זהבי חוגג 30 - כל הביקורות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Drama2, ‏24/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

כשזה קורה בליגה הישראלית/סינית זה לא כזה מרשים

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כי מעלים כאן לאנשים את המשכורת בכזו קביעות?

3. DRORIKO Member

רק עכשיו אני באמת קולט שאנשים פה השוו את לאבצי לבניון

4. Raulito Madridista

מאמין שהפוסט שלי על ערן זהבי לא יהיה יותר מדי ויראלי מצד אוהדי הפועל ת"א, אבל זה אף-פעם לא עניין אותי.
    שני הצדדים חוו המון רגעים של אושר וגם אכלו חרא אחד של השני. זלזלו בו בהתחלה, לא התייחסו אליו, הוא בינואר של הדאבל היה בדרך החוצה, היו איתו הרבה בוררויות. ומצד שני, זהבי עצמו כן ירק לבאר ממנה שתה, לא נתן כבוד למועדון(על הקהל אי-אפשר לשלוט), חגג בצורה מוחצנת.
    כל פעם שאני אצפה בקליפ האליפות ההוא בטדי - העיניים לא יישארו יבשות וזה לא קשור לזה שהיום אנחנו עמוק בחרא. זה היה עוד קודם לכן. זהבי של אז היה ילד, לראות את הדמעות וההלם שלו על הפנים. 'שיחקתם את הכדורגל אולי הכי טוב בליגה', אומר לו שרון דוידוביץ' - 'לא אולי, הכי טוב בליגה', הוא מילמל וחיבק את גוטמן.

מבחינתי כל עוד שואלים אותו בשאלוני סיכום האלה מה הרגע הגדול בקריירה שלו ולצד הגול בבאזל במדי מכבי הוא תמיד יזכיר את שער האליפות והמספרת בליון - זה בסדר מבחינתי.

כל שחקן שהיה מקבל את ההצעה הכלכלית הפסיכית הזו, וזהבי הוא כבר אבא, והשיג הכל פה בארץ - היה הולך בלי לחשוב פעמיים מה גם שזהבי היה כולה במכבי זה לא שהוא היה בפריימרליג.
    לדעתי תמיד תהיה תחושת פספוס על כך שלא ניסה באמת לשחק בליגה גדולה יותר. מצד שני אני לא מבין כלום בסינית אבל הקבוצה שלו לא דומיננטית כמו מכבי, הוא לא מגיע לעשרה מצבים במשחק. המספרים שלו מטורפים בכל קנה מידה.

בנבחרת הוא מאכזב וחובת ההוכחה עליו אבל אי-אפשר לקחת לו משחקים גדולים במדי הישראליות באירופה, ממתי הנבחרת היא המדד?

אני לא יכול להגיד שאני אוהב אותו אבל לעולם אודה לו על הגול בטדי. הוא ילד חרא שמאוהב בעצמו אבל עשה כברת דרך ארוכה.
    חושב שמשעמם בליגה בלעדיו וחושב שכל כדורגלן צריך להיות שאפתן כמו זהבי, לפעמים אובר ביטחון עצמי זה טוב.
    הוא עשה התקדמות אדירה וכשחקן אני לא זוכר תנועה לעומק בישראל משחקן התקפה כזה, אולי רק הגדולים ביותר כמו אלון מזרחי ואחרים.

5. סיונרה Member

אם מישהו טעה למה משדרים את המנגנון היעיל בעולם לשריפת מזומנים שנקרא הליגה הסינית בישראל, אז 11 עמודים על יום הולדת של זהבי מאז אתמול זאת התשובה.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  6. Telkiyski Member

שוב, יש סביבו שיח והרבה מלל לרוב בגלל התקשורת פה שמסקרת אותו כאילו הוא מוביל את טוטנהאם לאליפות באנגליה.

השיח סביבו הוא לא על כמה הוא גדול, אלא על האם הוא כזה גדול כמו שעושים ממנו.

