אוהדי טוטנהאם should know better, גודל הציפיות כגודל האכזבות ודניאל לוי פשוט מרים להנחתה, כי כשתיכשלו גם העונה להיכנס לטופ-4 זה יהיה ממש כואב. אין אוהד בליגה שלא מקנא בהחתמות של התרנגולים, envy, זו המילה, אבל מהיכרותנו עם המועדון אני בטוח שאפילו עם רכש מבטיח כ"כ אתם תפשלו. כי אתם טוטנהאם, טוטנהאם הוטספר. וכמה פעמים שמענו אותכם תולים תקוות שהפעם המאמן הזה יביא את הגלורי המיוחל, והפעם השחקן הזה הוא הדבר האמיתי. משיח לא בא...
הנבואה ניתנה לשוטים ולקבוע עכשיו אם כל הרמונט הזה שטוטנהאם עוברת יצליח או לא,לא יהיה חכם במיוחד אבל אני לא חושב שזה יהיה בשמיים לקבוע שבמידה והדברים יתחברו שם,אפילו אם לא במאה אחוז,טוטנהאם תהיה חזק בצמרת. עם הקישור שיש לה כיום כל חלוץ,גם אם זה יהיה "רק" בנט,יכול לחגוג בכיף, יש להם פוטנציאל של בישולים ובשלנים מכל איזור במגרש, ובתוספת החיזוקים בשאר המקומות,כמו גם עמדת השוער שהיתה בעייתית, אז בסוף העונה האוהדים שלה עוד ישאלו,רובי מי? מעבר לזה,להציב יעדים זה לא משהו רע, אם אני תרנגול,פחות מכניסה לליגת האלופות זו עונה מאכזבת.
להערכתי, טוטנהאם תהיה חזק בצמרת, יותר מכל, מאחר ויש לה סוף-כל-סוף מאמן על הקווים. ההחתמה של ראמוס זו ההחלטה הכי טובה שהתקבלה במועדון בשנים האחרונות. עם יול, הייתי חושב פעמים, אבל עם ראמוס - אני משוכנע שטוטנהאם תהא בצמרת. מועדון כדורגל צריך להגדיר לעצמו יעדים ברורים בתחילת כל עונה. להערכתי, אם ארשבין ופבלאצ'נקו יחתמו, אז היעד צריך להיות מקומות 1-4, וזה בהחלט לא בשמים.
http://img.skysports.com/08/07/402x210/David-Bentley-Juande-Ramos-Tottenham-presser_1073857.Xxx נראה כמו תרנגול...
לא קוראים לי רובי.רובי לא עובד כאן יותר. אני המלך. לגבי בייוטר זה בדיוק מה שכתבתי.יהיה לנו שוער מחליף ברמה נמוכה. רעננה כתב שתהיה התרסקות.אני לא חושב שהמהפיכה נמדדת על פי עונה אחת אינסטנט.ראו את האמביציה בקבוצה מהיום שדניאל לוי הגיע.ביום שהוא החתים את ראמוס הוא גם הוכיח שאין לו זמן למשחקים והוא רוצה התקדמות רצינית. לאט לאט אנחנו מושכים סוף סוף שחקנים בקליבר גדול. עם כל הכבוד לדאני מרפי,ראסייאק,ולי יאנג פיו עכשיו תהיה כאן קבוצה הרבה יותר איכותית. אנחנו חייבים לשים למטרה את הצמרת,וכמובן להגיע עד הסוף באופ"א. יש לנו את הכלים (במידה שארשאבין ותחליף לברבה יגיעו) להתמודד למעלה. מה שבטוח שמבחינה טכנית נחזור להיות אותה טוטנהאם עם המסורת של הכדורגל היפה. לפחות יש קבוצה אחת שעושה מאמצים להיכנס לרביעייה ולחזור למעמדה המסורתי כאחת מחמשת הגדולות. אנחנו אכן טוטנהאם,טוטנהאם הוטספר וזה מחייב. מאוד מחייב. http://www.virginmedia.com/microsites/sport/slideshow/british-eurochamps/img_8.Xxx
