaray, ‏17/10/08.

1. Ariel Member

מהלך גדול של הנהלת גלאטאסראיי. הבאתו של רייקארד תפתח דלת לשחקנים בעלי שם ויהיה מעניין מאוד לראות את הנדוניה שיביאו איתו רייקארד מקבוצותיו הקודמות.

2. Galatasaray Member

בהחלט צעד חשוב לקבוצה ! עכשיו צריך להביא עוד 2-3 שחקנים בכירים מאירופה ואפשר להתחיל לבנות את האימפריה מחדש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Ariel Member

ובינתיים עושה רושם שבטרבזונספור לא נחים על השמרים, ורגע אחרי עונה מאכזבת מאוד שכללה פספוס היסטורי לזכייה באליפות- כבר מתחילים לבנות את הדור הבא של המועדון.

בתוך יומיים מחתים מועדון הפאר מהים השחור שני שחקני הנבחרת הצעירה עד גיל 21 של טורקיה.
    מדובר בשחקן ההגנה פרחאט שצמח בגאלאטאסראיי, ונרכש לפני כשבוע מהעולה הטרייה מאניסה, ראיתי אותו פעמיים העונה והתרשמתי שיש לבחור הזה עתיד.
    השחקן השני הוא הקשר זאפר ילן, יליד גרמניה בן למהגרים טורקים, שחוזר הביתה אחרי נרכש מהאנזה רוסטוק מליגת המשנה הגרמנית.

4. Galatasaray Member

לדעתי גלאטסראיי חייבת חיזוק בכל האגפים כרגע.

חלוץ - מילאן בארוש היה מאוד בודד השנה בחוד של הקבוצה, אומיט קאראן כבר נחשב לסוס מת, ונונדה לא סיפק את הסחורה..

קשר- לינקולן,ארדה טוראן, קיוול ללא ספק עשו עבודה מצויינת העונה. לדעתי רכישת קשר נוסף ללא ספק תהיה מעולה, רייקארד בטוח יסדר לנו מישהו טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בלם - השנה ללא ספק נאלצנו להשתמש בקשרים שלנו בתור בלמים בגלל שחצי מהאגף האחרוי של הקבוצה היה פצוע.. בלם 1 או 2 בסגנון סרבט צ'טין יוסיפו הרבה שקט לשוער.

שוער - דה סאנטיס לה הציג יכולת מרשימה העונה ולכן יש שמועות שהוא יחזור לסביליה. אם אני לא טועה גלא סיכמה עם השוער של אתלטיקו מדריד, אני לא זוכר איך קוראים לו.

* אם כבר מדברים על העברות אריאל, אז בשיקטאש סגרה אתמול עם הקשר הבינלאומי המעולה של קייסרי ספור "מחמט טופוז" גלאטסראיי ופנר רדפו אחריו כבר כמה שנים טובות, אבל מי אם לא בשיקטאש היא זו שהצליחה להחתימו.

http://www.yozgathavadis.com/resimler/haberler/932.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/09
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי רייקארד יכול ללכת הכי רחוק שאפשר. בחודשים האחרונים אייאקס, קבוצת נעוריו, היתה הראשונה לדפוק על דלתו. מה היתה התשובה שלו? "אני רוצה לאמן בליגה יותר גדולה". אין לי דבר נגד הליגה טורקית או גאלאטסראיי, אבל הצעד של רייקארד היום תמוה בצורה קיצונית. האם טורקיה היא ליגה יותר גדולה מההולנדית? כן יותר גדולה בכסף, אבל בהחלט לא בהשגים...בעשור האחרון זכתה אותה גלאטסראיי בגביע אופ"א, מה עשתה פיינורד? פ.ס.וו הגיע לפני מספר שנים לחצי גמר ליגת האלופות ולא היה חסר הרבה והיא היתה מופיעה מול ליברפול בגמר. האם הקבוצות הטורקיות הגיעו לחצי גמר ליגת האלופות? אם כן, אנא תקנו אותי. אני חושב שאני ברור, הכדורגל הטורקי בסה"כ כדורגל מאד מצליח, אבל בחיים היא לא יותר טובה מהכדורגל ההולנדי.

