טוב, בא לך?!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏14/11/07.

1. 亚历山大帕托 Member

זה לא התפקיד שלי לסדר, שרייקארד ישבור את הראש, אבל יש לכם יותר מדי אפילו אפשרויות בקישור. דקו, אינייסטה, צ'אבי, טוריי, כל אלה יתאימו להרכב ראשון למרכז המגרש בשיטת יהלום. בכל מקרה, אי אפשר לשלב את הנרי ואת אטו במערך של חלוץ אחד, זה בלתי אפשרי. בגלל זה גם אמרתי בתחילת העונה שיש לכם מזל גדול שאטו נפצע כי זה נתן לכם שקט בקבוצה לזמן מה.

2. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

פשוט בארסנל זה היה שונה מבחינתו.
    בארסנל הוא היה ה-כוכב, רוב הכדורים הגיעו אליו, עשה הכל (כמעט) לבד, וכשהמצב הוא ככה, אז גם הנתונים הסטטיסטיים וגם היכולת שלך היא שונה.

כשאתה בא לקבוצה שאתה אחד מכמה, זה שונה, והנרי צריך להתרגל לזה.
    התרגל ? כנראה שעדיין לא.

3. Sergio Ramos Member

מערך הנ"ל שרייקארד משחק, ה4-3-3 כמובן, כרגע, הוא לא עובד והיכולת חלשה של בארסה(וכמובן שזה לא המערך שפגע, הוא יש לו חלק קטן, אבל לא נראה לי). אבל ממש ממש לא נראה לי שרייקארד יעבור לשחק ב4-4-2 (יותר נכון, 4-2-4) בכדי לשחק עם הרביעייה הטובה שלו.

דבר ראשון, זה מצריך את דקו לרדת לספסל ואת צ'אבי וטורה לשחק כקשרים אחוריים על האמצע, שצ'אבי בהיכון גמור לעזור לטורה שלא יעצור מתפרצות לבדו. במשחק של שתי חלוצי חוד משחקים הרבה על הרמות- הרמות זה הסגנון של בארסה? אולי הדבר האחרון שחושבים עליו שם.
    רונלדיניו עוד יכול להסתדר שהאו על תקן קיצוני, מסי, לא יוכל להסתדר כי הוא ממש לא. הוא חלוץ צד.

זה יפגע גם בפן ההתקפי. בארסה מאז הוא מתמיד משחקת משחק יצירתי אשר עובר דרך מרכז קישור יצירתי ואלגנטי שעובר מהרכז אל החלוצים. בקיצור, משחקת משחק קרקע שמתחיל בקישור החזק ועובר הלאה. אבל, במערך4-2-4 אתה מוציא שחקן מהאמצע ותוקע שחקן בחוד ההתקפה, זה דבר שיגרום לכל הרבבעייה הקידמית להידחק אחורה ולספק לעצמה את הכדורים. זה דבר שיתק את משחק הלחץ של בארסה לדעתי וזו אפשרות די גרועה הייתי אומר. אולי נגד קבוצות תחתית בקאמפ נואו זה יעבוד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/11/07
  4. נעם Member

4-4-2 לא בהרכח חייב ליהיות איך שתיארת.
    אתה צודק במקרה שמשחקים על 2 קשרי צד אבל אם בארסה הייתה משחקת על יהלום (שזה אומר להפוך את דקו לשחקן המרכזי) ולשים דגש על הקישור אבל לוותר על קיצוניים אז זה דווקא יכל לדפוק יפה.

5. Pipe Member

ביהלום לדעתי ההרכב הטוב ביותר יהיה:

-------טורה יאיא---
    --מהנדס------דקו---
    ---------מסי------

---הנרי-------אטו--

טורה מסוגל להחזיק את מרכז הקישור לבדו עם קצת עזרה אלגנטית מדקו ואינייסטה, מסי ישחק בתפקיד החופשי מאחורי החלוצים בדומה לקאקא במילאן ויוכל לעשות בערך מה שהוא רוצה, והנרי ואטו יהפכו לחברים הכי טובים.
    רונאלדוניו יעזוב ויכניס 60 מיליון יורו לקופה, בוז'אן יקודם לעמדת המחליף הראשון, ג'יו יוכל להכנס למשבצת של מסי בעת הצורך וגודיונסן ימשיך להיות נער המים.

ולמרות הכל,
    מעבר לשיטת היהלום אמנם מתאים בדיוק לחומר השחקנים הנוכחי של ברצלונה מינוס רונאלדיניו, אך הוא כרוך בשינוי מחשבתי בסיסי בדרך של רייקארד, דבר שלטעמי לא סביר בעליל. לעבור מ4-3-3 ליהלום זו קפיצה לא קטנה בכלל שאני בספק שרייקארד יבצע. חכו למוריניו.

