מקווה שזה יהיה משחק כמו שראינו במשחקים המרתקים של פורטוגל ביורו ולא משחק מסריח כמו שספרד שיחקה עד כה(להוציא את אירלנד).
LigaBBVA Once de Espana: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pique, Jordi Alba; Busquets, Alonso, Iniesta; Xavi, Silva y Negredo Once de Portugal: Rui Patricio: Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao; Veloso, Meireles, Moutinho, Nani, Cristiano Ronaldo y Almeida
נגרדו.. עברנו מ 4-6-0 ל 4-5-0. חבל לבזבז אנרגיה בדיונים על הרכבים ומערכים. כנראה שדל בוסקה התערב עם מישהו על כמה נזק אפשר לעשות ועדיין לזכות בתואר אירופאי.
גם אם נגרדו היה מביך בסביליה העונה הוא חלוץ, '9' אמיתי הרבה יותר טוב מפברגאס שאין לי תלונות לגביו הרי הוא כבש מול איטליה בהזדמנות הראשונה שלו. נגרדו כבר הבקיע מספיק שערים בליגה הספרדית והוא יידע לפנות שטחים לאחרים ולא יגרר לאחור. הלוואי ייתן את השער המכריע. הוא יותר מתאים לסגנון המשחק של ספרד מאשר יורנטה אבל האחרון הצטיין בבילבאו והוא ממש לא איזה פיטר קראוץ' שיכול לתת גול רק בנגיחה. אתמול בערב ובבוקר היום בכלל דיברו על פדרו(אולי צריך לשחק במקום סילבה כדי לשפר את משחק האגפים שיהווה בעייה), אבל דל-בוסקה זז סנטימטר מהקיבעון וזה כבר מעודד קצת. המערך היותר נורמלי מעלה את סף האופטימיות אבל עושה רושם שהנבחרת הראשונה שתבקיע גם תמשיך הלאה ויכול להיות שזו תיהיה פורטוגל.
החלוץ בכושר הכי גרוע מכל החלוצים של ספרד פותח, אבל לפחות דל-בוסקה מפתיע ופותח עם חלוץ, שזה כבר עדיף על מערך ה4-6-0 המחריד. כבר התייאשתי כמו כל ספרד, להבין למה דל-בוסקה לא מחזיק מיורנטה בכלל ולא נתן לו צ'אנס אחד בטורניר, סולדאדו מתהפך בכיסאו בבית, כמה שהוא היה נחוץ היום. נגרדו הוא חלוץ לא אמין לחלוטין, הוא יכול לתפוס משחק טוב ולתת צמד מרהיב, בטח שמאחוריו משחקים כל כך הרבה מוסרים מדופלמים, ויכול לתפוס משחק שאתה שואל את עצמך איך הוא לא בליגת העל? הייתי גם מעדיף את פדרו במקום סילבה שלפחות יהיה קצת אגפים, אבל זה כבר הגזמה לבקש מהמשופם, גם את ססק במקום סילבה הייתי רוצה מאוד. ויווה אספנייה! :aaa21:
אני ממש לא בטוח שזה עדיף. בלנצל מצב אחד במשחק גדול אני סומך על פאברגאס הרבה יותר מאשר על נגרדו. וזה לא שנגרדו הוא שחקן מאד נייד. היתרון שלו הוא הבעיטה המצוינת, אבל בינינו,זה לא יכנס במשחק חצי גמר אליפות אירופה. קשה נורא להבין את ההגיון של דל בוסקה. למה נגרדו על חשבון יורנטה? או אפילו טורס שלפחות הבקיע פעמיים באליפות, הוא נייד יותר ויש לו יותר ניסיון? אם זה היה תלוי בי ובהנחה שאין סיכוי לרדת מענין שני הקשרים האחוריים (אגב, 52 מתוך 100 ההופעות של אלונסו היו תחת דל בוסקה) הייתי מעלה את פאברגאס ופדרו על חשבון סילבה ונגרדו.