בסופו של דבר ה'ליגה היותר גדולה' אומר: "אני רוצה להרוויח כמה שיותר כסף..." זכותו, אבל אם היה אומר את זה בהתחלה מצויין, אבל רייקארד התגלה כצבוע. אין שום השוואה בעולם ששמה את הקבוצה הטורקית במדרגה יותר גבוהה מאשר אייאקס. הטורקים בהולנד עכשיו מצפצפים בגלוי על כולם, מבחינתם בצדק, אבל בוא נראה מה היה קורה אילולא סמל שלהם היה אומר את אותם הדברים ואחרי זה חותם אצלנו...

האווירה באתרי אייאקס מאד לא סימפטית ואני לגמרי מבין את האנשים. רייקארד היה סמל בשביל רבים מהם ועכשיו כאילו בוגד בקבוצה שלו שכל כך זקוקה לו. אין לי דבר נגד רייקארד, אבל אני לגמרי מופתע מההחלטה הזאת. כולם ציפו פה בהולנד קבוצות ברמות כמו צ'לסי, מילאן וכו', אף אחד לא דיבר על גאלאטסראיי...

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/09
  6. Ariel Member

רכש מצויין.

אני מתעדכן על הנעשה בקבוצות הטורקיות דרך אתרים בשפה האנגלית היות ומה לעשות ידידי, ייקח לי זמן ללמוד טורקית ברמה גבוהה כמו שלך.
    באתרים אלו כמובן, לוקח זמן לידיעות לזרום.

בשיקטאש מנצלת היטב את ה"פיק" שנוצר סביבה בעקבות האליפות, ואין לי ספק שתופוז הוא רק הסנונית הראשונה מבין סוללת הכוכבים שתבוא לחזק את הקבוצה לקראת תחילת ההופעות בליגת האלופות.

באותה נשימה, חבל לי על הדבר הנפלא שנבנה בקייסרי בשנים האחרונות והתפרק עם לכתו של טופוז.
    הבעלים מאמור החליט להשקיע ב"צעצוע" ובנה קבוצה לתפארת, לטעמי המוכשרת ביותר אחרי גלא ופנר.
    עם אולימבה, פרנקו, פורוביץ', סאידו וכמובן ג'וליוס אגהאובה הגדול- זה היה אמור להיגמר הרבה יותר מהזכייה בגביע של העונה החולפת.

אין ספק שגלאטאסראייי תצטרך לעשות "ניקוי אורוות" עמוק. יכולת הקבוצה השנה הייתה מאכזבת. כנ"ל היריבה מהצד השני של הבוספורס- פנרבחצ'ה.

אני בכל אופן, די מתרגש לקראת בואה של העונה הקרובה אלינו. 3 שנים חיכיתי לשובה של קבוצתי לליגה הבכירה, וכולי תקווה שהרומן יימשך יותר מעונה אחת של טיול בלונה פארק.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי אתה יודע מה אתה מזכיר לי - בן-אדם שהיה עשיר מאוד, בין העשירים בעולם ובעשר שנים האחרונות הוא איבד את כל הכסף שלו בהדרגה וכל האנשים שכיבדו אותו ורצו בחברתו בעבר כבר לא מכבדים אותו ומפנים לו את הגב.
    הכדורגל ההולנדי היה מהטובים בעולם מבחינת נבחרת ורמת הקבוצות לאורך השנים אבל ב-10 שנים האחרונות הוא לא הצליח להדביק את השאר בגלל חוסר כסף וכל המאמנים והשחקנים שיצאו מהכדורגל ההולנדי כעת יודעים שהוא ירד לרמה נמוכה והוא כרגע בסוף רשימת 10 הליגות הבכירות.

