חדשות, שמועות והעברות 2008/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י REAL MADRID, ‏28/6/08.

1. Raulito Madridista

זיגיץ יושאל לסנטאנדר עד תום העונה

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/zigic240907_ES.Xxx

ניקולה זיגיץ, חלוצה הסרבי של וולנסיה שדורש לעזוב את הקבוצה משום שלא קיבל מספיק הזדמנויות לטענתו, יחזור לאקסית שלו - ראסינג סנטאנדר, בהשאלה עד תום העונה, ויוצג כשחקנה ביום שני. הסוכן של זיגיץ, ששוהה בכירסמס בחופשה בפריז עם משפחתו, נפגש עם הנהלת סנטאנדר וסוכמו כל פרטי ההעברה, כאשר וולנסיה לא עיכבה את התהליך. בתום העונה תוכל ראסינג לרכוש כ70% מכרטיסו של הסרבי, שהסביר את הסיבה לעזיבה וולנסיה:"זה מאוד חשוב עבורי לקבל דקות משחק, ובוולנסיה לא היה לי את זה. חוץ מזה, הכל היה טוב בוולנסיה, התנהגו אליי בצורה יפה מאוד, המועדון ברמה גבוהה והקהל נהדר. אני צעיר ואני חייב לשחק".
    לפי אמירותיו של זיגיץ, הוא מאוד רוצה לשוב לוולנסיה בכל זאת בתום העונה. "אני עוזב לראסינג עד הקיץ, אבל אני רוצה לזכות עם וולנסיה בעתיד בהרבה תארים. אני רוצה להוכיח לאנשי וולנסיה שהם טעו איתי, להוכיח שאני מסוגל להיות שחקן הרכב ראשון", אמר השחקן. החלוץ דאג להכחיש סכסוכים עם המאמן אוני אמארי:"לא היו לי שום בעיות עם אמארי. הוא בחר לשחק עם חלוצים מסויימים, יותר מהירים. הוא המאמן והוא המחליט".
    זיגיץ מאוד נרגש לשוב ולשחק בסנטאנדר:"זה יהיה מאוד כיף ומעניין לחזור לשחק לצידו של מוניטיס בהתקפה, עשינו דברים יפים מאוד בייחד לפני שנתיים, אבל גם לצד כל השאר. אני אוהב את המועדון ואת האוהדים, ויש לי הרבה מאוד חברים שם ואני בטוח שאהנה מאוד ושהקבוצה תצליח".

----------------------------
    זיגיץ יוכל להוסיף הרבה להתקפה הבינונית של ראסינג סנטאנדר. שיתוף הפעולה שלו עם מוניטיס בהחלט היה חוויה עבור האוהדים. אני לא צפיתי הצלחה מסחררת שלו בוולנסיה, אבל גם לא חשבתי שהמצב יהיה עד כדי כך גרוע. אם אמארי חוזר לשיטה של חלוץ אחד, אין לזיגיץ מה לחפש במאסטייה, הרי מוריינטס יותר טוב ממנו והוא בכל-זאת לא משחק, וכמובן שהמאסטר זה דויד ויאה. בשנה שעברה זיגיץ קיבל יותר הזדמנויות אבל כל הקבוצה לא פגעה כך שזה לא רציני להאשים אותו. החלטה נכונה של כל הצדדים למעשה, ויפה לשמוע שוולנסיה לא עשתה שום בעיות בכל הקשור להעברה.

2. Sergio Ramos Member

עד לפני שנתיים הוא נחשב לאחת התגליות הגדולות באירופה אחרי עונה פנטסטית בה היה אחד הגורמים המשמעותיים להצלחה והתהרוממות של ראסינג. ההגעה שלו לולנסיה הייתה סוג פלאטפורמה מצוינת להעביר הילוך בקריירה. חשבתי למען האמת שלצד וויאה אנחנו הולכים לראות חלוץ ברמה גבוהה ובהחלט אחד שיקנה לעצמו שם גדול בכדורגל האירופאי, אבל הבאלגן הגדול ששרר אצל העטלפים, רונאלד קומאן הארור, ופציעות טורדניות די שיבשו לבחור את התכניות. קצת חבל לי על עונה מבוזבזת של חלוץ פוטנציאלי מאוד(בעקיר בשל גובוהו), אבל הוא עדיין לא 'זקן' ואני מקווה בשבילו שההשאלה חזרה אל קבוצתו הקודמת תחזיר אותו למסלול החיובי.

