על פירלו אפשר להתווכח (הוא גאון), אבל אני חושב שססק יותר טוב מדה לה פניה. שוב - אתה כנראה לא מכיר את ססק אם אתה אומר דבר כזה. לא צוחקים.
נכון שאני לא רואה את ססק כמו את מסי, עד עכשיו ראיתי אותו בליגת האלופות, נגד ליברפול ומנצ'סטר... אולי באמת הוא מוסר טוב יותר ממסי...אבל מה הזלזול הזה במסי? מה כל כדור זהב במשחק שהוא נותן לא מספיק לכם כדי להחשיב אותו לאחד המוסרים הטובים בעולם?
נו, כאן הוכחת שאתה לא ראית אף משחק של ברסה העונה, אלא רק רואה בתקצירים. הוא לא אגואיסט, מהסיבה הפשוטה שכשהוא עם הכדור והוא מנסה להעביר הוא יודע מה הוא הולך לעשות, אבל שיש לו מצב טוב למסירה הוא מוסר בלי לחשוב פעמיים.
מסי מוסר טוב, לא אמרתי שלא, אבל להשוות אותו לרמה של ססק זה בדיחה. תעקוב קצת אחרי המשחקים בפרמייר ליג ותראה כמה פעמים במשחק הוא שם את אדבאיור לבד מול השוער ממסירה של 50 מטר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שמסי נכנס לאמצע,יש לו מסירות פשוט גאוניות. סתם אחת שעלתה לי בראש,מסי שולח את הנרי בכדור פנטסטי,שכובש נגד לבאנטה.
אם לא ראית את ססק הרבה למה אתה יוצא בהצהרות שלא מוסיפות לך כבוד? אתה ראית בכלל את אלונסו שולח כדורים? ראית את ססק מנהל משחק? זה תכונה שרק אלוהים נתן לשחקנים כאלה. "דברו עניינית" והדבר היחיד שאתה עושה זה לשחרר הצהרות שאין להן כל בסיס. מסי עם כל הכבוד שחקן מהיר, חד, וכשהוא נכנס לאמצע יש לו מסירות טובות ויפות ולפעמים גאוניות, אבל להשוות את יכולת המסירה שלו לססק ולשחקנים כמו אלונסו ואחרים זה בושה. הם עושים את זה בתדירות הרבה יותר גבוהה ועם איכות הרבה יותר גבוהה, ושולחים מסירות הרבה יותר קשות ומדויקות. מסי אגואיסט? באיזה עולם? תפסיקו לדבר על דברים שאתם לא יודעים, אני לא יתחיל לברבר על היכולת של אדבאיור ויגיד שהנרי כרגע בכושר יותר טוב ממנו מהסיבה הפשוטה שלא ראיתי את אדבאיור.
מסי ממש לא בין ה50 המוסרים הטובים בעולם.זה גם לא התפקיד שלו ואני יכול בשליפה להביא 10 שחקנים פחות מוכרים שמוסרים טוב ממנו (מיקל ארטטה, אלונסו, שניידר (מלברקוזן), בורבסקי, רוזיצקי, ויירה, ואן דר וארט, דייגו, ז'ונינייו, זה רוברטו). אפשר לטעות ולחשוב שיש לו מסירות-על אבל הכל משחק של ראיית משחק. הוא מושך אליו שחקנים וצומת לב ומאפשר לאחרים לעשות תנועה נכונה ומחלק להם כדורים. הוא בחיים לא יהיה מסוגל למשל לתת מסירה שטוחה על 50 מטר כמו אלונסו או בורובסקי. בנוגע לויכוח על מסי כפליימייקר - גובה זה לא שיקול, סתכלו על בשטורק או דייגו (אפילו מראדונה ידע לשחק בתפקיד) ותבינו שכשהקסם ברגליים הכל אפשרי.
