שגיא אני לא מסכים איתך בכמה דברים.. לפי דעתי לא היה כמעט בילבול בהגנה השחקנים בחלק אחורי שיחקו כמו שצריך לחצו ב30 מטר האחרונים מה שגרם לזה שארמניה לא הגיע לשום מצב מסוכן במשחק.. רוב הזמן הם החזיקו בכדור אבל לא הצליחו לעשות עם זה כלום. יכלת ליראות אולי 30 מסירות שלהם עד לטטוח של 25-30 מטר מהשער ואז הם ניתקעו מבחינת התקפה.. הארמנים ניסו ללחוץ שהכדור היה ברגלים שלנו. ומצד שני הם לא הסתדרו עם משחק האגפים שלנו. ולא עם כדורי העמוק שעברו בין שניים הרבה מאוד פעמים.. השחקנים שלנו היו מהירים מידי בשבילהם.. וקצת לחץ על שחקן הגנה שלהם או על השוער שלהם שהם היו עם כדור הביאו לנו את הכדורים. כל הסיבות האלה הביאו לכך שמשחק של התקפות מתפרצות הוא הדבר המועיל ביותר. לגבי משחקים אחרים אני מאמין נצטרך להתאים שיטת משחק שונה לגמרי.. אבל אני חושב שיש לנו את הכלים לעשות את זה.. יש לנו נבחרת עם הרבה מאוד אפשרויות עם חלק אחורי טוב וקישור התקפי מצויין. מה שכן יהיה טוב עם יהיה שחקן מטרה אחד גבוה ופיזי מה שאין לנו בארץ. לכן עדיף לבוא עם קשרים התקפיים שבאים עם הפנים לשאר ויודיעים מה לעשות עם הכדור כמו רביבו, נימני ובניון וככה להגיע לשער
אתה שם לב על איזה נבחרת אתה אמרת את הדברים הראשונים? נבחרת ארמניה, מדורגת במקום המאה ומשהו בעולם.... בבית של נבחרת ישראל יש לפחות 3 קבוצות שאם יתנו להן כזה חופש לא רק יניעו כדור, אלא גם יגיעו למצבים וינצלו אותם....קצת חומר למחשבה...
כן זה ברור... אבל אתה לא יכול לצפות מגרנט להציב את אותו מערך ומהשחקנים לשחק באותה רצינות שהם משחקים נגד ארמניה. כל משחק לגופו... מה שחשוב זה ליראות שיש הבנה בין שחקני ההגנה וראינו שיש, ליראות שיש לשחקנים ביטחון להחזיק בכדור שצריך. שיש תיאום שרוצים ללחוץ אז לוחצים ומשיגים את הכדור. שרוצים לצאת קדימה למתפרצת זה עובד כמו שצריך. שחקן נותן כדור עומק בין כמה שחקנים זה הגיע רוב הפעמיים לשחקן שלנו ויצר מצב מסוכן. ליראות שהשחקנים שלנו רעבים וחדים מול השער ואת זה ראינו בזה שהיה 4 שערים. ראית איך אחרי כל השמטה של השוער שלהם שחקן שלנו הגיע ראשון. כל הנקודות האלה הם מה שאנחנו צריכים לבחון במשחקי ידידות נגד נבחרות ברמה הזאת. ולא את המערך וגם לא את ההרכב כי אלה דברים שמשתנים. מה שחשוב זה המורל המוטיבציה הרצון להשקיע וכל הדברים האלה שהם מסביב.
הטעות היא שאת זה אנחנו דווקא לא צריכים לבחון נגד נבחרות כאלה, אלה נבחרות ברמה גבוהה, שנדע פחות או יותר איפה אנחנו עומדים... כי מה בעצם אנחנו עושים בזה שאנחנו משחקים נגד נבחרות דרג ד', ה' ? אנחנו בסך הכל מוסיפים לאגו המנופח שלנו, זה הכל, לכדורגל זה לא ממש תורם. ואני עדיין לא מבין על איזה תיאום בהגנה אתה מדבר... הנבחרת נראתה מפוחדת בהגנה...זה שהארמנים התקשו להגיע למצבים זה לא מצדיק את ההגנה, פשוט אין להם את הכלים, זה הכל. אבל ההגנה, וזה החל המקישור האחורי, היו מפוחדים, וזו הסיבה שארמניה השתלטה על המגרש והניע בקלות את הכדור, גם בחלק המגרש שלנו.
