בטיס ואטלטיקו הוכרזו כקבוצות הכי לא יעילות בליגה בין השנים 1994-2005. הכי יעילה הייתה נומנסיה, אחריה קומפוסטלה (מישהו זוכר אותה?) וראיו וייקאנו. מעניין ששלושתן ואוססונה מקדימות את אתלטיק. ריאל לפי הטבלה הזאת הייתה יותר יעילה מבארסה.
את הסיבה הרשמית לא קראתי אבל היא ברורה. הילדברנד ציפה שלאחר שתפס (או יותר נכון קיבל) את המקום בהרכב בעונה שעברה, הוא ימשיך בקו הזה בהרכב הראשון גם העונה. ולנסיה מנגד החתימה את השוער הברזילאי הצעיר רנאן שפותח כיום בהרכב והמעמד של הילדברנד חזר להיות של שוער שני. הגרמני מעוניין להיות שוער ראשון. זה היה צעד מתבקש. אם הוא היה נשאר בקבוצה אחרי ינואר הייתי מופתע.
אני מופתע מהצד של ולנסיה... הילדברנד נתן שנה שעברה עונה מציונת וכאשר הם הביאו את רנאן חשבתי שזה כשוער מס 2. או שקרה שם משהו מאחורי הקלעים שלא קשור להיבט המקצועי. כי ללא ספק הילדברנד שוער ברמה מאוד גבוה והוא הוכיח זאת שנה שעברה.
סרחיו פרננדז באוססונה http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/sergio-fernandez_354_ES.Xxx בהתאם לחוק הקיים בליגה הספרדית, לפיו במקרה של פציעות ארוכות טווח לשחקנים, מותר לקבוצה להחתים שחקנים חדשים גם לא בזמן חלון ההעברות, הביאה אוססונה את סרחיו פרננדס, בלמה בן ה-31 של סראגוסה, כדי שיהווה מחליף לרוברסיו שגמר את העונה. הבלם הוותיק שסבל מפציעה קשה במהלך הקריירה לאחר כניסה של לואיס פיגו במחזור האחרון של עונת 05\2004 ומאז התקשה לחזור ליכולתו, הסתכסך עם המאמן מרסליניו לאחר שאיבד את המקום בהרכב, והוא חוזר לליגה הראשונה במטרה לשקם את הקריירה שלו. אוססונה העבירה לשורותיה את השחקן בהעברה חופשית, שכן פרננדז היה חתום בסראגוסה עד סיום העונה הנוכחית. "אני מאוד שמח להיות כאן ומקווה להשתלב במהרה ולעזור לאוססונה מהמצב הלא נעים בו היא נמצאת", אמר השחקן במסיבת העיתונאים. הוא ניסה להתחמק משאלות העיתונאים לגבי הריב עם מרסליניו ואמר:"לכל אחד היו את הדעות שלו. הוא לא רצה בשירותים שלי ואני רציתי לשחק לעומת זאת. קיבלתי כאן הזדמנות נהדרת וחבל לדבר על העבר".
צרות באספניול: המאמן פוטר, טאמודו נפצע http://www.marca.com/marcador/futbol/2008_09/primera/jornada_13/esp_spo/foto.Xxx טיקסטין מרקס הפך אתמול בלילה למאמן השלישי העונה שמפוטר בליגה הספרדית, לאחר שהנהלת אספניול הודיעה לו על סיום עבודתו במועדון, קצת אחרי ההפסד הביתי לספורטינג גיחון. למרות שנשיא אספניול, דניאל סאנצ'ז, מדבר על החלטה כואבת, בתקשורת הספרדית עלו כבר הרבה לפניכן שמועות לפיהן ההנהלה לא מרוצה מתפקודו של מרקס, שאיבד שליטה לטענת גורמים בהנהלה. אספניול פתחה טוב את העונה ואפילו הוליכה את הטבלה אחרי שני מחזורים, אבל ההמשך היה רע, וההפסד אתמול לספורטינג גיחון, שהיה הרביעי ברציפות, דירדר את ההקבוצה למקום ה-17, במרחק נקודה אחת בלבד מהקו האדום, ובאספניול הרגישו שזעזוע הוא חובה כדי להציל את העונה הנוכחית. שמם של לואיס פרננדז ומאמן נבחרת סרביה, מירוסלב דיוקיץ, עלו כמועמדים, אבל בסופו של דבר החליטו באספניול ללכת על המאמן הוותיק מאנה, שאימן בעבר את אתלטיק בילבאו ולבאנטה. המאמן חתם היום על חוזה עד סוף העונה עם אופצייה לשנה הבאה. "אנחנו צריכים מישהו עם גישה ובלי פחד, ואת הדברים האלו אני מוצא במאנה", אמר המנהל הספורטיבי של אספניול. ועם כל הצרות לא מספיקות, היום התברר שראול טאמודו, קפטן אספניול, שנפצע אתמול בדקה ה-59 והוחלף על ידי ג'ונתן סוריאנו, ייעדר מהמגרשים לפחות לחודש אחד קריטי, כאשר במקרה הרע טאמודו יושבת לחודש וחצי. השחקן יעבור מחר בדיקות ובאספניול מקווים שמשך ההיעדרות יהיה קצר יותר. טאמודו כרגע ייאלץ ללכת עם קביים. לפחות שאר הפצועים מתקדמים והתאמנו היום ביותר אינטנסיביות, מדובר בין השאר באיבן דלה-פנייה, פרנסיסקו רופטה ופארחה. ---------------------------------------------- אספניול עברה קיץ לא קל במהלכו הקבוצה נחלשה בגלל עזיבתם של ריירה וזאבאלטה, הקבוצה סבלה ממכת פציעות, אבל עושה רושם שיש משהו מעבר. בכל מקרה מרקס היה צריך להוציא יותר מהסגל שעמד לרשותו, להפסיד לספורטינג גיחון בבית זה לא מכובד, הקבוצה גם הובסה על ידי סנטאנדר והיו עוד משחקים חלשים מאוד שלה. אני לא אתפלא אם יש שם בעיות בחדר ההלבשה, גם עם וואלוורדה שהוא מאמן טוב, משהו לא דפק בחצי העונה השני. אני מקווה לראות את אספניול מטפסת לפחות לעשר הראשונות, אבל יהיה לה קשה מאוד ללא טאמודו. לואיס גארסיה שהבקיע בתחילת העונה, צריך לחזור לעשות את המלאכה. אני מחכה שרופטה יחזור כבר מפציעה. לפחות אספניול שיחקה נגד רוב הגדולות, נשאר לה את אתלטיקו ווולנסיה.
