חצי גמר ליגת האלופות: גמר בניחוח נוסטלגי: יובנטוס נגד ריאל מדריד

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Franco, May 2, 2017.

1. Greek Member

דני אלבס הצהיר שהוא רצה לנסות פרויקט ספורטיבי אחר, אבל כמובן גם התראיין על ההנהלה של בארסה ואמר שהם לא יודעים איך להתייחס לשחקנים. בכל מקרה, יובה הביאה אותו בחינם, זה פשוט לא הוגן.

2. DRORIKO Member

עם כל האהבה שלי לאל קפיטן גם לי זה מרגיש מוגזם הסופרלטיבים שנותנים לבופון על כל הדיפה שולית. אתמול במשחק יעקבי לא הפסיק לגמור עליו(ולאור הדיליי בתמונה אפשר לקרוא לזה שפיכה מוקדמת) למשל פלקאו בא לנגוח, ברצאלי חסם אותו וגרם לנגיחה דרדרלה שבכלל היתה בדרך החוצה, בופון נוגע בכדור ויעקבי מתחיל לשאוג "איזה הדיפה של בופון!! וואו!!". זה ברור לכולם שלנוייר הוא לא היה עושה את זה.
    דווקא בגלל הריספקט שלי לבופון אני לא אוהב האובר-מחמאות האלה,כי זה מרגיש לי פטרוני ומזלזל. זה כמו שאומרים על איזה זקן שרץ מרתון "וואו איך בגילו הוא עושה את זה! איזה גיבור!". לא לעניין.

Ever Banega and Don Joan Roman like this.
  3. Greek Member

כזה הוא נדב יעקבי, בעבר על כל הצלה נורמלית של קסיאס הוא היה צועק "סאן איקר עושה את זה שוב"... בחייאת רבאק.

שי likes this.
  4. FelaKaT Member

לגבי בופון יש משהו שחשוב לציין - אין לו הצלות וירטואוזיות כמו של קסיאס ושות' לאורך הקריירה כי המיקום שלו פשוט מושלם, לכן לא צריך להתפעל מההצלות שלו שלעיתים נדירות הן אדירות, אלא בעיקר מהמיקום שלו.

5. DRORIKO Member

אגב יש אחד אתמול שלא מדברים עליו, ודווקא בגלל שלא מדברים עליו הוא עשה עבודה מצויינת. אני מדבר על השופט. כן ירבו.

Last edited: May 4, 2017
    Don Joan Roman and Dayatso like this.
  6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

נדב יעקבי הוא שדר גרוע שנותן העדפה לדמות החביבה עליו באותה רגע, זכורים לי מלא משחקים שבהם מסי רק עבר את החצי באיזה דריבל והוא כבר הספיק להחליף מיתר קול. הוא מייצג באופן עצוב אך מדויק את קהל הספורט בארץ(אולי אפילו מכתיב איך הוא יראה אם רוצים ללכת לפן פילוסופי) - טרנדי,רדוד,טוקביקיסטי ויהיר.

לגבי בופון, ודאי שיש לו הצלות גדולות במהלך השנים, גם גולים של שחקנים גדולים(כולל רונאלדו ומסי) הם לא גולים וירטואוזים - אבל המעמד שלהם, או העקביות שבה הם מבצעים את הפעולות הללו היא המרשימה.
    בופון הוא הטוב בהיסטוריה לא כי היו לו את ההצלות הכי וירטואזיות, כי הוא עושה את מה שהוא עושה ברמה הכי גבוהה 20 שנה, הוא מודל לחיקוי כספורטאי, וחוץ מהיכולות שלו הוא גם מנהל את ההגנה שלו בצורה מדהימה.

7. Raulito Madridista

אני חושב שדני אלבס היה צריך אתגר חדש גם כן, זה לא רק שבארסה 'לא התייחסה אליו' כמו שצריך או משהו כזה. שחיקה טבעית כזו אחרי כמעט עשור בקבוצה. ראינו זריקת זין בהגנה, ראינו תקופות מאוד לא טובות ולעתים גם חולשה התקפית. ברור שסרג'י רוברטו זה לא המחליף הרלוונטי אבל לא משוכנע שבבארסה הוא היה מסוגל שוב 'לקום לתחייה' בצורה כזו.

