למען האמת לא זוכרים הרבה את הדרך לגמר שמסתכלים בוא נגיד 5 שנים אחורה לאף קבוצה, לרוב זוכרים להם את הגמר. כך יכולת להגיד גם בעניין גראנט או בניטז אגב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אני אתן לך דוגמא למשל מהיורו 2000 כשאיטליה הגיעה לגמר אחרי הבונקר מול ההולנדים, עד היום האנגלופילים מזכירים את זה בלי הפסקה.
רפאל, אני מקווה בשבילך שלמדת מאז אתמול שאין נבדל כשמוציאים חוץ! מעבר לזה,אין לך מה לתרום בהקשר של כדורגל,תעבור לגולף. לגבי המשחק, בונקר זה לא היה, משחק מבוקר,הגנתי מדי,כן. חצי הכוס המלאה היא שלא ספגנו מול קבוצה עם כלים התקפיים מסוכנים, חצי הכוס הריקה שלא כבשנו ושבוע הבא שער של ברצלונה יעשה את החיים שלנו קשים פי כמה וכמה, שער חוץ בדרך כלל הוא קריטי,אני מקווה שבעזרת ההגנה החזקה שלנו,אולי החזקה באירופה נדע לא לעשות טעויות ולשמור על שער נקי, מבחינה התקפית בבית אנחנו שווים הרבה יותר,בטח מהיום. ברצלונה זרקה את כל הקלפים שלה על השולחן וזה לא היה מספיק טוב, בעיקר בגלל שברוב הזמן הם אומנם החזיקו בכדור והניעו אותו מרחק 30 מטר מהשער של יונייטד אבל זו היתה הנעת כדור איטית מדי וככה היה קל ליונייטד לשמור על שער נקי, בפעמים הבודדות שהיה נסיון של כניסה פנימה ברצלונה היתה מסוכנת אבל זה קרה מעט מדי ולכן בשלב מסויים ראינו יותר בעיטות מרחוק,בעיטות תסכול. הפנדל לו היה נכבש היה משנה את המשחק לגמרי, אני לא חושב שפרגוסון רצה שיונייטד תשחק כל-כך הגנתי אבל לפעמים הדברים בשטח חזקים יותר מכל תכנון מוקדם. לא המשחק שציפו לו,אני בטוח ששבוע הבא יהיה הרבה יותר קצבי,מעניין ועם שערים.
וואו! מעמוד שתיים, עד להודעה הזאת, ואפילו לא הגעתי לסוף כי פה אתה ממש לא אוביקטיבי שון. אם הייתי במאש אפילו הייתי סופר לך כמה פעמים הבחור שלך צלל, כמעט רבתי עם חצי מהאוהדים שלכם על הצלילות שלו. לא, אני לא יגיד שהיה פנדל על איניסטה, ואני גם לא מכחיש שתי פנדלים שהיו (נגיעת יד ובקפיצת קרטה של אבידאל\טורה) אבל חוץ משתי אלה-בחיים לא ראיתי כמות כזאת של צלילות מצידו של רונלדו. גם החצי חצי עם מארקז, הוא היה בקלות יכול להמשיך, הוא פשוט העדיף את הפנדל. מצד שני, ראיתי את מסי נופל? ראית את אטו שהיה יכול בקלות ליפול אחרי הפאול שפרדינדד עשה עליו אבל הוא המשיך. אל תעז בכלל להשוות מבחינת צלילות בין מסי לכ.רונלדו. מסי רמאי, הוא נגע ביד פעם אחת, אבל מתעלמים מזה שגם ואן ניסטלרוי נגע ביד ועוד הרבה בישביל לשים גולים, אבל תמצא לי פעם אחת היום, או בכל משחק שבו מסי צלל, אני יוריד את הכובע. אתה מוזמן ללכת לחפש ביטיוב צלילות שלו, אני בספק גדול אם תמצא. תחפש צלילות של רונלדו, אתה תקבל קליפים מפה ועד להודעה חדשה. מסי אולי נתן גול ברמאות, רונלדו נתן אין ספור גולים ברמאות עם הנפילות ברחבה. מנצ'סטר היא הקבוצה עם הסגל הטוב בעולם, גם יותר משל ברסה. אין לי שום בעיה להודות בזה, ואני אפילו מחבב ומחמיא למנצ'סטר, אבל היום הם בושה לתואר "הקבוצה הטובה באירופה". הם לא עברו את החצי ואם כן זמברוטה ואבידאל מחקו את הקשרים בצד שהחליפו מקומות, נמארקז ומיליטו במשחק מעולה. אין לי הרבה מילים, האווירה במאש הייתה מדהימה למרות אוהדי יונייטד שלא ממש הבנתי מה הם שרים חוץ מהשיר של סולשאר (אפילו שרתי איתם בלחש כי האמת הוא שיר יפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ) בלי קשר לאווירה, בכל השנתיים האחרונות בחיים לא הייתי גאה כמו שהיום אני גאה בקבוצתי. 