תראה לפנרבחצ'ה וגלאטאסריי יש אפשרויות כלכליות אדירות ויכולת לגרום לכך שהשחקנים התורכים הטובים ביותר ישחקו עבורם(תורכיה הגיעה ביורו האחרון לחצי הגמר, הולנד רק לחצי) לעומת אייאקס וPSV שלא יכולות לעצמם את ההולנדים הטובים ביותר.
    הזרים שמגיעים לתורכיות הבכירות טובים יותר מהזרים שמגיעים להולנדיות הבכירות והסיכוי שבעונה הבאה פנר וגלא יגיעו לשלבים גבוהים יותר מאשר אייאקס וPSV בליגה האירופאית גבוהים יותר.

כמו שראית ולמדת בדיון של ריאל מדריד שם המשחק כרגע הוא כסף ולכן רייקארד יודע שבגלאטאסריי יש לו סיכוי לבנות קבוצה חזקה יותר.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח שאתה צודק אדם, על זה אין לי ויכוח איתך, אבל רייקארד התגלה כצבוע. אם היה אומר לתקשורת ההולנדת: "ההצעה של אייאקס מאד מחמיאה לי, אבל אני עדיין לא רוצה לחזור להולנד" מה אתה חושב הייתי אומר עכשיו? האמן לי כלום, המציאות של היום אני מכיר.

העניין אצלי שרייקארד נחשב קודם כל כסמל של הקבוצה שלי. כל אוהד היה מתנהג בדיוק כמוני כי אין שום אדם שאוהב אנשים צבועים. אני עוד שומע את מה שהוא אמר: "ליגה יותר גדולה...", מצטער אדם, אבל זאת מבחינתי צביעות. אם היה הולך לאמן בליגה האנגלית, ספרדית או איטלקית אף בן אדם לא היה מצייץ, אבל טורקיה? אפילו אם אתה צודק מותר לי להזכיר לך שההשגים של הכדורגל הטורקי לא ממש יותר גדולים מההשגים של הקבוצות ההולנדיות.

אייאקס בעשור הזה על הפנים, מודה, אבל בוא נשווה לרגע. פיינורד זוכה בגביע אופ"א, פ.ס.וו בצעד וחצי בתוך גמר ליגת האלופות, AZ בחצי גמר גביע אופ"א וגם היא צריכה לראות איך בהארכה ספורטינג ליסבון כובשת. גאלאטסראיי זוכה בתחילת העשור בשני תארים יפים מאד, אבל חוץ מזה?

אפשר להתווכח על הכסף ואיכות הזרים עד מחר, אבל בסה"כ הכדורגל הטורקי ממש לא יותר טוב מההולנדי. לא ברמות הקבוצות ולא ברמת הנבחרת. אני מאחל לרייקארד הצלחה, אבל אני בן אדם שלא אוהב צביעות ולא סולח כל כך מהר. את האמת, אני קראתי עכשיו מספיק תגובות של אוהדי אייאקס שחושבים כמוני. אנחנו בפרוש חשים מרומים כי קבוצת נעוריו במצוקה והאיש לא היה ישר לגבי הסיבה למה הוא לא חזר אלינו!

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מזדהה איתך בעניין של הצביעות כי כרגע בקבוצה שלי בישראל שחקנים בעלי חוזים גדולים מסכימים לקצץ עבור קבוצות אחרות ולא בשביל הקבוצה שהם משחקים בה כרגע.
    לא אמרתי שהכדורגל התורכי טוב יותר או מצליח יותר מההולנדי אלא שהאפשרויות הכלכליות גדולות יותר עבור המועדונים הגדולים שם וכנראה רייקארד בחר בגלאטאסריי ולא באייאקס.
    יש לך ולשאר אוהדי אייאקס את כל הסיבות לכעוס כי ההבדלים לא גדולים כל-כך והכל שאלה של כסף.

http://www.youtube.com/watch?v=HFv6aQNnmzc

10. riquelme1 Member

זה רק עיניין של זמן שהכדורגל הטורקי יפרוץ ויהיה אחד הטובים באירופה, לדעתי בעוד שנה שנתיים הכדורגל יעבור את ההולנדי בהרבה. הכסף שיש בטורקיה הוא עצום, קבוצות כמו גלא', פנר ובישקטס בעלות יכולות כלכליות אדירות, לא סתם באים לשחק בשנים האחרונים שחקנים כמו לינקולן, מילאן בארוש, אלכס, גוייזה, אומנם זה לא שחקנים דרג א', אבל זה עיניין של זמן עד שיגיעו לשם שחקנים ברמה הגבוה ביותר.

