"אני מאוד מתרגש. נישאר בליגה, זה ברור" http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/10/1223431705.Xxx 'המלך של רקראטיבו' חזר. לוקאס אלקארס הוצג כמאמנה של רקראטיבו הואלבה ולא יכל להסתיר את החיוך הרחב על פניו. "מבחינתי רקראטיבו זה לא עוד מועדון אלא ממש בית. אני מאוד מתרגש לחזור לכאן ועם מוטיבצייה אדירה להצליח, אפילו יותר מלפני שש שנים. אני רוצה לתרום לקבוצה מהידע שלי, הניסיון שלי וההתלהבות הרבה שלי, ולהפוך את רקראטיבו לקבוצה לוחמת. זה ברור לי שנישאר בליגה, ראיתי את הקבוצה ויש בסיס טוב מאוד, אנחנו רוצים יותר מזה", אמר המאמן. "רקראטיבו היא חלק חשוב מהחיים שלי", המשיך אלקארס, שיש לו זכרונות נפלאים מהקבוצה - הוא לקח את רקראטיבו לגמר גביע המלך בעונת 03\2002, באותה עונה שעלתה מהסגונדה ב'. ההפסד 3-0 לסמואל אטו וחבריו ממש לא קילקל את ההישג. "הייתה לנו עונה מאוד מעניינת. עם תקציב נמוך מאוד הצלחנו להיאבק שווה בשווה מול הרבה קבוצות ולא היה חסר הרבה כדי שנישאר בליגה. כמובן שגם הופענו בהיסטוריה עם ההעפלה לגמר הגביע, דבר שגבה הרבה אנרגיות מהשחקנים שלי". אלקארס שיקיים היום את האימון הראשון שלו עם קבוצתו החדשה-ישנה, הסביר את הפילוסופיה שלו:"לא צריך להתעצבן על השחקנים או לנזוף בהם, זו לא הדרך שלי. צריך לנהוג איתם ברוגע. אני הרבה יותר שלו מאשר לפני כמה שנים, וגם יותר מנוסה וחכם".
הנהלת בטיס נתנה אולימטום לצ'אפארו http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/chaparro_rp_01_02_08_ES.Xxx בטיס עוד לא הצליחה להשיג ניצחון ליגה ראשון העונה בתום שישה מחזורים ואף חמור מכך היא סוגרת את הטבלה עם שתי נקודות בלבד, ומעמדו של המאמן פאקו צ'אפארו מתערער מאוד. על פי הדיווחים, חודש אוקטובר שכולל עוד שלושה משחקי ליגה(מאיורקה, אוססונה ולה קורוניה) יהיה קריטי מאוד עבור המאמן. צ'אפארו קיבל מסרים מהנהלת בטיס לפיהם אם הקבוצה לא תנצח את מאיורקה בבית במחזור הליגה הקרוב, הוא הולך הביתה. במועדון לא ייסתפקו רק בזה, ואחד הגורמים בהנהלת בטיס אמר לתקשורת:"פחות משבע נקודות בשלושת המשחקים הבאים יהיה כישלון מבחינתנו". למעשה, היו אנשים בהנהלת בטיס שדרשו לפיטוריו של המאמן, אבל לבסוף הוחלט לתת לו עוד צ'אנס. גם בסביליה לא שקטים: דייגו קאפל בחוץ לחודש http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/capel_seleccion_ES.Xxx דייגו קאפל, קשרה של סביליה שנפצע ביום שלישי באימון נבחרת ספרד, ייעדר כחודש ימים, כך על פי הבדיקות הרפואיות שערך לו המועדון היום. מלבד שני משחקיה של הסלקסיון בהם היה אמור קאפל להשתתף, קאפל יפסיד עוד חמישה משחקים במדי סביליה: שלושה בליגה אלמרייה, מאלגה ווויאדוליד, המפגש עם שטוטגארט בגביע אופ"א וגם את המשחק בסיבוב המוקדם של גביע המלך. קאפל מצטרף לחברו לואיס פביאנו שגם ייעדר לתקופה זהה. אדריאנו חש אתמול בכאבים חזקים ונטש את האימון של סביליה. בקבוצה חוששים שיש לו פציעה זהה לזו של קאפל, וכעת מחכים לתוצאות הבדיקה שעבר השחקן.
