בשום פנים ואופן לא. למה לפרוש? למה? בגלל ההסטוריה העתידית? זין על ההסטוריה. הבן-אדם הוא שחקן כדורגל. זהו המקצוע שלו. זה מה שהוא אוהב לעשות. והוא צריך לפרוש רק בשביל השם הטוב שלו? הבן-אדם חי את החלום שלו, לשחק כדורגל כמקצוע לחיים. יש לו עוד 3-5 עונות לתת, ולהנות מזה. לפרוש?! למה ג'ורדן חזר וחזר? כי הוא אוהב את המשחק, כי הוא חי את החלום, כי הוא נהנה מזה. הילד הקטן משכונות העוני של מארסיי חלם תמיד להגיע למעמד שבו הוא נמצא עכשיו, והוא צריך לפרוש?
עשית מזה איזשהו סיפור אגדות..... כולה שחקן כדורגל אם אתה רוצה לחפש שחקני כדורגל שמשחקים עד הגילאים המאוחרים אתה יכול למצוא את זה... אבל לא בקבוצה כמו ריאל מדריד אם אתה מחפש שחנים שמשחקים עד גילאים מאוחרים רק בגלל האהבה לכדורגל.. תמצא את זה בשכונה.. או בליגה ג' שיש שם שוער בן 62... קבוצה כמו ריאל מדריד לא תחזיק את זידאן כשהוא כבר לא יכול לשחק כדורגל ברמות האלו היה עדיף לו כבר לפרוש והוא עדיין יכול... בסוף העונה הזו או אחרי היורו.. ואם בכל זאת הוא יתעקש לשחק - הוא תמיד יוכל לעבור לליגת הזקנים של קטאר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
למה הגזמתי? מה, הוא לא בן אדם? לא רוצים אותו בריאל מדריד שילך למארסיי, למונאקו או לראסינג סאנטאנדר. זה לא אומר שהוא צריך לזנוח את העיסוק שלו רק כדי לשמור על השם הטוב שלו (וגם ככה לא יזכרו לא בעתיד את רוב השנים הרעות).
נו,זה בדיוק מה שהוא התכוון . הוא טוען שזידאן,בגילו המתקדם, יוכל לתת מקסימום שנה שנתיים נוספות בקבוצה כמו ריאל ולאחר מכן לעבור לקבוצות דרג "ב" כגון: בורדו,סנטנדר,מראסיי.
קודם כל תיקון, זידאן נולד באלג'יר ולא במארסיי. עכשיו בארסיק, הם מתכוונים שלמה לו להמשיך לשחק כדורגל מקצועני אם הוא לא מסוגל לשחק אותו ברמות הגבוהות כמו שהוא ידע והיה יכול בעבר. מבחינת כסף, הוא ממש אבל ממש לא צריך יש לו מלא כסף. עכשיו הוא רוצה להמשיך לשחק כדורגל? בבקשה שישחק עם חברים ילדים שלו וכו'. אבל בתור מקצוען לא שווה לו לעשות את זה, כי אם הוא יפרוש בשיא יזכרו אותו כאחד מהכדורגלנים הגדולים ביותר בהיסטוריה של הכדורגל העולמי. אבל לעומת זאת נניח הוא בעוד שנה יעבוד למארסיי וישחק שם, ואז ילדים צעירים, שרק אז יתחילו להתעניין ולהבין בכדורגל, ייראו את זידאן ויגידו מה מתלהבים ממנו הוא לא משהו, כשהם לא יידעו איך הוא היה בעבר. אבל אם הוא יפרוש, הם יוכלו לראות בקלטות ומשחקים מוקלטים את הרגעים היפים שלו, ויראו שהוא היה שחקן גדול, ושגם המבוגרים יותר יגידו להם שהוא היה שחקן גדול. אבל אגב, אני לא אומר שזידאן לא מתאים לריאל, יכול להיות שסתם זו הייתה עונה חלשה, אבל מה שאני כן אומר, שאם זו תחילת ההידרדרות של הגיל כדאי לו לחשוב על פרישה...