לפי דעתי בלי קשר למשחק הזה יש לנו נבחרת מאוד טובה. שתידע להסתדר במשחקים האמיתיים ולהוציא תוצאות טובות. יש סגל טוב ומוכשר עם הרבה לגיונרים. על תשכח שברקוביץ שבענייני הוא היום הישראלי בכושר הכי טוב לא היה. אולי מלבד כמה שינוים קטנים בסגל, הסגל כמעט ומוכן למשחקים הגדולים. ואני מאמין שניראה טוב.. אם המשחק הזה היה נגמר 4-0 כמו שהוא כמעט נגמר אז אולי היית חושב אחרת..
דווקא להיפך! וזו הבעיה של כולנו..... אם, נגיד והתוצאה הייתה 4-0, אז היינו חיים ממשיכים לחיות בהכחשה שהכל מצויין בנבחרת... נכון, ישראל הייתה יכול בקלות לכבוש עוד שערים, אבל באותה מידה גם יכלה לספוג שער או שניים... וזה מול נבחרת מעוררת רחמים של ארמניה... מה שאני מנסה להגיד שישראל רחוקה מלהיות מוכנה לקפריסין... לגיונרים? הרבה? יש לנו את אייל וחיים, ויוסי בניון שעוד מתנדנד בספרד.... זה הרבה? בכר כבר לא מזומן בגלל שלא משחק, ולכן יש לנו כולה 3 אירופאים בסגל.... הנבחרת תצטרך לעבוד כלכך קשה בזמן שנותר על מנת להגיע מוכנים לקפריסין...
אילן, באמת שאין לי מושג כיצד מדיון על הנבחרת הגעת לבית"ר ירושלים, אבל שיהיה, התרגלתי לכך שאתה משנה נושאים. באמת? אתה מסוגל להבטיח לי שגרנט לא יפתח עם השחקנים שהוא פותח כבר 6 משחקי ידידות רצופים? הוא סתם בוחן אותם אבל את האסים שלו הוא שומר בביתם, בלי לנסות לראות איך הם משתלבים בנבחרת? אתה מסוגל להבטיח לי שאוואט לא ישחק במשחק הבא, או במשחק שאחריו, או במשחק שאחריו וכו'? אתה מסוגל להבטיח לי שטל בן-חיים, בלם צעיר ואיום, לא ישחק מול תיירי הנרי?! מובן שלא. בקשר לטענה המגוחכת שלך על המאזן של גרנט - להזכיר לך את הרמה של ארמניה, לוקסמבורג, ליטא ומלטה? אתה פשוט מדהים אותי. ברור שכל תינוק מסוגל לנצח את הנבחרות הללו. ובקשר לאווירה - דבר ראשון, בקשר למה שאמרת בבית"ר, מלבד איציק זוהר וצ'וקודי אף אחד לא מלכלך בקבוצה, וכל הפרשות הן בגלל עיתונאי טיפש בשם דוד בן-שימול שמצליח להיכנס לכל חור. מלבד זאת, אני מעדיף לשמוע חדשות על הקבוצה שלי מאשר שיהיה לי בקבוצה פסיכופט מטורף בשם ג'ובאני רוסו שמחטיף מכות לכל מי שבסביבתו. הצחוקים שבנבחרת (ואף אחד מעולם לא ראה זאת, למען האמת) היא טענה שכנראה גורמת לך להזיל ריר בנוסטלגיה על התקופה שגרנט הרשה לרוסו לבעוט ביעקובו כמה שירצה (מה הפלא שהוא ברח לליגה הראשונה באנגליה), שהיו "ערימות שחקנים" באמצע האימונים, מכות כל שני וחמישי (ושישי ושבת וכו') ושגרנט הראה את כישורי הכדורגל העלובים שלו לשחקניו. בנבחרת הוא אינו עושה זאת, לידיעתך, ואתה לא תוכל לראות שם את אותן הפרשיות הנ"ל. העובדה שהוא עשה זאת במכבי חיפה אינה מצביעה על כך שהוא מנהיג את אותה דרך לא מובנת בנבחרת, כך שתבדוק לפני שאתה קובע פרטים. קלייברט - ההרכב שאני הייתי מציב? אני מצטער שאני לא אוכל לנמק אבל זהו ההרכב שלי : שוער : איציק קורנפיין. בלמים : אדורם קייסי, אלון אברמוביץ' (כשיחלים כמובן), אסי דומב וקלימי סבן (מגן מצוין שהודח גם לאחר שאילן בכר העלוב עזב לספרד). קישור : מאור מליקסון, איל ברקוביץ', חיים רביבו ויוסי אבוקסיס. התקפה : פיני בלילי ושי הולצמן.
