איזה אכזבה. זה לא שהוא בשלאי הקרירה שלו והוא פתאום עוזב. לא מבין את זה, כאילו כסף חסר לו או משהו כזה. אם כל כך נמאס לו בסביליה אני בטוח שיש הרבה קבוצות באירופה שמוכנות לקלוט אותו.
נכון, בגלל שכסף לא "חסר לו", לא אכפת לו להרוויח פחות בשביל לעבור מקבוצה כמו סבייה למועדון כמו סאו פאולו.
עם כל הכבוד לסאו פאולו ולליגה הברזילאית, פביאנו טעה לדעתי שחזר לליגה הברזילאית בגיל 30, היה המון קבוצות באירופה שרצו אותו, כמו מארסיי בקיץ, מילאן וכו', סביליה סירבה בתוקף, אבל הפעפ פביאנו הוא זה שהתעקש לחזור לברזיל, כנראה הוא התגעגע הביתה... בכל מקרה, אחד החלוצים הטובים והפוריים בליגה הספרדית ב6 שנים האחרונות, היה שותך בכיר לקבוצה הגדולה של סביליה, שזכתה בשתי גביעי אופ''א ברצף, שתי גביעי המלך, ושמכעט זכתה באליפות ב07. סביליה עד לפני שנתיים קבוצה שבנוייה על טהרת הברזילאים, אלבס, רנאטו, פביאנו, אדריאנו, כרגע מה שנשאר זה רק רנאטו...אין תחליף לברזילאים. שיהיה בהצלחה לאל פאבוסלו ותודה על הרבה רגעים יפים בלה-ליגה.
מה זה טועה עמי, מי קבע? כל שחקן והרגשתו האישית. מבחינת אדריאנו הוא מיצה את עצמו באירופה. הוא פספס העברה לקבוצה גדולה שהייתה צריכה להתבצע לפני שנתיים-שלוש, ובסביליה הוא לא באמת יגיע לתארים או יחדש משהו. הבחור נתן קריירה טובה, הרוויח כסף, הגיע להמון תארים יחסית לבנאדם ששיחק בסביליה, הגיע להישגים שהוא מרוצה מהם והחליט לחזור הביתה עם הכסף והתהילה. זאת לא טעות, זאת הבנה של המצב וחזרה הביתה למקום הכי טוב מבחינתו. סטיוי ג'י, אתה מדבר כאילו באנגליה רוב השחקנים שלכם לא עם בירה ביד כשהם יוצאים ממתחם האימונים\מהאיצטדיון.
זו הבעת אמון גדולה בנגרדו, ובצדק לדעתי.... אני משוכנע שיש מעבר לסתם רווח כלכלי ובטוח שיש משהו מעבר עם השחקן עצמו שאולי רצה לעזוב, אבל 13 מיליון יורו זה סכום מצויין לקבוצה והזדמנות לעשות עליו רווח. הוא עובר לקבוצה ממש מלהיבה שהולכת לדבר חזק מאוד.... כמו ליידסון אני משוכנע שהוא יפרק כל מה שזז שם כי הוא פשוט כובש שערים טהור.. סאו פאולו נראים מצויין השנה וזה השקעה מדהימה מצידם ביחס לליגה הברזילאית.. הצהרת כוונות אמיתית בכל הנוגע לברזילראו.. רק חבל לי על וויליאן ששיחק נהדר השנה וגם בטורניר האחרון עם ברזיל ועכשיו יצטרך לחכות להזדמנות שלו על הספסל. דיי מצחיק שאתם רומזים פה כאילו הוא הולך לעשות בטן גב מעכשיו והלאה.. הבחור הולך לשחק כדורגל, והאהדה העניין והלחץ בברזיל לא פחות גדול מהמועדונים הגדולים באירופה.. בוודאי שבסאו פאולו... כמו שאמרתי הוא הולך לקבוצה מאוד מבטיחה שתדבר חזק גם בליגה השנה וגם אם וכאשר תעפיל לליברטאדורס.
אני מסכים בקשר לנגרדו, אבל הוא לא יציב מספיק לטעמי, וחוץ מנגרדו יש רק את קאנוטה, שעם כל הכבוד כבר מגרד את ה33, והוא די בירידה ביכולת בשנים האחרונות, ככה שסביליה צריכה לרכוש חלוץ. אני ממש לא חושב שפביאנו הולך לעשות בטן גב, הרמה בליגה הברזילאית גבוה, סאו פאולו זה כמו בשביל פביאנו, הרי הוא הגיע מישם לאירופה. אני חושב שהוא יכל לתת עוד שנה שנתיים, אבל כנראה שהוא כבר מיצה את עצמו באירופה, עשה קריירה מאוד מכובדת בסביליה. דרך אגב, נשפך יותר כסף עכשיו בברזילאו לא מוראד?