זיגנדה הולך הביתה http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/ziganda22sep_ES.Xxx חוסה אנחל זיגנדה, מאמנה של אוססונה, הוא זה שזוכה בתואר המפוקפק בלהיות המאמן השני שמפוטר העונה בליגה הספרדית, כשישה ימים לאחר שמנולו זאמבאראנו מרקראטיבו ראה את הדלת החוצה. זיגנדה הוזמן היום בבוקר לשיחה עם הנהלת אוססונה שם שמע על סיום התקשורת בין הצדדים. אותו זיגנדה רשום על בסיפרי ההיסטוריה של אוססונה כמאמן שהביא את הקבוצה לחצי גמר גביע אופ"א בעונת 07\2006, וכמובן שבקבוצה רוכשים לו כבוד רב, אבל מפתיחת העונה החלשה של הקבוצה, שעוד לא השיגה ניצחון ליגה בתום שישה מחזורים, וכבשה שער אחד בלבד, קשה להתעלם. לאחר העונה החלשה של הקבוצה אשתקד, בה היא בקושי נשארה בליגה, הההנהלה ציפתה לשינוי וזה לא קרה. חוסה אנטוניו קמאצ'ו, המאמן הספרדי בן ה-53 שעזב את בנפיקה ליסבון במרץ בשנה שעברה, ואימן בעבר את נבחרת ספרד ביורו 2000 ומונדיאל 2002 וגם את ריאל מדריד בשתי קדנציות קצרות מאוד, הוא המועמד המוביל לרשת את עמדת המאמן באוססונה. סביליה: מכת הפתיעות לא נפסקת http://www.as.com/recorte/20081013dasdaiftb_16/C280/Ies/Alarma_Kanoute_vuelve_lesionado_dictamen.Xxx משחקי הנבחרות ביום שבת היו אסון עבור סביליה, שגם עליה לא פוסח 'וירוס פיפ"א'. מעבר לדייגו קאפל שנפצע באימון נבחרת ספרד, והצטרף למצוות הפצועים הכוללת את לואיס פביאנו, אדריאנו וארונה קונה, גם פרדי קאנוטה שנפגע בשריר התאומים במשחק של נבחרת מאלי, צ'באנטון ששיחק במדי אורגוואי ודרגאטינוביץ, עלולים להיעדר ממשחק הליגה הקרוב נגד אלמרייה ואולי אף יותר מכך. בסביליה עלול להיווצר מצב דיי משעשע - הקבוצה תתארח באלמרייה ללא אף אחד מארבעת החלוצים שלה, וכתוצאה מכך ייאלץ חימנז לתת את המפתחות בהתקפה לחלוץ הצעיר אקוסטה, המשחק בקבוצת המשנה. קאנוטה נבדק כבר על ידי הצוות הרפואי של הנבחרת והפציעה הוגדרה כמינימלית, השאלה המרכזית שעליה תענה הבדיקה שיערוך היום בסביליה, היא האם הוא יהיה כשיר למשחק ביום ראשון. "קיבלנו הודעה שקאנוטה נפצע אך מרגיש טוב יותר ולא מדובר במשהו רציני", מסרו באתר הרשמי של סביליה. "אנחנו נבדוק את השחקן שוב ביום שני ולאחר מכן ניהיה יותר חכמים".
קמאצ'ו ידריך את אוססונה עד תום העונה. זיגנדה:"הופתעתי מהפיטורים" http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/10/1223924256.Xxx כצפוי, חוזה אנטוניו קמאצ'ו הוא מאמנה החדש של אוססונה. קמאצ'ו ניהל עם הנהלת הקבוצה משא ומתן במהלך הצהריים, ובשעה 21:00 בערב כבר הייתה חתימה רשמית עד תום העונה. המאמן הספרדי לא יגיע לבדו לאוססונה, אלא ייצרף אליו את איש ימינו - פפה קרקלן, שיהיה עוזר המאמן. קמאצ'ו יוצג היום ב-13:00 שעון ספרד, בריינו דה נבארה, כמאמנה של אוססונה במסיבת העיתונאים המסורתית. המשחק הראשון שלו על הקווים יהיה ספורטינג גיחון בחוץ. קמאצ'ו קיבל מחמאות מזיגנדה, המאמן שפוטר, כאשר זה אמר:"אם כבר אוססונה החליפו אותי, אז לפחות הם עשו בחירה מצויינת, אני בטוח שהם יצליחו עכשיו". המאמן היוצא לא הסתיר אמש את הפתעתו מהפיטורים, אבל גם לקח אחריות ודיבר ברוח טובה על הקבוצה אותה הוא כל-כך אוהב. "זה בא לי בהפתעה. כמובן שידעתי שהתוצאות של הקבוצה היו רעות, הרי עוד לא ניצחנו העונה, אבל לא חשבתי שכך זה ייגמר, חשבתי שאקבל עוד זמן. אני