אני לא מסכים. קשה מאוד לפרוץ את המחסום של הטופ 4 ולגיטימי שכשקבוצה כמעט שלמה מוחלפת (חוליה התקפית חדשה לגמרי!) ייקח זמן התאקלמות מסויים. לדעתי המבחן של הספרס הוא לא העונה הזו אלא העונה הבאה ואם בעונה הבאה הם לא יצליחו לסיים בין 4 הראשונות אפשר להגדיר את זה כאכזבה. כמובן שיכול להיות שיהיה קליק מופלא וכבר העונה הקבוצה תתחבר ותעבור אחת מהגדולות, אבל אני לא חושב שנכון להגיד שמקום חמישי העונה יהיה אכזבה. כמובן שזה גם לא שחור ולבן ותלוי בכדורגל שנראה מהתרנגולים, אבל בשורה התחתונה, זאת מהפיכה גדולה וצריך לתת לה זמן. אגב, אני עדיין לא מבין איך ראמוס לא מביא בלם. אני לא הייתי שם את מבטחי בשותפות של וודגייט ודוסון, ולבנות על קינג זה פשוט סיכון שאסור לקחת. יש עוד חודש, ואני מקווה בשביל ראמוס שזה על הכוונת שלו, כי בשורה התחתונה הבעיה של טוטנהאם העונה לא הייתה כמות השערים שהיא הבקיעה.
נכון שחלוצים לא היו הבעיה שלנו אבל הקישור בהחלט השתתף מעט מאוד בכיבושים.אנחנו בונים קבוצה שגם שחקני הקישור שלה יהוו סיכון מתמיד. גם לא היה לנו קשר חכם שיודע להעביר במסירה חכמה את כובד המשחק לכיוון היריב ואת זה לוקה אמור להביא. לגבי בלם,אני גם חושב שצריך להביא אבל עכשיו אחרי שקין הפתיע אז אין זמן וצריך לעבוד מהר על מחליפים לו ולברבה שבקרוב עוזב. אני מניח שאחרי שנגמור את כל הבלאגן יהיה זמן להביא בלם טוב.
לא מסכים עם זה. בחודשים הראשונים של דרבי בליגה לבאיוואטר היה את אחוז ההצלות (מתוך בעיטות שנבעטו לעברו) בין הגבוהים בליגה, וכשמדובר בדרבי ובכמות ההצלות שהוא היה צריך לעשות זה הישג לא קטן. קשה להאשים אותו כשמולו פשוט לא עמדה הגנה ובשלב מאוחר יותר גם הביטחון שלו כמו של שאר הקבוצה ירד. מה שאני אומר פה זה שהוא שוער שני לגיטימי מאוד. אחד הדברים שאני אוהב אצל ראמוס זה שלמרות שהוא ספרדי וחדש באי הוא לא פוסח על השוק המקומי/בריטי כשמדובר בהעברות (או שלא לוקח לו 4 שנים כדי לדעת לזהות איכות מקומית כמו בניטז ויש כאלה שיגידו שהוא עדיין לא יודע לזהות אותה).
אני כמובן מסכים עם זה, ועם העזיבות של קין ושל ברבה כנראה זה נחוץ מאוד. אבל הנקודה שלי הייתה שהסיבה המרכזית לכישלון הקמפיין בליגה הייתה בהגנה, לא בהתקפה. גם אם תכבשו 10-15 שערים יותר (וספק אם תעשו את זה, אבל נניח), זה לא ישנה הרבה אם ההגנה לא תתחזק.