7. DRORIKO Member

השיח סביבו התחיל עוד כשהיה בארץ, שזה שיח לגיטימי כשמדובר בשחקן שמפרק את הליגה 3 עונות ברצף, בטח כשמדובר גם באחד שלא דופק חשבון ויוצר כותרות(הפיו פיו בדרבי, ״נאום העכברים״ ״סכנין זה רמאללה״ וכו׳) והשיח הזה נדד איתו עד סין. מי שיצר את השיח זה הציבור, התקשורת רק רכבה על זה/תדלקה את זה, כי עם כל הכבוד לכח שיש לה היא לא מסוגלת ליצור כוכב מכלום.

8. Telkiyski Member

סבבה. רמאללה, פיו פיו, נאום העכברים.
    יש סביבו טראפיק. אז מה.

9. DRORIKO Member

אני רק אומר שבנוסף להיותו שחקן גדול הוא גם טיפוס מעניין תקשורתית(גם אותך,בעיקר אותך)

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בוא רק נכניס את המושג "מפרק את הליגה" לפרופורציות נכונות... פירק את הליגה עד שנוצר החיבור בכר את באר שבע, כי אז הפירוק עבר למקומות 3-14... זהבי סיים את הקדנציה שלו בישראל, בעונת השיא שלו, במקום השני וללא תואר קבוצתי. סתם הערת אגב (לא) חשובה.

תמשיכו.

11. Drama2 הסמל מעל הכל

זהבי יוצר את הטראפיק.

לא יודע באיזו מדינה אתה חי טלקיסקי, אבל ישראלים הם עם של צרי עין, קנאים, שמרגישים חוסר נוחות כאשר הם שומעים את הסכומים אותם הסלבס מרוויחים.

למה פעם בחודש/יים מפרסמים כמה אומנים מרוויחים פר אירוע/הופעה/מסיבה/וואטאבר ? כי זה מה הציבור אוהב, להיכנס לכיס של אנשים, ורצוי כאלו שמרוויחים פי 10 ממה שהם ירוויחו כל חייהם.

אם כל אלו כאן שטוענים שהם "סולדים" מזהבי יפסיקו להיכנס לכל כתבה שמפרסמים עליו, יפסיקו לרשום "פיו פיו זהבי" ברשת, ושאר פעולות שלאחר מכן המדייה ביירס ואנשי הפירסום מסתמכים עליהן (כדי לקבוע שזהבי הוא מהמותגים החזקים בארץ, אף על פי שהוא בסין) - אולי הייתם רואים את זהבי קצת פחות. אבל ברכות, אתם תורמים לכך שזהבי על המסך.

נ.ב.
    מעניין אותי מה חושבים על בר רפאלי, אלו שסולדים מזהבי.

12. DRORIKO Member

עכשיו אתה נכנס פה לענייני סמנטיקה, כן אני יודע שלקחתם אליפות,אני אמנם זקן בן 32 אבל עדיין לא סנילי, הכוונה שלי היתה שאינדיבידואלית הוא היה רמה מעל הליגה, בוזגלו וואקמה ברדה אחלה שחקנים, אף אחד מהם לא קרוב אפילו לזהבי, זה ברמה שברגע שהוא עזב לא רק מכבי נהייתה פחות מעניינת אלא כל הליגה נהייתה פחות מעניינת. ואני לא בא חלילה להוריד מההישג של ב"ש,קבוצה אדירה, אבל כששתי הכוכבים הגדולים שלך זה המאמן והבלם זה אומר משהו, זה לא מכבי חיפה 94/2002 עם 5-6 אולסטארים בהרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏25/7/17
  13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הכל בסדר, רק הכנסתי את המושג "מפרק את הליגה" למשמעות הנכונה. זה לא שחקן שמעל לליגה בצורה קיצונית כזאת שמסוגל לסחוב לבד קבוצה לאליפות, כי שיש קבוצה טובה מנגד הוא לא תמיד יסיים עם ידו על העליונה. הוא מעל לליגה אין ספק, כמו שוואקמה מעל לליגה וכמו שבניון היה מעל לליגה.
    אין ספק שההבדל בינו לבין וואקמה לדוגמא, זה בעיקר הגישה. זהבי ספורטאי מדהים שלא מפסיק להיות רעב ועולה כל משחק עם אש בעיניים. זה דבר שאפשר רק להעריץ. וואקמה הוא עם גישה של ילד קטן ושהעניין מתחיל להיאבד הוא עולה לשחק כאילו הכריחו אותו, אם היה רוצה לדרוס כמו זהבי הוא היה דורס. זה בהחלט מה שמבדיל את זהבי מהשאר, האש הנצחית בעיניים, כל הכבוד לו על כך.

