בן אדם צריך לעבוד עד שנגמר לו החוזה , אני לא יודע בן כמה אתה שאתה לא מבין אפילו בחוזה שהמנג'ר יכול להראות לך. מה שברבאטוב עושה זה כמו מה שארשאבין עושה אני לא אומר שזה לא נכון אבל לא משנה לי שהארשאבין עושה את זה כי זה לא פוגע לי בקבוצה אבל ברגע שזה מגיע לקבוצה שלי ושחקן עושה דבר כזה כן איכפת לי.
אני אפרט לך כי די ברור שלא הבנת למה נגמרו לך הטיעונים. אני לא כל כך מבין בזניט אבל אני בטוח שגם הם חושבים כמוני ורוצים שארשאבין ילך. זניט לא רוצה שהוא ילך. אין לה שום בעיה כלכלית לשמור עליו. היא משחקת השנה בלג"א והוגרלה לבית קשה עם ריאל ויובה, היא צריכה אותו. במצב הזה אני מאמין שגם אם תסכימו לשלם את מה שזניט רוצה יש סיכוי טוב שהיא לא תסכים. לערוך מו"מ עם רוסים שלא צריכים כסף זה כמו להוציא גימלים מרופא צבאי רוסי, אם הם לא רוצים לתת זה ישאר אצלם. ומה הסיכוי סוס כמו ברבאטוב יפצע בכזה גיל צעיר ? מה הקשר שברבטוב הוא "סוס" או הגיל שלו? אתה רוצה לומר לי שאם אדוארדו מארסנל היה בן 27 עם מבנה גוף כמו של ברבטוב הוא לא היה נפצע? אתה מפקפק בגיל שלי אבל נותן לי דוגמאות לחיים מהמנג'ר, יפה... לך לישון ילד.
אתה חוזר על אותה מנטרה ואני קיר? בן אדם צריך לעבוד עד שנגמר לו החוזה, בן אדם צריך לעבוד עד שנגמר לו החוזה, בן אדם צריך לעבוד עד שנגמר לו החוזה... שמענו. זה לא כזה שחור ולבן בכדורגל (או בחיים). הוא מתאמן עם הקבוצה ולא יושב רגל על רגל ומאכילים אותו ענבים. המצב משפיע עליו מנטאלית ובכדורגל הפן הזה הוא לפעמים 50% מהיכולת של שחקן. הוא רוצה לעזוב ולא מהיום, גם לא מהקיץ ובדיוק כמו כל שחקן אחר שרוצה להתקדם או סתם לעבור (כמו קין או ארשבין) אז הוא יעשה משהו בנידון. אתה רוצה להיות איתו "ברוגז", להתעלם ממה שהוא תרם לקבוצה שלך ולהגיד "חייבים לזרוק אותו כבר למנצ'סטר"? שיהיה לך לבריאות אבל זה ממש ילדותי ומיותר.
ארשבין שיחק מחצית II בסופר קאפ והראה שמץ מהיכולות הפנטסטיות שלו. אנחנו הערכנו מאוד את התרומה של הקוסם הבולגרי בשנתיים האחרונות במשכורת שהלכה ותפחה ללא קשר לחוזה המקורי שלו וכמובן בעידוד מהקהל. הבעייה היא שברבאטוב עבר את הגבול באי רצונו לשחק מול סאנדרלנד למרות שהוא שחקן טוטנהאם!! יש דברים שלא עושים וברבאטוב עבר את הגבול ופגע בקבוצה לפני משחק ליגה. לעניות דעתי, ההתיחסות של אוהרה לנושא היא טבעית ונכונה. ארשאבין לא עבר עדיין את הגבול שברבאטוב חצה ולכן שברבאטוב יעוף, למי שמוכן לשלם את שוויו.
ברבאטוב לא שיחק במשחק האחרון של טוטנהאם, ארשאווין לא שיחק במשחקים האחרונים של זניט (לא בסופר קאפ, אבל במשחקי הליגה הקודמים הוא נעדר). איפה ההבדל? אין הבדל. מה גם שההחלטה לגבי אי שיתופו של ברבאטוב מול סנדרלנד היתה של ראמוס, שטען שברבאטוב לא היה במצב נפשי כדי לשחק, אבל לא אמר שהוא פשוט לא היה מוכן. הרבה יותר קל היה למנג'ר לומר שהשחקן פשוט סירב לשחק, לא?
