לא חשבת על זה שלאף קבוצה אין משאבים כספיים לעלות מדרגה? חיפה משקיעה כספים רבים מדי שנותנים לה יתרון לא הוגן על פני קבוצות אחרות.
התקציב של חיפה לא בהרבה יותר גדול משל הצהבת לדוגמא או אפילו משל בית"ר... וההפרש בסכומים לא מהווה תירוץ לכזה הפרש ברמה של חיפה לבין שאר הליגה.
מה לא הוגן ? זכותה להשקיע כמה שהיא רוצה. אם שחר רוצה שתהיה לו הקבוצה הטובה בישראל ומוכן להשקיע הרבה כסף, שיהיה לו לבריאות.
הוא היה פי 2 משל מכבי בתחילת העונה. עכשיו אחרי העליה לליגת האלופות והקניה של בונפלד, אמבמבה ונגר התקציב שלהם גדל.
אתה רוצה להגיד לי שהתקציב שלהם היה 20 מיליון שקל? פחות משל בית"ר?.. שילכו לעבוד על מישהו אחר בעיניים..
מה זה משנה? גם אם כל הליגה היו על 10 מיליון ומכבי על 100 מיליון, מכבי חיפה זו קבוצה של שחר, וכל עוד הוא היחיד שלא עושה חוזים כפולים, מעלים מס וכו' (שלדעתי רוב הקבוצות בליגה כבר הוזהרו לגבי זה) כשהכל חוקי הוא ישקיע כמה שבא לו. תמיד הוא יכול לשים יותר כסף ותמיד פחות. התקציב של חיפה כמו ת"א, היה שנה שעברה בסביבות ה 40-45 מיליון שקל, השנה מכבי חיפה ירדה ל- 36 מיליון אם אני זוכר נכון, ומכבי ת"א הצהירו על 22 (שוב, אם אני זוכר נכון) אבל כמו שאמרו, ליגת האלופות הוסיפה כסף לקופה, ועקב מענקים, שחקני חיזוק ומשכורות אני מניח שהתקציב גדל.
מכבי חיפה משקיעה (וזה זכותה) כספים רבים בשביל אירופה, כי עם הסיכוי היה נמוך יותר להגיע לליגת האלופות לא היו משקיעים כל-כך הרבה. חוץ מזה, עד שיש קבוצה טובה בארץ, שמשחקת כדורגל אטרקטיבי לצופים, אתה מתלונן?
הכסף שיעקב שחר משקיע במכבי חיפה נותן לה יתרון לא הוגן על יריבותיה, היא יכולה לזכות בכל מאבק על שחקן וגם עושה את זה בחלק מהמקרים שבהם היא אפילו לא זקוקה להם (ברדה, גזל)
אז מה? אז תאסור עליו להוציא כסף כי הוא שואף למצוינות ורוצה לחזור מתישהוא לליגת האלופות? הבעיה של הליגה היא לא יעקב שחר אלא חבורת העסקנים העלובים שמנהלים את קבוצות הליגה ובגללם קבוצותיהם הגיעו להן שהגיעו.
אבל זה לא קומוניזם, הקבוצה בבעלותו, זה כסף שלו. לדוגמא, פניג'ל שם המון כסף על אסולין ומכבי ת"א של לוני לא עמדה במאבק הזה, וויתרה. זה לא אותו דבר?
שום דבר לא פסול בזה מבחינה חוקית חס וחלילה, זה פשוט מגעיל מבחינה ספורטיבית. שנים אוהדי כדורסל מדברים על זה במכבי ת"א ועכשיו זה קורה גם בכדורגל, למזלנו בכדורגל היכולת האישית של שחקן פחות חשובה ואפשר לנצח כל קבוצה כולל את החזקה ביותר אבל עדיין, מכבי חיפה מרוקנת את הליגה כדי להחליש את היריבות.
גם עם היא עושה את זה, זו זכותה, היא לא גונבת את הכסף מאף-אחד, וכפי שאחד אמר פה, יעקב שחר זה לא הבעיה של הליגה הישראלית, אלה עסקנים גרועים כמו מאיר פניג'ל שלא יודעים איפה להשקיע את הכסף. יעקב שחר הוא אחד הנקודות אור היחידות הטובות בכדורגל הישראלי, עם לא הוא, מכבי חיפה היום בשום מקום. הוא עשה בחיפה קבוצה אירופאית בעלת מסורת, מה שלא היה פה לפני כן.