חיפשתי ציטוטים אקטואלים בקשר לעניין, במארקה ובאס, אך לא היה שום דבר שיכול להצביע על סיבה כלשהיא. אין ספק שמדובר בנושא מאוד מעניין. אני תחילה חשבתי שזה קשור לכך שטאמודו לא הראה נכונות גדולה להישאר בקבוצה, והקיץ באמת הייתה תחושה שזהו זה - הסמל הבלתי מעורער של אספניול, רוצה לשנות אווירה לקראת סוף הקריירה, כאשר הכיוון הוא הפריימרליג(וויגאן גיששה בעניינו). כיוון המחשבה שלי היה שהמהלך הוא מעין 'עונש' מסויים לשחקן(אבל המאמן פוצ'טינו דווקא הבהיר שאין לכך שום קשר). אני בטוח שבימים הקרובים הסאגה הזו תתבהר. * כמה מילים על אוליביירה - מוזר שהוא לא מצא את מקומו בקבוצת אמצע טבלה אחרת בליגה, דווקא הייתי רוצה לראות אותו משחק בסראגוסה. למרות שהוא יכל לתרום לבטיס ואולי הוא איכזב בחצי העונה שלו בשורותיה, הוא חלוץ שיכול להועיל להרבה קבוצות. כנראה שבדומה לבטיס - לשחקן עצמו הובטח שכר גבוה והוא העדיף שידרוג כלכלי על פני הפן המקצועי. הוא וסרחיו גארסיה אגב ירדו ליגה פעמיים ברציפות - מזל רע.
סראגוסה תשלם לחטאפה 5.5 מיליון יורו תמורת החלוץ הניגרי אוצ'ה. החלוץ,ששיחק בשנתיים האחרונות בקבוצה ממדריד,הגיע אליה מרקראטיבו,שם בילה 4 שנים.
מארק טורחון, בלמה הצעיר של אספניול, מצטרף לסנטאנדר, אולי בתור המחליף של גראיי, אם כי למרות הכשרון שלו, הוא לא יהיה גראיי בשביל רסינג.
מהלך מבריק של סרגוסה, כיף לראות אותה חוזרת לליגה הראשונה(סליחה ירדן)ומתחזקת בצורה משמעותית. היא איבדה בשנה וחצי את שלושת החלוצים הבכירים שלה, הגיע הזמן לחיזוק בדמות השחקן הזה. אוצקה שחקן נפלא, אבל כמו שאמרו מעליי, חסר לו את הגרוש ללירה בכדי להיות באמת ברמה הגבוהה, ואני מתכוון ליציבות. קשה לשכוח את מה שהוא עולל לריאל מדריד לפני שנתיים, אבל מאז הוא רק בירידה ובשנה האחרונה הוא בכלל לא הרשים בחטאפה. מאחל לו בהצלחה בבית החדש.
אלכס ברגאנטיניוס, שבעונה שעברה עלה עם חרז בתור מושאל מלה קורוניה, הושאל שוב לאנדלוסים. סרחיו טחרה, קשר צעיר בן 19, הושאל מצ'לסי למאיורקה. יורי ברצ'יצ'ה, מגן שמאלי באסקי בן 19, עובר בהעברה חופשית מטוטנהאם לויאדוליד. כריסטיאן הידאלגו,שחקן כנף מלה קורוניה שגדל בברצלונה, עובר להרקולס מהליגה השנייה. עושה רושם שהרקולס מתחזקת מאוד, ואחרי שהיתה קרובה לעלייה בשנה שעברה, היא הולכת בכל הכח על העלייה. פלה, קשר מפורטוגל, מושאל מפורטו לויאדוליד. פלה שיחק שנה באינטר,עבר לפורטו והושאל גם לפורטסמות'.
אני לא מבין מה הולך עם השחקן הזה. הוא עזב את אינטר למרות שהציג יכולת משכנעת כשקיבל את ההזדמנות(כולל שער ענק בסופר קאפ נגד רומא), דווקא פה זה מובן כי מוריניו מאוד האמין בקווארסמה, לא משנה מה היכולת שהציג. גם בפורטו הוא שיחק בהתחלה כמה משחקים, הציג יכולת טובה וגם אותם הוא עזב. בפורסמות' אני לא בדיוק יודע מה היו מעשיו, אבל אני יודע שויאדוליד הרוויחה כישרון גדול, ואני מאוד מקווה שהוא יפרוץ, כי גם בתור אוהד רומא, חיבבתי אותו מאוד באינטר.
ה'אס' הספרדי מדווח היום, שהבקבוצות האיטלקיות הוציאה הכי הרבה כסף על רכש עד עכשיו, 338 מיליון יורו לעומת הליגה הספרדית(283 יורו), הבעיה שיותר מחצי מהסוכם הזה רק ריאל מדריד הוציאה, ושאר הקבוצות בקושי עשו רכש, סביליה, אתלטיקו, ויאריאל, ולנסיה בקושי הוציאו על רכש עד כה, והליגה נפתחת בעוד חודש.
בקשר להעברת אוצ'ה, צריך לזכור שמסרליניו מאמנה של סארגוסה, אימן את אוצ'ה ברקראטיבו, באותה עונה אוצ'ה היה פשוט מדהים והיה ביחד עם סינמה פונגול אחד הצמדים הטובים בליגה הספרדית. בכל מקרה, סארגוסה קרובה להחתים את חלוץ נבחרת קוראטיה והיידוק ספלייט, קלאניץ בן ה21. סארגוסה צפוייה לשלם 8 מיליון יורו על החלוץ. רכישה מצויינת לסארגוסה, ביחד עם אוורטון אוצ'ה יכול להיות לסארגוסה חוד מצויין. כל כך שמח על החזרה של הקבוצה הזאת לליגה.
ויאריאל רכשה את נילמר הברזילאי. זה חלוץ ברמה של קבוצות מהטופ העולמי והוא צעיר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx
מדברים על עיסקה בשווי 11 מיליון יורו, אם בונסים, אבל זה סגור עדיין? לא ראיתי עוד הודעה באתר הרישמי של ויאריאל.
אי אפשר להגיד שלא התחזקו. הרבה קבוצות לא יכולות להרשות לעצמן להוציא כסף. ויאדוליד למשל החתימה הרבה שחקנים בהעברה חופשית.היא התחזקה בהרבה שחקנים טובים. גם ראסינג התחזקה בהגנה.