0-0, לא הגנעו להרבה מצבים, זה פשוט לא מעניין, כי סוף סוף ראיתי אכפתיות, מלחמה, משהו מעבר לכדורגל היפה שאנחנו מציגים. העלמנו את הצוללן לחלוטין, היה מדהים לראות את ווין רוני בפרצוף של תינוק חסר אונים, את טבז רץ ולא מצליח כלום, את איניסטה שובר רגליים להאגריבס ולא נותן לו לזוז. פשוט המשחק הכי טוב של ברסה בשנתיים האחרונות, איזה משחק לחץ, לא נתנו לשחקני הקבוצה הטובה בעולם לזוז, לזוז! אני דווקא מהאוהדים של כ.רונלדו כי הכמות שהוא מכוסח זה משהו מדהים, אבל היום בקושי נגענו בול והוא צלל ברמות שרק דרוגבה יכול ללמד. נגעלתי ממנו כמו שבחיים לא נגעלתי משחקן. אני עדיין ממשיך בשלי ויודע שמנצ'סטר תעשה את העבודה באולד טראפורד, כי למרות המשחק הזה-מנצ'סטר יותר טובה מברסה. אין לי כל ספק, אבל עד המשחק הבא, וגם עד לאחרי המשחק-אני יתגאה בקבוצה שלי על היום הזה, על המשחק הענק הזה. ואולי, אולי הנרי באולד טראפורד ומסי עם קצת שיפשוף יעשו את הנס. הרי גם אוהדי יונייטד יודעים שיש ניסים. אברה מגן אדיר, אומנם מסי קצת חלוד, אבל אברה עשה עליו עבודה נהדרת במשחק הזה למרות ההקפצה שמסי עשה עליו. חבל שלא ראינו אגדה אמיתית על הקאמפ, את נוויל. דקו וצ'אבי במשחק טוב, דקו חלוד טיפה. איניסטה ומסי לא עשו משהו ובויאן...יש לו כמה נעליים לקרוע עד שיעבור את אברה\פרדיננד. נ.ב אני מסכים עם סקימן, זאת ההודעה האחרונה שלי בנושא צלילות. אל תתחילו את הריב של הליגות (היה ברור שריקלמה יעלה את זה ואנגלופיל אחד שיהיה חייב לענות) כי זה סתם שטויות, בכל ליגה יש את היופי שלה ואת החרא שלה, בכל ליגה יש צוללנים ויש צדיקים, דיי. נ.ב2 רוי קין, לא צוללן כן צוללן, הלוואי שיהיה לנו שחקן כזה בקבוצה. אני מקלל את היום שבו הוא פרש, הוא היופי האמיתי בכדורגל, לא רונלדיניו ולא רונלדו. רוי קין זה הדבר היפה האמיתי.
חבל, שני חצאי גמר משעממים למדי עד עכשיו. מבארסה-יונייטד עוד איכשהו היו לי לציפיות למשחק מרתק, אבל כבר אחרי רבע שעה הבנתי ש"הצגה" כמו שכתב אחד המשתמשים כאן לא ניראה. מה שכן ראינו היום, זה את בארסה כל כך לא יעילה, אין לה את האיש שיכול לשים את הכדור ברשת. אטו הוא כבר לא החלוץ המפחיד שהיה פעם, מסי שיחק היום בהליכה וכל השאר פשוט פרווה, לא מנסים לסכן את השער, אף אחד לא בועט מרחוק, זה היה נראה כאילו השחקנים מנסים להכנס אם הכדור לשער. מה שלדעתי היה חסר ואת זה כבר כתב Bianconeri, זה רונאלדיניו, אולי לא הרונאלדיניו של היום אבל עדיין, זה שחקן שיכול לסחוף אחריו קבוצה שלמה, לתת הברקה שיכולה לשנות משחק וסביר להניח שבארסה היתה ניראת יעילה יותר. אינייסטה כל כך מבוזבז בתפקיד הזה (מול יריבה כמו יונייטד), פשוט אין לו את זה ברחבה. הנרי יכל להיות אופציה הרבה יותר יעילה לתפקיד הזה, אני פשוט לא מבין את ההתעללות של רייקארד. הנרי עולה למשחק רק בדקה ה-80??? ועוד ילד בן 17 מועדף עליו כמחליף ראשון, זה פשוט אטימות. בקשר ליונייטד, אני זוכר את התגובות אחרי המשחק הראשון בין ארסנל-מילאן. "בונקר איטלקי" "קבוצה מגעילה" "לא מגיע לה" וכו'... לפעמים התוצאה הרבה יותר חשובה ואין שום דבר פסול במשחק טקטי, כמעט בלתי אפשרי לשלוט במשחק כאשר ברצולנה היא המארחת, כך שהתצוגה של יונייטד היא לגיטימית. ההגנה של יונייטד היתה מצויינת, מישהו שם לב שוידיץ' היה חסר? אולי זה ההתקפה האנמית של בארסה, אבל עדיין תצוגה כמעט מושלמת של יוניידט בהגנה, בניגוד להתקפה ובראשה קריסטין, כל כך הגיע לשחקן הזה להחטיא את הפנדל, כמה שחצנות יש במשחק שלו, אחח כמה שאני שמח, שוב משחק גדול שבו רונאלדו אינו מרשים, כמו גם שאר חבריו להתקפה, יום חלש. נקווה שבשבוע הבא יהיה יותר טוב.
