מי תהיה אלופה? אחר השאלה הזאת יעקבו כל חובבי הכדורגל באשר הם על הגלובוס. קשה להמר על הפתעות והתואר יוכרע על כף הגורל. על פניו ריאל מדריד היא המודל האידיאלי כדי לעצור את ברצלונה הבנויה והמלוטשת יותר מתמיד. יורת"הגיוני" להמר על ברצלונה משום כך, שאלת השאלות היא לאן וכיצד תתפתח העונה שלנו, לסדר המשחקים יד מכרעת בנושא ופתיחה לא טובה של אחת מהקבוצות תקנה נקודות זכות אדירות ליריבה. סביר להניח שכל נקודה בודדת תהיה משמעותית מאוד, מאוד. עומדת קבוצה שרצה ללא תקלות עונה שלמה ומנגד כזו שעל הנייר שווה לה, אך זקוקה לתקופת שפשוף רצינית ותלוי כמובן איך וכיצד כאמור העניינים יתקתקו במישור הזה. על כל פנים - נחשוב טוב, יהיה טוב - ריאל מדריד יתר הצמרת:אני נוטה לסדר את שאר צמרת הליגה(מקום 3-4-5-6)בסדר אקראי לחלוטין וכפי שטענתי לכל אורכה של העונה שעברה, הכל פתוח ויציבות היא שם המשחק של כל אחת מהן. כולן ללא יוצא מן הכלל לא קבוצות יציבות וזה ברור לכולנו, והפערים לעניות דעתי בינהם לא כ"כ גדולים. ויאריאל, אתלטי וולנסיה וסביליה פחות או יותר שוות אחת לשנייה, והשאלה המכריעה לדעתי היא מי מבין כולם תהיה זו שתצליח לנווט את עצמה נכון בין הליגה לצ'מפיונס ליג(נוסיף גם את גביע המלך שתקוע באמצע..). לכולן התקפות מרשימות, אך הגנות מחפירות. כמו שקרה בעונות קודמות - המקומות הללו יוכרעו על הרגע האחרון ויידרשו מכל אחת להתעלות ברגע האמת, מי שתשכיל לעשות זאת תרוויח. דבר נוסף - אני מלא תקווה באספניול(אם כי מעליה מרחף סימן שאלה גדול בעקבות המוות הטראגי של חארקה שיפיע הן מקצועית והן מנטלית על הקבוצה) וסרגוסה שיעשו את הקפיצה המיוחלת מהן לצמרת. מדובר בשתי קבוצות שצנחו בשנתיים האחרונות מהצמרת, חשוב מאוד לליגה שנראה אותן שם במקום דפור או מאלגה המשעממות למשל, אני מקווה שהם יחזירו עטרה ליושנה. ואין מנוס שעם הסגלים הנהדרים שלהן הם עוד יקראו תיגר על מקום בצ'מפיונס. הפיצ'י'צ'י: זוהי שאלת ניחוש ותו לא. אין כאן מה להרוויח כ"כ אלא פשוט להמר על פי התחושה האישית - אני מעריך מאבק צמוד בין וויאה לרונאלדו שבסופו הספרדי יעמוד בראש טבלת המבקיעים. הזאמורה: רציתי להמר על אסנחו, אך כמו שאמר ארז, עם ההגנה שלפניו זה לא אפשרי גם אם יתפצל חמש, לא נראה לי שויקטור ואלדס יהיה הנבחר וגם קסיאס מבחינתי בספק. בכל מקרה, דייגו לופז. מלך הבישולים: כמות המוסרים המשובחים בליגה שעולה לי בראש מקשה עליי לעשות בחירה הוגנת ונכונה(היש כזאת בכלל..?). כ"כ קשה שגם כאן אפעיל את הרגש - אינייסטה לתחושתיי זה לא יהיה, לכן אלך על רונאלדו. היורדות:קשה לראות את ספורטינג שורדת עוד עונה, היא ניצלה עם הרבה מזל ולדעתי תהיה היורדת הראשונה מפאת סגל דליל וחלש למדי. מאלגה איבדה מספר שחקנים בינהם דודו אשר הוביל אותה וחזר לסביליה, עדיין יש לה מספר שחקנים מוכשרים אך זה לא יספיק. אותו כנ"ל טנריפה, העפתי מבט קצר על הסגל שלה ועם היא לא תהיה הפתעה כמו רקראטיבו בזמנה, הדרך סלולה חזרה לסגונדה; יחד עם זאת, כמו בצמרת, ניתן לראות על סמך העונה שעברה שישנה צפיפות אדירה בתחתית לקראת כל סיומה של עונה, מלבד קבוצה אחת שתנשור מתמטית בשלב מוקדם, שבעה קבוצות לכל הפחות יתחרו על מאבק נגד הירידה משני המקומות הנותרים. קבוצת ההתקפה: קשה להעריך את אותן כמויות מאתשקד, ובכל זאת ברצלונה. הפתעת העונה: ציינתי אותה לעיל ואזכיר אותה כאן כבחירה שלה - סרגוסה. עקבתי בהתעניינות אחר מסע הרכישות שלה והופתעתי לגלות סגל מצוין בתוספת של מספר חזיוקים אשר משדרגים אותו עוד יותר. לא הייתי שלם כ"כ עם הירידה שלה ואני שמח מאוד שהיא חזרה בקול תרועה, יש ביכולתה להוות פאקטור משמעותי ושווה כמובן לעקוב אחריה.