לפני שאתם מדברים על טופ 4, שטוטנהאם יביאו קשר מרכזי קילר. קישור מרכזי של מודריץ'-את-ג'ינאס זה קישור חמאה, שכל שחקני הקישור של הגדולות וקבוצות הצמרת התחתונה יאכלו בלי מלח. וגם ההגנה לא חזקה מספיק לדעתי. הרי ממתי הבעיה של טוטנהאם הייתה כיבוש שערים? אז עכשיו יש לכם חבורה של שחקנים יצירתיים מאוד, מצוין, אז תבקיעו 20 שערים יותר מאשר בעונה שעברה. אתם חושבים שזה מה שיביא אותכם לטופ 4? אתם טועים בענק. ראמוס חייב להביא לפחות בלם אחד ברמה גבוהה ועוד קשר אחורי סטייל מסצ'ראנו/הארגריבס, ואז נדבר על טופ 4.
למרות שזה לא קשור לדיון של טוטנהאם ולמרות שאני אוהד ליברפול יש משהו מעצבן בהשוואה או הקיטלוג הזה ששם את שניהם יחד. שניהם מוגדרים ככקשרים אחוריים, על שניהם שולם סכום זהה אבל אם תשאל אותי מי קיבלה את ה- value for money הכי טוב זאת ללא ספק (לצערי) יונייטד. מסצ' מסתכם בדבר אחד (בעיקר) וזה להיות "גרזן". הוא כמעט ולא עושה כלום חוץ מזה. לעומתו הארגריבס ורסטילי (יכול לשחק גם מגן ימני), בכל עמדה הוא תומך יפה מאוד בהתקפה ויכול לספק רגעים ששווים אליפות (כמו שער הניצחון על ארסנל). חבל שלנו אין מאמן שמבין את השוק מספיק טוב (לפחות בינתיים). זהו. אתם יכולים לחזור לדון על ספרס.
הבעיה העיקרית שלנו בעונה שעברה הייתה הקבוצה של העונה שעברה... מהיום הראשון שראמוס הגיע הוא עשה בכל משחק 3 חילופים ולפעמים הכניס שניים ביחד למגרש. ראמוס עשה את זה כי הוא פשוט לא האמין בסגל של הקבוצה.הוא ניסה להוציא מים מקבוצה שהוא לא האמין בה והביא את גביע הליגה כמו ענק כאשר בגמר שיחקו צ'ימבונדה מגן שמאלי ואחר כך טאייניו באותה עמדה. אז אסור לשכוח שהעונה כל החלפות העמדות האלה לא יהיו. צ'ימבונדה בלם או מגן שמאלי וכו... היום המצב הרבה יותר בריא. שלושה מגנים שמאליים :בייל,ג'ילברטו,אקוטו. שני ימניים :האטון וגאנטר. בינתיים שלושה בלמים וכו... הסגל יותר בריא ולכן גם ההגנה אמורה להיראות יותר טוב וזה עוד לפני שאמרתי פול רובינסון שגרם לכולם לשחק בפחד. גם בשטח הזה התקדמנו.
מצטער על היציאה,אבל הגזמת ערן. מסצ'ראנו קשר אחורי נהדר,בין הטובים בעולם ללא ספק. אני שמח מאוד שיש לנו אותו. הוא משמר את היכולות ההגנתיות שלו ורק משתפר בפן ההתקפי. אי אפשר תמיד לשאוף להכי טוב (מה גם שאני לא בטוח בכלל שמסצ'ראנו שני להראגריבס),מסצ'ראנו הוא נכס בעיניי. בנוגע לטוטנהאם. אני חייב להגיד שאני ממש מתרשם מראמוס,הוא בונה חלק התקפי משובח שכנראה עולה על החלק ההתקפי שהיה לכם העונה וכבש צרורות. אבל אני חושב שלהסתמך על קינג ווודגייט זה בעייתי כי הם לא יציבים בעליל. אני מקווה בשביל הספרס שינחת עוד בלם איכותי בווייט הארט ליין הקיץ.
אתם אומרים דברים יפים ומנומקים, אבל זה לא המקום. פתחתי את הדיון הזה עכשיו בדיון של ליברפול, אתם יותר ממוזמנים להמשיך את זה שם.