חצי גמר האלופות:ניצחונות מינימליים ליונייטד וצ'לסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏24/4/07.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אריאל אתה מדבר כמו ילד בן 12 נשבע לך.... קאקה לא מסוגל להבקיע צמד מול ההגנה של מנצ'סטר...? בחייאת די עם הספקולציות המטופשות האלה.

כל שחקן ברמה הזאת יכול להבקיע (גם צמד) נגד כל הגנה חזקה ככל שתהיה ביום נתון. גי עם הדיבורים החלשים האלה.. זה ויכוח סרק טיפשי.

2. George Best Member

הוא יכול להבקיע שני שערים ואפילו 3 ו4 - מכדורים חופשיים, בעיטות חופשיות, מדריבל מהאגף לאמצע ובעיטה לפינה הרחוקה, מפנדל, אבל מצטער, לא מלב ההגנה המצוינת שלנו, ובטח ובטח שלא בכזו קלות מרגיזה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/4/07
  3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא בקלות כזאת אני מסכים איתך, אבל, ברור לך שהוא יכול לעבור גם את פרדיננד וגם את וידיץ' באחד על אחד.

4. George Best Member

בוודאי לירן, ואני מניח שהסקת את זה גם מהדעה שלי שהבעתי אותה כאן הרבה פעמים היום, שקאקה מספר 1 בעולם, אבל זה לא שהוא קיבל כדור ארוך ועבר שחקן אחד, הוא התעלל בהגנה שלנו בצורה כל כך משפילה וכואבת ובכזו קלות מרגיזה, וברור שהוא יכול לעבור את ריו ווידיץ', אותם עברו שחקנים פחות טובים ממנו בהרבה, אבל את כל המהלך הכולל של השערים קשה לי לדמיין אותו עושה להם קופי מול הסרבי והאנגלי.
    בכל מקרה, בוא נחזור לדיון.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הוא יכול גם יכול, קשה לדמיין אבל אם תתאמץ תצליח... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

בכל אופן, די מיצינו את העניין. אני במקומך הייתי כבר מתחיל לחשוב על גודיסון פארק. פרק א' של מילאן תם ונשלם.

6. Andrea21 Member

מילאן שיחקה טוב עד הדקה ה60,עד הפציעה של גאטוסו למעשה,סה"כ תוצאה סבירה לגומלין,אבל תמיד מאכזב לחטוף שער דקה 90.

הגול השני של קאקא זה פשוט גאונות,אין מילה אחרת.

סקולס שחקן מדהים.

7. George Best Member

תאמין לי שהראש שלי בגודיסון פארק כבר מיום ראשון, שער ניצחון של רוני בגודיסון פארק יהיה מתוק כפליים(בחזקת 4) מאשר השער של היום,
    אני תמיד אמרתי - קודם כל ליגה.
    אתה תחשוב על קווין נולאן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

8. Wave Member

היה משחק פנטסטי, קשה להגיד מה היה קורה אם פרדיננד ו-וידיץ' היו משחקים היום, אבל קאקא לא היה עושה קרקס מההגנה שלנו כמו שעשה היום, זה בטוח, אבל זה ממש לא זלזול יכולות בברזילאי, פנומן בפני עצמו.
    הגומלין יהיה קשה, אבל אפשר וצריך לעשות את זה, מקווה שלא יהיה בעיות עם אוהדי יונייטד שיטוסו למילאנו.