(ואחרי הקהל שלה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) אכזבת העונה:שאלה קשה. אני משתדל לכוון אל אחת מקבוצות הצמרת, אתלטיקו מדריד היא הבחירה שלי. אתלטי אלופה בלפתוח עונה בקול תרועה ולהמשיך אותה בדשדוש. היא לא התחזקה מספיק הקיץ בגלל מחסור בכסף ויש לי תחושה שגם את המקום לליגת האלופות היא תשיג. פריצת העונה:פאבלו הרננדס קיבל מספר דקות לא מבוטל מאמרי בעונה שעברה והיה מרשים למדי, לילד הזה יש עוד הרבה מה להראות לנו ואני חושב שאם הוא ימשיך לקבל קרדיט יעשה את קפיצת המדרגה שלו, יש בו הרבה כישרון שצריך את הזמן והכוונה נכונה. שתהיה לנו עונת כדורגל פורייה. :aaa021:
1. האלופה - קל. בלי יותר מדי הסברים - ריאל מדריד 2. יתר הצמרת - אפילו יותר פשוט... ולו מפאת הסיבה שזה פשוט לא משנה בשום צורה. ברצלונה תסיים כסגנית, ולנסיה לא תוכל על האיכות של ה-2 הראשונות אבל תהווה כמחיצה מצויינת לגבי שאר הליגה, אשר לא תוכל לה. אתלטיקו מדריד תהייה רביעית ומהם ומטה, אני כבר לא מכיר את הליגה. 3. הפיצ'יצ'י - באמת שאני לא מבין את הבלאגן שלכם מרונאלדו. הוא יבקיע מלא, יבשל לא פחות וישחק ממש טוב - כל זאת, בתסריט הכי טוב עבורו. פיצ'יצ'י? חלום רחוק. בלי ספק יהיה זה דויד וייה עם התואר הנ"ל, ולו בגלל סיבה נכונה שציינו מעלי - חלוקת השערים בריאל ובארסה, מתחלקת בין יותר מדי שחקנים. 4. זאמורה - לצערי, ההגנה של ריאל מדריד לא תיתן לקדוש שלנו את התואר. ואלדס ימנע את התואר מעצמו, בלי יותר מדי מאמץ. אני אהמר על שוער מצויין שאני אוהב כבר הרבה מאוד זמן: מוייה 5. מלך הבישולים: ערב משחקו הרביעי בקבוצה, קאקא מראה שילוב מקסימלי וזה לא נראה כאילו הוא מתכוון לעצור. קטונתי מלספר לכם למה הוא מסוגל, קטונתי מלתת את התואר למישהו אחר. 6. היורדות: ובכן, הימור חסר כל ביסוס, בעיקר בשביל להמשיך הלאה: מלאגה, טנריפה ואתלטיק בילבאו. 7. קבוצת התקפה? לא נראה לי שאפשר יהיה לשבור את החיבור של בארסה בעזרת הסגל שלנו כבר העונה. התשובה שלי תשתנה בעונה הבאה... העונה - עדין ברצלונה. 8. הפתעת העונה: ובכן, עוד הימור שמבוסס על הרגשה ואינסטינקטים נשיים בלבד ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ) : אספניול. לא כל כך מפתיע כמו כל כך הרבה יותר טוב מהעונה שעברה. מה גם שמשחק אצלהם הישראלי היחיד שאי פעם אהבתי בחו"ל. בהצלחה. 9. אכזבת העונה: סביליה. כי דיי. היינו, נהננו... יופי, חזרה לאמצע הטבלה, לטוטנהאם הספרדית. 10. פריצת העונה: השחקן הפעיל השני האהוב עלי בעולם, מיד אחרי הבחור בחתימה שלי: אסטבאן גראנרו. אני ואולי ארז, נגיד לכם שאת הפריצה שלו הוא עשה הרבה לפני העונה, אבל העונה הוא יעלי על דל שפתיהם של כל חובבי הכדורגל בעולם. אין לכם מושג למה הוא מסוגל. 11. ספרדיות באירופה: טוב, עוד שאלה סובייקטיבית וכיפית. ריאל מדריד זוכה בגמר ליגת האלופות בברנבאו. וזה רק מפאת העובדה שעצם הכתיבה של שורה שהיא לא השורה הזאת, תגרום לי לבשץ. ארתור, לא מתעניין בשאר הסעיפים.
