לשתות קוקטיילים וליקרים זה יכול להיות חביב, אבל למה כמו כו?סית... ארתור, ממש מתחיל להתייאש מהמין הגברי.
חזרתי עכשיו מבילוי בפאב האהוב עלי... ה-"foggy dew"... מקום מעולה בו אני משביע את צמאוני לאכוהול כל פעם. זה באזור התעשייה של כ"ס אם בא לכם לדעת. רק רציתי להמליץ לכם על וויסקי (סינג מאלט מעושן) איכותי ביותר שטעמתי היום לראשונה... מהטובים... connemara. כל מילה אחרת מיותרת, כשתרצו וויסקי טוב זה איכות לשמה. ארתור, קצת שיכור אבל חושב שלא עשה הרבה שגיאות כתיב.
אני מקפיץ! חזרתי אתמול בלילה מבלגיה אחרי 10 ימים שהאלכוהול היווה חלק מרכזי בהם. אני אנסה לעשות סיכום לכל הבירות שטעמתי ושתיתי אבל אני כבר מזהיר שאני לא זוכר את כולן: 1. פאלם. בירה בלגית נחמדה. אחוז נורמלי של אלכוהול, טעם מצויין. 2. פוסטר. בירה אוסטרלית פנטסטית (ולפחות באנגליה אני חושב שהיא הכי פופולרית בפאבים, ממה שראיתי). בהירה אבל עם טעם משובח ויורדת מאוד טוב עם אוכל. בירה מושלמת לארוחת ערב בפאב (במיוחד עם רגל של טלה). 3. ג'ון סמית (זה לא השם המלא, לא זוכר). בהירה, טעימה, אבל לא הולכת טוב אם אוכל. מתאים לצפייה במשחק ביחד עם גרעינים. 4. STELLA ATROID. בכלל בירה בלגית, אבל אני שתיתי בלונדון. אין לי מושג מה ההגייה הנכונה (האנגליה הוגים כמו שזה נשמע, בבלגיה צחקו עליי בגלל זה). בירה מעולה, לא הצלחתי להגיע למסקנה איזה פרי מסתתר בכמות קטנה בפנים, אבל אחרי ששותים, במקום מרירות קלה בקצה של הלשון, יש טעם של פרי, מתוק-מר. מאוד מעניינת. 5. גינס. כל מילה מיותרת. 6. ועכשיו למשהו שהוא לא בדיוק בירה, אבל בערך. סטרונג-בוו. למען האמת זכרתי את השם כי הם היו פעם הספונסרים של לידס, אבל לא ידעתי מה זה בדיוק. בפאב הזמנתי את זה, כי רציתי לנסות, ונדהמתי לגלות שאפשר לשלב בין סיידר לבירה ושזה ייצא טעים!!! אחד הדברים היותר טעימים ששתיתי בטיול הזה. 7. היה עוד סוג של סיידר כזה... משהו עם בלאק... מצטער שאני לא זוכר, זה היה אחרי 4 פיינטים. עד פה הבירות ששתיתי באנגליה, ועכשיו לבלגיה, מדינה נוראית, אנשים מנייאקים, אבל בירות אדירות! 1. דובל. בירה שיש גם בארץ, אבל זה לא כמו שמה. בירה פשוט מעולה. הנאה מובטחת. 2. לף. בירה מוכרת לחובבי הבלגיות, אבל בבלגיה יש בערך 500000 סוגים שלה בעוד שבארץ נתקלתי רק ב-2. כמובן שהיא ידועה בעיקר בחוזק היחסי שלה, אבל לדעתי הדבר הכי בולט בה הוא ההרגשה אחרי הבירה. כאילו יש בה עוד חומרים . 3. ברוז' טריפל. שתיתי ביום האחרון שם, הבירה המקומית שלהם. סביר, אבל לא יותר מזה. עדיין פי אלף יותר טוב מכל מה שיש לנו בארץ בד"כ. 4. לא זוכר את הבירה אבל שתיתי אותה בביקור במבשלה שלה (DE HALV MAAN) בברוז'. משהו עם הנריקס. אחת הגרועות. לא טעימה, מרירות לאורך כל הדרך וגם עולה יותר מדי בגרון אחרי זה. 5. פאלם. אני הבירה הזאת! לא שמעתי עליה עד הביקור, אבל התלהבתי לאללה. הולכת מעולה עם אוכל, לא בשביל השתכרות (כי אני לא חושב שהיא חזקה כמו הבלגיות האחרות). 6.קריק. שתיתי שתי ורסיות. זו בירה בטעם דובדבן. מאוד מעניין. יש את הגירסא המתוקה שזה בעצם כמו מיץ דובדבנים ממותק (שזה טוב לכשעצמו), ויש את הגירסא החצי מתוקה, שזה פשוט נפלא. בירה בטעם דובדבן - איך לא חשבתי על זה קודם?! 7. כמובן ששתיתי שוב יופילר, בירה מעולה. שתיתי כבר בשרלרואה אבל רציתי לנסות שוב. מצויין. שתיתי עוד בירה שאני לא זוכר את השם שלה ובטח אני אזכר בימים הקרובים. 8. והכי חשוב - "בוש"!!!!!!! 12 אחוזי אלכוהול, בקבוק של רבע-ליטר... וטעם גן-עדן (ולא לדבר על ההרגשה אחרי זה). מריר מתי שצריך, לא עולה אחרי השתייה, חזק מאוד ואפשר אפילו עם אוכל לדעתי. לסיכום - אני בירות.