9. Barcik Member

משחק גדול, וחבל שהויכוחים פה מתעסקים בהרבה קטנוניות. אחד המשחקים האיכותיים בליגת האלופות בשנים האחרונות, וכרגע (לפחות עד עד שהרושם הראשוני יחלוף) הוא עובר אצלי את ה- 2-2 המעולה בין ברצלונה לצ'לסי. כפי ששגיא כהן אמר, "קרב במשקל כבד". ככה נראה משחק איכותי באמת. סינדרלות זה כיף, אבל תצוגה כזו ניתן להשיג רק כאשר שתי קבוצות על עומדות זו מול זו. המון נגיעות קטנות ויפיפיות, סיפור דרמטי נהדר, ושני גיבורים גדולים.
    קאקה כבש שני שערים ענקים. התפעלתי רבות מהביצוע הראשון, שהיה שלמות של כדורגל התקפי ויעיל. שער של גאון כדורגל. השני הצליח להרשים אף יותר. כל זה הופך למרשים עוד יותר בהתחשב בכך שקאקה היווה לבדו לחלוטין את כל משחק ההתקפה של מילאן. ג'ילארדינו לא עשה דבר, והקשרים האחרים לא הראו את פניהם באיזור רחבת השער של ואן דר סר. מחצית פנומנלית של קאקה, שאמנם נחלש מאוד בשנייה אבל השפיע יותר מכל אדם אחר על ההתמודדות הזו, בינתיים.
    מן העבר השני, מנצ'סטר יונייטד מוכיחה בגרות. באזור הדקה ה- 50, היה רצף של התקפות בהן היונייטד ניסו רק לגלגל את הכדור קדימה ולהגיע בכוח לשער. מן הסתם, זה לא עבד וכל ההתקפות האלה הפכו לאיבודי כדור במרכז המגרש ומתפרצת שקבוצת התקפה טובה ממילאן הייתה יודעת לנצל. התסכול החל לחדור ליונייטד, ומדובר באחד המכשולים הגדולים ביותר איתו קבוצה גדולה באמת צריכה לדעת להתמודד. עם כל הכבוד לסקולס וגיגס, מנצ'סטר יונייטד הם הקבוצה של רוני ורונאלדו. אין עוררין על הכשרון של שני אלה, אבל ההוכחה הייתה על שניהם הערב. רונאלדו נתן משחק לא רע. הוא הלך יותר מדי לבד, אך יש להודות שהוא גם נחסם נהדר. התנועה שלו על המגרש נהדרת, והוא מזכיר לי מאוד את השחקן שהשפיע הכי הרבה על ראיית הכדורגל שלו - יודאס היחו דה פוטה. קיצוני טכני ומהיר בעל שליטה מלאה בשתי רגליים הוא פוטנציאל אוטומטי לשחקן בלתי עציר, ועם חלוף העונות אינטילגנציית המשחק של הפורטוגזי רק תשתפר. אבל את האימפקט הגדול על המשחק עשה רוני. שער השוויון של היונייטד היה מהלך כדורגל ענק, ורוני ידע לעמוד יפיפה במקום בו סקולס יוכל למצוא אותו. הוא לא דרש את הכדור כמו רונאלדו, אבל מרחף מקדימה במקום בו המסירה אליו הופכת להיות הכרחית. הוא סיים מצויין מהלך יפיפה. הגול השני שלו היה נהדר אף הוא. אין ספק שעיקר האשמה נופלת על דידה אשר עמד במיקום רע (ממש באמצע השער) אבל היכולת לבעוט כדור כזה מהר, חזק ומדוייק בזמן הזה מרשימה מאוד.
    אני חושב שהנטייה לראות בתוצאה של הפרש שער יתרון לקבוצת החוץ לקראת הגומלין. התוצאות בשנים האחרונות מוכיחות שהחשיבות לכך כלל לא גדולה כבעבר. הבדלי האיכות מספיק קטנים. מנצ'סטר מסוגלת לנצח ב"סאן סירו", בדיוק כפי שמילאן יכלה לעשות זאת היום. עיקר המשמעות של התוצאה במשחק הראשון היא עיצוב תחילת המשחק הבא; במקרה שלנו, העובדה שמילאן חייבת לכבוש.

משחק גדול. מנצ'סטר תמשיך לגמר לפי דעתי עם תיקו באיטליה. צ'לסי אמורה להשיג תוצאה מספקת (או לפחות נוחה) כבר מחר.

10. Evra Member

איזה משחק אלוהים. פשוט ישבתי ואחרי כל דקה שעברה הוצאתי אוויר כמו מטורף, הלחץ, המתח, פשוט ענק.

אני אתמול הורדתי את הכובע בפניי קאקא והייתי על סף גבול של להשתחוות בפניו, מצד אחד אמרתי לעצמי לעזאזל זה היום שלו הוא עומד לדרוס אותנו זה לא ייתכן, ומצד שני אמרתי, זה קאקא, הבן אדם גאון, הגול השני שלו היה גאוני ברמות.

אחרי שני הגולים שלו הלב שלי קפץ כמו לא יודע מה כשהוא נגע בכדור, פשוט מפחיד. עם זאת, הצלחנו לנצח, היה קשה, מאוד קשה, ההגנה שלנו אתמול הייתה על הפנים, היה מורגש מאוד היעדרותו של פרדיננד נוויל ו-וידיץ', חוסר ביטחון מוחלט היה מורגש בהגנה, ראו את זה על פניהם.