גם השחקנים הטורקיים עשו התקדמות גדולה, ורואים אתזה בנבחרת שהגיע לחצי גמר ביורו האחרון, שחקנים כמו הרדה טוראן שלדעתי הולך להיות הדבר הבא בכדורגל האירופאי, שימו עיין על השחקן הזה, משהו מיוחד.

הכדורגל ההולנדי בדרך למטה, הטורקי למעלה.

11. Galatasaray Member

קודם כל אני יכול להבין אותך de Middenweg, אין כמו תחושה של בגידה מצד הסמל של המדינה שלך.. ללא ספק רייקרד איכזב את ההולנדים בכך שלא חזר לשם.

מצד שני בקשר להבדלים בין הכדורגל ההולנדי והטורקי, כמו שידידנו CityOfManchester אמר כבר "הכל תלוי בכסף". פנרבחצ'ה וגלאטסראיי ללא ספק השתפרו כלכלית ברמה עולמית בשנים האחרונות, אם כבר מדברים על העשור האחרון אז באמת ללא ספק ששלל של כוכבים נחתו כאן בטורקיה וגם כאלו ששיחקו דווקא בהולנד כמו פייר ואן הוידונק, שעזב את פיינורד שבה הוא נחשב לסמל למען הכסף ופנרבחצ'ה, דה בור שיחק עונה אחת בגלאטסראיי.. ועוד כמה אנשים כמו אנלקה, אורטגה, רוברטו קארלוס, מילאן בארוש, לינקולן, הארי קיוול, גויזה ועוד ועוד ועוד.. המתקנים בטורקיה מאוד השתפרו גם האצטדיונים וגם מגרשי האימונים ולכן הרבה מאוד שחקנים זרים ששיחקו בקבוצות כמו ריאל מדריד, ליברפול וכו' לא מרגישים נחותים כאן. מבחינת הישגים אז נכון שגלאטסראיי זכתה בגביע אופ"א בשנת 2000 לאחר שניצחה את ארסנל החזקה, ולאחר מכן גברה על ריאל מדריד בסופר קאפ, שנה אח"כ הגיע גלא לרבע גמר ליגת האלופות.. מיד שנה אח"כ נבחרת טורקיה זכתה במקום השלישי במונדיאל 2002. בשנה שעברה פנרבחצ'ה הגיע לרבע גמר ליגת האלופות, ונבחרת טורקיה הגיע לחצי הגמר.. אלו באמת הישגים מדהימים של מדינה שבאמת עד לפני 10-15 שנה הייתה חולמת על לשחק כודרגל מול קבוצות גדולות כמו אייקס למשל.... אבל באמת שהזמן חלף, ואייקס כבר לא אייקס של פעם, וגם ההולנדיות האחרות לצערי הרב.. אני לא רוצה להישמע שחצן אולי רבים מכם לא יסכימו איתי אבל אם תתנו לי לדרג את הליגות באירופה אז ללא ספק הייתי מדרג את אנגליה,ספרד,איטליה,גרמניה ואז במקום החמישי בלי שום בושה את הליגה הטורקית.. הולנד,צרפת נשארו כבר מאחור ממזמן לדעתי..

אל תתפלאו אם תוך שנתיים שלושה תראו את הטורקים שולטים אף באירופה, כי אוהדים לא חסר להם (לא משנה באיזה מדינה הם ישחקו באירופה הם תמיד יהיו הצד השולט בקהל) וכסף ככל שהזמן עובר רק מתרבה עוד ועוד אצלהם ככה שללא ספק יש להם פוטנציאל עצום להיות בין הקבוצות הגדולות באירופה.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ריקלמה אומר:
    'הכדורגל ההולנדי בדרך למטה, הטורקי בעלייה'

אני לא מדבר מטון של 'בוא נלך בחוץ לריב', אבל המשפט הזה מאד לא נשמע לי נחמד והעיקר מאד לא נכון. הקביעה הזאת אולי בעיקר קצת תמוה בעיניי. הולנד מגדלת בקצב רציני שחקנים למדינות המובילות. אדם הזכיר שהכסף הגדול משאיר שחקנים טורקים במדינה שלהם, אבל בוא בבקשה לא נגזים. כמה שחקנים הולנדים מובילים אתה רואה בקבוצות הכי מפוארות באירופה? כמה חבר'ה באוראנג' אתה רואה היום למשל במדריד, ובאנגליה? איך אפשר לקבוע שהכדורגל ההולנדי בירידה?