לא הייתי מהמר ולו לרגע על מונאקו בהתמודדות הזו אבל הופתעתי שיובה גמרה עניין כבר במשחק החוץ עם תוצאה כזו ומגיע שאפו לאלגרי. לבופון מחמיאים כל הזמן - שלא ייגמר לעולם, ואני רוצה להתמקד בהיגואין. תמיד הוא סבל במשחקי הנוק-אאוט, היה לו מאזן נוראי וכל אוהד ששומע את שמו ישר נזכר בקורה בשער ריק נגד ליון בברנבאו למרות שעבר זמן רב מאז(2010), ואתמול צמד גדול שכתוב על שמו. בגלל משחקים כאלה הביאו אותו, באליפות איטליה יובה הייתה זוכה גם בלעדיו.
    לגבי היגואין\בנזמה-רונאלדו - גם רונאלדו עצמו רמז שהוא יותר אוהב לשחק עם בנזמה וברור שהצרפתי משחק בשבילו, אבל זה לא רק זה. יש עוד דברים מעבר לכך. היגואין היה רע בעונה האחרונה שלו בקבוצה. חוץ מזה הוא היה החלוץ המועדף בעונת הבכורה של מוריניו ואז סבל מפציעה בגבו והיה זקוק לזמן החלמה. אגב, לא שאני משווה חס וחלילה, אבל גם על הנרי הגדול היו ביקורות בליגת האלופות אלף-אלפי הבדלות.

ריאל נגד יובה זה גמר שהיה כבר ב-1998. ריאל תמיד כושלת נגד יובה במצ'אפ של שני משחקים אבל בגמר ההוא זה היה פדג'ה מיאטוביץ'. כמעט עשרים שנה עברו מאז. אני חושב שיובה חזקה ומנוסה הגנתית וההיעדרות של קרבחאל היא נוראית. לא אופטימי בכלל לקראת המשחק הזה.

8. DRORIKO Member

יעקבי זה עוד מילא, מזל ששפיגלר לא שידר אותנו,הוא המציא את הפופוליזם. מהראן ראדי מקבל כדור באיזור החצי והוא ישר צועק "האם הוא הולך לבעוט לשער??"

אגב עוד פאשלה שהיתה ליעקבי זה שלמינה נכנס והוא אמר "הקשר של בורקינה פאסו". עכשיו מילא זה שהוא התבלבל בנבחרות, אבל הבן אדם פאקינג שידר את אליפות אפריקה! הוא לא שם לב באיזה נבחרת למינה משחק?

9. Raulito Madridista

בופון בהחלט יציב בצורה מדהימה, כמובן שהוא לא באמת כמו במונדיאל 2006 לדוגמא, אבל מאוד יציב ובטוח ולא ירד לרגע מהטופ 5 או אפילו הטופ 3. מן הסתם תמיד מסתכלים 'הצידה'. חלוצים עדיין מפחדים להגיע מולו באחד על אחד. לפני שנתיים כל קרן מול ריאל מדריד הייתה חצי התקף לב בגלל איקר, מיותר לציין על איקר. גם אוליבר קאן היה פחות טוב בגיל הזה למרות שהתייצב בעונה האחרונה בקריירה. פטר צ'ך בנסיגה גדולה ביכולת ועוד ועוד ועוד. אין אוהד ריאל שלא יסכים עם זה שהנחמה היחיד אם נפסיד חלילה בגמר - המלך בופון יזכה בתואר היחיד שחסר לו.

אגב, סתם הערה לא קשורה, מבין שחקנים גדולים שזכו במפעל אני חושב ישר על רונאלדו 'השמן' אבל קשה לזכור ערבים גדולים שלו בליגת האלופות חוץ מהשלושער באולד-טראפורד ב-2003. עוד שחקן - ואן-ניסטלרוי - שם פחות גדול אולי אבל מפלצת, תראו כמה גולים היו לו למשל בין 2001 עד 2003 (10 שערים ב-2001/02 ו-14! ב-2002/03) והוא טחן את שלב הבתים גם ב-2004/05. גם קנבארו מהשמות שעולים לי בראש, ולותר מתיאוס.