רוני אתמול עם משחק יוצא מן הכלל, הגול השלישי בדקה האחרונה שלו הזכיר לי עוד גול שלו במדי נבחרת אנגליה ביורו, באותו משחק שאחריו דיברו עליו כעל פלה השני, הוא הבקיע גול זהה, אני בטוח כי עלה לי פלאשבק חזק מאוד בקשר לזה, גול לא פשוט להבקעה, בסיבוב, חזק ומדוייק לפינה, לתת בעיטה שדידה יתקשה להגיע אליה זה מאוד לא פשוט. אלוהים פשוט רצה שננצח אתמול, אני אמרתי לעצמי כל הזמן שיהיה כאן עוד גול, והעובדה שהגענו לדקה ה 90 ועדיין היה 2:2 לא מנע ממני להמשיך ולהגיד שזה עוד לא נגמר.
    אבל, זה באמת עוד לא נגמר, המשחק בסאן סירו יהיה הקשה ביותר, אבל אם המזל של האלופים שיש לנו השנה יימשך, אנחנו נעלה לגמר, העיקר לא להפסיד, אסור לשכוח שעם כל החיסורים שיש ליונייטד, גם למילאן חסר גאטוסו, שבואו נודה, איך שהוא יצא אתמול מילאן פשוט הייתה רעועה במרכז המגרש, הרגישו טוב מאוד בהבדל, נראה איך זה ישפיע בסאן סירו, לדעתי יהיה משחק מותח ומהנה, בתקווה שנעלה לגמר בדרך לגביע.

11. Claret&Blue Member

אם נתגבר על השמחה שבשער האחרון, הרי שריאלית זו תוצאה לא רעה למילאן, ולא גדולה ליונייטד. קשה לי לראות את מנצ'סטר בבונקר, זה לא באופי שלהם, ושער קטן של מילאן מבטיח להם עלייה, אלא אם כן תהיה למנצ'סטר תשובה. בכל מקרה, יש הרגשה שהעונה היא העונה של מנצ'סטר, זה הגיע מלמעלה. שער של רוני שבכלל לא הסתכל לאן הוא בועט, פשוט ידע כמו חלוץ גדול איפה ממוקם דידה ובדיוק רב שם את הכדור ברשת. ההגנה הרעועה כבר קיבלה מספיק ביקורת, אני מפחד מהמחשבה על הגומלין.

12. uri מנהלים

לפני כחצי שנה, אימון מילאן.

עוד כדור רוחב מוגבה לאיזור רחבת החמש, דידה שוב מוצא את עצמו מבולבל: 'לצאת, לא לצאת, לצאת, לא לצאת...' המהלך מסתיים ברשת. בצד המגרש ניתן להבחין בקרלו אנצ'לוטי מאבד אשתונות. הוא מאבד סבלנות ורץ לגליאני: "די נשבר לי", צועק המאמן. "חייבים להיפטר מהגולם הזה". גליאני מגחך: "באמת הגיע הזמן. אני והנשיא חיכינו לדעת כמה זמן יקח לך להגיע למסקנה. העניין בטיפול, סטורארי כבר עם רגל וחצי אצלינו". "נהדר", עונה אנצ'לוטי, "אני כבר מת לרוץ ולומר לדידה שהוא עף". גאליאני עוצר את שימחתו "לא, לא. את התענוג הזה ברלוסקוני שומר לעצמו. אתה יכול לומר לו שיש לו בגישה הערב ב-9 אצל הנשיא".
    כמה שעות אחרי. כמה שעות לפני הפגישה המיועדת. דידה שוב מוצא את עצמו מבולבל: '9 או7, 9 או 7', חושב דידה בנסיון להיזכרת למתי נקבעה לו הפגישה. "אם אגיע ב-9 והפגישה תהיה ב-7 אני אאחר, אם אגיע ב-7 והפגישה תהיה ב-9, אז מקסימום אקדים."
    בשעה 7 דידה פורץ למשרדו של הנשיא ושוכח לדפוק. לנגד עייניו הוא רואה את ברלוסקוני באקט מיני עם זונה, ועוד ממין זכר. כמו כל מהלך גם את הנעשה כאן לוקח לשוער הברזילאי לעכל. עד שהמידע עובר במסלול שעל שערו ברלוסקוני מספיק להבחין בדמותו של דידה. דידה ממהר לברוח מהמקום. בדרך למטה הוא נתקל באחד משחקני הקבוצה ומספר לו את מה שראו עייניו. לפני שהוא מספיק לצאת מהמבנה ברלוסקוני עוצר בעדו. "גש למשרדי בבקשה," מבקש הנשיא. דידה נשמע לדבריו. "אני יודע שאתה מבולבל" אומר המליארדר לכיוון השוער. "אני אעזור לך, אני אעזור לך לשכוח. בכדי שתשכח אני מבטיח לך חוזה עד 2010 ומקום בהרכב ויהיה יכולתך אשר תהיה." לקח לדידה כמה דקות, אבל בסופו של דבר הוא הבין והסכים. "אני רק מקווה שלא סיפרת לאף אחד," מוסיף ברלוסקוני ונתקל בפרצוף עקום של השוער. "מי זה היה?" "ג'ילארדינו" מסנן דידה. "ואפאנקולו!" משחרר הנשיא, "נצטרך להבטיח גם לו מקום בהרכב".