לא נכון. זה לא בא ביחד. מסירה היא נטו טכניקת בעיטה. שחקן יכול לדעת להניח לך כדור ככה שרק תגע בוא והוא יכנס למסלול הריצה שלך בעוד שאחר ימסור לך ככה שתצטרך קודם להשתלט עליו ותאבד כמה שניות. שחקנים גדולים ניכנים בשתי היכולות ביחד ויש כאלה כמו מסי, ריברי וקלוזה שיש להם ראייה מצויינת ויכולת מסירה סבירה ככה שהשילוב נראה יפה לעין. אצל מוסר טוב אתה יכול לראות איך הכדור נע בעדינות ומהירות לאחר המסירה (אפילו יוסי שלנו יודע למסור מצויין).
סיכום שלי לגבי כמה דברים כאן- המערך של ברצלונה. אין טעם לשנות אותו בגלל תקופה רעה, הקבוצה הצליחה מאוד בשנים האחרונות עם השלישייה במרכז, במידה ונבטל אותה אז ברצלונה תחזיק בכדור פחות. הנרי בכושרו הנוכחי חייב לשבת על הספסל, אבל זה לא ייקרה כאשר המחליף שלו הוא גודיונסן שאף-אחד בבארסה לא מאמין בו וסמואל אטו פצוע. אני אישית חושב שמסי צריך להמשיך לשחק בצד, אין טעם לתפקד אותו מתחת לחלוצים, יכולת המסירה שלו(בהמשך אגיב עליה) לא עד כדי כך מדהימה ומה שמייחד אותו זה הדריבל. תמיד הוא משאיר את המגן מאחור והכי תורם באגף הזה. לא רואה את ברצלונה עוברת למהלך של יהלום. טורה חייב לשחק, גם את צ'אבי לא הייתי מספסל כך שזה או דקו שבירידה גדולה ביכולת אך עדיין יכול להבריק, או אינייסטה שבכושר טוב. הסגל של ברצלונה בנוי ל4-3-3 קלאסי. תיירי הנרי . אף-אחד לא ציפה לראות את אותם דריבלים בארסנל ושערים אחרי שהוא עבר את כל ההגנה. אבל אף-אחד לא מבין איך הוא מחטיא ברשלנות כל-כך הרבה מצבים. שחקן ברמה שלו חייב להיות עם ביטחון עצמי ונראה שלהנרי יש ביטחון יתר אפילו, זילזול שלו 'לא נורא אם אחמיץ, מסי ורונאלדיניו ייארגנו לי עוד פעם'. הנרי יודע לבעוט מצויין, למה אי-אפשר לתת בעיטה חזקה מול השוער? למה תמיד דרד'לה מתחכם? לא ראיתי ממנו שום מסירה נורמאלית במדי ברצלונה ואף דריבל שמזכיר משהו מהאיכות של השחקן. הנרי תמיד היה שחקן של מעבר לגולים, אחד שנותן את השואו. מוסרים. למסי יש מה ללמוד מהמון שחקנים בתחום הזה. ראול, גוטי, צ'אבי, אינייסטה, הנרי, איימאר, דלה-פנייה, לואיס פיגו, קאקא, ויירה, טוטי, דייגו, ריברי, חואקין, ואן דר ווהארט, פברגאס, רונאלדו, גיגס, ג'רראד, לאמפרד, ג'ו קול ועוד.. יש המון שחקנים שמוסרים טוב יותר ממנו. מבחינתי יכולת מסירה זה לתת מסירה כמו שגוטי סיפק במשחק נגד לה קורוניה או לסביולה נגד ויאדוליד. מבקש מכולם לעזוב את נושא המסירה ולחזור לעניין של תיירי הנרי.