http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_328/foto_328849_CAS.Xxx לואיס מדינה קאנטאלחו נבחר להיות השופט שישפוט את הסופר קלאסיקו של ספרד במוצאי שבת ה13 לדצמבר בשעה 23:00 שעון ישראל. קאנטאלחו שפט העונה במשחקי שתי הקבוצות פעם אחת בלבד , את ה4-3 של ריאל על אוניון שבסופו של דבר ריאל עפה מהגביע , ואת הדרבי של ברצלונה בו ניצחה בארסה אחרי שהמשחק כבר הגיע ל100 דקות. בליגת האלופות הוא שפט שני משחקים את רומא-צ'לסי ודינמו קייב-ארסנל , ובמוק' המונדיאל שפט בבית "השיראלי" כאשר יוון אירחה את שוויץ.
צריך לבדוק גם מי יהיו הקוונים. השניים שהיו איתו במחזור האחרון היו כמעט לגמרי עיוורים, מסכנים. וקנטלחו התייחס לסימונים שלהם כאילו לא מדובר באנשים עם מוגבלויות.
אלמרייה: ארקונה פוטר, הוגו סאנצ'ז בדרך?; http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/arconada_354_230908_ES.Xxxhttp://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/hugo_sanchez221208_ES.Xxx זה שיוצא(ארקונדה מימין) וזה שנכנס? גונזלו ארקונדה, מאמנה של אלמרייה, פוטר אמש על ידי ההנהלת הקבוצה לאחר הפסד הקבוצה 1-0 לספורטינג גיחון בחוץ, הפסד שהיה הרביעי של אלמרייה בחמשת המחזורים האחרונים וקירב את הקבוצה עד למרחק של שלוש נקודות בלבד מהקו האדום. המאמן בן ה-47 שקיבל הקיץ את המפתחות לאימון אלמרייה, לאחר שהעלה את נומנסיה מהסגונדה ב', נפרד בצער מהשחקנים והודה להם על המאמץ והמחוייבות כלפיו וכלפי המועדון. "המצב הפך לבלתי-אפשרי. שוב הפסדנו נקודות יקרות ולא הצלחנו לנצל את ההזדמנויות שלנו. תיקו היה משקף יותר את המשחק, אבל היינו בתקופה ששום דבר לא הלך לנו. אני מודה לאלמרייה על ההזדמנות ומאחל לה בהצלחה, היא תישאר בליגה בוודאות, יש שחקנים ואנשים טובים", אמר המאמן היוצא. בצהריים הועלה שמו של הקטור קופה, מאמן נבחרת גיאורגיה, כאחד המועמדים לרשת את התפקיד, אלא שכנראה המועמד הבכיר לאימון אלמרייה הוא הוגו סאנצ'ז, שחקן העבר המקסיקני הגדול של ריאל מדריד, איתו מנהלת אלמרייה משא ומתן לגבי חוזה עד תום העונה. המועדון רוצה לסיים את הסאגה כמה שיותר מהר והמטרה היא להציג את הוגו סאנצ'ז כבר מחר כמאמן החדש של אלמרייה.
ה'מארקה' - בניטז רוצה את לאפיטה בליברפול: אנחל אפיטה, קשרה ההתקפי של דפורטיבו לה קורוניה הוא היעד הבא של המאמן הספרדי שמעוניין לצרפו אל המושבה הספרדית בקבוצה כבר בחלון העברות הקרוב של ינואר. סך ההעברה המדובר עומד על 3.5 מיליון ליש"ט. כרגע אין שום פרט קונקרטי, אך מקורות מבשרים כי הקשר הצעיר( למי שזוכר, הגיע לביקור בישראל בקיץ האחרון, כאשר קבוצתו דפור התארחה בקריית אליעזר למשחק מול בני סכנין במסגרת האינטרטוטו) שנחשב לעילוי בכודרגל הספרדי עשוי למצוא עצמו בקרוב במדים האדומים. פרטים בהמשך. http://img184.imageshack.us/img184/4118/lafita050308es2bv7.Xxx לאפיטה. הצטרף למושבה הספרדית?