אותי מעניין דבר אחד - אילו קבוצה איטלקית הייתה נותנת כזה בונקר בשלב הזה, התגובות היו נראות כך? אני מניח שלא. אני חלילה לא בא לפתוח כאן במלחמה נגד אף אחד. אבל בגלל שזו 'מנצ'סטר יונייטד' אף אחד לא פוצה פה. הבונקר היה אתמול דבר מגעיל לעיני. מילא, זו הייתה קבוצה יותר נחותה מהיונייטד, דיינו. אבל מקבוצה משומנת כמוהו אני מניח שגם אתם אוהדי מנצ'סטר, יונייטד, לא ציפיתם לבונקר כזה. יש בונקר, ויש בונקר- מצידה של יונייטד אני ראיתי סוג של בונקר משמים - ללא יציאות מסודרות להתקפה, מתפרצות לא יעילות והרבה איבודי כדורים. אבל יאמר לזכות שיש לה את ההגנה הטובה באירופה. ובעיקר בעיקר כשעומדת מולה ברצלונה חסרת האונים, עם מסי ודקו חבולים, אטו מדשדש וצ'אבי ואינייסטה שאיבדו את עצמם... אז המשימה הפכה להרבה יותר קלה. ברצלונה מבחינתהשיחקה קורבן לבונקר. לא הייתה לה שום דרך אפשרית לפרוץ אותו, שום תכליתיות במשחק שלה, עוד פס ועוד פס ועוד פס, מה כל זה שווה שבקושי הגיעו למצבי כיבוש? אבל זוהי ברצלונה של העונה ואין מה להתלונן.
אני אגיד לך את הדברים מנקודת המבט שלי. מקבוצה איטלקית היית מצפה לשחק ככה במשחק חוץ, ממנצ'סטר יונייטד של העונה ציפיתי להיות שותפה למשחק קצבי ולא לעשות שני קווי מז'ינו של ארבעה שחקנים בצורה כל כך ברורה. משפט המפתח של המשחק היה כשרמי וייץ אמר: "רוני אשכרה משחק מגן ימני". וזה עצוב כמה שזה נכון. למרות העמידה הטקטית וההתבצרות (בונקר, רק במילים יפות), יונייטד הייתה קרובה יותר לנצח את המשחק וזה דבר שלא טוב לנו, האוהדים הנייטרלים, כי זה רק נותן לגיטימציה להמשיך ולהרדים אותנו במשחקי ההכרעה. מעניין לראות איך בארסה תגיע לגומלין, כי קשה לי להאמין שרייקארד בכלל יודע איך לשחק טקטי.
THE STRETFORD END כשקבוצות אחרות משחקות ככה זה בונקר, אצלכם זה מבוקר. בסדר. אחרי זה אתם שולחים משתמשים אחרים לשחק גולף ולהופיע בקרקסים. אבל בסדר, זה מובן, כל קבוצה שבאה למגרש שלנו נותנת את בונקר חייה, התרגלנו.
יונייטד עוד עלולה לשלם על המשחק הזה (משחק "מבוקר" על פי האנגלופילים, "בונקר" על פי כל השאר). תוצאת 0-0 בחוץ זו תוצאה לא טובה, כי כל שער של ברסה עכשיו יכריח את יונייטד לכבוש אחד יותר (או במושג פשוט יותר - לנצח). וכולנו יודעים שברסה ביום טוב שווה שער אחד לפחות בכל מגרש באירופה. הבעיה שלה היא שוידיץ' כנראה יחזור למשחק הבא, אז להבקיע שער תהיה משימה מאד קשה.
שבוע הבא סביר להניח שמסי יהיה כשיר ליותר מ60 דקות וגם הנרי יהיה יותר כשיר,מה שאומר שבארסה תעלה(לפחות כך אני מניח) יותר חזקה ממה שעלתה אתמול,הנרי ומסי הם שני שחקנים מהסוג שאם הם ביום שום דבר לא יעצור אותם מסוג השחקנים שבפעולה יכום להכריע את כל ההתמודדות. אני מקווה שבארסה תבקיע בגומלין שער מהיר,ככה לא תהיה ברירה,יהיה משחק אדיר.
SkiMan כשיונייטד תקפה אתמול והיו פה ושם מקרים לפחות 5 שחקנים הצטרפו למעלה, המערך שיונייטד עלתה איתו אתמול לא היה הגנתי, השחקנים ששיחקו בקישור ובהתקפה של יונייטד,כולם עם גישה התקפית, בשטח דברים הלכו אחרת כי כדורגל הוא משחק דינמי אבל בחיים זו לא היתה התוכנית הראשונית של פרגוסון,כמו של האיטלקיות,המערך וסוג השחקנים מוכיחים זאת וגם המשחק האקסטרה הגנתי,מבוקר שלנו אתמול לא דמה בגרוש לאיך שמילאן או אינטר שיחקו בחוץ נגד ארסנל וליברפול,כמו גם המערך והשחקנים! אז כן משחק הגנתי מדי של יונייטד ועדיין לא מתקרב לזה של האיטלקיות. אבל יש מי שמסוגל לראות את ההבדלים הללו ויש מי שקופץ בראש כמו...אתה בוודאי יודע מי.