שוב, יש פה משהו שהרבה לא מבינים או לא יודעים, זה לא רשלנות, זה הסיגנון של הנרי. קלאסה. מתי לאחרונה ראית את הנרי מפציץ את השוער כמו דרוגבה? כל הגולים שלו כאלה, מתוחכמים לפינה שלשוער אין סיכוי, וככה הוא, זה הסיגנון שלו ואין קשר לזילזול, כי הוא רחוק מלחשוב ש"לא נורא אם אחמיץ, מסי ורונלדיניו יארגנו לי עוד פעם" אתה צריך לראות את התגובות שלו אחרי החמצה, הוא מתוסכל עוד יותר ונראה כאילו הוא רוצה להרוג מישהו, הוא ממש ממש לא מזלזל, הוא פשוט לחוץ ברמה מטורפת. הנרי רחוק מלזלזל, הוא כבר עבר את גבול הטעם הטוב, וזה מאוד מובן האמת. כמות הלחץ שיש עליו היא ענקית. ממתי הם מוסרים גדולים? מסי לא נופל מהם ואפילו עולה עליהם ביכולת מסירה. פשוט תראה מסירות שלו כשהוא חותך לאמצע ונותן את המסירה, יש לו מסירות שחותכות הגנות כמו סכין שחותכת חמאה. אל תמיעטו בערכו בכל מה שקשור למסירות, יש לו מסירה מעולה, אבל אל תגזימו יותר מידי.
ירדן, להשתמש בלחץ שמופעל על תיירי הנרי זה תירוץ עלוב. זה לא שחקן בן 18 שבא להציל את המולדות, זה תיירי הנרי! שחקן שכבר בגיל 30, עבר מספיק בקריירה שלו ולא הגיוני שהוא כל-כך חסר ביטחון. אני לא קונה את התירוץ של הלחץ, הציפיות ממנו גבוהות כמו שהם גבוהות גם ממסי והארגנטינאי מספק את הסחורה. הקלאסה בינתיים לא עובדת. בקשר לנושא של המסירות - ראול: ראול מבשל לזידאן נגד יובנטוס ב-03\2002 ראול מבשל לזידאן נגד ברצלונה ב-02\2001 לראול יש יכולת מסירה מצויינת. הוא פחות מראה את זה בשנים האחרונות אבל הוא קורא את המשחק נהדר ויודע להעמיד שחקן במצב של אחד על אחד. לואיס פיגו אחד המוסרים הטובים שידע הכדורגל בכל הזמנים. חוכמת המשחק שלו אדירה. הוא מרים פנטסטי בשתי רגליים. אין לי בישולים גדולים שלו זכורים כל-כך, פרט לשער של רונאלדו במאסטייה ב-03\2002, הוא העביר לרונאלדו כדור מעל כל ההגנה. עוד בישול - שער של רונאלדו נגד סנטאנדר ב-05\2004 במחזור ה-33 ריאל מדריד ניצחה 5-0 בברנבאו. ואני באמת לא צריך להסביר לך מי זה לואיס פיגו, אותו דבר לראיין גיגס, כריסטיאנו רונאלדו, לאמפרד(כדורים ארוכים מדוייקים - פנומנליות), ג'ו קול - המסירה לדרוגבה נגד וולנסיה.
הנרי אחד מהמוסרים הטובים בעולם? בכל העונות שלו בארסנל, לא זכור לי כדור אחד שמסר על מגש של כסף, ואת האמת, זאת גם לא העבודה שלו. ובארסנל, הנרי היה תחת לחץ עצום, ובכל זאת הבקיע שערים בקלאסה. אין קשר ללחץ, הנרי פשוט לא אותו שחקן. הגיל עושה את שלו. ראינו זאת בתחילת העונה שעברה, כאשר הגיע למצבים כאשר לפני מספר שנים, היה מבקיע בעיניים עצומות. לאחר מכן הגיעה הפציעה הארורה שהשביתה אותו לזמן לא קצר. תחזור אחורה שלוש שנים לדוגמא, תיתן להנרי את אותם הזדמנויות שהחטיא, והוא יבקיע פעם אחר פעם. אין מה לעשות, זאת האמת - תיירי הנרי האמיתי ישאר אך ורק בלונדון.