http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx פלאדינו שחקן טוב אבל לא מספיק טוב בשביל להיות שחקן הרכב ביובה, ולמרות מה שהיה נהוג לחשוב לפני 5 שנים הוא בחיים לא יהיה ה"יורש" של דל פיירו. בהנהלה רוצים שחקן שיוריד את הלחץ מדל פיירו ומיובנטוס את התלות הכל כך גדולה בו? שילכו על קסאנו, לאבצי או אפילו רוסי. פלאדינו הוא פשוט לא האיש המתאים, והוא הוכיח את זה בקדנציה הראשונה שלו בקבוצה.
לדעתי פלאדינו יחליף את ג'ובינקו בתור הדריבליסט חסר התועלת שמקבל 10 דקות פעם בשלושה משחקים. הם משחקים בעמדה זהה - לא ממש חלוץ, לא ממש שחקן אגף. שניהם הכי טובים בתור השמאלי מבין שלישייה התקפית. זאת עמדה שאין כיום ביובנטוס ולכן מיעוט הדקות של הגמד. פלאדינו יגיע, יישב על הספסל ויחכה ליום שבו בניטז או כל מאמן אחר יחליט לגוון במערך.
אם כבר הזכרת את בניטז, כל הסימנים מראים שהוא פחות או יותר השתכנע לקבל על עצמו את תפקיד מאמן יובנטוס בקיץ הקרוב. לפי מה שאני קורא בימים האחרונים, גם במידה ולא נעפיל לליגת האלופות (נושא כאוב שהאוהדים כבר השלימו איתו) הספרדי יגיע יחד עם צוות של כ8 עוזרים, מאמני כושר ושאר תפקידים מקצועיים בסגנון. הוא צפוי לקבל במרקאטו הקרוב סכום של כ80 מליון יורו למטרת הבנייה מחדש של הקבוצה, ורוצה להתחיל עם מאסצ'רנו וטורס אהוביו. ועל זה נאמר - אוי ואבוי. אני בעד שהוא יתווך בעסקה שתביא לנו באמת את מאסצ'רנו וטורס, ואנחנו בתמורה נממן לו כרטיס טיסה ופגישה עם פרז ו-ולדאנו במדריד. רק הוא חסר לי עכשיו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
הרכש הכושל ברוב המקרים, הרוטציות ושינויי ההרכבים התכופים, החשיבה הסופר הגנתית ביותר מדי משחקים, העובדה שבחמש עונות בליברפול הוא בתאכלס לא התקרב לאליפות כמעט באף עונה, ויש עוד ועוד. אני בלב שלם מעדיף את פראנדלי ואלגרי. אם מחשיבים גם מאמנים בסיטואציה טיפה יותר בעייתית, אז הייתי גם מעדיף לבדוק קודם את המצב של ספאלטי, קאפלו ואפילו מנצ'יני לפני שהייתי פונה אליו. אני מודע לעובדה שביובנטוס רוצים לסגור עם מאמן כמה שיותר מהר ושחלק מהשמות שציינתי יהפכו לרלוונטים רק אחרי המונדיאל, אבל גם השחרור של בניטז מליברפול והמשא ומתן עם הדרישות הרבות שלו לא צפוי להיות פשוט. אם בטגה ובלאן גם ככה הולכים להקריח מכל התהליך הזה, אני מעדיף שיכוונו לקאפלו ולא לבניטז.
הרכש היא באמת נקודת התורפה של בניטז אבל אני בטוח שעם מנהל רכש מקצועי (=לא סקו) העניין ישתפר וזה לא יהיה תלוי רק בו. אני מעדיף לא להסתכל על בעיית ההישגים כי אני בטוח שהכל נובע מהשקפת העולם שלך לסגנות בפרמיירשיפ בעונה שעברה וזכיה בצ'מפיונס (ועוד גמר) לפני מס' שנים, הישגים שאותם אני תופס כמצוינים. בנוסף לאלו קיימים גם ההישגים עם ולנסיה, שכוללים בתוכם תארים מקומיים. שינוי ההרכב התכופים, החשיבה הסופר-הגנתית - אלה לאו דווקא חסרונות, מה שגם לפעמים המשחק של בניטז מתאפיין דווקא בלחץ ובהתקפות רבות. אני מסכים שאלגרי ופראנדלי הם מאמנים מצוינים אבל האחרון כמעט ולא בר-השגה והראשון עוד לא משופשף ברמות הגבוהות, והייתי רוצה שייקח על עצמו קבוצה כמו סמפדוריה או פאלרמו לפני שיגיע לקבוצה ששואפת להיות הטובה בעולם.