דור, אני דווקא חושב שבמערך ה4-4-2 זיגיץ' יכול להשתלב נפלא ברוטצייה עם מוריינטס וכן היה לו את למכור ולתרום. אמארי משום מה ממשיך את הטריו המיותר במרכז השדה של בארחה-אלבלדה-פרננדס שלא תורם בשיט למשחק שלה. אני חושב שמעבר ל4-4-2 יהיה הרבה יותר מועיל וחיוני עבור הקבוצה כאשר התווסף שחקן לחלק הקידמי ויאפשר יותר גיוון ואופציות במשחק שלה. אולי השיבה של דויד סילבה למגרשים תגרום לכך....

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/08
  3. riquelme1 Member

מה יפה בזה? ולנסיה לא נתנה לו שום הזדמנות.

ולא, הוא יותר טוב ממוריינטס. ביכלל, בושה מה שהלך איתו ולנסיה שילמו עליו 20 מיליון יורו ולא השתמשמו בו ביכלל, מדובר בחלוץ עם פוטנציאל להיות אחד הטובים בעולם, בראסינג הוא היה מדהים, וכל פעם שאמארי נתן לו הזדמנות הוא כבש, פשוט ביזבוז.

אני תופס מימנו, ראסינג הרוויחה חלוץ אדיר.

4. Sergio Ramos Member

עמי, את רוב האשמות תפנה לקומאן, הוא זה שהחריב בולנסיה הכל. מה עוד, כמו שאמרתי, זיגיץ' היה פצוע לתקופה ארוכה וזה גם היווה קושי.

למרות שאני גם בדעה שלך לפיה הוא כן יכול היה להשתלב יפה במידה ואמארי ייתן לו קרדיט, מבחינתו האישית הוא עשה את הדבר הנכון. בולנסיה הוא יחזור להיות פאקטור וזה עדיף וחיוני עבורו מאשר לנגן כינור שני לוויאה. הוא עבר עונה איומה ומוטב בשבילו שיערוק חזרה לקבוצה קטנה יותר וישקם את עצמו.

5. xavi6 Member

עמי, סתם שאלה פראית...על פי מה אתה קובע שזיגיץ' יותר טוב ממוריינטס? יש לו יותר ניסיון? יותר שערים? יותר תארים ששמו רשום עליהם? יש לו שם יותר גדול? אה, כן, יש לו פוטנציאל להיות אחד הגדולים בעולם. כשהייתי בן 12 אמרו עלי שיש לי פוטנציאל להיות אחד מהבלמים הטובים של מדינת ישראל. פוטנציאל זאת מילה יפה, אבל היא לא שווה הרבה, לא לפי פוטנציאל מביאים למישהו חולצת הרכב.

לגבי זיגיץ'-הוא סקורר, הוא ענק, לצערי הוא לא קיבל את ההזדמנות בולנסיה, נראה אם הוא יוכל להחזיר את עצמו מהמתים איפה שהוא הצליח, סנטאנדר.

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/08
  6. RubberSoul Member

דודו אוואט כנראה סגר במאיורקה תמורת מליון יורו שישולמו לדפורטיבו.
    מחר דודו יעבור בדיקות ויחתום ל4 שנים.
    בהצלחה לדודו.
    ד"א,משחק ראשון של דודו יהיה בקאמפ נואו.

7. Raulito Madridista

אוואט ממשיך לתחנה השלישית שלו בספרד

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/aouate250208_ES.Xxx

אף אחד לא האמין שדודו אוואט יצליח בליגה הספרדית, מה גם שהוא יצא אחרי אולי העונה הגרועה בקריירה שלו, עונה בה הוא ספג את השער בין הרגליים מאלון חרזי והיה אולי אשם לאובדן האליפות של מכבי חיפה. אבל אוואט הגיע לסנטאנדר חיכה בסבלנות, וזה דבר שמאוד מאפיין אותי - הוא חזק מנטאלית(גם במקרה עם מנואל מונואה הטיפש), ולאט לאט תפס מקום של קבע. לאט לאט הוא החל להיות יציב ובדפור הוא הציג יכולת טובה מאוד. הוא היה בין הגורמים להשארת הקבוצה בליגה בשנה שעברה, וחבל שהמאמן בז לו כל-כך. לדעתי אוואט היה צריך לעזוב בכלל אחרי המקרה עם מונואה, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם. אוואט עשה בשכל שהלך למאיורקה ולא לגיחון, שהמיקום של השתיים בטבלה לא יטעה - מאיורקה קבוצה עם מסורת, עם יציבות כלכלית רבה יותר(למרות הבעיות בזמן האחרון) ויש לה לאן לשאוף בשנים הקרובות, אני ממש לא מאמין שהיא תרד ליגה. אני מקווה שבחלון ההעברות מאיורקה תצליח להביא חיזוק ותצא מהתחתית, שתגרד איכשהו את סביבות המקום העשירי. אוואט יוכל לעזור לה במשימה, מאיורקה ספגה השנה יותר מידי שערים בגלל שוערים. אני מאחל לאוואט בהצלחה מכל הלב, ובטח שבמשחק הבכורה שלו - נגד בארסה בקאמפ-נואו. על בכורה כזאת, הוא אפילו לא יכל לחלום. רק שיהיה מפוקס, שלא ייקבל חמישייה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/12/08
  8. Bensh Member