המאורע למעלה הוא ההסבר ההגיוני ביותר שאני יכול לחשוב עליו כרגע לעובדה שדידה ממשיך "להגן" על שוערה של מילאן משחק אחרי משחק, שער אחרי שער, טעות אחרי טעות. כמו כן, זו גם הסיבה ההגיונית היחידה לעובדה שג'ילארדינו מוצא את עצמו בהרכב לפניו של סופר פיפו. אני בשום אופן לא יכול לחשוב שאת הבחירה הזו עושה מאמן כמו אנצ'לוטי, מאמן שכבר בפעם החמישית בחצי גמר ליגת האלופות, מאמן שאסף את מילאן מהקרשים של הקלצ'ופולי העונה והביא אותה עד הלום. מאמן שבקרב ראש בראש מול שועל עוד יותר ותיק ועוד יותר ערמומי כמו פרגסון יוצא עם ידו על העליונה. אני בטוח שההחלטה מגיע מלמעלה מסיבות כאלה או אחרות.

מה שמביא אותנו לאבי מלר. אבי הוא יקיר הפורום, לא פעם מזכיר אותנו בשידורי ערוץ הספורט, אבל אתמול הוא עלה לכולנו על העצבים. הסובייקטיביות פשוט עיברה אותו. במחצית הראשונה, כפי שאמרתי, אנצ'לוטי גבר על פרגסון בקרב בינייהם. מנצ'סטר אומנם עשתה המון רוח, אבל לא הגיע לשום מצב של גול. גם השער, אם בסופו של דבר נרשם לזכותו של רונאלדו היה כולו דידה.

התוצאה הזו אומנם מגיע למנצ'סטר כי גם בעזרת הרוח אפשר להזיז דברים, אבל אני בטוח שללא דידה ועם פיפו בהרכב, גם החיסרונות של מאלדיני וגאטוזו העילאיים, לא היו מפריעים למילאן להזמין מלון באתונה כבר היום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/4/07
  13. Wave Member

איך אתה כל כך בטוח בזה?
    החסרונות של מילאן היו מינורים לעומת החסרונות של מנצ'סטר, אז בבקשה ממך

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אריאל בחייך... שחקנים קטנים מקאקה כבשו צמד נגד יונייטד בהרכב מלא, קאקה הוא אחד השחקנים הטובים בעולם אם לא הטוב שבהם, כמו שבוריס כתב - הוא אתמול בעצם היה השחקן היחיד בחלק הקדמי של מילאן שבא לשחק ורק בזכותו למילאן יש הרבה להרוויח במפגש הקרוב. נסיון לגמד אותו יהיה פשוט מגוחך.

אורי, אהבתי את הסיפור, ייתכן אפילו שיש בו מעט אמיתה, דידה בניגוד לאיך שהציגו אותו אתמול כבר כמעט שנתיים לא משחק טוב, אם כשדידה הגיע תהיתי אם הוא אמור לקבל מקום על חשבון אביאטי והוא הוכיח שהוא יותר מראוי לכך בשתי עונות פנומליות, היכולת שלו ירדה באופן פלאי, מעבר לכך ניכר שחלק מהטעויות נובעות מאדישות מוחלטת, המיקום רע להחריד, ההדיפת לא נכונות והיציאות לכדורים - כמו שציינת - גרועות להחריד בפרט כשלוקחים בחשבון את הגובה של הבחור.
    אני לא יודע אם בגילו של דידה יש לו עדיין מקום לשיפור, אני חושב שהיו לו כמה צמתים במילאן שבהן הוא יכל להוכיח שהוא בסך הכל יוצא מתקופה רעה אך בסופו של דבר נראה שהוא מסרב לעשות זאת, הבעיה הגדולה במילאן של אנצ'לוטי היא שהם פוחדים משינוי שצריך לבוא, מילאן היא כמעט בדיוק אותה קבוצה מלפני 4 עונות שלקחה את הצ'מפיונס, גם אז היא לא הייתה צעירה במיוחד אבל אתה לא יכול לצפות מספורטאי להמשיך בשיא 4 עונות ויותר, ומה שנותר הוא רק היעילות וההיכרות בין השחקנים על המגרש, אז אוקיי - זה מספיק בשנים האחרונות בשביל להתקרב לצלחת אבל זה ממש לא מספיק טוב בשביל לאכול ממנה. וכל עוד אנצ'לוטי יפחד מהמהפך הנדרש בסגל של מילאן יגדל הסיכוי שהמהפך הזה יתרחש בלעדיו.
    וג'ילארדינו? אין ספק שהוא חלוץ ענק, אבל כל עוד זה מחוץ להתמודדות באיטליה, הוא מקבל פיק ברכיים מטורף.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי מושג איך הדיון הזה הגיע לכזו רמה של קטנוניות. דווקא אחרי משחק כזה, שהיה תצוגת כדורגל נפלאה, חשבתי שאנשים ידברו כאן רק על השחקנים ששיחקו ולא על אלה שלא שיחקו. עם כל הכבוד לפצועים של מנצ'סטר יונייטד ומילאן, כל זמן שהם לא משחקים, הם לא צריכים לקבל כזאת התייחסות.
    עליונות של מועדון כדורגל מפואר, מתבטאת גם ביכולות שלו להעמיד תחלופות הולמות, במידה ושחקן זה או אחר נפצע. לכן, התבכיינות כזו או אחרת, מיותרת לחלוטין.