מה נאמר ומה נגיד,מאוכזב מהתוצאה ומרוצה מהיכולת,בארסה שיחקה היום כדורגל שמזכיר את השנים הטובות אך בלי רגל מסיימת,משחק לא יעיל בכלל. יונייטד שיחקה היום מבוקר ודווקא מהקבוצה הטובה בעולם אתה לא מצפה לבונקר כזה ועוד תוסיפו לזה את ההגנה הטובה בעולם...... קשה מאוד לפרוץ דבר כזה. מארקז היה ענק היום,שגיא כהן אמר שזה לא משמעותי שמארקז לא ישחק במשחק הבא אבל זה מאוד משמעותי... עשה היום משחק הגנה יוצא מן הכלל,היה חסר לבארסה ההאגרסיביות שלו,קור הרוח,פשוט בלם גדול. מילטו גם עם משחק נהדר לדעתי,זאמברוטה היה ע-נ-ק היום,זה זמברוטה של המונדיאל ושל יובה,פשוט המגן הטוב בעולם ובארסה רוצה להפטר ממנו? חבל. אבידל היה לא רע,סילבניו לדעתי הרבה יותר יעיל בהתקפה. יאיא טורה עם משחק מעולה,פשוט בלתי עביר ותרם גם להתקפה כשצריך... עם להגיד את האמת הוא חיסל את הקישור של יונייטד לבדו. בהתקפה אטו השקיע בלי הפסקה אבל היה פשוט מדהים לראות איך פרדיננד תמיד השיג אותו,פרידננד הבלם הטוב בעולם ואני טוען את זה כבר זמן רב,אחח איזה בלם.... דקו היה מעולה היום,תענוג היה לראות אותו... מסי ניסה אבל אברה עצר אותו בצורה טובה המון פעמים. מגן מצויין.... להיות אופטימי לשבוע הבא? קצת קשה נוכח ההגנה של יונייטד ועוד שהמשחק אצלם ולא רק זה בארסה לא מרבה לכבוש במשחקים האחרונים. אך הוכחנו היום שאנחנו שווים שער בחוץ ולדעתי עדיין אפשר לעשות זאת,צריך רק להאמין.