:aa1: נאפולי תנסה להחתים את קלאודיו ז'אקוב מראסינג, כך לפחות על פי סוכנו של השחקן. שנה שעברה נאפולי כבר הביעו עניין בשחקן אך העסקה לא התממשה, אז דובר על שש מיליון דולר. מדובר בקשר אחורי שיחגוג 23 בפגרה, מוערך מאוד ע"י המאמנים שעבדו איתו (קפטן כבר מגיל 20) ופונטציאל שמדברים עליו כבר כמה שנים, שחקן הרכב לצידו של באנגה בנבחרת הצעירה שזכתה במונדיאליטו 07. נלחם על המגרש, אגרסיבי, משחק ראש מצויין, חזק מאוד ובעל יכולת טכנית גבוהה (אך לא דריבל). מצד שני מאוד לא יציב, כבד וחמום מוח לעתים קרובות. לדעתי לא ההחתמה הכי טובה שנאפולי יכולה לעשות, ביום טוב הוא מנהל משחק מצויין וקיר בהגנה, אבל ביום רע הוא לא מדוייק ברמה מעליבה וסכנה לאדום, דבר שקורה לא מעט. אני אישית אשמח לכסף. :aa1: עוד דווח כי קייבו שלחה נציגים לעקוב אחרי בריאן ליואי במשחקה האחרון של ראסינג, מדובר במגן ימני בן 21 שיכול לשחק גם כקשר, שחקן מאוד בוסרי שלא ברור לי מה מועדון איטלקי מחפש בו כרגע. יש לו פונטציאל, אבל כרגע זה נראה יותר כמו מקרה גרימי...
בניטז מאמן נוק אאוט מעולה, על זה אין ספק. באמת טעות שלי שלא ציינתי את הרקורד המעולה שלו במסגרות האירופאיות, גם עם ולנסיה ובעיקר עם ליברפול. ולמרות זאת, זו רחוקה מלהיות סיבה להביא אותו - בעיקר בגלל שבשנה הבאה אנחנו לא הולכים לשחק בליגת האלופות, ככה שתסריט ליברפול מ2005 לא יחזור על עצמו בכל מקרה. בכל מה שקשור לליגה המקומית, העונה האחרונה שבה הוא זכה באליפות הייתה ב2004 עם ולנסיה, עם ליברפול הוא תמיד נע בין מקומות 2-5 ולמרות שאני לא עוקב ברצינות אחרי הפרמיירליג, אני זוכר שכמעט כל שנה ליברפול יוצאת ממירוץ האליפות בשלב יחסית מוקדם (אם יש מישהו שרוצה לתקן אותי אני אשמח, כמו שציינתי כבר אני לא זוכר בוודאות מה הלך באנגליה בחמש השנים האחרונות). ביובנטוס רוצים קודם כל אליפות, וכמה שיותר מהר. צריך מאמן שיביא איתו רעיונות חדשים ויבנה את הסגל מחדש בלי להתחשב במניעים אישיים (זאת גם הסיבה שאני נגד חזרה של ליפי; קשה לי מאוד לראות אותו מראה את הדלת לקנבארו, גרוסו, קאמורנסי וטרזגה), ואני בספק אם בניטז הוא האיש הנכון למשימה. גם הצלחה מיידית באירופה רחוקה מלהיות מובטחת תחתיו, והנתונים הללו בנוסף לדרישות הגבוהות שלו הופכות אותו מבחינתי ללא רצוי במיוחד.