גוסטבו מונואה*

9. Sergio Ramos Member

מאחל לאוואט רק בהצלחה. יש לו כבר ווותק של מספר שנים בכדורגל הספרדי ואני חושב שמאיורקה עשתה בחירה מצוינת. השאלה הגדולה היא, מה יקרה כאשר מויה יחזור מהפציעה שלו. השוער הצטיין עד כה וקשה לי לראות את מנסאנו משאיר את אוואט בשער ונותן למויה לנגן כינור שני. כשסימני השאלה האלו מרחפים באוויר, עולה גם המחשבה שהבחירה בספורטינג גיחון הייתה יכולה להיות טובה יותר.

10. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

חיחון מועמדת לרדת ומויה מועמד לעזוב. אם אוואט לא ייכשל, בעונה הבאה הוא יהיה שוער ראשון בקבוצה מליגה ראשונה.

11. RubberSoul Member

בינתיים ספורטינג רוצה את אלברט ז'ורקרה מבארסה.אני מאחל להם שיקחו אותו.
    עם כל הכבוד ויש לי המון כבוד לז'ורקרה,הוא בדיוק כמו אולגר-קטלוני שאוהב את הקבוצהנשאר בקבוצה רק בגלל האהבה שלו,אבל לא מספיק טוב לנו.

12. avner Member

ומי יהיה שוער שני?

13. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

פינטו .
    האמת שאני לא יודע מי גרוע יותר פינטו או ג'ורקרה.

14. Raulito Madridista

קאנוטה:"אני נהנה בסביליה ולא חשבתי על עזיבה, אבל אי-אפשר לדעת מה יהיה בעתיד"

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/kanoute290808_ES.Xxx

פרדי קאנוטה, חלוצה של סביליה, לא פוסל מעבר אפשרי לריאל מדריד או ברצלונה, למרות שטוב לו כרגע בסביליה. "מעולם לא חשבתי על לעזוב, עכשיו יש לי חוזה עם סביליה ואני מאוד נהנה כאן, אני משחק באחת הקבוצות הטובות בספרד, קבוצה עם קהל חם ואנשים נפלאים, כאן עשיתי את השנים הטובות ביותר בקריירה שלי", אמר השחקן לאתר של אופ"א, אבל הוסיף:"בכדורגל אי-אפשר לדעת מה יהיה בעתיד והכל יכול להיות אפשרי". השחקן אמר שהוא מקווה להיזכר בסביליה כ'אדם ישר שנתן הכל למען הקבוצה'.
    למרות ההדחה מגביע אופ"א, בסביליה לא מקלים ראש, והקבוצה מלאת תשוקה כדי להילחם על מה שנשאר לה - כך לפיו דבריו של קאנוטה. "ההדחה מאירופה הייתה כואבת, בטח שלא חשבנו שכבר בשלב כה מוקדם נסיים את העונה האירופית, אבל ממש לא סיימנו את העונה", אומר השחקן ממאלי. "סביליה תתחרה עד הסוף על מקום בליגת האלופות וגם על אליפות אם זה יתאפשר, אבל כרגע זה לא נראה ריאלי וברצלונה מועמדת חזקה מאוד לזכות.

15. EL-Fenomeno Member

פרדי קאנוטה שחקן נהדר אבל ממש לא נחוץ לבארסה, יש לה מספיק חלוצים, מה גם שלא יעזור להביא עוד מבוגר בנוסף להנרי. אם בכל זאת הוא יבוא, בוז'אן ימשיך להתייבש על הספסל, מה שעלול למנוע ממנו פריצה מוקדמת וחבל. ריאל מדריד? גם לא נראה לי, ריאל לא תוכל לרשום אותו ל- http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx ליג= סתם בזבוז!!!
    אז גם אם הוא רוצה, אין כמעט סיכוי שיעבור לאחת מן האריות!!