שני דברים, ראשית, קראתי כמה תגובות של אוהדי ברצלונה שהיו מרוצים מהמשחק. אז נכון, הקבוצה נלחמה, אבל מעבר לא עשתה שום דבר. "המשחק הכי טוב של הקבוצה בשנתיים האחרונות", איזה קשקוש בלבוש. ברצלונה נתנה מעצמה 200% ובכל-זאת לא הצליחה להגיע ליותר ממצב אחד לגול במשחק ביתי, ומקבוצה עם כל-כך הרבה כישרון, מצפים להרבה יותר. היא לא הצליחה לכבוש והסיכויים שלה לעבור את יונייטד בגומלין נמוכים מאוד. הנעת הכדור הייתה מרשימה רק על הנייר. בפועל, היא הייתה מאוד לא יעילה(כמה איטיות), איפה הימים שברצלונה ידעה לפרוץ בונקר(מילאן ב05\2004, צ'לסי ב06\2005)? אני הרגשתי שגם אם המשחק היה נמשך עוד חודש, ברצלונה לא הייתה מצליחה לעשות משהו מעניין. רונאלדיניו באמת היה חסר. שקראתי שהוא נפצע וגמר את העונה, התאכזבתי כי רציתי מאוד לראות אותו משחק במשחק הזה(ידעתי שיהיה ברצלונה - יונייטד). שנית, "בונקר לא, משחק מבוקר בהחלט כן". מנצ'סטר אתמול שיחקה בונקר, נקודה. היא עברה את החצי ארבע פעמים בכל ה-90 דקות, זה היה מביש כמו המשחק של צ'לסי אתמול. אז למה על צ'לסי או על ההופעה של מילאן נגד ארסנל באימוריות אנשים אומרים בונקר, ושזה מגיע למנצ'סטר ההגדרה היא 'משחק מבוקר'. מהקבוצה הטובה באירופה ציפיתי אתמול לקצת יותר. ואל תגידו לי שהתוצאה זה הדבר החשוב, כי זה מאוד לא קשור. זה שהתוצאה מצויינת, אומר שאני לא יכול להתלונן על שיטת המשחק המגעילה? - לא. עם כל חוסר הביטחון של ברצלונה, נראה שאם יונייטד הייתה באמת מנסה לתת גול אתמול, היא הייתה מצליחה, אבל זה כבר לא מעניין. שון, אתה אמרת שהמצב הטוב ביותר של כיבוש במשחק היה של מנצ'סטר, וזה נכון. אבל זה היה פנדל, כך שזה לא אומר הרבה על משחק ההתקפה של קבוצתך אתמול. זה לא שבארסה תקפה כל משחק ויונייטד עשתה התקפה אחת מדהימה והשיגה מצב אדיר לכיבוש. זו סתם הייתה שטות של מיליטו הטיפש ורק בגלל הטיפשות שלו מנצ'סטר קיבלה פנדל. * מיליטו לא קיבל צהוב אתמול על הנגיחה שלו ביד? קצת מוזר. אם הוא היה מקבל צהוב הוא היה נעדר מהגומלין באולד-טראפורד, למרות שפויול גם ככה חוזר. מי שכן יחמיץ את המשחק בגלל צהובים הוא רפא מארקז.
אמרתי שהיו שני מצבים טובים לכיבוש - האחד הפנדל מן הסתם, והשני הבעיטה של קאריק מתוך הרחבה כשהיה לבד מול ואלדז. אמנם הזווית הייתה אלכסונית ולא פשוטה להבקעה, אבל הוא יכל לעשות מזה יותר אם היה בועט כדור שטוח חזק שיכל היה לפגוע בכל אחד מהשחקנים.
ירדן, לחוסר ספורטיביות ישנם רובדים נוספים פרט לצלילות. מבחינתי, ולא, זה לא בגלל שאני אוהד מנצ'סטר יונייטד ורונאלדו משחק בקבוצה, להבקיע במחזור הלפני האחרון שער עם היד, ועוד אחד שיכול להביא אליפות, זה חמור מכל צלילה. מסי אולי לא צולל (אגב, אף פעם לא כיניתי אותו צוללן ולא האשמתי אותו בכך, אתה מוזמן לחפש בכל אחת מ2000 ההודעות שלי), אבל הוא ממש לא דוגמא לספורטיביות. רונאלדו בשנתיים הראשונות שלו בקבוצה צלל המון. אין מה לעשות, ככה הוא גדל, זה הדרך בה הוא חונך. בשנה שעברה הצלילות שלו פחתו משמעותית והעונה הם מצרך כמעט נדיר. כל כך נדיר, שהעונה זכורים לי יותר מקרים בהם הוא לא קיבל את השריקות על עבירות שכן בוצעו עליו בגלל המוניטין שלו, מאשר שריקות שהוא כן קיבל שלא הגיעו לו. גם נאני צלל העונה פעם-פעמיים ועשה מטעמים מיותרים מתיקולים. פרגי עבד על זה עם רונאלדו, ועובד ויעבוד על זה עם נאני, שאגב גם כן הפחית את מספר ההצגות שלו בחלק השני של העונה. אין שחקנים שהם תלית שכולה תכלת בעולם. רוני צלל נגד בלקבורן בשבת, רונאלדיניו צלל בסופר קלאסיקו, אינייסטה צלל אתמול. קרה, קורה, כל עוד זה קורה מעט, וכל עוד השופטים לא פתיים מספיק בכדי לקנות את זה, המצב טוב. אין מה לעשות, אתה לא יכול לצפות לעולם נטול התחזויות וצלילות בכדורגל. ומבחינתי צלילה היא נפילה של שחקן על הקרקע ללא שום מגע מהשחקן היריב, לכן בעיני ההתקלות עם מיליטו והתיקול של טורהיאיא עליו, לא נחשבות כצלילות כי היה שם מגע פיזי שגרם להפרעה בשיווי המשקל של השחקן. אני אשמח לראות וידאוים, או תיאורים שלך של צלילות של רונאלדו אתמול. כנראה אנחנו מסתכלים בצורה אחרת על המונח צלילות, כי לא ראיתי אף צלילה של רונאלדו אתמול.