כן לאט לאט המצב הכלכלי בברזיל בכלל והקבוצות בברזיל בפרט גדל.. השנה אלאנו חוזר הביתה לסאנטוס, רונאלדיניו מגיע לפלאמנגו, סאו פאולו עכשיו מוציאים סכום גבוה מאוד עם לואיס פאביאנו, נכון שהם מגיעים בגיל 30, אבל בשנים עברו הם לא היו מגיעים ואם כן זה היה 4-5 שנים יותר מאוחר... אני גם לא יהיה מופתע אם קאקא יחזור בשנתיים הקרובות. אולי לאט לאט המצב יהיה מספיק טוב בשביל לשמור את הכשרונות הצעירים מללכת אחרי הכסף הגדול באוקראינה ורוסיה עם גביע העולם שמתקרב ועם המשך העלייה בכלכלה בברזיל ולא רק לעשות ההעברות מפוצצים עם שמות גדולים שחוזרים הביתה, כי בנתיים הם לוקחים כמעט את כל הכשרונות חוץ מהטאלנטים המיוחדים באמת.
ע"פ רדיו ספרדי התלוננה ריאל מדריד להתאחדות במטרה לבדוק את שחקני ברצלונה על שימוש בסמים אסורים. הנהלת קבוצת ברצלונה יצאה בהודעה שאחרי המשחק מול ארסנל כל שחקני הסגל נבדק ויצא נקי. עלובים שם במדריד...
http://estaticos01.marca.com/imagenes/2011/03/21/futbol/equipos/hercules/1300709334_0.Xxx אחרי ההפסד המביש לאוסאסונה במחזור האחרון פוטר מאמן הרקולס אסטבן ויגו מאימון הקבוצה, וויקטור מוניוס(בתמונה) הוא המועמד המוביל להחליפו. עוד מועמדים : מנולו חימנז ומארסלו בילסה.
אני מעריך את ויגו על הנסיון שלו תמיד לשחק כדורגל חיובי, אבל עם הסגל שהיה לו הוא היה צריך לדעת לתכנן יותר זהיר במשחקים מסוימים ונכשל לעשות זאת. אני חושב שאילולא הבעיות הכספיות הוא יכל להשאיר את הקבוצה ליגה אם היה מגיע חיזוק בפגרה, אבל חיזוק לא הגיע והצניחה הייתה צפויה. בשורה התחתונה, אני חושב שהוא מאמן טוב והייתי שמח לראות אותו בקבוצות שאני מחבב. בקשר למועמדים להחליפו - נכון, ביאלסה, מאמן שהרוויח משכורת של 7 ספרות בשנים האחרונות יגיע לקבוצה שאין לה כסף לשלם לשחקנים אפילו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
אז בסופו של דבר המחזור ה-30 בליגה יערך לפי התיכנון, המחזור יפתח ביום שבת בשעה 19:00 שריאל מדריד, מאוחר יותר תתארל ברצלונה אצל השלישית ויאריאל תארח את חיחון בברנבאו וינעל ביום ב' שאתלטיק בילבאו תגיע לאלמריה. המשחקים : יום שבת 19:00: ריאל מדריד-ספורטינג חיחון. 21:00: חטאפה-ולנסיה. 23:00: ויאריאל-ברצלונה. יום ראשון 18:00: ריאל סוסיאדד-הרקולס. 18:00: אספניול-ראסינג סנטאנדר. 18:00: לבאנטה-מלאגה. 18:00: דפורטיבו לה קורוניה-מיורקה. 18:00: סביליה-ריאל סראגוסה. 22:00: אוססונה-אתלטיקו מדריד. יום שני 22:00: אלמריה-אתלטיק בילבאו.
להרקולס יש מאמן חדש, מירוסלאב דוקיץ' שמו, והוא מגיע מקבוצה בלגית אם אני לא טועה. אני משער שהוא מוכר יותר בספרד בשל קריירת המשחק שלו, שהייתה ארוכה למדי בליגה הזו, ופחות מרקורד האימון הקצר שלו שכולל את הצעירה של סרביה. משימה קשה מאוד עומדת בפני דוקיץ', שיהיה לו בהצלחה. את הסיפתח הוא כנראה לא יוכל לעשות מהספסל, כי הבעיות הכלכליות של הרקולס והקשיים מול ויגו מונעים את אישור החתמתו לבינתיים.