6. xavi6 Member

פגעת בול. יש לנו יותר מידי עומס בקישור. אתה לא יכול לספסל שחקן כמו איניסטה\צ'אבי\דקו. טורה חייב לשחק כי אחרת נהיה יותר מידי רכים.
    מסי יאבד את התכונות החזקות שלו מיבחינה התקפית אם יבזבז יותר אנרגיה בהגנה והיתעסק באיפה לעמוד איך ומתי.

נעם, לדעתי דקו לא מספיק מהיר ולא משחק טכני בישביל לשחק בשיטת היהלום. תסתכלו על קאקה\זידאן, היה להם יתרון עצום מיבחינה גופנית, הם מהירים והייתה להם ריצה מדהימה וצעדים של ענקיים. דקו יעלם ולא יתן תפוקה שרגילים ממנו, אין לו את הכוח הפיזי ולא את המהירות ובטח לא את היכולת להישתחרר משחקנים במערך שכזה שהכל בנוי עליו. שיטת היהלום תפורה על שחקנים כמו קאקה\זידאן, וכאלה יש כ"כ מעט בעולם, ולצערי דקו לא אחד מהם. דקו הוא השחקן הכי טכני בקישור, השחקן שידחוף ויוביל, אבל הוא רחוק מלהיות מתחת לשני חלוצים ובעצם לשחק כמו חלוץ שלישי נסוג. לסיכום-אני ממש לא רוצה ליבנות על דקו בשיטת היהלום בתור השחקן שכל המערך יהיה תלוי עליו, מהסיבה הפשוטה שבחיים לא ראיתי אותו משחק בשיטת היהלום.

שיטת היהלום פשוט לא בנויה לברסה. שון, מסי באמצע? אתה ראית מה הגודל שלו? הבחור רבע עוף, הוא לפעמים משחק עם הראש בריצפה ונכנס בקיר. לשים אותו באמצע יהיה הימור מפחיד וממש לא נראה לי שהוא יסתדר שם. בצד הוא חלומי, באמצע אני לא חושב שיש לו את הנתונים.

צ'אבי? לעצור מיתקפות? תראה משחק אחד בעונה הראשונה של ריקארד לפני שדווידס הגיע, אתה תבין מהר מאוד שצ'אבי ועצירת התקפות רחוקים שנות אור אחד מהשני. צ'אבי ופירלו אותו דבר, הם צריכים בולדוג עצבני (במקרה של פירלו אנצ'לוטי יצר את השילוב גטוסו-פירלו והביא לעולם נחת) לידם, כדי שהם יוכלו לעשות את העבודה ההתקפית. בשיטת היהילום איניסטה וצ'אבי צריכים לשחק בקישור, טורה מאחוריהם, כאשר איניסטה יותר יוזם ומשחק על טכניקה אישית, צ'אבי מנווט וטורה רב מכות. מי יהיה באמצע? דקו אפשרות, אבל שוב אני לא יודע אם הוא מסוגל, דייגו יכולה להיות אפשרות לעתיד אבל הוא מזכיר לי גם את דקו. צריך פשוט לנסות ולראות אם זה באמת יכול לעבוד עם דקו. בכל אופן, מה שלא שבור-לא צריך לתקן. זה לא המערך של ברסה שהורס הכל, זה איך שהיא משחקת.

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/07
  7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

והיכן צ'אבי נכנס למשוואה?

8. Pipe Member

ועדין זה קרה כבר לא פעם ולא פעמיים העונה. אין שחקן שאי אפשר לספסל, ואם לשפוט לפי מכת הפציעות של ברצלונה בשנתיים האחרונות ולפי קצת הצהובים שדקו צובר, כל אחד מהם ישב אולי פעמיים על הספסל לאורך עונה שלמה.

על הנייר המיקום שלו הוא באמצע. בכדורגל של היום קוראים לזה "שחקן חופשי". בפועל הוא יתרוצץ בכל מטר במגרש. תסתכל על קאקה. מגיח מימין, משמאל, מהמרכז. הוא עושה מה שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה, וזה היופי בתפקיד הזה, שמאפשר בדיוק לשחקנים דוגמאת מסי לבטא את חכמת המשחק והגאונות שלהם.

וכרגע אין מה לדבר על שיטת היהלום. כל עוד רונאלדיניו שם, זה 4-3-3.

אגב, אני כבר מחכה שאטו יחזור ויעיף את הנרי לספסל. הוא פשוט לא קשור לכלום, כ9 הוא לא יכול לשחק ובאגף הוא מזכיר את ימיו ביובה.
    לטעמי ברגע שאטו חוזר, שבועיים-שלוש הוא יתבשל ויחזיר לעצמו את החדות ולאחר מכן 95% מבעיות ההבקעה של ברצלונה יפטרו. ומי יודע, אולי כשהנרי יבין שיש מישהו שעושה את העבודה שלו יותר טוב ממנו גם הוא יתעורר.

אינייסטה/צ'אבי----דקו/צ'אבי.