אגב, שמתם לב לביזיון של ערוץ 10 בעמדת הפרשן?! רק בישראל הפרשנים הם אנשים שנועדו להעביר את הזמן, אומרים דברים מובנים מאליהם ומשעממים את הצופים. גיורא שפיגל, כמובן, לא מחדש לנו דבר. "אוואט לא עשה טעות, הוא הציל גול". שפיגל לאחר עוד טעות אופיינית של השוער החיפאי. "אני חושב שהשער הזה היה נבדל, אבל הייתי שמח אם היה חלוץ טבעי בנבחרת". גיורא מחבר שני משפטים ללא שום קשר. "אפשר לראות שהנבחרת שלנו מתחילה ללחוץ על הארמנים". שפיגל מתעורר בדקה ה-30. ואגב, השער של זנדברג היה נבדל משום שרביבו היה בנבדל פסיבי, והשריקה היתה צריכה להישרק הרבה לפני שהכדור נחת לרגליו של זנדברג.
אויי נו באמת...עם ההרכב הזה נהפוך למדינות מהדירוג החמישי. מה שאתה מנסה להגיד זה שמאור מליקסון יותר טוב מבניון? דגו? נימני? זנדברג? קטן? טל? בנין? ואיפה בדיוק הקשר הדפנסיבי שלך? מה אתה חושב שנבחרת ישראל יכולה לשחק עם 6 שחקנים התקפיים נגד צרפת? וואו יש לנו מזל שאתה לא מאמן הנבחרת...
בני, לא שאלתי מה ההרכב במידה שכל השחקנים כשירים ומשחקים...... יופי, אברמוביץ', אתה יודע איך הוא ישחק אחרי השבר שלו? סבן, למה שהכושר שלו לא ירוד אחרי שהוא מיובש בהפועל... פשוט, הדיעה שלך תמיד שונה, אז עניין אותי מאוד.....והתכוונתי מה ההרכב, נכון לעכשיו, בלי לערב פצועים ושחקנים שלא משחקים.....מה ההרכב שלך....
אכן. אילן - כפי שראית, קשר דפנסיבי יש לי בהרכב שאמרתי. עידן טל מעולם לא עשה דבר משמעותי באף אחת מקבוצותיו באירופה או בנבחרת (אלא אם כן מדברים על אותו איבוד כדור מפורסם שגרם לשער של הרצוג בר"ג), מיכאל זנדברג אצלי יהיה על הספסל, נמני בחיים לא יתקרב לנבחרת, ראית איך הוא תקע אתמול את המשחק במחצית הראשונה, יניב קטן הוא בדיחה עצובה שנופחה יותר מדי ע"י קבוצתו הירוקה, בניון על הספסל, כנ"ל דגו (איזה מחטיאן!) ובנין? הרשה לי לצחוק. אני לא שלמה שרף, או לפחות אחד מאלו שמוקסמים מהטור האישי שלו.
אני משתגע מהנאיביות של אלו שהיו רוצים לראות את אברמוביץ',קורנפיין,וקלמי סבן(?!) בהרכב הפותח,אתם באמת חושבים שהם יוכלו לעמוד בסטאד דה פראנס מול צרפת? אתם באמת רוצים שהנבחרת שלנו תחזור להיות בדיחה כמו בתחילת שנות ה-90? אני לא מבין איך אפשר לחשוב על שחקנים כאלו בהרכב הראשון של הנבחרת. ההרכב שלי אגב שוער:שביט אלימלך מגנים:חרזי,וקייסי בלמים:גרשון,ברומר,בנאדו קשרים:עידן טל,יוסי אבוקסיס,איל ברקוביץ' חלוצים:שי הולצמן,יניב אברג'ילאלון מזרחי בספסל:דגו,נמני,בניון,שטראובר,רביבו,בן חיים. זה ההרכב שאני הייתי שם פחות או יותר.
חחחחחח אלק קורנפלקס, אברמוביץ' וסבון!!!!!!! בדיחה גרועה. ההרכב שלי: אלימלך, חרזי, בנאדו, גרשון, קייסי, בנין, נמני, ברקוביץ', באדיר (קשר ימני), רביבו (קשר שמאלי), בלילי - או קטן. בכושר הנוכחי קטן עדיף (בלילי בכלל פצוע). מול קפריסין זה מצויין, מול צרפת אפשר להוריד את נמני ולהוסיף את בן-חיים. זה ההרכב הקלאסי של 4-5-1 כמו שגרנט אוהב. חרזי מגן ימני שיעזור הרבה להגנה - להתקפה לא נבנה עליו. בנין קשר אחורי מנהיג וקשוח עם עזרה של באדיר שיתופקד כקשר ימני. נמני וברקו יניעו את הנבחרת ויתנו שקט להגנה. רביבו יבריק משמאל ויעזור לחלוץ שיהיה קטן שהוכיח את עצמו במיוחד מול יריבים קשוחים וחזקים (מועדף נגד צרפת) או לבלילי שיכול להטריד הגנות בצורה מצויינת ולכבוש שערים (מועדף נגד קפריסין).