ואנדוני(עוזר המאמן) היינו מאוד עצובים מהתוצאות של הקבוצה כי אנחנו יודעים שאיכזבנו הרבה אנשים ויש עלינו אחריות, משום שההנהלה והצוות נתן לנו את התנאים הכי טובים להצליח ואני רוצה להגיד להם תודה רבה וגם לקהל. גם הנשיא נפרד בכאב מהמאמן:"כולם יודעים כמה אנחנו אוהבים את זיגנדה ומעריכים אותו, הוא תרם המון לאוססונה ויירשם בהיסטוריה שלנו עם ההישג הגדול בגביע אופ"א, אבל השנה משהו היה תקוע. אנחנו מאחלים לזיגנדה בהצלחה בהמשך הדרך ובטוחים שיימצא את מקומו. לא צריך לספר לאף אחד מיזה קמאצ'ו". קאנוטה בחוץ לשלושה שבועות http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/kanoute_170907_ES.Xxx בדיקת האולטראסאונד של פרדי קאנוטה, שטס חזרה לספרד ועזב את אימוני נבחרתו, אמש בסביליה לא בישרה טובות עבור הקבוצה. השחקן שנפצע בשריר התאומים במשחק נבחרתו מאלי ביום שבת, ייעדר לפחות כשלושה שבועות, מה שישאיר את הקבוצה עם סגל חלוצים דל מאוד לפחות למשחק נגד אלמרייה ביום ראשון, כאשר כזכור גם פביאנו, צ'באנטון וארונה קונה פצועים. באתר האינטרנט הרשמי של סביליה דווקא דווח שמדובר בפציעה מינורית ואף בקבוצה רצו לבחון את קאנוטה על הדשא, אך תוצאות הבידקה שינו את התוכניות. אם אכן קאנוטה לא יחזור מהפציעה מוקדם יותר, מלבד המשחק נגד אלמרייה הוא יחמיץ עוד שני משחקי ליגה(מאלגה בבית וויאדוליד בחוץ), המשחק החשוב בגביע אופ"א נגד שטוטגארט וגם משחק בשלב גביע המלך. כתוצאה מהפציעות הרבות, המאמן מנולו חימנז מתכוון לזמל למשחק הקרוב שלושה שחקנים מקבוצות המילואים: פרננדו, חוסה קרלוס ואמיליניו ארמנטרוס.
מכה לבטיס: מארק גונזאלס ייעדר כשלושה חודשים http://img395.imageshack.us/img395/734/markgonzalezlesionochilwt6.Xxx לא הייתם רוצים להיות ברגעים אלו אוהדי בטיס. מעבר למקום האחרון בו מדורגת הקבוצה לאחר פתיחת עונה מאכזבת, אמש התברר שמארק גונזאלס, קשרה הצ'יליאני של בטיס שנפצע בברכו במשחק נבחרתו לאחר שהתנגש בחוזקה עם בורדיסו מארגנטינה ונפל לא טוב על הדשא, ייעדר כשלושה חודשים. השחקן הגיע משותק לבית החולים והתברר שיש לו נקע חמור בברך ואז הגיעה הבשורה הרעה. בבטיס רוצים שהשחקן יעבור את תהליך ההחלמה בספרד. "אנחנו רוצים שהוא יחלים מהפציעה כאן, איתנו. נתמוך בו, נעודד אותו וננסה להשיב אותו לפניכן אם זה יתאפשר", אמר תומאס קאלרו, רופא הקבוצה. השחקן אכן ישוב בקרוב לספרד, בעוד שבוע לערך. לעומת זאת, בבטיס יכלו לנשום לרווחה כאשר התברר שהקשר הקמרוני אמנה, שנפגע גם הוא במשחק נבחרתו, בסדר גמור. "לפחות שאר הליגיונרים חזרו בריאים ושלמים", אמר רופא הקבוצה. ----------------------------- אני בהחלט לא מקנא באוהדי בטיס. מארק גונזאלס הוא השחקן הכי מבריק שיש לקבוצה להציע בקישור. אולי סרחיו גארסיה יוסט אחורה כדי לפתח את המשחק. ואולי אודנקור? חבל שהוא לא מקבל צ'אנסים. בכל-אופן, עצוב לשמוע על פגיעות קשות כאלו, וירוס פיפ"א הזה הורס לנו את הליגה. אני זוכר שמקסי רודריגז החמיץ חצי מעונת 06\2005 בגלל פציעה במשחק של נבחרת ארגנטינה. לפחות מארק גונזאלס לא נפצע באיזה סתם במשחק ידידות, אז העצבים והתסכולים היו גבוהים יותר. בטיס הצטיירה בתקשורת הספרדית כקבוצה הרבה יותר טובה ממה שהיא באמת, אבל בטח שהיא לא שווה מקום אחרון, הגיע הזמן שהיא תתחיל לעלות, לפני שגם צ'אפארו יישלם במשרתו.