9. אלי מתחן Member

מסי לא מסוגל לשחק מאחורי החלוץ, אין לו את ראיית המשחק ויכולת המסירה בשביל זה.
    כנראה שבארסה לא חשבה נכון כשהביאה את הנרי ואטו אלא אם בתור מחליפים אחד של השני.
    אם רונאלדיניו יעזוב הנרי יעבור שמאלה וישחק במקום שהוא אוהב, שזה בהתקפה מצד שמאל, מסי יישאר בימין ואטו באמצע.
    4-4-2 רגיל גם לא יעבוד כי אז מסי יאבד את היתרון שלו כשהוא יתרחק מהשער. קרוב לשער עם הזריזות שלו הוא קטלני, באמצע המגרש ועל האגף הוא יבזבז את הדריבלים שלו ויתעייף סתם. כמו גם העובדה שב4-4-2 צריך לתת לשחקן שמאלי לשחק בשמאל, מסי לא יכול לשחק בצד ימין כמו ב4-3-3 כי כשאין עוד קשר באמצע מישהו צריך לסגור את הקו.

10. JR-Riquelme Member

אהה? מסי זה אחד המוסרים הטובים ביותר בעולם, יכולת מסירה בטח שלא חסרה לו...גם ראיית משחק יש לו, הוא מחלק כדורים על ימין ועל שמאל. אבל גם אני חושב שהוא לא מסוגל לשחק מתחת לחלוץ כי אז לא נראה הרבה את יכולת הדריבל שלו ואת יכולת הפריצה שלו. איך נגיד: הוא יותר מדי מהיר בשביל זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. guyholl Member

לדעתי דווקא זה התפקיד המושלם בשבילו שבו הוא יוכל להביא לידי ביטוי את כל היכלות שקשה לו הרבה יותר להראות באגף.

12. Ohad_Glr Member

מסי מוסר טוב, בטח שלא "אחד המוסרים הטובים בעולם" .

לדעתי לא צריך לדבר על החלפת מערך, גם אם יגיע מאמן אחר. ה4-3-3 הוכח כשיטה טובה, כל הסגל נבנה בשביל השיטה הזאת וברור שהיא יכולה להצליח, אז בשביל מה להחליף מערך?

הדבר היחיד שצריך אולי זה "לעדכן" קצת את הטקטיקה. רייקארד בונה על משחק "הולנדי" לגמרי, אבל הטקטיקה קצת מיושנת ואפשר לשפר בה דברים. אם רייקארד יגרום לשחקנים שלו להעביר כדור קדימה יותר מהר למשל, זה יהיה שיפור.

רייקארד צריך לגרום לקבוצה שלו לשחק טוב, ובשביל הקבוצה שלו ה4-3-3 הכי מתאים.

13. xavi6 Member

מסי מוסר ענק, ואני מדגיש-ענק. הבעיה שהוא מוסר ענק של שטחים לא גדולים. אין לו מסירות גובה טובות, אבל מסירות קרקע-ללקק את האצבעות. התכונה הזאת קצת נעלמת מעינינו כי אנחנו רגילים לראות אותו פורץ מהצדדים ועובר שחקנים, לא מחפש מסירות גאוניות, אבל הרבה פעמים הוא נותן מסירות פשוט גדולות. הבישול האחרון שאני זוכר שהיה גאוני היה מול ויאריאל לבויאן. בכל מקרה-לדעתי הוא לא יכול לשחק באמצע, הוא חלש, הוא קטן, הוא לא פיזי מספיק, יהיו עליו שומרים הרבה יותר חזקים, הוא לא יסתדר באמצע. אחרי שהוא יעבור את השומר שלו יגיעו עוד 3 שחקני הגנה, לעומת זאת כשהוא בצד הוא עובר את המגן וכבר זה מצב מסוכן כאשר רק הבלם נמצא מולו ושתי שחקני ברסה בתוך הרחבה. הוא יהיה יותר מסוכן בצד מאשר באמצע.

14. Ohad_Glr Member

נכון שהוא מוסר טוב, אבל "אחד המוסרים הטובים בעולם" ?

רק בליגה הספרדית יש את דה לה פנייה וגוטי, שיותר טובים ממנו בזה. וזה בלי לבדוק בליגות אחרות... אתה צריך להבין שבשביל מוסרים שבדרגה הכי גבוהה, מסירות כמו שמסי נתן לבויאן מופיעות כמעט כל משחק.

אני אפילו לא בטוח שמסי המוסר הכי טוב בברסה, והא מדבר על הכי טוב בעולם?

15. Alon_Yaari Member

צודק בכל מילה... חוץ ממילה אחת... חחח זה בוז'אן לא בויאן... חחח סתם התחשק לי להיות קטנוני... ודרך אגב, אינייסטה, דקו וצ'אבי מוסרים שלושתם יותר טוב ממסי, וזה רק בברסה...