1. אני אומר שברצלונה שומרת על התואר, אבל אני חושב שלא באותה צורה כמו שנה שעברה, הם יירדו ברמה. 2. ריאל שניה, אתלטיקו שלישית, סביליה רביעית, ויאריאל חמישית וולנסיה שישית 3. פורלאן מלך השערים עם 31 כיבושים 4. קסיאס יצטיין, אבל סוף סוף נראה מאתלטיקו בראשותו של אסנחו מיעוט יחסי בכיבושים 5.לפי דעתי אינייסטה וצאבי יחלקו את התואר עם 16 בישולים כ"א 6. טנריפה , חרז וויאדוליד 7. ריאל מדריד תפיצץ בכמויות, ותהיה הפורה ביותר בליגה 8. ולנסיה קבוצתי האהודה תקח את הגביע. 9. אספניול, למרות הטרגדיה לדעתי תסיים מקום 7 או 6 10. לה קורוניה תחזור למקומות שהתרגלה אליהן בתקופת אוואט 11. לא מקורי, גראנרו, פשוט שחקן נפלא. 12. ברצלונה נעצרת ברבע הגמר אלופות, ריאל מדריד מתקדמת שלב אחד סוף סוף ונעצרת ברבע גם כן אתלטיקו לא עוברים את הבית וסביליה נעצרת בשמינית. ולנסיה שמינית גמר , בילבאו לא שורדת את הבתים, וויאריאל לדעתי חצי גמר ליגה אירופאית. 13. מסי- 20 שערים, רונאלדו 14 שערים 14. בוזאן יהיה פעיל העונה עם 25 הופעות בליגה ( כולל ספסל) היגוואין ירד בדקות שלו וחבל , לדעתי הוא שחקן אדיר שלא מבינים עד כמה הוא טוב מכל החוד של ריאל ראול ילבש העונה את החולצה 22 משחקים . 15.הסגל- קאסיאס, ריינה ואסנחו פויול, פיקה,אלביול, ארבלואה קאפדוילה אינייסטה,צאבי, ססק, אלונסו, ריירה, סילבה, סנה,קסורלה וויאה,טורס, גוויזה, נגראדו ובוזאן
1. האלופה בתום העונה: ברצלונה 2. יתר הצמרת: ריאל, אתלטיקו, סביליה, ויאריאל, ולנסיה 3. הפיצ'יצ'י: ג'יוזפה רוסי 24 4. הזאמורה: ואלדס 28-35 5. מלך הבישולים: צ'אבי/ קאקה 6. היורדות: ספורטינג גיחון, חרז, טנריפה 7. קבוצת ההתקפה: בארסה 8. הזוכה בגביע: ולנסיה 9. הפתעת העונה: סראגוסה ולה קורוניה 10. אכזבת העונה: מלאגה 11. פריצת העונה: נילמאר 12. הספרדיות באירופה: בארסה תגיע לגמר(לא יודע אם תנצח), ריאל תעצר ברבע גמר (יש שיפור! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ), סביליה ואתלטיקו יעופו בשמינית גמר. בליגה האירופית ולנסיה וויאריאל יגיעו לפחות לחצי גמר, אתלטיק בילבאו לא תעבור את הבתים 13. כמות השערים- רנאלדו vs מסי: קשה להחליט אבל נראה שרונאלדו בגלל הפציעות של מסי 14.משחקים בהרכב- בוז'אן vs ראול vs היגוואין: קשה להחליט כמה משחקים אבל היגוואין בסביבות ה 20 ראול ובוז'אן בערך 15 כל אחד 15. הסגל למונדיאל: למי יש כוח? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
