- חזרתי מ"הכנסת" -

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏25/7/03.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

א.זה הקטע,גם שתיים - שלוש דקות זה יותר מידי.
    ב.נו באמת?
    אני מת לעבור קורס כזה,כן כן,לחשוב על האפשרות שחס ושלום,משהו יקרה למשפחה שלי,ואני לא יכול לעשות כלום בנידון,זה יגמור אותי.
    ומה עם האנשים שרוצים אבל לא יכולים,זה שלי ולך יש כסף לזה,לא אומר שלחברך מהכיתה שבקושי יש כסף לבגרות יש כסף לקורס.
    ג.שמעי,יש אנשים שאומרים שהכל בא מה',ושעם מישהו נחנק ונפטר או חוטף התקף לב ונפטר מגיע לו כי זה רצון ה'(כן יש גם כאלה).
    ד.בתוכנית מתוכנן לשלב קצת מדעי חינוך,לא לימודים,אלא בהכשרה,קצת מידע בסיסי.
    ה. למה לא הגבת כאן? כניראה שכאן את מסכימה איתי.
    ו.רגע,את בבניין מסוים,וחברה שלך נחנקת,ולא יכולה לנשום,את בטוחה שהרופאה שנמצאת בבניין המרוחק או הסמוך תוכל להגיע בזמן ולהציל אותה.
    ז. אולי את לא חושבת ככה,אבל יש אנשים שלומדים את ערך החיים אחראי הסמינר,ובכלל עם מצילים אדם,אז תפיסת החיים בהחלט יכולה להשתנות.
    ח.פשש,את צודקת,ללמוד אנגלית ומתמתיקה הרבה יותר חשוב מהציל חיים.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תבינו אנשים,הרוב כאן חושבים שזה מיותר כי הם לא עברו מקרה כזה.
    תענו לי ביושר,איך אתם תרגישי עם חס ושלום מישהו קרוב אליכם יחנק ממשהו,אתם איתו לבד ,ועם קורס עזרה ראשונה הייתם יכולה להציל אותו,אבל מכיוון שאתם לא יודעים קורס עזרה,והאמובולנס הגיע רק אחרי כמה דקות הוא נפטר?

3. ליהי Member

די משה די עם השטויות האלה אתה משגע אותי אף ילד בן 14-15 לא יציל לאף אחד פה חיים כי :
    א'- לא כל מי שעובר הכשרה (שמן הסתם 99% מהם עוברים בכפייה ויעסיקו את עצמם בדברים אחרים בשיעורים) יכול להציל חיים.
    ב'- אנשים נוטים להיכנס לפאניקה ממצבים כאלה ומעל מאוד אנשים מוכשרים נפשית למצב כזה שלא לדבר על העובדה שקורס כזה בטח שלא יכשיר אף אחד מעשית להציל חיים של ממש.
    ג'- המקרים האלה מעטים,בודדים, כמעט ולא קורים. אז די כבר עם זה, זה מיותר מאוד. מאוד מאוד. תפסיק לעשות מזה ביג דיל שזה לא. מה עוד שבמצב הכלכלי שלנו זה לא רק מיותר אלא גם שטותי וחסר תועלת.