5 שחקנים הצטרפו להתקפה? חוץ מאולי פעם פעמיים במהלך המשחק יוניטד פשוט העיפה כדורים לעבר רונאלדו מתוך ציפיה שהוא יצליח לגבור לבד על כל הגנת בארסה. משחק בעט ורוץ קלאסי.
תראה את המשחק פעם נוספת,אני עשיתי זאת אתמול בלילה ותמצא כי בפעמים שכן ניסנו להניע כדור, כן יצאנו להתקפות מסודרות יותר היתה הצטרפות של 5 שחקנים למעלה. המערך שעלינו איתו אתמול,סוג השחקנים,רוני,רונאלדו,טבז,סקולס,פארק ואפילו קאריק, כולם עם אורינטציה התקפית, המערך היה אפילו מבטיח יותר מזה ששיחקנו בחוץ בליון וברומא, אבל שיחקנו מול קבוצה טובה הרבה יותר,באצטדיון קשה יותר, דברים השתנו די מהר לאור החטאת הפנדל והמשחק הלך לכיוון שממש לא מאפיין את יונייטד, גם לא במשחקי חוץ באירופה,אבל זה הכדורגל, האיטלקיות ברובן מגיעות עם הגישה הזו וגרועה יותר בכל עונה לכל משחק חוץ.
לא שאני מחפש אשמים או משהו... אבל מה חוקה אומרת לגבי נבדלים בזמן זריקת חוץ ? כי רואים בברור שקאלו היה בנבדל בזמן זריקת החוץ שהוביל לשער העצמי של ריסה. http://img160.imageshack.us/img160/889/offsideof0.Xxx
על תצוגה כמו של מנצ'סטר אתמול חייבים לקפוץ בראש, בגלל אנשים שישארו רגועים אחרי משחק כמו אתמול הכדורגל היפה ימחק בעוד כמה שנים. בושה לכדורגל שקבוצה עם כמות כישרון כמו של מנצ'סטר עושה בונקר ולא מנסה להניע כדור. ואין קשר לשחקנים ששיחקו אתמול, המטרה שהם באו לשחק אומרת הכל. מזל שיש קבוצה כמו ברצלונה שאף פעם לא תעשה בונקר. אולי האוהדים שלה לא יהנו מתארים בגלל זה, אבל לאוהדי הכדורגל הנייטרלי זה דבר משמח מאוד.
LOL. הרשה לי לגחך. עשית את ברצלונה ממש קדושים, תמיד משחקים פתוח. אולי תנסה להיזכר איך הם זכו באליפות אירופה האחרונה שלהם, עם תצוגות כדורגל ממש, אה? בייחוד המשחק השני מול צ'לסי, לתפארת הכדורגל הפותח. בייחוד המשחקים מול מילאן(למרות שברצלונה ניצחה בסאן סירו, זה היה עם הרבה מאוד מזל וגאון אחד), גם כן. הקבוצה שמשחקת הכי התקפי מבין האנגליות- עפה. 3 האחרות שמשחקות פחות התקפי, עדיין בחיים בחצי הגמר. אני חושב שזה לא מקרי, אז תבינו כבר, שהדרך היחידה להצליח במפעל הזה זה לא לשחק כדורגל יפה ופתוח, אלא לשמור על הגנה חזקה ויציבה, קודם כל. איך ארסנל הגיעה לגמר? כאשר היא לא סופגת בכל משחקי הנוק-אאוט עד לגמר. ההגנה זה הדבר הכי חשוב במפעלי הנוק-אאוט . המשחק של יונייטד היה אתמול סגור מידי, כן. אבל אם נראה לכם שבאמת פרגוסון רצה שכך תיראה הקבוצה שלו, אתם טועים ובגדול. למה לו לעלות עם רוני וטבז, שני חלוצים, אם הוא מחפש בונקר?
ברסה אף פעם לא עושה בונקר. תגחך כמה שאתה רוצה - זו המציאות המרה. נגד מילאן הם ממש לא עשו בונקר, היה משחק שווה מאוד, כמו נגד צ'לסי בחוץ. זה שהיא שמה יותר דגש על ההגנה כן, בטח שהיא תשים דגש על ההגנה, משחק חוץ. אבל בונקר כמו יונייטד? אף פעם היא לא הייתה קרובה לעשות. וזה מה שמעצבן. עוד כמה שנים לא יהיו קבוצות שינסו לשחק יפה. הכל יהיה מבוקר ומגעיל. זאת באמת השיטה הכי יעילה, אבל הכי מגעילה. ככה אני לא רוצה לראות כדורגל, מצטער.
בונקר של יונייטד, עד כמה שזה נשמע לא מציאותי, בונקר לא בונקר פרגרסון עשה את שלו ואני מאמין שבאולד טרפורד הכל ייראה אחרת, הימור שלי: יונייטד בגמר.