קודם כל עד לאמצע העונה זידאן היה אולי השחקן הטוב בריאל אחרי קסיאס ורונאלדו. למונדיאל הוא הגיע פצוע בכלל, לפי מה שפטת את היכולת שלו? לפי המשחק האחרון של צרפת שגם בו הוא היה פצוע? אני חושב שהוא עדיין השחקן הטוב בעמדה שלו ואולי גם הטוב בעולם, אני חושב שפרט לעייפות שלו הקסם עדיין ברגליים שלו, אני חושב שיש לו עוד שנתיים יפות מאוד לתרום לריאל מדריד, אני חושב על כל הבולשיט שאתם אומרים לגבי זה שהוא צריך ללכת לשחק עם חברים בשכונה, הבן אדם רק בן 32, יש שחקנים כמו שרינגהאם, שמייכל, באג'יו ומאורו סילבה שהרבה יותר זקנים ממנו ועדיין משחקים, אז למה שהוא יעזוב עכשיו את הכדורגל? בגיל 34 אולי כבר אפשר לדבר על פרישה. לגבי הטענה שכל השחקנים שמגיעים לריאל נחלשים, קודם כל הם לא ממש נחלשים, בקהאם היה חלש כי כל ריאל היתה חלשה, זידאן לדעתי השתפר, רונאלדו כבר כובש עונה שניה מעל ל 20 שערים, רק פיגו אולי קצת נחלש אבל עדיין משחק מצויין, כמו כן השחקנים האלה הגיעו לריאל בשיא הקריירה שלהם, קשה לעלות עוד מעל לשיא. ואיתמר, ניחשתי את זה מהכינוי שלך, לא כל כך קשה...
אני חושב שהוא ופיגו צריכים לפרוש עכשיו ולא לסיים כמו משה מזרחי, אפילו שעכשיו זה לא ממש שיא בשבילם אבל עכשיו פיגו מדבר על הקבוצות הערביות וכל זה אבל לדעתי הוא וזידאן צירכים לפרוש כי שניהם כבר לא מה שהיו פעם! (פיגו עוד קצת תורם לפעמים...)
אני חושב שאתם קצת נסחפים. שחקן נתן חצי עונה רעה. אני בהחלט לא הסניגור של זידאן, אבל קשה לי להאמין שבעונה הבאה הוא יוכל לשחזר את חצי העונה הזאת. בתחילת העונה הוא שיחק יותר מדי, לא נח, לא היה שקט לעשות את מה שהוא יודע בגלל החיסרון של קשר דפנסיבי ראוי לשמו. הכישלון העונה של ריאל היה ידוע מראש כי קיירוש עשה את כל הטעויות האפשריות. המערך של קיירוש לא היה כזה שיכול לגרום לשחקנים מסוגו של זידאן לפרוח. קיירוש שיחק העונה במערך צפוץ מאד עם הרבה שחקנים מאחורי הכדור גם במשחקים הביתיים. הוא בנה יותר על חילופי מקום בהתקפה מאשר על יכולת אישית של הגלקטיקטוס. זידאן היה צריך להכניס את עצמו בכוח למשחקים. הוא בהחלט יכול לתת עוד שנה-שנתיים טובות, בהנחה שהמאמן הבא של ריאל לא יבחור כשעיר לעזאזל את סולארי המצויין וייתן גם לכוכבים לנוח קצת.
זידאן לא צריך להמשיך?!?!מ איפה אתם חיים הוא בגילו המופלג יותר טוב מרוב שאר השחקנים בעולם. זה שלא הכי הלך לא השנה לא אומר כלום, בעצם, לכל ריאל מדריד לא הלך השנה. אז מה? גם פיגו יפרוש? נו באמת.אל שטויות במיץ עגבניות.
קופר, שאלת אם גם פיגו יפרוש? אז התשובה לכך שפיגו היה צריך לפרוש כבר לפני שנתיים. בקשר לזידאן יכול להיות שהוא לא צריך לפרוש אבל בקשר לפיגו זה ברור שהוא היה כבר צריך לפרוש!
סעמק, לא רוצה להעליב אותך ארביטמן אבל כמה שטויות אתה כותב? כל שחקן שעבר את השיא חייב לפרוש? אז אולי מאלדיני היה צריך לפרוש לפני 5 שנים? תיקלטו ששחקנים כאלה משחקים כדורגל עד שהם מפסיקים להנות מהמשחק או בגלל שיקולים אישיים, לא בגלל שהרמה שלהם יורדת, אם הם היו לא מספיק טובים לריאל היא היתה משחררת אותם ולא מאריכה להם את החוזים ואם זידאן ירגיש שהוא לא מספיק טוב בשביל הרמות האלה הוא יעזוב מרצונו או שימכרו אותו, אבל ריאל רוצה אותו והוא רוצה לשחק בריאל והוא מספיק טוב לרמות האלה אז למה לעזעזל לפרוש? כל שחקן שמגיע לשיא חייב לפרוש? לפני שנתיים כולם צעקו למאלדיני לפרוש ושנה אחרי זה כולם צעקו שהוא צריך לקחת את תואר שחקן השנה באירופה, אז חלאס כבר לדבר סתם שטויות ותחשבו על מה שאתם מדברים.
ההבדל זין זידאן למלדיני מהבחינה הזאת הוא שמלדיני.. על אף שעבר כבר את שיא הקריירה שלו... עוד מסוגל לתת מעצמו ולשחק טוב. מאלדיני עוד נותן משחקים טובים לאורך העונה הסדירה בניגוד לזידאון שאתה לא רואה אצלו איזשהי יציבות