באוסטרליה וניו זילנד רצים חזק מאוד שילובים ל סיידרים ואלכוהול. הם מוכרים את זה בבקבוקים של ליטר וחצי ואחרי שאתה מוריד כזה דבר הטעם זה הדבר האחרון שמעניין אותך. בדרך כלל יש בפנים בסביבות ה-8% אלכוהול והיות והסיידר גם מוגז - מדובר בפצצת אטום שמוצאת את הדרך למעלה במהירות האור בערך. אחד מהדברים היותר כפיים ששתיתי בחיים. גם הטעם לא רע בכלל (מאפשר שתיה די זרירזה של ליטר וחצי מה שלא אפשרי עם בירות כבדות) וגם יורד בקיבה הצורה די חלקה...
אני חושב שהסטרונגבוו הוא קצת פחות, אבל אני מבין את הכוונה שלך בכל אופן. לא ברור לי איך זה עדיין לא הגיע לארץ הלהיט הזה.
מי שמביא את זה נהיה מיליונר, אני, אישית מרוקן לו את המחסנים... ובאמת לא ברור איך לא מביאים כאלה דברים, הרי אחוז האלכוהול הוא לא הבעיה כי היום בכל סופר יש בירות רוסיות עם 6/8/9 ואפילו 12 אחוז אלכוהול, אז מה אכפת להם אם אנחנו מסיימים את הערב עם צרבת או בלעדיה?
:aaarofl: דוגרי, לקריק, לסטורנגבוו, ולכל שאר הבירות עם הטעמים למיניהם יש פוטנציאל מדהים. מספיק לראות כמה אנשים חולים על כל האייסמירנוף והבריזר, ואלה סתם חיקויים עלובים של הדברים האמיתיים...
בקרדי בריזר זה דווקא לא רע בחלק מהטעמים, אבל לפעמים המרירות לא הולכת עם הטעם. בירה בטעמים? נשמע מגניב, לא ניסיתי...
Strongbow הוא סיידר המיוצר ביחד עם שמרים והשרייה מה שיוצר בוא את האלכוהול. יש רק 6 ברזים של ה"בירה" בארץ בגלל זהיא לא תפסה בארץ... בעיקר בגלל שיווק. באמת טעים מאוד, לעומת זאת פחות מ4% אלכוהול. לפפחות בארץ. ארתור, משתף את הזיכרון היחיד שיש לו מההסבר של הבר-מן.
אחרי החזרה שלי מגרמניה. טעמתי פעם ראשונה משהו שנקרא Trojan Horse - פשוט, גינס+קולה. חביב מאוד. אגב, הבאתי כמה פחיות של ג'ק דניאלס עם קולה. אין בארץ, גם לא בטוח שיהיה.
ואיך זה? אני לא כ"כ אוהב וויסקי ככה שאני לא בטוח שאני אתחבר לזה. לגבי הסטרונגבוו, יכול להיות שאתה צודק ארתור וכמובן שיכול מאוד להיות שיש כמה סוגים. בכל אופן - אחלה דבר. איפה יש בארץ אתה אומר?
אם אתה לא אוהב וויסקי, או וויסקי עם קולה, גם את זה לא תאהב. העיניין שמוכרים את זה בפחיות הוא המדהים, שבמקום שתשתה ספרייט, אתה שותה ג'ק דניאלס.
http://www.sindominio.net/rbronka/salutcompanys/canfenosa/coca-cola.Xxx+http://www.curleys.co.uk/images/guinness.Xxx=http://web.elsatnet.cz/panek/web/obr/nuclear/Ukgrable1.Xxx ארתור, שווה אלף מילים.