ובקשר לה'- חלילה שאני יסכים איתך, כי אז זה אומר שאני יסכים לחלק מהחוק הזה והנה לך התשובה (מצטערת ששכחתי להגיב קודם):ה'- דווקא בגלל שבימים טרופים אלו שיש בהם פיגועים (כן,אני כבר מריצה לי בראש ילד בן 14 רץ לאוטובוס אחרי פיצוץ טפו טפו טפו ומתחיל להחיות אנשים על ימין ועל שמאל) הכוחות הצלה שלנו הפכו למתועלים יותר ויותר. אתה באמת מאמין שבמקרה של פיגועים ותאונות דרכים יצטרכו ילד בגילך שיעשה הנשמה או ימדוד דופק? הרי דברים אחרים לא תוכל לעשות כי מה לעשות שגם אם ונניח וגם בזה אני לא מסכימה יהיו לך את הכישורים הנחוצים לא יהיה לך את הציוד.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז ליהי,הנה תגובה שדיי תרגיע אותך,מי דיבר על ילד בגיל 14-15?
    לאחר ממצאים פסיכולגים,אכן עלה שילדים מתחת לכיתה ט' לא יגשו לעזור במקרה של עזרה ראשונה בגלל הפחד,אבל נערים בכיתה י' למשל,בטח יגשו.
    את אומרת לי שמתרחש פיגוע,וחס ושלום אחד מהמשפחה שלך נפגע,ואת יודעת קורס עזרה ראשונה,לא תלכי לעזור לה.
    ושוב אני שואל:
    איך אתם תרגישי עם חס ושלום מישהו קרוב אליכם יחנק ממשהו,אתם איתו לבד ,ועם קורס עזרה ראשונה הייתם יכולה להציל אותו,אבל מכיוון שאתם לא יודעים קורס עזרה,והאמובולנס הגיע רק אחרי כמה דקות הוא נפטר?

5. קופירוק Member

אנחנו למדו השנה שעתיים של עזרה ראשונה על ידי מתנדבי מד"א ואני יכול להעיד שלמרות שהשיעור היה שכונה ו-20 אחוז מהכיתה הבריזו אני חושב שרוב התלמידים יידעו מה לעשות אם יהיה מצב כזה.
    כל הכבוד על החוק.

6. ליהי Member

ובנימה אופטימית זאת
    אני פורשת מהדיון הזה מהסיבה הפשוטה-אני לא מסכימה ולא אסכים איתך משה. החוק נראה לי טיפשי ואפילו יותר מזה.מצטערת. למזלי,לא אצטרך לעבור אותו.

7. Don p1 Member

אוי משה אתה מדבר שטויות..

אתה מדבר איתי על ממצאים פסיכולוגים, ילד במצד כזה נכנס רק לפאניקה. בתור אחד שחווה את המצב הזה בעבר וביום-יום אני במצב רגוע מאוד, במצב אחרי פיגוע הדבר היחידי שעובר בראש הוא פחד, המוח בקושי מתפקד. המראות מסביבך זוועתים שאתה לא מבין לאן ללכת מה לעשות. אתה חושב שילד במצב כזה, פעם ראשונה בחיים שלו יכול לתפקד?!
    נו באמת הפכתם להיות ארה"ב, אנחנו לא חיים בסרט אמריקאי..שילד ירוץ ויעזור לנפגע ויציל את החיים שלו ויוכתר למלך הכיתה וכל הבנות ירצו אותו. מדובר פה על מצבים שילד לא יכול להתמודד איתם בכלל.

אז נכון תגיד יש כאלה, תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל רובם המוחלט לא יצליחו ולא יוכלו לעזור גם בגלל הרגשה שאף פעם לא עשו זאת והקורס הזה לא מעביר לך את מלוא ההבנה הרופאית. בודדים אולי כן, אבל האם בשביל בודדים שווה לבזבז כסף כל כך יקר שלמדינת ישראל אין ממש.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא החוק הזה לא רע..[העישון] קודם כל לא ימכרו לילדים כאלה סיגריות שזה כבר התחלה..
    באמת אין דבר יותר מגעיל[טוב יש אבל לא הרבה] מלראות ילד בן 10 מעשן..