וירוס פיפא תוקף במגפה עכשיו בימים אלו. פשוט מרגיז,בנבחרות לא יודעים לטפל בשחקנים שלהם! ד"א,האם השבוע הזה הוא חג לאוהדי מאיורקה?
מה יש לטפל? זה לא שהשחקן נפצע באימון, הוא נפצע במשחק. כמו שהוא נפצע שם הוא יכל להיפצע גם במשחק של הקבוצה. זה מתסכל ומעצבן אבל לא יותר מזה. הנבחרת לא אשמה (אלא אם כן הוא עלה לשחק לא כשיר לחלוטין).
יש לנבחרת רופאים,נכון? לא יכול להיות שהכמות פציעות האלה(ראית מה יש לליברפול?) קורות גם בקבוצות. זה משהו לא ברור.
אני עדיין לא מבין את הכוונה שלך. השחקנים באים ומשחקים עם הנבחרת איזה טיפול מונע לפציעות כבר אפשר לעשות? מה גם שאתה צריך להבין שלשחקנים יש חלק גדול בפציעות שלהם. חלק מבשחקנים לא מגיעים כשירים לחלוטין וסובלים מפציעות קלות. גם הם יודעים שפציעות כאלה מושיבות אותם בחוץ בליגה ולא מסתכנים אבל בנבחרות - הנבחרות זה עניין של גאווה לאומית וחלק מהשחקנים עולים פצועים מראש והפציעה שלהם רק מחריפה. הנבחרות לא אשמות בכך. אלא אם כן הרופא של הנבחרת שיכור ונותן לשחקנים שפצועים ברצינות לשחק.
לא חושב ש4 השחקנים שנפצעו לליברפול בנבחרות היו נפצעים בקבוצה. לא סתם לאפורטה פתח את הנושא של וירוס פיפ"א,השחקנים חוזרים פצועים ועייפים. תראה לי את המקרים האלה בקבוצות. יש איזו קללה על הנבחרות שפוצעת שחקנים,או שפשוט הרופאים של הנבחרות לא מספיק מקצועיים.
הרבה פציעיות באות מעומס יתר. מאמני הנבחרות לא מתחשבים בזה, כי הם צריכים את השחקנים פעם-פעמיים בחודש. אבל כשהפעמיים האלו מתווספים ל-5-6 משחקים בקבוצה, זה משמעותי. ולמאמן המפגר של ארגנטינה עוד יש את החוצפה להתאכזב מקון אגוארו!
אוססונה: דאדי ייעדר כשלושה שבועות http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/dady_getafe_ES.Xxx מצבה של אוססונה, האחרונה בטבלה, ממשיך להחמיר. חוזה אנטוניו קמאצ'ו ייאלץ להסתדר בשלושת השבועות הקרובים ללא החלוץ הפורטוגלי שלו, דאדי, שעלה אמש כמחליף במשחק ההפסד נגד בטיס בבית וסיים אותו עם פציעה בזרוע. השחקן נבדק היום במרפאה בסאן מיגל לאחר שקודם לכן נבדק על ידי הצוות הרפואי של המועדון, והתברר שהשחקן ייאלץ לנוח בערך כשלושה שבועות. דאדי יחמיץ את משחק הגביע הקרוב נגד חטאפה ועוד שני משחקי ליגה נגד אספניול בחוץ ואתלטיקו מדריד בבית.
בטיס: אדו ייעדר כחודש וחצי ומארק גונזאלס ישוב למגרשים באמצע ינואר http://img395.imageshack.us/img395/1053/binesperadobedudebutabact3.Xxx המזל הרע לא מפסיק לרדוף אחרי בטיס. אדו, חלוצה הברזילאי של הקבוצה, נפצע במשחק גביע המלך נגד קסטיון במהלכו כבש את השער הראשון שלו העונה, וייעדר כחודש וחצי עקב קרע בשריר רגלו הימנית, כך קבעה הבדיקה שערך השחקן ביום שישי בבוקר. "אדו היה בעל מזל רע כאשר נפצע בידיוק באותו מקום שהשבית אותו מפתיחת העונה, ובנוסף יש לו קרע, מה שבדרך-כלל לא קורה מפציעות כאלו", קובע הרופא של בטיס, סנטיאגו פרז הידאלגו. "הוא יעבור טיפול אינטנסיבי ואנחנו מקווים שהוא יחזור למגרשים תוך שישה שבועות", הוסיף. ומפצוע אחד לפצוע שני. מארק גונזאלס, שחקנה הצ'יליאני של בטיס שנפצע בצורה לא קלה בפגרת הנבחרות, צפוי לחזור למגרשים רק באמצע ינואר. השחקן עבר דיאגנוזה ביום שישי, והוא יוכל להתחיל בשיקום בעוד כחודש וחצי.