הכדורים שהם מסרו באותם משחקים לא היו כאלה גאוניים, מסי נתן כאלה בהרבה משחקים. יש הבדל בין המסירות האלה, לבין מסירות שחותכות הגנה שלמה של 6-7 שחקני הגנה, או מסירות ממרחק שיכול ליגרום לשני בלמים שהמרחק ביניהם הוא 5 מטר לראות שגם זה לא מספיק קטן. מסירות כאלה נותנים שחקנים כמו פירלו, צ'אבי, ססק, דלה פניה, גוטי, אבל הרמות מהצדדים כל פישר יכול לתת, זה לא כישרון מולד ופיגו בחיים לא היה ובחיים לא יהיה שחקן של מסירות ענקיות. הוא שחקן שיודע לתת הרמות טובות פה ושם, ומסירות שכל שחקן כדורגל ברמתו צריך לדעת. שהשחקנים שציינת יעשו את זה בעיקביות ובאותה צורה ובאותה רמה כמו המוסרים הגדולים בעולם-נדבר על יכולת מסירה טובה. מסי עדיין לא שם, כנ"ל כל האחרים שציינתי, הם רחוקים להיות ממוסרים פנומנלים, ומסירה אחת או שניים פעם בעונה במשחק אחד שגם מסירות לא כאלה מדהימות ודי נורמליות יחסית לרמה שהם נמצאים, לא תשנה את זה, לעומת מסירות שפירלו נותן שכל פעם גורם לך לחשוב-איך הוא חושב על זה? איך הוא ראה אותו? שחקנים כמו ססק ופירלו וצ'אבי בישבילם זה שחמט, זה חשיבה, פיגו וראול לא שחקנים כאלה, הם שחקנים שנותנים מסירה טובה בין שני שחקנים, לא בין 4-5, בין אם זה באוויר ובין אם זה על הריצפה. מה? תיבדוק כמה בישולים היו לו בכל הקריירה בארסנל. אתה תופתע לגלות כמה מסירות הוא נתן על מגש של כסף. זה לא תירוץ דור, זה האמת, הנרי גם בנאדם, וכמו שאמרת-הוא לא סתם בנאדם, הוא תיירי הנרי! השחקן הטוב בעולם ב-5 שנים האחרונות! אתה חושב שזה כ"כ פשוט לבוא לליגה אחרת, קבוצה שונה, סיגנון שונה ולתת 25 גולים בעונה? נאאא, זה לא עובד ככה דור. אין לך מושג כמה לחת יש על שחקנים כאלה, בימיוחד כמו תיירי הנרי. אף פעם לא ידעת מזה לחץ כנראה, ולישלול את הדבר שנקרא "לחץ" זה יותר עלוב. הוא לא חסר ביטחון, הוא מתוסכל פשוט כי הוא לא נותן את מה שמצפים ממנו ומה שהוא מצפה מעצמו. ממש לא, מסי כבר הוכיח מה הוא יודע, הנרי לא הוכיח שיט בברסה. האוהדים יותר מצפים לראות ממנו מאשר את מסי, כי הוא הרכש אולי הכי נוצץ והכי גדול שברסה אי פעם הביאה בתולדותיה. הם מחכים לראות ממנו משהו, הם מקבלים ממסי את המנה שלהם, אבל הם עדיין לא קיבלו מנה מהנרי, ולכן הלחץ עליו גדל וגדל. לחץ? הנרי היה המלך, הכל יכול, הוא פשוט הגיע ושיחק, הוא לא הרגיש את הלחץ כי מצידו הוא הוכיח את שלו, הלחץ שלו היה כמה ליכבוש, 2\3 גולים. לעומת זאת בברסה הוא מרגיש את הלחץ כי הוא עוד לא הוכיח כלום.
אחלה ציניות. קודם כל, התכוונתי לעונות האחרונות. דבר שני, מלבד העונה לפני האליפות שבאותה עונה הוא היה מעל ומעבר, בשאר העונות הוא לא היווה להיט מבחינת בישולים, הכמות כמעט ולא עברה את העשר. בניגוד לשחקנים אחרים שדור ציין בהודעתו, שעושים זאת כמעט בכל משחק. אז הנרי מוסר טוב, אך לא הייתי מגדיר אותו כאחד מהטובים בעולם. לחץ בקבוצה. ארסנל קבוצה אשר בכל עונה מתמודדת על כל התארים, ותתפלא, יש לחץ. אולי במקרה שכחת, אבל אנחנו מדברים על הנרי. הוא לא שחקן בן 18 שצריך להוכיח למישהו משהו. זה תיירי הנרי! תחפש על הסטטיסטיקות שלו בארסנל, על ההישגים האישיים והקבוצתיים. הישגים אלה הם ההוכחה שלו.
על העונות האחרונות אתה רוצה לדבר? בבקשה: ב-03-04 :11 בישולים, ב-04-05: 15 בישולים, ב-05-06 : 9 בישולים, וב-06-07 : 7 בישולים. זאת כמות נהדרת לחלוץ.
זידאן, זידאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wub.Xxx מתגעגע. איזה שחקן ענק לו באמת יש מסירות ענקיות. ראול גם כן יש לו ראיית משחק מצויינת ואפילו תנועה שלו ללא כדור שלא הרבה מצליחים לראות את זה משאירה שחקן באחד על אחד, הרבה פעמים זה קרה עם וניסטלרוי. וגם אני חושב שכן זה היה ראול עם בישול יוצא מן הכלל לואן ניסטלוי בשער הניצחון, שעם הגב עם החלק החיצוני מסירת אומן.
