לפי מה שהבנתי זה רומא מפטרת את ספאלטי ולא ספאלטי עוזב. טעות קשה שתפגע בקבוצה, ספאלטי גם בזמנים קשים ידע להביא יציבות לקבוצה עם סגל גרוע. מה גם שבתור מאמן אני חושב שהוא טוב מראניירי. ראניירי בעשור האחרון הוא חתיכת נכשל סידרתי, אם הוא מגיע אני לא רואה את רומא מסיימת בטופ 4.
לדעתי זהו הסכם הדדי. ספאלטי לא קיבל מההנהלה את הכלים להמשיך להתקדם כאשר השיא הגיע אתמול אחריי שלואן ניסטלרוי הוצע חוזה נמוך מדיי והעסקה נפלה בדקות האחרונות של המרקאטו. ההנהלה מצידה לא מרוצה מכך שספאלטי איבד את כוחו בחדר ההלבשה, את ההחלטות והניהול משחק הכושלים מול יובנטוס ואת ההתנערות מאחריות אחריי שני ההפסדים בליגה. ראניירי מאמן הרבה פחות טוב מספאלטי, הטיימינג? אולי הגרוע ביותר שיכול להיות, אך נראה שאין שום ברירה לא להנהלה ולא לספאלטי אלא להפרד. אין מקום לבוא בטענות לאף אח מהצדדים, עלינו להשלים עם המהלך ולאחל לספאלטי המון בהצלחה בהמשך הדרך.
אני מקווה בשביל רומא שההנהלה תחזור בה, אם אכן הוחלט על צעד כזה. ראניירי הוא מאמן טוב, אבל הוא מאמן שלוקח פציאנט חולה ומעמיד אותו על הרגליים. אך יחד עם זאת, הוא לא האיש שיחזיר את אותו מטופל שלו לרוץ. אם רומא במשבר הוא אולי האיש הנכון עכשיו, אלא שאני סבור שרומא רחוקה מלהיות במשבר מקצועי. יש לה סגל שנותן למאמן את הכלים להצליח. דברים לא התחברו טוב בפתיחת העונה, אבל מדובר רק במחזור השני. ובל נשכח שרומא הפסידה בחוץ לג'נואה וביית ליובנטוס, שני משחקים מאוד קשים, אליהם גם הגיעה פצועה. יש עכשיו שבועים החלמה, יש משחק נוח יותר מול סיינה במחזור הבא. משם הקבוצה יכולה להתרומם גם מקצועית ובעיקר מנטלית. אני לא הייתי ממהר לא לשחרר את ספאטלי וגם ספאלטי, אם יש לו חלק בהחלטה, עדיף שיחכה לפחות עוד חודש ימים.
Atalanta: spesi 12.5 mn, ricavi 17,5 min = 5 milioni Bari: spesi 7 mln, ricavi 0 mln = - 7 milioni Bologna: spesi 11.5 mln, ricavi 0,5 mln = - 11 milioni Cagliari: spesi 14.5 mln, ricavi 1.5 mln = - 13 milioni Catania: spesi 11.5 mln, ricavi 1 mln = - 10,5 milioni Chievo: spesi 2.5 mln, ricavi 0.5 mln = - 2 milioni Fiorentina: spesi 17 mln, ricavi 45 mln = + 28 milioni Genoa: spesi 72 mln, ricavi 37 mln = - 35 milioni Inter: spesi 64 mln, ricavi 101 mln = + 37 milioni Juventus: spesi 52 mln, ricavi 15 mln = - 37 milioni Lazio: spesi 28 mln, ricavi 12 mln = - 16 milioni Livorno: spesi 4 mln, ricavi 7 mln = + 3 milioni Milan: spesi 30 mln, ricavi 85 mln = + 55 milioni Napoli: spesi 56 mln, ricavi 8 mln = - 48 milioni Palermo: spesi 14 mln, ricavi 5 mln = - 9 milioni Parma: spesi 13.5 mln, ricavi 14.5 mln = + 1 milione Roma: spesi 3.5 mln, ricavi 21.5 mln = + 18 milioni Sampdoria: spesi 12 mln, ricavi 8.5 mln = - 3,5 milioni Siena: spesi 15 mln, ricavi 20 mln = + 5 milioni Udinese: spesi 12 mln, ricavi 40 mln = + 28 milioni. דעתכם?