בימים האחרונים האופטימיות שלי לקראת המשחק הולכת ויורדת ככל ששריקת הפתיחה מתקרבת. לא רואה איך הקישור הפורטוגלי החלש יכול להתמודד עם המפלצת הספרדית. ההכללה של נגרדו האפס בהרכב ספרד נותנת לי טיפת תקווה להערב, כמו גם העובדה שסוף סוף יש חלוץ אמיתי במקום פושטיגה, אבל זה עדיין נראה ידוע מראש. אני מקווה שהתחזית שלי תתבדה פעם נוספת בחסות רונאלדו. ואמוס כריסטיאנו! ואמוס אפויאר א סלסאו! http://images.latinospost.com/data/images/full/2012/06/17/1891-portugals-cristiano-ronaldo-celebrates-after-scoring-his-second-goal-a.Xxx אני חייב לציין שההרכב טיפה התקפי מדי לטעמי ביחס למעמד והיריבה. אם כי אני לא מתכוון לבקר את בנטו על כך שהוא עולה עם ההרכב שהביא אותו עד כאן.
הספרדים צריכים להחזיק מעמד ולא לספוג, המשחק יעבור אליהם לשליטה מלאה איך שהזמן יעבור בטבעיות הלחץ המטורף הזה של פורטוגל עם 5-6 שחקנים בחצי של ספרד כשהם עם הכדור זה לא משהו שאפשר לעשות אותו ליותר ממחצית, גג 60 דקות - ראינו את זה יותר מידי פעמים במשחקים של ברצלונה.. הפורטוגלים ייכנעו לאט לאט ויתחיל את הלחץ יותר מאחור מה שיאפשר לספרד לקחת פיקוד. הספרדים יקבלו את ההזדמנות שלהם לנצח את המשחק הזה כל עוד יחזיקו מעמד, בנתיים אין להם הרבה מה לעשות מול לחץ כזה אינטנסיבי. הפורטוגלים מצידם עם הימור, שבנתיים לא כ"כ הצליח - הם בנו על 1-0 בסיום המחצית הזו - לדעתי אפשר לצפות למחצית שנייה שונה מאוד של הפורטוגלים.
דל-בוסקה חייב להעייף את סילבה לספסל, פשוט לא עושה כלום או שסתם הורס התקפות, כל כך אדיש ואפטי. שיכניס במקומו את פדרו או חסוס נאבאס ולפחות שיהיה משחק אגפים. הורג אותי שכל הזמן הוא מחפש את המסירה, גם שהוא נמצא לבד, אפילו איינסטה התחיל לבעוט לשער. מחצית שקולה סה''כ, פורטוגל לא הגיע להזדמנות אמיתית, למרות שההגנה של ספרד קצת בפאניקה היא עושה את העבודה.
תגובה מעניינת. אני צריך להודות שלא ממש ראיתי בטורניר הזה יותר מדי את ספרד. מבחינתי ספרד פשוט זקוקה נואשות לחלוץ. ללא ספק שבקישור ובהתקפה יש יכולת טכנית נהדרת, אבל אין שם ממש שחקן עם יכולת סיומת כמו מסי (...). בטלוויזיה ההולנדית חיזקו עכשיו את הטענה שאי אפשר לשחק תשעים דקות כמו שפורטוגל אולי רוצה. התסריט שלך כנראה יתממש במחצית השנייה. בכל זאת פורטוגל היתה לדעתי יותר מסוכנת, אבל אם נאני מעדיף לצלול אז הכל באמת תלוי ברונאלדו.
מעניין מה שקורה במשחק הזה. הלחץ של פורטוגל מפריע לספרד להחזיק בכדור כמו שהיא רגילה ומאלץ את הפעולות ההתקפיות של ספרד להיות קצת יותר מהירות וחדות, זה יכול לשחק לטובת ספרד אם רק אחד המהלכים האלה יסתיים כמו שצריך. בינתיים היו 2 עיקריים כאלה שהסתיימו בהחמצות של ארבלואה ואינייסטה. זה גם גורם לספרד לשחק הרבה יותר דרך האגפים מאשר במשחקים הקודמים. אלבה ואינייסטה בשמאל וארבלואה וסילבה בימין מאוד פעילים הפעם, אלונסו צ'אבי ובוסקטס פחות. ספרד נאלצת לשחק לא בדיוק לפי התוכנית של דל בוסקה והאמת זה עושה רק טוב למשחק הזה. למי מהנבחרות זה עושה יותר טוב? אי אפשר לקבוע כרגע
זה יעשה עוד יותר טוב כאשר סילבה הלא יעיל יצא, ויכנס נאבאס עם המהירות שיכול לשגע את קונטראו, או פדרו הפעלתן שיעשה לחץ ויכול לכבוש. אני רוצה גם להתייחס לצ'אבי עם טורניר בינוני מינוס שלו, יש ירידה די גדולה בכושר שלו.