וכמובן היית טוען בדיוק את אותם הטיעונים אם לשחקן קוראים במקרה כריסיטאנו רונאלדו ולקבוצה מנצסטר יונייטד. כן, ללא ספק היית באותה דעה !! (הפוכה ב-180 מעלות).
ארשבין לא אמר בצורה חותכת "אני רוצה לעזוב את זניט", ברבאטוב כן וזה כל ההבדל. אני בספק אם מישהו בזניט רוצה לראות אותו עוזב - לא כל שחקן שמקושר לעזיבה הופך למאוס. אי אפשר להשוות בין השניים. בפועל, 15 שעות לסגירת חלון ההעברות... וברבאטוב עדיין שלנו.
ברבאטוב ישאר. כל חלון אמרו שהוא "בטוח" עובר... עד שאני לא רואה תמונה שלו עם חולצה של מניו ביד אני לא אוכל את הקשקושים האלה...
עכשיו תגיד לי בבקשה מה הקשר לכריסטיאנו רונאלדו? אנחנו דיברנו על ההשוואה בין ברבאטוב לארשאווין וטענתם שזה לא אותו דבר, אבל זה בדיוק אותו דבר! בניגוד למה שנכתב כאן, ארשאווין בהחלט אמר שהוא רוצה לעזוב את זניט, והנה לינק למי שצריך http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_3718653,00.html ובדיוק כמו ברבאטוב, ארשאווין החמיץ משחקי ליגה כי המועדון שלו החליט שזו ההחלטה הכי טובה. לא בגלל שהוא סירב לשחק. ברבאטוב לא סירב לשחק נגד מידלסברו וגם הופיע כמחליף, כך שאני לא מניח שמשהו השתנה לפני המשחק נגד סנדרלנד (כמו שהוא מתאמן כרגיל מדי יום עם ספרס גם עכשיו. זה לא בדיוק שחקן סרבן או שובת, כפי שאפשר להבין), חוץ מזה שראמוס החליט שבסיטואציה הנוכחית שברור לכולם שהוא מת לעזוב, עדיף שהוא לא ישחק. לגיטימי מבחינתו. לדעתי ספרס פספסו בגדול עם סיפור ברבאטוב. מה זה בגדול, בענק. הייתם יכולים לסגור את הסיפור הזה מוקדם הרבה יותר כפי שעשיתם עם רובי קין ולעבור להתרכז בדברים החשובים כמו חיזוק. במקום זאת המועדון נגרר לסאגה שנמשכה גם לתוך העונה. אני לא יודע מה היו הפערים בין יונייטד לספרס, אבל במקום להתבכיין על פניות לא חוקיות שאין לכם הוכחות לגביהן (כפי שאמרו בפרמייר ליג), הייתם צריכים לבקש מיונייטד לבוא לשולחן המשא ומתן, לשבת ברצינות עד שייצא עשן לבן ולסגור סיפור. שני מיליון לכאן, שלושה מיליון לשם. עדיף היה לכם לגמור את זה לפני חודש. אם ברבאטוב יעזוב היום-מחר, אז מה הרווחתם? ואם ברבאטוב איכשהו בסוף יישאר... גם אז איפה הרווח הענק? תישארו עם שחקן ממורמר שאולי יחזור לשחק וישקיע, אבל זה כבר לא יהיה זה, ובינואר כל הפרשה תיפתח מחדש.
אין ספק שסאגת ברבאטוב היא טעות ענקית של הספרס והמיקוח על הכמה מיליון פאונד לכל צד יעלה להם הרבה יותר מהמיליונים האלו. צצו שמועות שדיארה אולי בדרך אליכם. אני מאוד מקווה שלא תצליחו להשיג אותו.
מצויין, ההרכב שרציתי עולה מול צ'לסקי: גומז בייל קינג וודי גאנטר זוקורה ג'יאו מודריץ' ג'ינאס בנטלי בנט הגיע הזמן להוכיח שגם בהרכב טוב אנחנו יכולים להפסיד בקלות!
1-1. איבדתי כמה שנים טובות מהחיים על המשחק הזה... יוצאים לפגרה עם נקודת ליגה ראשונה, במגרש הכי קשה באנגליה. אולי הרב התגלה כרבנית?