לדעתי התוצאות של הנבחרת ההולנדית מראים שהכדורגל ההולנדי לא בירידה אלא שהקבוצות ההולנדיות מסתבכות בגלל הכסף שזורקים ברחבי אירופה. לדעתי להולנד יש מספיק יכולת, שקט נפשי ואנשי מקצוע כדי שבמוקדם או במאוחר קבוצה הולנדית תזכה בגביע אופ"א. אני לא הייתי קובע כל כך מהר שהכדורגל ההולנדי בירידה...

הכדורגל בטורקיה עובר ללא ספק שינוי חיובי, אבל כרגע מוקדם מדי לדבר על שינוי שבסוף נראה קבוצות טורקיות שולטות באירופה. הבסיס של קבוצות מסויימות בליגת האלופות כל כך גדול שקשה לי לראות איך פנרבחצ'ה, גאלטאסראיי וקבוצות אחרות פתאום ישלטו על היונייטד, צ'לסי, קבוצות איטלקיות בכירות, ריאל, ברצלונה וכו'. זה כרגע בכלל לא מציאותי ויותר מדי מים ייצטרכו לעבור בנהרות טורקיה כדי שהתמונה הזו תהיה מציאות. הכדורגל הטורקי מצליח בשנים האחרונות להביא יותר זרים איכותיים למדינה, אבל אלה עדיין לא זרים ברמה שרואים ברב הצמרת של ליגת האלופות.

אם כבר מדברים על השיפור בכדורגל הטורקי אני כרגע חושב שלטורקיה יש מתחרה רצינית ממדינות מזרח אירופה כמו רוסיה ואוקראיניה. לדעתי לטורקיה יש עדיין בעיה קשה עם המנטליות ואת זה רואים בעיקר בנבחרת. לדעתי לרוסיה ואוקראיניה יש תחזית הרבה יותר ורודה מטורקיה, אבל אין ספק שברמת הקבוצות לטורקיה יש כרגע יתרון מתפתח על הכדורגל ההולנדי, אבל שוב פעם התוצאות לדעתי עדיין לא מוכיחות שהנה הטורקים עברו את הולנד בנבחרת או בקבוצות.

מבחינת כסף רוסיה ואוקראיניה לא נמצאות בפיגור ולכן לא הייתי ממהר ולקבוע שהנה טורקיה עברה כבר את הכדורגל בהולנד או צרפת. אני לא יודע איך אפשר לקבוע את זה? התוצאות בשטח עדיין לא מראים את זה, השנה הקבוצות הטורקיות לא עברו בדיוק את הקבוצות ההולנדיות או הצרפתיות!

בקיצור, קצת סבלנות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

13. ksla Member

סתם בזבזת מזמנך כדיי לענות לבדיחת הפורום .
    חבל על המאמצים שלך ,הסובייקטיביות אצלו חוגגת (מעוות דברים כדיי שיתאימו לתאוריות שלו )
    אין מה להתרגש יותר מדיי .

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עדיין לא התייאשתי ואני גם יכול להיות עקשן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגע יש 3 ליגות בכירות שהם אנגליה, איטליה וספרד ה'טופ 3'.
    שאר הליגות כמו גרמניה(שנמצאת רמה מתחת לטופ 3 ורמה מעל שאר הליגות), צרפת, הולנד, תורכיה, רוסיה, פורטוגל ואוקראינה שהקבוצות שם בערך באותה רמה כך שקשה לקבוע מי יותר טובה כי לכל ליגה יש עונות טובות יותר וטובות פחות בתחרויות האירופאיות.