המשחק התחיל בצורה מצויינת עבור מנצ'סטר יונייטד. דידה שמט כדור קרן כבר בהתחלה והעניק במו ידיו יתרון יקר למנצ'סטר יונייטד. ברגע הזה, אני חשבתי שהשדים האדומים הולכים לנצח את המשחק הזה בהפרש רב שערים. חשבתי שדידה, בנוסף להיותו פצוע, יתחיל להיות גם חסר בטחון ושההגנה של מילאן רק תרמה לנסות ולגונן עליו ובכך תיסוג לאחור. אבל כמו שהקלישאה אומרת, מילאן זו מילאן, במיוחד במשחק אירופאי שכזה. המילאנזים התחילו להניע את הכדור בצורה יעילה מאחור ועל ידי כך להוריד מעצמם את הלחץ. בחלק ההתקפי האיטלקים לא עשו הרבה, אבל כשהם עשו, הם עשו את זה טוב. קאקה הצליח להוציא מים מהסלע ובשני שערים מבריקים החזיר את מילאן למשחק והביא אותה קרוב מאוד לגמר.

המחצית השנייה נפתחה טוב מבחינת מילאן. פאולו מאלדיני אמנם יצא, אבל רק על המכה הזאת, מילאן עוד הייתה יכולה להתגבר. הנעת הכדור מאחור נמשכה והם הצליחו למנוע את הכדור מהיונייטד, לפחות בדקות הראשונות. אז הגיעה הפציעה של ג'נארו גאטוסו ומאז מילאן נכנסה לבעיה רצינית. מנצ'סטר יונייטד התחילה להשתלט על המשחק, בניצוחם של ראיין גיגס ופול סקולס. בסופו של דבר, מילאן לא הצליחה להתמודד עם הנעת הכדור הטובה של מנצ'סטר יונייטד וספגה את שני השערים.

אני לא מסכים עם זה שכריסטיאנו רונאלדו הלך יותר מדי לבד. לא היה לו למי למסור ושחקנים לידו לא עשו את הפתיחה והיוו אפשרות מסירה בשבילו. כשפטריס אברה עשה את ההצטרפות, הפורטוגלי כן שחרר את הכדור. ויין רוני נתן הופעה טובה. הוא לא הפסיק לעשות תנועה, שהשתלמה לו בשני שערים.
    במילאן בלטו קאקה, אנדראה פירלו ואלסנדו נסטה. במחצית השנייה, במיוחד השניים האחרונים, שעשו ככל שביכולתם לסגור את המשחק של מנצ'סטר יונייטד מהאמצע.

המשחק עצמו התעלה לרמה גבוהה מאוד. למרות שאני לא צופה נייטרלי והיו לי לא מעט דקות שבהן הייתי עצבני, במיוחד אחרי השער השני של קאקה, נהנתי מאוד מהצגת כדורגל של שתי הקבוצות. אני חושב שהשער השני של ויין רוני יסתבר כשער מכריע ושזה מה שיעזור למנצ'סטר יונייטד לעלות לשלב הבא. אבל, זו סתם תחושה שלי. במשחקים שכאלה, עם אימפריות כדורגל מפוארות שכאלה, הכל יכול לקרות.

אני רק מקווה שנזכה לראות היום מחצית הכדורגל שהיה אתמול.