1. האלופה בתום העונה: מדריד 2. יתר הצמרת: 2. בארסה 3. ולנסיה 4. סביליה 5. אתלטיקו 6. אספניול 3. הפיצ'יצ'י: ראול 4. זאמורה: איקר 5. מלך הבישולים: צ'אבי 7. קבוצת ההתקפה: מדריד 8. הזוכה בגביע: ולנסיה 9. הפתעת העונה: אספניול במקום 6 נחשב להפתעה? 10. אכזבת העונה: בדיוק ההפך מהקטגוריה הקודמת: זלאטן 11. פריצת העונה: אני חושב שזה יהיה באנגה 12. הספרדיות באירופה: הנציגות במוקדמות ליגת האלופות והליגה האירופאית בדיוק נלחמות על מקומן, אך אין זה מפריע לנו לנחש לאן כל אחד מהנציגות הספרדיות תגיע באירופה. ולנסיה, ויאריאל ובילבאו בליגה האירופאית. אתלטיקו מדריד, סביליה, ריאל מדריד וברצלונה בליגת האלופות. אתלטיקו: רבע גמר סביליה: רבע בארסה: חצי ריאל: אלופת אירופה ויאריאל: רבע בילבאו: ^^ ולנסיה: גמר 13. כמות השערים - רונאלדו VS מסי: כריסטיאנו 14. משחקים בהרכב - בוז'אן VS ראול VS היגוואין:ראול 15. הסגל למונדיאל: אליפות העולם תתקיים בתום העונה בדרום אפריקה וספרד, אלופת אירופה, עתידה להיות שם. מהו הסגל אשר דל בוסקה ייקח עמו? נא להרכיב את הסגל מ-2 שחקנים לכל עמדה + שוער שלישי (23 שחקני סגל). איקר, דייגו לופז ופאלופ ראמוס, ארבלואה, אלביול, פויול, פיקה, קאפדווילה, טורחון,מרצ'אנה בוקסטס, סנה, אלונסו, ססק, אנדרס, צ'אבי, סילבה, פאבלו ראול, ויה, טורס ונגרדו
אני אענה בקצרה כי אין לי כול כך זמן וכוח לפרט. אולי אחר כך אני אוסיף לכאן פירוט. 1. ריאל מדריד. 2. ברסה, אתלטיקו, ולנסיה, ויאריאל. 3. הפיצ'יצ'י: פורלאן שוב. אחריו מסי. 4. הזאמורה: ולדס. 5. מלך הבישולים: קאקה. 6. היורדות: גיחון,חרז,טנריפה 7. קבוצת ההתקפה: ריאל מדריד. 8. הזוכה בגביע: קשה להמר. אני יכול לצמצם את ההימור ולהגיד שזאת תיהיה ריאל או ברסה, עם עדיפות לריאל. 9. הפתעת העונה: אספניול. 10. אכזבת העונה: פשוט קשה לי לחשוב על קבוצה כאן. 11. פריצת העונה: אם הוא יקבל דקות בחטאפה אז פארחו. גם מאטה והנרי הולכים לתת עונה טובה לדעתי, אבל אני לא יודע עד כמה אפשר לקרוא לזה פריצה. 12. הספרדיות באירופה: אני לא מעוניין להמר על זה. העניין הזה הוא נטו הגרלה, אז אני רק אגיד שריאל זוכה. 13. כמות השערים - רונאלדו VS מסי: מסי. הוא הולך למלא בגדול את החור שאטו השאיר. 14. משחקים בהרכב - בוז'אן VS ראול VS היגוואין: בוז'אן עם הכי מעט משחקים מהשלישייה הזאת. ראול עם הכי הרבה. 15. הסגל למונדיאל: לא עכשיו. אולי אחר כך.
האמת שרק עכשיו שמתי לב לזה. אין פה יותר מידי הימורים מושכלים, כמעט בכול הקטגוריות פשוט זרקתי את השם הראשון שקפץ לי לראש. כנראה שכשמדברים על זוכה בתואר תמיד יקפוץ לי השם ריאל מדריד לראש... בדרך כלל הרבה יותר קל לי להמר הימורם מושכלים, אבל מול הקבוצה שלך זה תמיד קשה. גם היה לי קשה לכתוב בזאמורה ואלדס ולא קאסיאס (וזה רק בגלל שאני חושב שעדיין חסר מגן שמאלי). בכלל, הזאמורה לדעתי הוא תואר של הגנות יותר משל שוערים. כשאני מסתכל שוב על ההימורים שלי אני רואה שההודעה לא אובייקטיבית בשיט. לא נורא.