שום דבר לא בטוח - לא בטוח שבניטז יביא אליפות ולא בטוח שבניטז לא יביא אליפות. מפאת השוני בפרמטרים שבין איטליה לאנגליה (איכות הליגה, איכות הבטן, מסגרות נוספות, היררכיה ניהולית וכו') קשה מאוד לנבא הצלחה על סמך הישגים קודמים. יש לזכור שעל אף רכש כושל שתוצאתו היא כמובן קבוצה שמורכבת בעיקרה משחקנים חלשים, ליברפול הגיעה למקום השני בפרמיירליג, מרחק 4 נק' מיונייטד שהייתה כאמור הקבוצה השנייה בטיבה באירופה באותה שנה. זו לא אליפות, אבל זה בהחלט לא כישלון בליגה ובוודאי לא יציאה מוקדמת מהמירוץ. אני מאמין שבניטז יצליח ביובנטוס בגלל שמובטח לו סכום רכש גבוה (ואני לא בטוח שסכום דומה יובטח לאלגרי) שאיתו יוכל להביא (ביחד עם מנהל הרכש החדש, בעזרת השם) שחקנים מהדרג הראשון (ולא, לא דייגואים למיניהם), בגלל שהיכולות המנטליות שלו הן מהטובות באירופה (כלומר, מוטיבטור, כריזמטיות וכו') ובגלל שהוא יוכל לנער את הקבוצה מהתרדמת שהיא מצויה בה כפי שאני מתקשה להאמין שמאמן אחר יוכל, גם על ידי שינויי הרכב תכופים. נניח ובמקום בניטז היה מגיע אנצ'לוטי (נעזוב את זה שזה בכלל לא רלוונטי), האם גם אז היית מתנגד? לשניהם רקורד דומה בליגה, לשניהם רקורד דומה באירופה (ולבניטז אף טוב יותר) ובכל זאת, אוהדי מילאן היו מודים לאלוהים אם אנצ'לוטי היה חוזר וגם אוהדי יובנטוס לא היו מתנגדים לקדנציה שניה בתקופת השפל הנוכחית.
רק תשווה את הסכומים שמילאן הוציאה על רכש בתקופת אנצ'לוטי מול הסכומים שאינטר ויובנטוס הוציאו. חוץ מזה אם מורידים את פרשיית השחיתות אנצ'לוטי לא כל כך נכשל בליגה. תוסיף לזה הגעה לגמר CL וזכיה פעמיים. בניטז, לעומת זאת, הוציא סכומים גבוהים יותר מפרגוסון וונגר (אני די בטוח שפחות מצ'לסי) ולמרות זאת לא זכה בשום אליפות. זכיה אחת בליגת האלופות וגמר אחד (פלוס תארים משניים - גביעים ואופ"א). הרבה פחות מרשים מאנצ'לוטי.
סיידורף, נסטה, רונאלדיניו, אוליביירה, ג'ילארדינו, פאטו, והרשימה נמשכת - אל תגיד לי שהסכומים שמילאן הוציאה בתקופת אנצ'לוטי היו קטנים. אני מוכן לעבור איתך שנה-שנה על הרכש של בניטז ועל הרכש של אנצ'לוטי ותראה שההבדלים לא כל כך גדולים. מה שגם, בניטז הגיע לליברפול כשהקבוצה הייתה חלשה בצורות מחרידות ואילו אנצ'לוטי הגיע לקבוצה עם שבצ'נקו, קושטה ורבים מוכשרים אחרים, שהיוו בסיס הרבה יותר טוב מזה שבניטז קיבל בליברפול. וחביבי, בפרשת השחיתות גם גליאני וגם מיאני לקחו חלק, מילאן היא לא טלית שכולה תכלת.
אני לא חושב שמילאן הוציאה יותר כסף מיובנטוס ואינטר בתקופת אנצ'לוטי. אתה מוזמן לבדוק אבל קשה לי להאמין שכן. לעומת זאת, בניטז כבר שש (?) שנים בונה קבוצה בליברפול, בסכומים גבוהים יותר מונגר ופרגוסון והסגל שלו לא קרוב להיות חזק כמו שלהם. לא אמרתי שהאליפויות של שנות השחיתות שייות למילאן, פשוט שמדובר בשנים שאתה לא יכול לשפוט מאמן על פיהן.
פעם ראשונה שאני שומע על האתר הזה, אבל אכן יש שמועות גם באתרים איטלקיים אחרים כמו גזטה, קוריירה, לה סטמפה ועוד על מעבר של באלוטלי לארסנל או לסיטי שמאוד מעוניינות בו. לדעתי, בארסנל הוא יכול להצליח ולהראות את הכשרון שלו.