עם החמישים מיליון האלה היו יכולים להביא איזה מישהו מועיל..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
3 מיליון אירו, זה מה שהוציאה רומא, ואח''כ לא מבינים למה הקבוצה נראית כמו שהיא נראית. נכון, ספלאטי הוא האשם הבלעדי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
השורה של מילאן ברשימה פשוט ביישה אותי בתור אוהד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx . לא קשה להבין למה רומא כושלת.
אוי, הבושה... המועדון היה צריך עשרות מיליונים בשביל לתקן את הנזקים הכלכליים של העונה האחרונה. גם אני מתבייש שאנחנו לא ריאל מדריד ולא יכולים להרשות לעצמנו לפשוט רגל...
ההתנהלות של אינטר בשוק העברות מעוררת הערצה. גם חיזוק בכל העמדות הנחוצות עם שחקנים מהשורה הראשונה כמו לוסיו,מוטה,סניידר,מיליטו,אטו וגם רווח ענק שמכסה את הפאדיחות מהקיץ הקודם.
תעשה לי טובה, זה כבר כמה שנים רצוף שמילאן לא מביאה העברות גדולות. מאז קיץ 2003 שכחיזוק לקבוצה טובה הובאו קאקה זול ופאנקרו וקאפו בחינם, נמשך הקטע של להביא פעם בכמה שנים איזה שחקן בסביבות ה-20 מיליון. עד שבקיץ שעבר הוציאו סוף סוף כסף הוא נזרק על הרג'קטים של בארסה (פלאמיני זה הדבר הטוב היחיד מאותו קיץ והוא בכלל הובא בחינם). חוץ מג'ילארדינו ב-2005, איזה שם גדול חתם במילאן כשהוא בשיאו ואני מדבר על ה-6 שנים האחרונות מאז שהקבוצה זכתה בליגת האלופות ב-2003. תאמין לי שזה פשוט שטויות. נכון, אמנם קאקה לא היה שווה 70 מיליון וזה מחיר מציאה, אבל המכירה שלו פגעה בקבוצה בצורה כל כך קשה שבקיץ הבא יהיה צריך לשפוך הרבה הרבה כסף כדי לתקן את הקבוצה. קבוצה גרועה מובילה לכשלונות וכשלונות מובילים לעוד חובות. אני לא חושב שתוכל למצוא לי קבוצת צמרת אירופאית שהתנהלה בצורה כל כך מביכה כמו מילאן בקיץ האחרון. חובות אפשר לסגור בכמה שנים בעזרת בנייה של קבוצה טובה, בטח שחובות קטנים של 50 מיליון שזה כלום ביחס לקבוצות צמרת אירופאיות אחרות. האנגליות הגדולות נמצאות בחובות ועדיין אתה רואה אותן עושות העברות (למעט אולי ארסנל, שגם לה יש בסיס טוב משלנו בהרבה). כבר שנים שאנחנו נאלצים לסבול אמרסונים ואוליביירות כ"החתמות גדולות". אה, אגב, הרשימה הזאת לא נראית לי ממש מדוייקת.
ללא ספק ההתנהלות של אינטר בקיץ הייתה ראויה לשבח. 2.5 מיליון אירו? זה מה שרומא השקיעה בקיץ? פשוט בושה וחרפה שהקבוצה לא הביאה רכש נוצץ אחרי הכסף שהיא קיבלה מהמכירה של אקווילני לליברפול.
מה שבאמת הפתיע אותי, זה שהסכום שאינטר שילמה תמורת מיליטו ומוטה הוא מחצית מהסכום שפורסם בתקשורת בתחילת חלון ההעברות, הודות לשחקנים שאינטר העבירה לג'נואה כחלק מהעיסקה.