THE STRETFORD END, אם לתצוגה של מנצ'טסר אתמול אתה לא קורא בונקר, אז אני לא יודע למה כן. גם יוון, ביורו 2004, כאשר משחק אחר משחק נתנה את הבונקר המושלם ניסתה לתקוף, אבל מנצ'סטר אתמול לעבור את החצי עם הכדור לא הצליחה, שלא נדבר על לנסות ולתקוף. בונקריזם במיטבו ואולי לא רפאל הוא זה שצריך לעבור לגולף.
משחק מצויין,באמת תענוג של כדורגל, אבל רק מצד בארסה. יונייטד במשחק די מאכזב מבחינת אוהבי הכדורגל שציפו ממנה לקצת יותר,במיוחד כשבאותו הרכב עולים רונאלדו,רוני וטבז. סה"כ יונייטד עשתה מה שהייתה צריכה לעשות ואני די בטוח שהחבר'ה ממנצ'סטר מרוצים מהתיקו המאופס הזה, למרות שאם הייתם שואלים את פרגוסון לפני המשחק הוא וודאי היה קונה תיקו עם שערים. בניגוד לרבים , אני חושב שהתוצאה הזאת לא רעה בכלל בשביל בארסה. היא שומרת עדיין על הסטטוס "אנדרדוג" שתפס אותנו מרגע שנודע שזה יהיה משחק חצי הגמר והיא גם נותנת ליונייטד תחושה שההכרעה תלויה בה ורק בה, ועל כן אני מניח שגם שיטת המשחק של פרגוסון תהיה שונה לחלוטין מהבונקר בספרד. יונייטד עכשיו במרתון משחקים, למרות שאנחנו מדברים על שחקנים בעלי כושר פנטסטי שרגילים לעומסי משחקים שכאלו, לשחק 3 משחקים בשבוע נגד קבוצות כמו ברצלונה וצ'לסי כשכל משחק יותר גורלי מהשני זה כבר טו מאץ' לטעמי ואני די בטוח שרייקארד הולך לריאזור של דפורטיבו ביום שבת עם חצי הרכב כדי להביא הרכב רענן לאולד טראפורד.
אנשים פה שוכחים כנראה את המעמד, אם כן תרשו לי להזכיר לכם, חצי גמר ליגת האלופות. אני לא הולך להצדיק את מנצ'סטר יונייטד על המשחק שלה אתמול, אבל אם אתם שואלים אותי, ככה צריך לשחק במשחק חוץ בקאמפ נואו. בונקר זה מושג שאני לא אוהב להזכיר מאז ימי הפועל חיפה העליזים איפשהו שם באמצע שנות ה 90. מנצ'סטר שיחקה מבוקר, התבססה על מתפרצות ואם הפנדל של רונאלדו היה נכנס אז אפשר להגיד שהיה להם גם פיריון. איך אמר סלע, מנצ'סטר שיחקה כמו קבוצה איטלקית נבונה, ולמי ששכח השיטות האלו הביאו רק להצלחות, אז מתברר שקאפלו כבר הביא לשינוי בממלכה. ולמרות הכל אני יכול בהחלט להבין את השיטה של פרגסון, חכם ביותר. אצל ברצלונה, יותר מדי עם הראש בקיר, תלות כמעט אבסולוטית במסי ומעט בדקו, איפה המנהיגות של צ'אבי? איפה היכולת של אינייסטה? שניהם היו כ"כ חסרים לי אתמול, גם מאטו הייתי מאוכזב. ועוד דבר שאני לא מבין, ברגע שהנרי נכנס ( קצת מאוחר מדי לטעמי), למה לא להסית את אטו לצד שמאל ולתת להנרי לשחק במרכז? היה יותר אפקטיבי לטעמי.
פשוט משחק מרדים .. אולי בגלל שפרגוסון פשוט רצה תיקו מההתחלה . מה שבטוח בגומלין יהיה מעניין לפחות ככה אני מרגיש כי אם ברצלונה תגנוב גול זה יסבך את העיניינים במנצ'סטר כי היא תצטרך 2 שערים ..
ברצלונה לא "תגנוב" גול,אתה מתאר את זה כאילו רייקארד בא לעשות בונקר כל המשחק בדומה ליונייטד וזה לא יקרה.