14. Drama2 הסמל מעל הכל

ג'ורדי קרוייף עשה טעות אחת עיקרית בקריירה שלו במכבי ת"א - לקח את המצב הנתון כמובן מאליו לאחר 3 אליפויות. הוא התנשא על הליגה ולא חשב שקבוצות אחרות מתקדמות לרמה שהן יכולות לדגדג אותו. טעות קשה כמובן.

ממה שזכור לי במו"מ של זהבי, הוא ביקש סכום הזוי מהסינים והם הסכימו (פעמיים) - אבל אני מאמין שאם מכבי הייתה ממשיכה לשלוט בליגה, הוא היה נשאר.

בכל מקרה, זו החוכמה בדיעבד, מה שחשוב כרגע זה שזהבי טס לסין ומשם הכל היסטוריה. מכל העולם לוטשים עיניים לסין, כי משחקים שם שחקנים גדולים ממדינות מסויימות (ישראל,ברזיל,טורקיה,ועוד) - ובכל השוואה "של הגדולים" - זהבי שם. לצד מלך שערי שלב הבתים של הצ'מפיונס, לצד ברזילאי מהמוכשרים שיש, לצד שחקנים מהשורה הראשונה.
    כבוד כזה, לא זוכר מי קיבל, אולי רק אוחנה.

ובכניסה לעשור השלישי לחייו עולה השאלה -
    מה היא תקרת הזכוכית של זהבי ? לאן הוא יכול להגיע ? יש הרבה שאלות בנוגע לכדורגלן הישראלי הטוב בעולם, מה שבטוח, יהיה מעניין. במהלך הזמן הזה גם בניון יפרוש וסוף סוף נראה מה הוא "יעשה", יהיה מעניין לראות לאן זהבי יגיע.
    צריך לזכור שזהבי היה ה-שחקן תחת מאמנים שכרגע נמצאים בטופ העולמי, ותודה רבה למכבי תל אביב שיצרה את הקשר ישראלי-טופ אירופאי (שום קבוצה לא תגיע לשם עם כל הכבוד לכולם), ז"א יש לו קשרים שנדיר למצוא.
    מי יודע, אולי יום יבוא וזהבי יעבוד תחת זהבי (פיני). אני חושב שזה יהיה "וואו".

15. DRORIKO Member

עכשיו אתה נגרר אחרי קלישאה, למרות זיוני השכל בתקשורת מכבי לא קידמה אף מאמן לטופ האירופי. פאולו סוזה התקדם ממכבי לבאזל,לא לפיורנטינה. אחרי ההצלחה הכבירה בבאזל הוא התקדם לפיורנטינה(צריך גם לזכור שהוא שם גדול באיטליה מהתקופה שלו כשחקן,מה שגם תרם לזה) פטר בוס הגיע לאייאקס בזכות הרזומה שלו בליגה ההולנדית,לאף אחד שם לא אכפת מהליגה הישראלית(אם היה אכפת להם הם כבר היו מעדיפים עליו את בכר חחחח) יוקאנוביץ' עבר(או יותר נכון ברח) ממכבי לליגה שממנה הגיע למכבי מלכתחילה. מה שכן פאקו הגיע לולנסיה בזכות הטראבל האדיר בישראל, עד היום לא מפסיקים לדבר בספרד על השישיה שהוא השחיל לאלישע בגביע

ואם לזהבי יש כאלה קשרים למה סוזה לא לקח אותו לויולה(או אפילו לבאזל) למה בוס לא לקח אותו לאייאקס שלא לדבר על דורטמונד(או שאולי מכינים לנו הפתעה? :p) כנראה מהסיבה שהם אמנם מחזיקים ממנו כוכב בליגה הישראלית אבל לא בטופ האירופי

מצב נושא:
הנושא נעול.