איפה בדיוק אמרתי שזאת לא כמות נהדרת לחלוץ? כמות נהדרת, מדהימה, פנטסטית, כל מילה מתאימה. כמו שאמרתי כבר, ואני לא מבין למה אני צריך לחזור על עצמי, הנרי מוסר טוב, אך מכאן ועד אחד המוסרים הטובים בעולם, ישנה קצת הגזמה. בעוד ששחקנים אחרים עושים זאת כמעט בכל משחק. בכל מקרה, כל הנושא הזה יצא מפרופורציה. אנשים כאן לא רוצים לקבל את המציאות המדברת על כך שהנרי גומר את הסוס, צעד אחר צעד. הגיל, הפציעות והזמן, עושים את שלו. מנסים לתרץ את יכולתו בחוסר בטחון ובלחץ, אך יכולת בינונית הייתה גם בעונה שעברה במדי ארסנל, והעונה בברצלונה. שנה וחצי לא מהווים תקופה רעה. הוא לא יחזור להיות אחד החלוצים הטובים בעולם.
ראית את המסירה של יצחקי מול רוסיה? זהו, הוא מוסר טוב יותר ממסי למה מי זה בכלל ראול ומה הוא קשור לכאן? כל שחקן בקריירה שלו מסר כמה פעמים לגול סה שאתה זוכר במפורש תמסירות זה אומר שהוא מוסר גדול?
אלוהים יודע איך הפכתם דיון על הנרי לדיון על יכולת המסירה של ראול. שורה תחתונה, לא ראול ולא הנרי הם מהמוסרים הטובים בעולם. לא קורה הרבה שאני מסכים עם ריקלמה, אבל זה קצת מגוחך להגיד שראול מוסר טוב על סמך שתי מסירות. ראול הרבה דברים, אבל לא מהמוסרים הטובים בעולם. בקשר להנרי, אין ספק שהוא כבר לא מה שהוא היה פעם, והמעבר לברצלונה לא הוריד מיכולתו של הנרי. כבר שנה שעברה, בארסנל חלה דעיכה ביכולת של הנרי. הוא לא כבש את אותם מספרים שהוא עשה בשנים עברו בארסנל (ואני יודע שהוא היה פצוע חלק גדול באותה עונה). וזה לגיטימי, הנרי בן 30, את השיא שלו הוא כבר עבר. אני בטוח שאחת הסיבות של המעבר מארסנל לבארסה, הוא הגיל ודעיכה הקטנה. בארסנל הנרי היה מנהיג, בבארסה יש לידו כוכבים גדולים והמעמד שלו בקטאלוניה לא דומה למעמד בלונדון.
ראול בשיאו ידע למסור כדורי עומק נחמדים ומסירות טובות, הוא היה מוסר בערך ברמה של מסי היום, לא יותר מזה. היום כמובן שיכולת המסירה שלו כבר לא כמו פעם. בקשר להנרי, אני דווקא כן מאמין שהוא יכול לחזור להיות החלוץ שהוא היה פעם. אבל, יש הרבה דברים שהוא צריך להתגבר עליהם. מלהתאים את עצמו ל4-3-3, ללמוד לשחק כחלוץ יחיד ועוד הרבה דברים.
אוהד - אבל מה זה בדיוק אותם שינויים? לפני שהוא בא, היה נראה שהוא וויה הם שני החלוצים שהכי מתאימים לחלוץ השפיץ ב433. לאיפה זה נעלם?
הנרי צריך חלוץ לידו, לא משנה איזה. הוא כל כך טוב שהוא יכול לשחק בשני התפקידים שדרושים בזוג חלוצים. הוא יכול להיות החלוץ שיותר קדימה, כמו שהוא שיחק עם ואן פרסי או להיות מאחורי חלוץ מטרה כמו שהוא שיחק בנבחרת עם טרזגה (טרזגה והנרי... חוד מושלם) . חוץ מזה כמובן שהוא צריך להתרגל לסגנון הספרדי, שהוא יותר איטי ופחות דינמי. עוד משהו הוא שהנרי אוהב "לברוח" לאגף הרבה, ובמערך של ברסה שני האגפים תפוסים לגמרי. עוד שינוי זה שהוא צריך בעיקר לסיים את המהלכים ויש לו פחות מקום להתחיל מהלך, בניגוד לארסנל ששם הוא היה יכול להתחיל מהלך ובעצם ליצור את המהלכים מההתחלה. זה שהמערך וסגנון המשחק לא כל כך מתאימים לו, בתוספת זה שהוא מבוגר ואחרי פציעה= הנרי של עכשיו. די ברור שאם הוא היה בכושר השיא שלו הוא גם היה מסתדר ב4-3-3, אבל במצב שלו עכשיו צריכים לעשות כמה התאמות בשביל להחזיר אותו לכושר. נ.ב:את ההחמצות מול שוער פשוט אי אפשר להסביר. גם אם הוא נראה רע, הוא עדיין צריך להכניס דברים כאלה. זה כנראה נובע מלחץ, מרצון להוכיח שהוא עדיין אותו הנרי/להוכיח את עצמו לאנשים בבצלונה, אחרת פשוט אי אפשר להסביר את זה.