10. DRORIKO Member

לא יורד מהטופ 5? הטוב בעולם ביחד עם נוייר ודה חאה

11. Dayatso #BlackAndWhite#

נדב יעקבי הוא תוצר של הפקת ספורט 5, ייתכן וכבנאדם הוא אינפנטיל מתלהב אוהד הצלחות אבל עד שיוכח אחרת האשמה של האופי שהוא משדר היא אשמת הפקת הערוץ.
    שמכתיב דעת קהל ולא יודע לייצר עיתונות/תקשורת אובייקטיבית.
    כשהיה להם זיכיון על הליגה הספרדית, זו היתה הליגה הטובה בעולם על כל המשמעויות שנגזרות מכך.
    כך קרה גם כשהיה להם זיכיון על הליגה האנגלית וכך גם על האיטלקית.
    כשמדובר בליגת האלופות, כשאין ברצלונה אז ריאל, כשאין ריאל אז מנצ'סטר, כשאין מנצ'סטר אז יובנטוס/מילאן/ארסנל/צ'לסי/פפ גוורדיולה יו ניימ איט...

לסיכום תקשורת הספורט בארץ מתחת לכל ביקורת.

12. DRORIKO Member

הלוואי דייהטסו. הבעיה שהיחס שלהם לליגה האיטלקית פשוט מזלזל. הם דוחפים משחקים של יובה/רומא ל"ערוץ הקיבוץ" משל היו קייבו. ולהוציא את אקרמן אין לאף אחד שם מושג לגבי הסריה. עובדי הערוץ משדרים שהליגה הזאת נכפתה עליהם, שהם משדרים אותה רק כי הם כבר שילמו עליה אז אין ברירה. למשל באחד מערוצי הקיבוץ(איך לא) סמפדוריה כבשה שער. צוות המוחות עבר בערך על כל ההרכב של הקבוצה עד שהוא הגיע לכובש השער. פטריק שיק אם תהית. הם לא היו מעיזים להתייחס ככה לספרדית/פרמייר ליג כשזאת היתה בידיהם.

Dayatso likes this.
  13. Greek Member

האמת שזה היה משחק די קל לשיפוט

14. DUGRI Member

אתמול יובה עם משחק טוב אבל לא מעולה. ניצלה את המצבים שלה והצליחה לשמור על שער נקי אבל למונאקו היו יותר מדי הזדמנויות טובות, גם אלגרי וקייליני הודו בזה.
    זה נכון שלא משנה כמה טוב קבוצה עושה הגנה, ברגע שהיא משחקת מול קבוצת התקפה אדירה, יהיו ליריבה כמה מצבים טובים להבקעה. אבל בכל זאת, יובה הזאת מסוגלת ליותר מבחינה הגנתית.
    לגבי בופון, הרבה פעמים הצלות גדולות שהוא עושכ נראות לא קשות במיוחד בגלל המיקום הפנומנלי שלו. זה לא הופך אותן להצלות פחות גדולות מהצלות של אינסטינקטים פנתריים (וזה לא שחסר לו כאלה, כן? גם לא העונה) .
    לדוגמה ההצלה מול אינייסטה ביובה סטדיום, אולי לא נראית אקרובטית במיוחד, אבל תראו לי עוד שוער בעולם שיודע (בעמידה!) לחסום את זווית ההבקעה לשער באחד על אחד, תראו לי עוד שוער בעולם שהיו לו את הביצים והניסיון לדעת לא ליפול במצב הזה אלא להישאר לעמוד.
    ההצלות של בופון אתמול מול אמבפה שדחק מקרוב או מהנגיחה בדקה האחרונה הן הצלות גדולות ולא פשוטות בכלל, למרות שבופון אולי גורם להן להראות ככה.
    שלא יגמר לעולם.

15. Civil Anti Madridista

בופון גם הרבה פחות פציע בשנתיים האחרונות לא? אולי אני טועה אבל בזיכרון שלי אין עונה שפציעה לא משביתה אותו לתקופה.