טופאל בדרך חזרה לטורקיה מה שאומר שקשר אחורי חדש יינחת בולנסיה. כל הכבוד לולנסיה שהביאה את החיזוק המתאים, הייתה צריכה קשר שמאלי הביאה, מגן ימיני הביאה, עכשיו גם קשר אחורי וכל מה שנותר הוא לשמור על הסגל ולשחרר את האפסים.
איפה ראית את זה? דווקא אני ראיתי שפלגרינו ביקש להשאיר את טופאל, ובונה עליו לעונה הבאה, ראיתי שבטורקיה גלא' רוצה אותו בחזרה אבל לא מעבר. ואני מקווה שהוא ישאר, שחקן מצויין. לא ישכח את הפרטידסו שלו העונה נגד ריאל מדריד בברנבאו, היה בכל מקום במגרש.
קראתי עכשיו ב"אס" שבאיירן מעוניינת במתיו ומוכנה לשלם עליו 10 מיליון. אם אתם שואלים אותי לא נשמע אמין במיוחד...ותאמת שעדיף למכור את אלבה כי מתיו שחקן הרבה יותר יציב ויודע לעשות הגנה בצורה טובה.
גוארדאדו עובר לולנסיה. לא יודע איך לאכול את השחקן הזה. היו ממנו הרבה ציפיות שלא לגמרי מומשו בלה קורוניה. להגנתו יאמר שזו הייתה קבוצה מאד אפורה בתקופתו שם ויתכן שבקבוצה יותר מוכשרת הוא יראה יותר טוב כי אין ספק שכישרון יש לו. מצד שני, על פיאטי הלוגיקה הזו לא בדיוק עבדה. בכל מקרה, כהעברה חופשית, הוא החתמה הטובה.
גוארדאדו שחקן נחמד ותו לא, אני לא מת על הרכישה הזאת, אבל בגלל שהוא מגיע בחינם אז זה לא כזה קריטי, בדפורטיבו לא התעלה יותר מדי, וכבר 5-6 שנים הוא שם, היה סביבו הייפ מטורף אחרי הקופה אמריקה, אבל כמובן מוגזם בטירוף. אני מקווה שהשמועות על מאת'ייה הם שקר, המגן הכי טוב בסגל של ולנסיה, אני אותו בהרבה על אלבה שאני מקווה שימכר ויגיע חוסה אנחל, שצפוי לעזוב את רומא ולהגיע לולנסיה.
לא חושב שצריך להתייחס לכך שהיה סביבו הייפ אי שם בעבר שבאים לנתח את ההחתמה. למועדון במצב כלכלי כמו ולנסיה, להביא שחקן לא רע בכלל כמו גוארדאדו בהעברה חופשית, זה טוב מאוד. הייתה לו עונה מצוינת עכשיו, אחד מהשחקנים הכי טובים בליגה השנייה העונה, יותר מויירה שהוחתם כבר, וגם בעונות בליגה הבכירה הוא ממש לא היה אחד מהשחקנים החלשים בקבוצה. לא יודע מה אורך החוזה, אבל שחקן נחמד עם הרבה ניסיון ביחס לגילו, די מגוון בעמדות שהוא יכול לשחק, שמגיע במחיר זול זה יותר ממה שולנסיה יכולה לבקש במצבה הכלכלי. מה גם שמראש הסגל לא רע ולא בדיוק בונים עליו להוביל את הקבוצה. גוארדאדו וויירה הם החתמות נחמדות, גם צ'ורי עוד יכול להשתלב (אני לא מאמין, אבל בתיאוריה) עכשיו שהמאמן התחלף, אבל אולי נחוצה גם החתמה גדולה של שחקן מוביל בשביל לשדרג את הקבוצה ולא רק שחקנים נחמדים לרוטציה. השאלה היא האם הם יכולים להרשות לעצמם?
כל כך נכון...רוב השחקנים שהגיעו לולנסיה ב 3-4 הפכו לשחקני רוטציה, בכלל ההרכב של ולנסיה זה רוטציה. תחשבו על זה, חוץ מראמי סולדאדו ובאנגה, אין לנו שחקני הרכב קבועים ממש....
לא בטוח בכלל שיגיע לפי מצב העינינים כרגע. מה שיותר מדאיג, שכנראה הדיבורים על טופאל היו נכונים, הוא מבוקש מאוד בטורקיה, פנרבחצ'ה מעוניינת בו ולמרות שהוא שיחק בגלאטסראי לא נראה שזה יפריע לו, בתקשורת הטורקית כבר מדווחים שיש סיכום עם ולנסיה על 7 מיליון יורו שתקבל, וטופאל הצהיר שהוא מתגעגע מאוד לארצו, ומעוניין לחזור לטורקיה. גם טינו קוסטה מבוקש מאוד בצרפת, לייל ומונפילייה האלופתה על הכוונת, וגם הוא מדווחים ששוקל את עתידו בקבוצה. שתי שחקנים שאני מאוד אוהד, טופאל שלדעתי הוא קשר אחורי נפלא, ותרם לא מעט בשנתיים האחרונות, גבוה מאוד, פיזי, יודע לטפל טוב בכדור וגם עם בעיטות ונגיחות מעולות, מה גם שאלבלדה כבר יהיה בן 36 בעונה הבאה וולנסיה חייבת קשר אחורי במידה והוא עוזב. טינו קוסטה בכלל יהיה טיפשי לשחרר אותו, שחקן אדיר שלא מוערך ע''י האוהדים, שחקן חכם וממושמע, עם בעיטות מהטובות בעולם, מסירות מצויינות, שעושה הרבה עבודה באמצע ויהיה חבל לי עם הוא יחזור לצרפת. כנראה לשתי השחקנים האלה עדיין נשאר תראומה מאמארי והם רוצים לעזוב, אחרת לא מובן לי למה שתיהם מעדיפים ליגה טורקית וליגה צרפתית על קבוצה השלישית בליגה הספרדית שתיהיה בליגת האלופות בעונה הבאה. אני מקווה ששתיהם ישארו, במידה ולא ולנסיה חייבת לחזק את עצמה. גם אדוריז מועמד לעזוב, לבאסקי באמת כבר אין מה לחפש בולנסיה, והגיע הזמן להביא עוד חלוץ ולבנות גם על פאקאו אלקאסר בעונה הבאה.
מי שמעוניין עוד חמש דקות מתחיל המשחק נגד יוסטון דינמו. לינק למשחק (חוקי!) - http://www.houstondynamo.com/news/2012/05/...amo-vs-valencia עריכה: טעות שלי השידור יתחיל בעוד שעתיים. (3:30)
דינמו האלה פשוט גרועים. ולנסיה משחקים פשוט בהליכה, עדיף היה כבר לקיים משחק פנימי או משהו. בנתיים אדוריז עם צמד והיה צריך להיות עוד איזה שני גולים. הגול שספגו זה מזלזול נטו. דבר אחד טוב לקחת - ג'ואל אשר משחק כרגע בקבוצה המשנית (ולנסיה ב') מסתמן כמגן ימני טוב לעתיד (בן 19).
את ג'ואל יצא לי לראות לפני שנתיים אם אני לא טועה, אמארי העלה אותו בהרכב נגד סאנטנדר והוא עשה עלי רושם מעולה, חבל שהוא לא צפו לקבל יותר מדי דקות אחרי הרכישה של פריירה, ויש גם את מיגל. בארגאן וברונו חיביים לעוף.