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מדשבר שטויות?
    עבדתי4 ימים אינטנסבים על הנושא,ואל תאמר שטויות,מישהו נחנק ואתה עברת הכשרה איך לעזור לו,אתה לא תעשה את הפעולה הפשוטה של היימליך כדי להציל אותו,בטח שכן.
    לא יודע מי מינה אותך לפסיכולוג,אבל פסיכולגים מהשורה הראשונה העבירו הערכות,ולמדו את החוק הזה היטב,והגיעו למסקנה,שמי שעבר את הקורס הזה כן יעזור לאדם אחר עם הוא בגיל של כיתה י' למשל,הוא כן יעזור לאנשים בפיגוע,וכן יעזור לאדם שנחנק.
    הכי קל לומר,שמע במצב של היום אין כסף לכזה חוק,אבל זה שטויות,זה נושא רציני,שיכול להציל חיי אדם.

10. Don p1 Member

קודם כל בתגובה לריינמן, בואנה אתם נאיבים...לא תמצא לי מוכר מכולת אחד שלא ימכור לי סיגריות ב-20 שקל בשביל לשמור על חוק. עוד מעט תגיד לי שתעמיד שוטר בפתח כל חנות כדי לבדוק את זה.

משה, לא נתתי לך ניתוח של פסיכולוג, אלא חוות דעת אישית מזה שפעם עברתי מקרה דומה.

החוק הזה נשמע יפה, מבטיח וכל השאר....אבל אני מדבר איתך מאחורי הדברים האלה, אני לא רואה בזה כמועיל, בארה"ב גם מלמדים את הקורס הזה, ואם אני יביא לך ילד ממוצע מכל 7 בני הדודים שיש לי שם, אף אחד לא יוכל להציל לי את החיים.
    כל הכבוד על המאמץ, אבל לפי דעתי :
    1. זה לא יצא לפועל
    2. גם אם זה יצא לפועל, קשה לי להאמין שזה יהיה מועיל.

בקשר לחוק של הסיגריות..עד גיל 18 אנחנו בהשגת ההורים, תנו להם לעשות את העבודה. ילד ששני ההורים שלו מעשנים, יגנוב מהם סיגריות גם אם המכירה אסורה.
    אל תיהיו יפי נפש, תיהיו קצת מציאותים.

אני יותר לא מגיב פה, שבוע טוב.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק..וילד ששני ההורים שלו מעשנים סמין יעשן סמים..אז בואו נעשה את זה חוקי
    וילד שאבא שלו רצח ירצח..אז בואו נעשה את זה חוקי..
    צריך לעשות חוק כזה..וצריך שכולם יהיו מודעים לזה יותר...
    כי סך הכל העישון פוגע בכולם..באלה שמעשנים ובאלה שלא[הביישנים.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ]

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע פיימן,יש לי המון קטעי עיתונאות על בני נוער בארצות הברית ובכל אירופה שהצילו בזכות העזרה הראשונה חיים,ואף הרבה קטעי עיתונאות על אנשים בארץ ש"במקרה" עברו במקום האירוע ובזכות העזרה ראשונה הצילו חיים.
    עזוב,אני אהיה האדם הכי שמח בעולם עם לא יהיו אנשים שזקוקים לעזרה ראשונה מבני נוער,אבל במצב במדינה היום,חיבים את החוק הזה.
    בקשר לחוק עם הסיגריות,בואו ותנסו לשכנע אותי למה צריך את החוק,ולמה הוא יועיל?

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה..
    כי תמיד בניגוד למה שפיימן אמר[אני מקווה שאני זוכר טוב והוא אמר] תמיד יש את המוכרים הטובים שלא ימכרו לילדים קטנים סיגריות..וזאת כבר התחלה.
    כי זה יגרום לבתי ספר לשמור יותר על התלמידים שלהם
    כי לפחות נראה פחות ילדים קטנים מעשנים ברחוב.
    כי זה מועיל לכולם..להזכירם...העישון מזיק! :microwave:

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפעם אני מסכים עם פיימן.
    בסמינר עלה אצל כמה חברים הרעיון לאסור עישון סגריות מתחת לגיל 18,אבל החליטו לא ללכת על זה,הרבה בגללי.
    למה בגללי?
    אני טענתי(ותבינו אני לחלוטיין נגד סיגריות,סבא של ז"ל נפטר כתוצאה מסרטן הריאות,בגלל הסיגריות)שהחוק לא יהיה אפקטיבי.
    רוב המוכרים ממש לא ישימו על החוק הזה,או הכי גרוע,אתה מבקש ממישהו גדול יותר לקנות לך סיגריות(כמו שקורא עם אלכוהול).
    נכון,חלק מהמוכרים לא יסכימו למכור,אבל לא יודע מה איתכם,אצלנו בבאר שבע ליד הקניון המרכזי יש 7-8 דוכנים,של אנשים זקנים,שליד כל אחד יש 2-3 ארגזי סגריות,והם מוכרים את הסגריות באופן לא חוקי,כמובן שבמחיר יותר נמוך ממה שמוכרים בשוק,אבל מוכרים.
    שום דבר לא ימנע מהם למכור לנערים(כי הם במלא לא חוקיים),ושום דבר לא ימנע מהנערים לא לקנות אצלם.
    החוק לא אפקטיבי,והוא לא ישיג את המטרה שלו.
    מי שרוצה לדעת למה דווקא הדעה שלי חשובה?
    ביום השני של הסמינר כל אחד קיבל חבר כנסת שהוא יהיה צמוד אליו במשך שעתיים,אני קיבלתי את חבר הכנסת הדרוזי מהליכוד,איוב קרא.
    וזה לא איוב כמו התורה,אלא EIOB,מסובך רצח,לקח לי איזה שעה ללמוד איך מבטאים את השם שלו.
    אני נכנס לדבר איתו,מכאן לשם,מתברר שהוא עומד בראש המלחמה נגד סמים,ואני כמובן שואל אותו "איך אתה מתכוון להילחם בתופעת הסמים"?
    והוא עונה:
    " לדעתי תופעת הסמים נגרמת עקב תופעת העישון בקרב בני נוער,לכן הצעתי חוק,שיגביל את השימוש בסגריות למעל גיל 18".
    ואני עניתי לו בדיוק מה שעניתי לכם,לפני שהוא הספיק להגיב הוא היה צריך לרוץ לסיעה של הליכוד,ואני כמובן הצטרפתי אליו.
    אתם צריכים לזכור,שאיוב קרא הוא חבר כנסת מאוד חזק בליכוד,ועם קרוב רב,ככה שרוב הסיכוים שהחוק יעבור,האם הוא יהיה אפקטיבי או לא,לדעתי חוק כזה לא יעזור בכלום,עדיין יהיו את האנשים שימכרו סיגריות לבני נוער.

15. מאיר ברד Member

בקשר לחוק עם הסיגריות,לדעתי כדי שהוא יעבור.
    נכון,יהיו את האלה שימכרו,אבל עם זאת כפי שאמרו יהיו את האלה שלא ימכרו ובזה ילחמו בתופעה.
    עכשיו בקשר לחוק עם מד"א,רעיון מעולה.
    לא יודע איך זה אצלכם,כשאני למדתי בבית ספר(כיתה ט' בכל מקרה),הקורס הזה היה צופר למצטינים.
    בכל מקרה,וזה סיפור אמיתי,אחד מהחברים שלי עבר את הקורס הזה.
    באחד מהימים בכיתה י',אחת מהכיתה שלנו נחנקה ממשהו,בזמן שכולנו הסתכלנו עליה בפחד בלי ידיעה מה לעשות,הוא ביצע עליה את התרגיל הרמלייך,או איך שקוראים לזה,והציל אותה.
    אחרי מס' דקות הגיעה אחות בית ספר,שאמרה שבלי הפעולה שלו,היא לא הייתה נשארת בחיים.
    אגב,גם חברי וגם זאת שהוא הציל החלו להתנדב במד"א אחרי המקרה.
    זה מקרה אמיתי,שמדגים יותר מכל איך החוק הזה יציל חיים.